X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Przepraszam że dopiero dzisiaj piszę! Nasza córeczka urodziła się 08.03, o godzinie 21.18 z wagą 3170g i 54cm wzrostu <3 Poród zakończył się cesarskim cięciem. Czujemy się dobrze i w poniedziałek powinnyśmy wrócić już do domu :)

Asiek2108, 100krotka, Oublier, Haana, Alphelia, Edzia1993 lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bardziej szczegółowo napiszę, jak już będziemy w domu :)

100krotka lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, ale super.:) Wielkie gratulacje. Mała będzie miała podwójne święto.:) Bardzo się cieszę, że masz już swoją Córeczkę obok siebie.:)
    Z niecierpliwością wyczekuję relacji i jakiejś fotki Maleństwa.;)

Teraz czekamy na kolejne porody.:)

My wczoraj byliśmy u Teściów, wróciliśmy do domu z kolejną paką ubrań dla Młodego.:)
    W nadchodzącym tygodniu przyjdzie paczka z Dolce Sonno. Zamówiłam dwie koszule nocne, szlafrok, kilka półśpiochów i legginsy ciążowe.:)
    Teraz tylko muszę dokupić jakiś grubszy sweterek i bluzę i wyprawka ubraniowa gotowa. Mam już tyle ciuszków dla Szymka,a jeszcze mam coś wybrać po Chrześniaku K.
    Planuję teraz trochę pomyśleć o sobie i zamówię troszkę ciuszków ciążowych już bardziej wiosennych.:)

Miłej Niedzieli, w Poznaniu zapowiada się pięknie.♥

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna gratuluję! :)

Czekam na zdjęcia :)

• Haana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje. :)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, super wiadomości. Kolejna kobietka urodzona w Dzień Kobiet :) Czekam na relację . Jak dochodzisz do siebie po CC? Ja też rodziłam w czwartek i wypuścili mnie w niedzielę. Ciekawe kiedy Ciebie puszczą.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, cudowne wieści! <3 Gratulacje dla Was! :) Czekam z niecierpliwością na relację i zdjęcia :)

U nas było sporo gości w weekend. Najpierw moi rodzice przyjechali na noc, zostawić nam psa do opieki. Przywieźli trochę ubranek i prezentów dla Lilki :) Później teść ze szwagrem i dziś również plus kuzyn męża z żoną, więc zapasy słodyczowe wyczerpane! :D Trochę mnie niepokoi, że Lilka od kilku dni jest taka spokojna... czuję maksymalnie 2-3 ruchy lekkie w ciągu dnia. Miała już z dwa razy takie spokojne dni, ale trwało to góra 2 dni, a teraz się ciągnie i ciągnie... Wizytę mam w czwartek razem z glukozą. Mam nadzieję, że już będzie lepiej.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Estelle Nowa

Wysłany: 11 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) !

Wesoła, odważna, czasem histeryczna ;) Redaktor działu uroda na Lova
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, a może po prostu Mała obróciła się plecami i kopie do wewnątrz,przez co słabiej czujesz ruchy? Moja koleżanka, która jest w 28 tygodniu jest właśnie w takiej sytuacji jakiegoś czasu.Usg potwierdziło, że faktycznie Jej Synek odwrócony jest plecami.
    Mój Szymek potrafi pół dnia spać,a wieczorami szaleć za dwóch, innym razem czuję Go przez cały dzień. Nie ma jeszcze stałych pór aktywności, jedyne co zauważyłam,to za każdym razem jak się przebudzam w nocy, to czuję że buszuje.;)
    Wczoraj podczas obserwowania Jego szaleństw przez moment się przeraziłam, bo pierwszy raz zobaczyłam, jak wyciągnął którąś z kończyn, rozciągając mi przy tym skórę na maksa. Wyglądało to jakby obcy chciał się przebić.;)
    I jeszcze z moich obserwacji,mój Syn ewidentnie nie lubi organów kościelnych.U nas są wyjątkowo głośne i co niedzielę, Mały strasznie się wierci właśnie podczas pieśni.Aż mi Go żal.

Edzia, co tam u Ciebie, przystosowałaś się już do leżącego trybu życia?

Ja mam dzisiaj wizytę i standardowo odczuwam stres.Najbardziej boję się o szyjkę,żeby się nie okazało, że te twardnienia jej przez ostatni miesiąc zaszkodziły...A z drugiej strony nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę Szymka na usg.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:42

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka to trzymam kciuki za pozytywne wieści z wizyty :)
    Właśnie chyba była przez te kilka dni odwrócona jak mówisz. Wczoraj wieczorem poruszałam brzuchem kilka razy i ponaciskałam palcem w paru miejscach, więc po pewnym czasie dostałam trzy mocne kopniaki i się uspokoiłam. A dziś już wróciła do normy, kopie od rana i odpowiada na moje stuknięcia :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, super że wszystko wróciło do normy.
    Ja powoli przygotowuję się do wizyty, muszę spisać wszystkie pytania. Nie ma lekko mój lekarz z tymi wywiadami, no ale w końcu to On jest najpewniejszym źródłem wiedzy w temacie ciąży.;)
    Trzymajcie kciuki, odezwę się wieczorem.:)

Alphelia lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Oublier Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka o której wspominałam Wam jakiś czas temu jest już na oddziale i wywołują jej poród. Bardzo ciężko wspierać osobę w takiej sytuacji. Staram się ważyć każde słowo. Wyobraźcie sobie, że był przed chwilą u niej psycholog i po tej wizycie czuje się gorzej niż wcześniej. Nie było mnie przy tej rozmowie i nie wiem co dokładnie powiedziała, ale podważyła jej decyzję do zakończenia ciąży, że powinna donosić. Ja sama nie jestem zwolenniczka aborcji, ale szanuję jej decyzję, bo sama nie wiem jak postąpiłam w tej sytuacji a wiem, że podjęcie takiej decyzji nie było dla niej łatwe. Wydaje mi się, że rola psychologa w tym wypadku powinna polegać na wspieraniu już podjętej decyzji a nie sprawienie aby dziewczyna poczuła się gorzej, kiedy i tak czuje się paskudnie. Jestem w szoku, jak ta psycholożka popisała sie brakiem taktu.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem już po wizycie.
    Dzisiaj poszło w ekspresowym tempie. Lekarz pomierzył główkę, brzuszek, kość udową, poobserwował organy i kręgosłup i orzekł, że Mały dobrze się rozwija. Waży 854g.
    Sprawdził szyjkę, jest długa, twarda i zamknięta. Bardzo mnie to uspokoiło, bo twardnienia macicy nie dawały mi spokoju.
    Dostałam numer do znajomego lekarza mojego gina i umawiam się na usg 3D/4D. Wizyta wynosi 200zł,czyli warto skorzystać, bo z tego co patrzyłam w internecie to takie badanie może kosztować nawet 400zł.
    Zdjęcia póki co nie wrzucę,bo nic dzisiaj nie dostałam,ale liczę, że będę mogła się pochwalić jakimś ładnym ujęciem z 3D.:)

Oublier, Alphelia lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, życzę dużo siły Twojej koleżance.

Ja również po wizycie. Julka oczywiście dokazywała, przez co Pani doktor średnio mogła operować przyrządem do USG, bo gdzie przyłożyła tam kopała i odpychała to coś haha
    Pani doktor stwierdziła, że mogłabym w obcym wystąpić. Dziś wyszło 3400g ale możliwe że to wina braku możliwości dokładnego wykonania pomiaru, bo wierzgała jak szalona. Co najlepsze zaraz po badaniu uspokoiła się, mały łobuz mi się chyba szykuje ;)
    Moja szyjka niby jest daleko, jednak nie zbadała jej długości. W każdym razie do 3 kwietnia Julka powinna być z nami, jeżeli nie wyjdzie sama to dostanę skierowanie na wywołanie. Nie mogę się już doczekać, aż ją zobaczę i skończą się te kopniaki w różne dziwne zakamarki :D

Alphelia lubi tę wiadomość

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, andziaq super wieści! :) Cieszę się, że wszystko w porządku z Waszymi maleństwami i zdrowiem :)

100krotka ja miałam się zapisać na USG 3D/4D, ale jak zobaczyłam ceny w Polsce USG III trymestru z 3D/4D, to stwierdziłam, że lepiej jak się na to badanie zapiszę, bo dość że dostanę dużo informacji o dziecku, to jeszcze sobie go pooglądam i przy okazji uda się dostać jakąś pamiątką w postaci zdjęcia 3D i płytki z filmikiem :) Ale wydaje mi się, że dość dużo płacisz za samą wizytę 3D/4D. Mi znajome mówiły, że mają po 150zł taką wizytę, w necie też widziałam podobne ceny, chyba, że jakieś ekstra opcje w tym masz? A USG III trymestru jest za ok. 250zł.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, ja tak jak pisałam, mam z kolei informację,że taka wizyta może kosztować więcej. Kajula też była na takim usg i płaciła ok. 300zł z tego co pamiętam.
    Co będzie w cenie, dowiem się na wizycie.

Andzia, trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie.:)

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, jak to jest to badanie połówkowe to ja wydałam nawet 500zł. 250zł kosztowało samo USG, a kolejne 250zł test PAPPA.
    Jeżeli chodzi o USG III trymestru to z kolei cos około 100 zł, ale to zrobila mi moja Pani doktor i nie było 3D.

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, nie jest to ani badanie połówkowe,ani III trymestru. Jestem teraz pomiędzy jednym badaniem,a drugim.;) Postanowiłam wybrać się na 3D/4D z czystej ciekawości, bo wiadomo że na zwykłym usg nie zobaczę jak wygląda Dzidzia. Chcę mieć pamiątkę w postaci takiego zdjęcia/nagranego na płytę filmu.;) Ale dziękuję za informacje.:)

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za badanie połówkowe ze zdjęciami 4d zapłaciłam 320 zł. Doktor w trakcie badania przełączył i pokazał synka.

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam połówkowe w De, są mniej więcej 4 razy droższe niż w Polsce i nie miałam opcji obejrzenia dziecka w 3d/4d na połówkowym. Myślałam zrobić w Polsce samo 3d/4d, ale jak zaczęłam szukać dobrych pracowni USG w Krakowie to okazało się, że to USG III trymestru robią z 3d i 4d w niedużej cenie. Wszędzie, gdzie patrzyłam to koszt ok. 250 zł, więc zapisałam się na wizytę po świętach do polecanej akredytowanej pracowni i ginekologa z certyfikatami :) a tutaj nie byłoby nas raczej stać na taki luksus. U mojej gin koszt samego 3d/4d to 100€ :O z czego tylko dwa podejścia są w cenie, a każde kolejne 40€. Poza tym ja u niej nie widziałam dobrego sprzętu, więc nawet nie wiem na czym ona robi to USG 3D.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ