X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia,wiem że leżenie w szpitalu to żadna przyjemność, dlatego trzymam kciuki żeby jak najszybciej Cię wypuścili...Najważniejsze, źe Wy czujecie się dobrze.

Lyanna, ja mam właśnie butelkę Aventu,zobaczę jak u nas się sprawdzi.
    A co do gorszych dni, to nie pozostaje mi nic innego jak słowo otuchy, na pewno będzie dobrze, wiadomo jak to jest z małym dzieckiem. Trzymaj się dzielnie.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Haana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzie, pamiętaj to wszystko dla dobra dziecka i to sobie powtarzaj. Jeszcze troszkę i będziesz ściskać córeczkę. Całą i zdrową. :)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście Kochane, wiem ze Oliwka najważniejsza, tylko juz mnie nastawili że wychodze a dzisiaj taka zmiana zdania... dodatkowo nie wiem czy to rutyna wszedzie ale sluchanie tętna odbywa sie tu co dwie godziny - nie da sie odpocząć. W nocy o 24 nawet budza i trzeba isc, potem o 5:30, potem 7:00 o 9:00 wizyta o 10:00 tetno i tak co dwie godziny. Plus dzisiaj mialam juz dwa razy ktg...

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie nie masz lekko, ale Haana dobrze prawi, wszystko dla dobra Maleństwa.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, dasz radę. Bo jak nie my to kto... ;)

17u9wn15caesulxa.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, bardzo mi przykro że musiałaś jeszcze zostać w szpitalu. Ale będziecie tam pod dobrą opieką a lepiej jak lekarze sprawdzą wszystko dokładnie! Kiedy leżałam na patologii ciąży, to też co 2 godziny było słuchanie tętna i co najmniej raz dziennie ktg. Ale wszystko było robione na sali, w łóżku. Nie trzeba było nigdzie chodzić.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia kochana trzymaj się tam! Też nie lubię jak ktoś mi robi nadzieję i nastawiam się na coś, a potem zmiana planów :( dużo siły dla Ciebie i Oliwki!

Lyanna nawet jeszcze sobie nie wyobrażam jak to będzie po porodzie. Życzę Ci dużo siły i żeby z małą było wszystko w porządku :)

Ja na razie mam dwa smoczki i dwie butelki, jedną z Tommee Tippee, ale bezkolkową i butelkę Avent.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam na patologii to KTG i badanie tętna miałam w łóżku. KTG miałam robione 4 razy dziennie i miałam tego dosyć, szczególnie jak przychodzili o 5:30. Szpital to nie jest miejsce, gdzie sie odpoczywa ;)
    Jeśli chodzi o smoczki to Jula na początku ssała, ale teraz już nie chce. Ponoć tak mają dzieci karmione tylko piersią. Jak daję jej smoczek, to się krzywi (jakby jej nie smakował) i wypluwa. Neurologopeda mówił nam aby nie dawać dzieciom smoczków NUK'a, bo ponoć negatywnie wpływają na rozwój mowy. My mieliśmy Lovi i powiedział, że te są OK.
    Lyanna ponoć zaparcia u maluszków to jakaś masakra :( słyszałam, że to dosyć częste u dzieci karmione MM, u KP jest to rzadkie. Ponoć dzieci karmione MM trzeba dopajać wodą, ale nie wiem ile i jak często. Zapytaj o to koniecznie swoją położną środowiskową. Może pomoże któryś z "kolkowych" sposobów. Ja kładę dużo na brzuszku i delikatnie poruszam dzieciątkiem aby masował się brzuszek. Jak dzidzia leży na plecach, to dociskam nózki do brzuszka i masuję sam brzuszek. Małej pomaga też noszenie na przedramieniu. Ja kładę główką w stronę łokcia a pupe podtrzymuję dłonią. Asekuruję się drugą ręką. Zazwyczaj przy którymś z tych sposobów ida pierdziochy i mała się uspokaja. Wczoraj w prezencie dostaliśmy termofor, ale jeszcze nie wypróbowaliśmy a ponoć to też fajny sposób na bolący brzuszek. Aaaa... i jeszcze dzieci z CC mają często problem z flora bakteryjną, bo nie przechodziły przez kanał rodny i to tez może powodować problemy z brzuszkiem. Nam położna zaleciła probiotyk (dicoflor) i u nas to pomogło. Zapytaj o to swoją :) Mam nadzieję, że coś z tym "mądrości" pomoże :)

Lyanna lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domku :)

Leżeć, leżec, nie ruszać sie, nie dotykać brzucha, nie mówić do niego. :( ciężko będzie. Byle chociaż do końca kwietnia.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia,super,nie ma to jak w domku.:) Trzymajcie się dzielnie. Na pewno dotrwacie do maja.
    Zastanawiam się ostatnio, co u Kajuli.Odezwij się jeśli tu wchodzisz.:)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia bądź dzielna :) ale ze od mówienia też może się coś dziać?

Dziś na szkole rodzenia były ćwiczenia oddechowe i warsztaty z pozycji. Nawet mi lepiej z ta wiedza :D ale jak na złość wychodzi mi ósemka.

Lyanna, Oublier dzielcie się, ta wiedza jest cenna. :)

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki nam dali przykaz :/ tylko tez mi sie to dziwne wydaje. Chociaż kuzynka męża miala to samo i również zakaz mówienia.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia to super, że jesteś już w domku :) oszczędzaj się i odpoczywaj. Też dziwne wydaje mi się nie mówić do brzucha :O to trochę tak jakbym miała ograniczyć kontakt z dzieckiem i się na nie obrazić :D jeszcze wytrzymaj kilka tygodni, Edzia, i będziecie całować Wasze maleństwo :*

Edzia1993 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Haana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówienie do brzuszka... dziwne trochę. To tak jakby w ogóle przestać mówić, rozmawiać. U nas Kuba np. reaguje gdy Mąż wraca z pracy i słyszy jego głos. Często się robi wtedy bardziej aktywny.

PS. U nas dziś od rana biało, pada śnieg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 09:02

17u9wn15caesulxa.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u nas też dzisiaj szaro, buro i ponuro. Wczoraj słońce i dobre samopoczucie dało mi tyle energii,że nawet zaczęłam porządki świąteczne.;)
    Dzisiaj zimowa aura wprawia mnie w depresję, piję cappucino, jem czekoladę i liczę na przypływ sił...Mam w planach ogarnąć dziś salon. Jak ja się cieszę,że w grudniu udało mi się posprzątać we wszystkich szafach i teraz nie muszę tego robić.:)
    Jedyny pozytywny aspekt tego dnia jest taki,że dziś zaczynamy 3 trymestr i 7 miesiąc.♥

Oublier, Haana, Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym mówieniem jestem w szoku, bo ja w sumie z brzuchem nie rozmawiam, raczej jak rozmawiamy z mężem między sobą to mała się ożywia. Więc musiałabym z nikim nie rozmawiać hehe

Postanowiłam zrobić pamiątkowe zdjęcie
    https://zapodaj.net/images/40ac135bdd6fd.jpg

Alphelia, Oublier, 100krotka, Haana, Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, piękny brzuszek, pozbawiony rozstępów.;) Też chciałabym taki mieć na końcówce.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Oublier Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Andzia, piękny brzuszek, pozbawiony rozstępów.;) Też chciałabym taki mieć na końcówce.:)

Nie pocieszę Cię ;) Mi rozstępy pojawiły się dopiero po porodzie ;)

Andziaq, Ty już pewnie w bloku startowym ;) Lada dzień ciąża będzie donoszona i w każdej chwili może zacząć się akcja. Wszystko gotowe? Torba spakowana?

Mała od 2 dni jest marudna, nie bardzo chce już spać w dzień. Chyba właśnie przechodzi kolejny skok rozwojowy, bo coraz więcej głuży. Uwielbia gadać z zebrą, która jest doczepiona do jej bujaczka. Coraz szybciej się też nudzi i pojawił się nowy typ płaczu- z nudów. Całe szczęście udało mi sie podszykowac obiad i właśnie się gotuje. Dobrze, że wczoraj zrobiłam zakupy. Z mała idzie wyjść na spacer tylko kiedy przysypia. Jak ma okres aktywności, to jest niezadowolona i płacze, bo w gondoli nie ma nic ciekawego i się nudzi ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier dziękuję za pocieszenie.;) Mojej siostrze powychodziły w 9 miesiącu,na samej końcówce...Podejrzewam, że u mnie będzie podobnie.
    Nie dziwię się Małej,że jest marudna, ja też jestem, jak widzę tą pogodę za oknem.;)

dqpri09khpifqr72.png

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anziaq - piękny brzuszek, taaaaki gładziutki pozazdrościć :)))

Ooutbiler - tak jak stokrotka mówi ta pogoda wprawia wszystkich w kiepski nastrój.

W ogóle nie mówiłam Wam, ale zeszła mi opuchlizna ze stóp po szpitalu - mam wrażenie że to po tej kroplówce - ale pewna nie jestem.

W środe mam wizytę - zobaczymy jak krążek się sprawuje - póki co w ogóle go nie czuje. Jedynie czasem mnie kłuje na dole brzucha, ale w szpitalu mówili że to normalne.
    Dorobiliśmy się rogówki bedzie w przyszłym tygodniu :) kolega nam sprzedaje która sobie sam sprowadził, ale ma za małe mieszkanie wiec sprzedaje nam ja po kosztach :)))) Chciałam inny kolor beżowy, a ona jest bardzo jasno szara i zastanawiam się czy bedzie pasować do moich ścian w kolorze jasnego brązu, mam nadzieje że tak, ale cena nie pozwoliła mi jej nie wziąć bo normlanie kosztuje 8000zł a my ja mamy za 1200zł... wiec olałam kolor - tym bardziej, ze niedługo koszty zwiazane z kredytem wypłucza nas nie do zera, a do minusa... :/

Wszystkie rzeczy dla Małej juz mam porobione :) czekam na łóżeczko wezme z ikei, jak zreszta cała wiekszosc rzeczy.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ