X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, fajnie że się odzywasz.:) Widzę, że wybił Ci już 30 tydzień, już niedługo będziesz się witać ze swoją kruszynką.:)

Dziewczyny,ja już się nie mogę doczekać wiosny, ta szaruga za oknem działa na mnie mega depresyjnie...
    Wczoraj odwiedziłam popołudniu moją Mamę.Mam bardzo kochaną Mamę, cały czas interesuje się moją ciążą,widzę jak się cieszy na drugiego wnuka.Przeglądałyśmy małe ciuszki w internecie, piłyśmy herbatę i tak zleciało do 21.:) Na wychodne,Mama stwierdziła że mój zimowy płaszcz jest coraz bardziej opięty i pewnie niedługo nie dam rady się zapiąć,czym mnie zmartwiła,bo ceny kurtek ciążowych powalają na kolana.Może macie jakieś sprawdzone miejsca,gdzie się zaopatrujecie w takie rzeczy?

Lyanna lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Lyanna, fajnie że się odzywasz.:) Widzę, że wybił Ci już 30 tydzień, już niedługo będziesz się witać ze swoją kruszynką.:)

Dziewczyny,ja już się nie mogę doczekać wiosny, ta szaruga za oknem działa na mnie mega depresyjnie...
    Wczoraj odwiedziłam popołudniu moją Mamę.Mam bardzo kochaną Mamę, cały czas interesuje się moją ciążą,widzę jak się cieszy na drugiego wnuka.Przeglądałyśmy małe ciuszki w internecie, piłyśmy herbatę i tak zleciało do 21.:) Na wychodne,Mama stwierdziła że mój zimowy płaszcz jest coraz bardziej opięty i pewnie niedługo nie dam rady się zapiąć,czym mnie zmartwiła,bo ceny kurtek ciążowych powalają na kolana.Może macie jakieś sprawdzone miejsca,gdzie się zaopatrujecie w takie rzeczy?

ja w poprzedniej ciazy mialam termin na kwiecien, wiec mialam praktycznie ten sam problem :) ale ja poprostu zakladalam pod plaszcz grubszy sweterek i wiazalam plaszcz tylko szarfa :) dla mnie bez sensu bylo kupywac kolejna kurtke czy plaszcz na koniec sezonu zimowego; poki sie dalo to przesuwalam guziki bo mialam zapinany plaszcz

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, teraz są takie wyprzedaże. Może jakaś kurtka oversize, którą założysz za rok? Ja kupiłam przed ciążą parkę w modoo, taką workowatą. Świetna jest, ale nie każdemu też odpowiada taki styl :)

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak czara mam szeroka kurtke oversize i spokojnie przejde w niej ten zimowy okres.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam trochę większą kurtkę. Nie jest typowo zimowa ale i zimy u mnie nie ma w tym roku. Jak jest chłodniej to zakładam grubszy sweter pod spód. Jak będzie cieplej to bez swetra. Termin mam na koniec marca, więc myślę że akurat mi wystarczy do końca ciąży :) No chyba, że będę jeszcze dużo większa, to wtedy pewnie zacznę nosić rozpiętą kurtkę.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam w Sinsay fajną parkę za 79 zł. Wzięłam rozmiar większą niż normalnie, a w pasie jest regulacja, więc można kombinować. A w brzuszku jest naprawdę spora, więc powinna wystarczyć.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula a Ty Poczwarko co sie nie odzywasz? Co u Was slychac?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to ta pogoda, ale zaczęłam sie stresować jak na poczatku ciazy czy na pewno wszystko bedzie ok. Czy ta heparyna dziala, czy.nie biore jej za mało itditd :/ dostaje swirka :/ a bylo tak dobrze...

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja z kurtką zimową zrobiłam tak... mam dużo grubsza koleżankę i od niej pożyczyłam kurtkę, która była dla niej za mała :P i nadal się dopinam.
    Byłam rano na KTG i USG. Przyszłam przed 8 a siedziałam do 10:30. Dobrze, że posłuchałam mamy i wzięłam coś do jedzenia.
    Wg innego doktora dzidzia jest mniejsza o ponad 100g niż wg mojego lekarza prowadzącego. Wysłałam sms-a z wagą do mojej Pani dr i w odpowiedzi dostałam, że mam się w poniedziałek zgłosić do szpitala i wtedy podejmiemy decyzję. Czyli nadal nie jestem mądrzejsza ;)
    Korzystając z okazji, że wyszłam z domu to poszłam po zakupy. Ledwo je doniosłam d domu i teraz umieram ;) O 16 przychodzi koleżanka na kawę. Do tego czasu muszę się ogarnąć.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Outbiler napisz swojej lekarce ze w poniedzialek w rmffm rozdaj wozki...

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Outbiler napisz swojej lekarce ze w poniedzialek w rmffm rozdaj wozki...

Wózek z RMF FM - argument ostateczny ;) Tylko, że ja nie jestem pewna czy chcę cesarkę XD

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciala ale to indywidualna sprawa - dla mnie to bedzie ostateczność jesli ttrzeba to cóż, ale wolałabym sn.
    Zreszta przy mutacjach nawet sn sa wskazane.

No ale ten wózek... chyba ze mała zrobi psikusa i postanowi sama sie wykluc w poniedzialek ;)

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Ja bym nie chciala ale to indywidualna sprawa - dla mnie to bedzie ostateczność jesli ttrzeba to cóż, ale wolałabym sn.
    Zreszta przy mutacjach nawet sn sa wskazane.

No ale ten wózek... chyba ze mała zrobi psikusa i postanowi sama sie wykluc w poniedzialek ;)
    A Ty byś się skusiła na cesarkę gdybyś miała szansę na wózek? ;) Rekonwalescencja po operacji nieco mnie zniechęca :P

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żartuje z tym wózkiem - nie zależałoby mi.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Żartuje z tym wózkiem - nie zależałoby mi.
    Tak myślałam :) Jestem w szoku jak to wszystko szybko zleciało. Tak jeszcze niedawno dopiero co zobaczyłam 2 kreski.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wszystkie rady odnośnie kurtek. Kurtki oversize to kompletnie nie mój styl. Ja preferuję płaszczyki. Póki co mam nadzieję,że uda mi się donosić mój obecny do wiosny, najwyżej będę przesuwać guziki,bo mam właśnie taki rzędowy.;)

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Wózek z RMF FM - argument ostateczny ;) Tylko, że ja nie jestem pewna czy chcę cesarkę XD

Ja to w ogóle nie wiem jak chciałabym rodzić. Do niedawna chciałam cesarkę a teraz nachodzą mnie wątpliwości :P Boję się też problemów z laktacją po cesarce, bo podobno jest trudniej. Nie jestem jakoś bardzo mocno zdesperowana, żeby karmić piersią ale na początku chciałabym spróbować.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, może inaczej - chciałabym rodzić tak żeby to było jak najbezpieczniejsze dla małej i dla mnie. Obawiam się rutyny lekarzy przy porodzie sn. Tego, że komuś się nie będzie chciało do mnie przyjść i kontrolować czy wszystko jest w porządku albo że zamiast szybciej zrobić cc, to będą czekać do ostatniego momentu, kiedy już zdrowie malutkiej będzie zagrożone. Dlatego czasem myślę, że wolałabym zaplanowaną cesarkę. No i nie chciałabym bardzo popękać :/

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie przemawia silami natury właśnie przez laktacje, bo akurat ja mam na.to parcie, bardzo mi zależy, ale zobaczymy co przyniesie los. Dodatkowo nie wiem czy to mit czy nie ale szybciej sie do siebie dochodzi podobno.
    Moja mama miala cesarke ze mna zle to wspomina, mowila ze sn duzo szybciej do siebie dochodzila, ale wtedy tez były inne czasy.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałabym karmić piersią. Szybko wraca figura (inna niż idealna, czyli kula). Mama mojej koleżanki jest doradca laktacyjnym i owa koleżanka rodziła nieco ponad rok temu. Jak raz spotkałam ją na mieście, to szczena mi opadła do samej ziemi, taka laska. Twierdzi, że przy karmieniu piersią kg lecą w dół jak szalone. Oczywiście KP ma dużo innych zalet, ale ponoć początki są bardzo trudne. Mam nadzieje, że mi wystarczy samozaparcia :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ