X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek mialam 169 a dzis 919. To nie za duzy przyrost?

• Oublier Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TinyYnka wrote:
    W poniedzialek mialam 169 a dzis 919. To nie za duzy przyrost?

Jest ok :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie za mocno sie martwię. Czas się cieszyć że maleństwo sie rozwija

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TinyYnka jest i będzie dobrze, trzeba trzymać się takiej myśli :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TinyYnka nawet się nie obejrzysz jak Twoje dziecko będzie wysysało z Ciebie siły witalne ;) Szybko zleci

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiny,przyrost jest bardzo dobry.Ja przy pierwszym pomiarze(nie pamiętam który to był dzień cyklu) miałam 997, a po 72 godzinach już 3 427,22!!!Lekarz określił to "pięknym przyrostem". Twój też jest bardzo ładny,więc możesz być spokojniejsza.:)

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po wizycie. Mały waży 1244 g. Szyjka, przepływy ok. Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Od następnej wizyty będę mieć już robione ktg. Najlepiej abym sobie znalazła gdzieś obok siebie ktg, bo później będzie trzeba to robić częściej.
    No i prawdopodobnie acard i heparynę zaczniemy odstawiać ok. 35/36 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:27

Oublier, Lyanna, Alphelia lubią tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, teraz juz zdecydowanie wiem że będzie dobrze

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia,dziękuję za sprawozdanie z zajęć.:) Na wszystkie chodzisz z mężem?
    Haana, właśnie zastanawiałam się jak to jest z tym ktg,jak często się robi i gdzie...Muszę podpytać o to lekarza(choć mam jeszcze sporo czasu;)
    Jak będzie miał na imię Twój Synek?

dqpri09khpifqr72.png

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TinyYnka, piękny przyrost :) Teraz spokojnie trzeba czekać na wizytę :)

Haana, ładnie już Twój synek waży <3 Ja oczywiście nigdzie sobie nie notowałam wagi naszej córeczki. Nie wiem czy teraz uda mi się jakoś dojść do tego ile w którym tygodniu ważyła...

Mój ginekolog ostatnio coś wspomniał o ktg ale nic konkretnego. Zrozumiałam z tego, że będę miała robione ale kiedy, gdzie i jak często to nie wiem. Wizyta za 2 tygodnie, to wtedy dopytam.

My w szkole rodzenia mieliśmy na razie tylko jedne zajęcia. Były dwie godziny teoretyczne (+ ogólna organizacja, przedstawianie się itp.) i później godzina z fizjoterapeutką. Na tej części teoretycznej była omawiana lista rzeczy potrzebnych do szpitala. Na zajęciach na sali gimnastycznej uczyłyśmy się oddychania przeponą i ziajania. Na każdych kolejnych zajęciach z fizjoterapeutką oprócz ćwiczeń zaplanowanych na dany dzień, będziemy powtarzały oddychanie. Nie wiem czy w czasie samego porodu uda mi się na tyle skupić, żeby to wykorzystać ;) W czasie tych zajęć mężowie służyli głównie za podpórki pod plecy.

Generalnie na 12 pań, tylko trzy były same. Jedna będzie chodziła sama cały czas, bo mąż w tym czasie siedzi w domu z drugim dzieckiem, natomiast pozostałym panom praca nie pozwoliła na przyjście ale będą się pojawiać. Mój mąż też będzie chodził wtedy, kiedy grafik w pracy mu na to pozwoli.

Kolejne spotkanie maja być prowadzone przez dietetyczkę i ma być omawiana dieta kobiety ciężarnej i karmiącej piersią. Ma też przyjść pani z banku komórek macierzystych. Mnie najbardziej interesuje temat porodu i pielęgnacji niemowlęcia. Mąż chciałby być na pielęgnacji i pierwszej pomocy. Dla każdego coś innego jest ciekawe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:59

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, Jakub. :)
    Generalnie jestem zadowolona, bo jak tu nie być :) ale myślałam, że heparyne będę brać do końca ciąży i znów zaczynam się zamartwiać czy ten 35/36 tydzień nie będzie za szybko. Tylko z drugiej strony ja miałam wczesne straty i heparyna jest podana profilaktycznie. Mam też mthfr, a to też ponoć nie jest wskazanie.

17u9wn15caesulxa.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od którego tygodnia można się zapisywać w Waszych Szkołach?
    Haana, wszystkie Jakuby jakich znam, to fajne chłopaki.:)

Haana lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Oublier Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o KTG to w ostatnim miesiącu ciąży chodziłam raz w tygodniu. Wtedy to było fajne i ciekawe. Jak trafiłam na patologię ciąży to miałam jakoś 4 razy dziennie. W tym pierwsze o 5:30 rano :P a ostatnie około 22. Wtedy to już było uciążliwe. Koleżanka z pokoju, która czekała na trojaczki miała KTG raz dziennie, bo to było niezłe wyzwanie logistyczne, bo potrzebowali 2 aparatów i przenosili ja na chwile na porodówkę aby mieć dostęp z obu stron. Dla niej to było strasznie męczące, bo musiała leżeć na plecach a brzuch ja podduszał.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TinyYnka, cześć. Musisz być dobrej myśli. :)

Spoglądałam na pewną grupę na fb i w mojej okolicy są położne, które robią odpłatnie ktg.

U mnie dziś był dzień cały czas w ruchu, bo z rana jeszcze odwiedziłam zus w sprawie chorobowego. Obsługa była błyskawiczna, aż byłam w szoku, że tak szybko załatwiłam. A najlepsze, że dziś mi wysłali chorobowe za prawie 2 miesiące. yea ;p

Lyanna lubi tę wiadomość

17u9wn15caesulxa.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    A od którego tygodnia można się zapisywać w Waszych Szkołach?
    Haana, wszystkie Jakuby jakich znam, to fajne chłopaki.:)
    Od 28 tygodnia. Większość pań, które ze mną zaczęły jest między 30 a 33 tygodniem. Wszystkie mamy terminy na marzec :)

Zastanawiam się, jak to logistycznie wygląda z tym KTG. Wydaje mi się, że mój lekarz nie ma u siebie. To wtedy wypisuje mi skierowanie? I gdzie się z takim skierowaniem zgłosić? Do szpitala? W szpitalu w moim mieście, żeby w ogóle lekarz zbadał, to trzeba być przyjętym na oddział. Chyba że z KTG jest inaczej... Zaczyna mnie to wszystko trochę przerastać :P

Oublier, trojaczki? :o Ciekawe jak ona sobie radzi w domu z trójką noworodków. Z jednym jest ciężko, a co dopiero z trójką.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, to chyba zależy od szpitala. Byś musiała dopytać, ja zresztą chyba też przedzwonię i zapytam czy można zrobić bez przyjęcia na oddział. U lekarza będę miała na wizycie, ale jeśli będzie musiała być wcześniej to muszę znaleźć tu bliżej-do lekarza mam 100 km.

Kuba, dziś tak się zasłaniał, że znów nie dało się zrobić twarzy w pełni. Widać tylko nosek i usteczka, troszkę oczy. A najlepsze, że lekarz stwierdził, że mały fajnie rozciągnięty jest, bo nie zasłaniał się tylko rękę, ale też nogą. ;p

17u9wn15caesulxa.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trojaczki... 29 stycznia ma mieć CC. W domu ma jeszcze 4-letniego syna. Mi z jednym małym dzieckiem bywa ciężko. Jeśli jej nikt nie pomoże, to idzie oszaleć.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, u mnie ładne zdjęcie udało się zrobić tylko na prenatalnych w 12 tygodniu. Potem mała tak się układała, że po drugim prenatalnym mamy tylko stopki a po USG 3 trymestru w ogóle nic - cały czas była wtulona główką w łożysko.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się coś obiło o uszy, że u nas w przychodni lekarza rodzinnego można robić ktg,ale będę musiała się upewnić jak to wygląda.

Trojaczki to niezły hardcore:) W domu mają wesoło.:)
    Oublier,jak tam sytuacja? Córeczka grzeczna,czy daje w kość?

dqpri09khpifqr72.png

• Oublier Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka w zależności od humoru. Wczoraj do 1 próbowaliśmy ją uśpić, ale potem w nocy tylko raz się budziła na przebranie i amciu. Dała pospać do 9. Powiedzmy, że jestem nawet wyspana. Zaraz wysyłam męża z papierkologią.
    Wczoraj wieczorem przyszli teściowie i przynieśli prezent dla małej, taki fajny bujaczek. Moja teściowa od 30lat nie pracuje i gada dla samego gadania. Nie moge z nią za długo siedzieć, bo mnie irytuje. Jest trochę oderwana od rzeczywistości. Musiałam mocno gryźć się w język aby nie odpowiedzieć jaj niegrzecznie.

No i pochwalę się moim małym sukcesem :) 8 doba po porodzie a ja mam już wagę sprzed ciąży :)

Alphelia, Lyanna lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ