kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitaj TinyYnka, życzę Ci, aby tym razem wszystko zakończyło się pomyślnie
ta grupa ma moc, więc fajnie że do nas dołączyłaś, trzymam kciuki.
Wszelkie bóle itp. będą Cię niestety niepokoić, niestety tak już jest po stracie, ja kiedy zakupiłam detektor czułam się spokojniejsza, ale mimo wszystko strach był, że następnego dnia może się wszystko zmienić. Teraz już prawie końcówka, obecnie boję się o to czy sobie poradzę w nowej roli.
Co do trzymania dziecka, kiedy byłam mniejsza, non stop zajmowałam się dziećmi sióstr, z tym że najmłodsze ma już 12 lat, więc upłynęło sporo czasu. Ostatnio na szkole rodzenia, kiedy prowadząca polowała na którąś z nas, aby coś pokazać na lalce bałam się że to będę ja. Kazała wziać lalkę, a właściwie "dziecko" bezpiecznie i z czułością. W życiu bym chyba nie wiedziała jak się do tego zabrać... zaczynam się tym martwić. trzeba będzie się przyłożyć do nauki
100krotko bardzo dziękuję za opis, gratuluję wygranej, mi nigdy się nic nie udało wygrać -
Andzia,masz rację,ta grupa ma moc.
A co do wygranych, to ja też nie miałam nigdy szczęścia,ale wczoraj coś czułam że mnie wylosują.
Ja coraz częściej myślę o Szkole Rodzenia i to co mnie przeraża, to robienie wszystkiego na forum, "kąpiel dziecka" przy całej reszcie itp....nigdy nie lubiłam być na świeczniku. Może opowiesz po krótce jak to wygląda w Twojej szkole?
P.S. Coraz wyraźniej czuję ruchy:)♥Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 16:51
Lyanna, Edzia1993 lubią tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Ta grupa ma ogromną moc! Mimo że nie jestem jeszcze w ciąży to na fioletową stronkę i tak spoglądam. Dzięki tym dziewczynom wiem, że i mi się uda
100krotka, Alphelia, Lyanna, Edzia1993, andziaq lubią tę wiadomość
-
Witam Cię również TinyYnka
Jestem po jednej stracie dziecka w 8tc., były plamienia, skończyło się poronieniem samoistnym. Po kilku miesiącach udało się znów dość szybko zajść w ciążę i na razie wszystko jest w porządku, czekamy do czerwca na naszą Lilkę Na początku miałam takie bóle podobne do miesiączkowych, ale nie tak silne, i wiem, że to było związane z rozciąganiem się macicy, więc się nie martwiłam tak. Potem właśnie bóle kości ogonowej, pośladka, lędźwi. Odkąd zażywam magnez to się poprawiło. Ciągle jest gdzieś z tyłu głowy ten strach, że coś się może stać. Choć im bliżej porodu, tym mniej czarnych myśli.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
TinyYnka wrote:Dziekuje Wam za tak mile przyjecie. Lyanna ja całe szczescie nie plamie i staram sobie wlasnie te moje bole tlumaczyc zmianami jakie zachodza. Kiedy masz rozwiązanie?
Dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Było przyjemnie ale to na razie bardziej takie organizacyjne, pakowanie torby do szpitala i nauka oddychania w czasie skurczów. Zobaczymy co będzie dalej
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Ja szkole rodzenia odpuszczam, zapisałam sie na aqua aerobik wczoraj ) 12.02 zaczynamy!!!!aaaaaa cieszę się bardzo Męża wyśle w tym czasie do sauny albo bedzie pływał na głębokim, a my z Babelka poszslejemy ))
Ps. Mąż pokonał drugiego węża w łożu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 07:10
Lyanna lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Witam się z Wami w 19 tygodniu, za tydzień półmetek.♥
TinyYnka - koniecznie daj znać jak wyniki.
Lyanna - minie luty i będziesz się szykować na porodówkę.
Edzia - ja mam jeszcze trochę czasu na obmyślenie sprawy,ale ciężko będzie z organizacją,bo zajęcia w Szkole Rodzenia w mojej dzielnicy odbywają się w piątki i soboty, tydzień po tygodniu,więc mój mąż na pewno nie będzie mógł być na wszystkich,a sama nie chcę chodzić.Alphelia lubi tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Edzia, ja też miałam zamiar chodzić w ciąży na basen, bo tak sie złozyli, że w pracy wprowadzili nam multisporta... ale byłam tylko raz. Dostałam takiej infekcji, że myślałam, że się zadrapię. Moja ginekolog polecała mi tampony z probiotykiem, dokładnie takie https://www.wapteka.pl/ellen-normal-tampony-probiotyczne-12-sztuk-4828,p. Nie udało mi się ich dostać stacjonarnie, przez neta nie zamówiłam i miałam nauczkę...
Po porodzie mam mega wielka ochotę na seks a tu muszę jeszcze czekać 5tyg aby sobie krzywdy nie zrobić a ojcostwo daje mojemu M +10 do sex appealuLyanna lubi tę wiadomość
-
Edzia, ale Ci zazdroszczę! Super sprawa ten aqua areobik Może jak już się przeprowadzę, to uda mi się zapisać na coś takiego.
1000krotka ja też bym nie chciała sama, na razie nawet nie wiem czy w ogóle uda mi się zapisać do jakiejś szkoły
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia wrote:Oublier mój mąż już ostatnio się mnie pytał kiedy po porodzie będziemy mogli uprawiać seks xD Mówię mu, że to wszystko zależy, nie wiem dokładnie ile czasu zajmie regeneracja
-
Nie strzymie tyle... 6 tygodni... mam nadzieje ze nie bede miała ochoty z jakis powodów, bo jak bedzie inaczej to marnie to widze.
A jak jeszcze mowisz ze ojcostwo dodaje seksapilu MęŻczyźnie - zaczelam sie tyn bardziej przejmowac niz porodem!
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Alphelia - ja wlasnie dlatego tak pozno bo wtedy juz bedziemy przeprowadzeni, a tutaj na wiosce nic za bardzi nie ma. Nawet na spacer wyjsc nie moge bo kopca z tych domków jak szaleni i smierdzi niemożliwe...
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
nick nieaktualnySzkoła rodzenia: jak narazie nie było jeszcze typowych warsztatów, czasami coś nas podpytuje, żeby nas zaangażować. Ostatnio było pokazywane jak ułatwić sobie karmienie piersią i bardzo mi się to podobało, np. użycie poduszek, prawidłowa i wygodna pozycja, żeby spokojnie móc wstać z dzieckiem. Było także o bezpieczeństwie w transporcie to wtedy poprosiła jednego z tatusiów aby przypiął fotelik, nawet nie wiedział jak się do tego zabrać, ale nikt się z niego nie śmiał bo ja także bym sobie z tym nie poradziła robiąc to pierwszy raz bez wcześniejszego przygotowania, więc w pełni rozumiem lista tematów jest dość obszerna, na jednych z zajęć dostaliśmy także różne próbki oliwek dla dzieci, wkładek laktacyjnych, kremów na rozstępy itp.
Było też o szpitalach w mojej okolicy i co jest ważne przy jego wyborze.
To tak po krótce, w razie dodatkowych pytań chętnie dopiszę coś więcej