X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia,wiem że leżenie w szpitalu to żadna przyjemność, dlatego trzymam kciuki żeby jak najszybciej Cię wypuścili...Najważniejsze, źe Wy czujecie się dobrze.

Lyanna, ja mam właśnie butelkę Aventu,zobaczę jak u nas się sprawdzi.
    A co do gorszych dni, to nie pozostaje mi nic innego jak słowo otuchy, na pewno będzie dobrze, wiadomo jak to jest z małym dzieckiem. Trzymaj się dzielnie.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Haana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzie, pamiętaj to wszystko dla dobra dziecka i to sobie powtarzaj. Jeszcze troszkę i będziesz ściskać córeczkę. Całą i zdrową. :)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście Kochane, wiem ze Oliwka najważniejsza, tylko juz mnie nastawili że wychodze a dzisiaj taka zmiana zdania... dodatkowo nie wiem czy to rutyna wszedzie ale sluchanie tętna odbywa sie tu co dwie godziny - nie da sie odpocząć. W nocy o 24 nawet budza i trzeba isc, potem o 5:30, potem 7:00 o 9:00 wizyta o 10:00 tetno i tak co dwie godziny. Plus dzisiaj mialam juz dwa razy ktg...

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie nie masz lekko, ale Haana dobrze prawi, wszystko dla dobra Maleństwa.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, dasz radę. Bo jak nie my to kto... ;)

17u9wn15caesulxa.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, bardzo mi przykro że musiałaś jeszcze zostać w szpitalu. Ale będziecie tam pod dobrą opieką a lepiej jak lekarze sprawdzą wszystko dokładnie! Kiedy leżałam na patologii ciąży, to też co 2 godziny było słuchanie tętna i co najmniej raz dziennie ktg. Ale wszystko było robione na sali, w łóżku. Nie trzeba było nigdzie chodzić.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia kochana trzymaj się tam! Też nie lubię jak ktoś mi robi nadzieję i nastawiam się na coś, a potem zmiana planów :( dużo siły dla Ciebie i Oliwki!

Lyanna nawet jeszcze sobie nie wyobrażam jak to będzie po porodzie. Życzę Ci dużo siły i żeby z małą było wszystko w porządku :)

Ja na razie mam dwa smoczki i dwie butelki, jedną z Tommee Tippee, ale bezkolkową i butelkę Avent.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam na patologii to KTG i badanie tętna miałam w łóżku. KTG miałam robione 4 razy dziennie i miałam tego dosyć, szczególnie jak przychodzili o 5:30. Szpital to nie jest miejsce, gdzie sie odpoczywa ;)
    Jeśli chodzi o smoczki to Jula na początku ssała, ale teraz już nie chce. Ponoć tak mają dzieci karmione tylko piersią. Jak daję jej smoczek, to się krzywi (jakby jej nie smakował) i wypluwa. Neurologopeda mówił nam aby nie dawać dzieciom smoczków NUK'a, bo ponoć negatywnie wpływają na rozwój mowy. My mieliśmy Lovi i powiedział, że te są OK.
    Lyanna ponoć zaparcia u maluszków to jakaś masakra :( słyszałam, że to dosyć częste u dzieci karmione MM, u KP jest to rzadkie. Ponoć dzieci karmione MM trzeba dopajać wodą, ale nie wiem ile i jak często. Zapytaj o to koniecznie swoją położną środowiskową. Może pomoże któryś z "kolkowych" sposobów. Ja kładę dużo na brzuszku i delikatnie poruszam dzieciątkiem aby masował się brzuszek. Jak dzidzia leży na plecach, to dociskam nózki do brzuszka i masuję sam brzuszek. Małej pomaga też noszenie na przedramieniu. Ja kładę główką w stronę łokcia a pupe podtrzymuję dłonią. Asekuruję się drugą ręką. Zazwyczaj przy którymś z tych sposobów ida pierdziochy i mała się uspokaja. Wczoraj w prezencie dostaliśmy termofor, ale jeszcze nie wypróbowaliśmy a ponoć to też fajny sposób na bolący brzuszek. Aaaa... i jeszcze dzieci z CC mają często problem z flora bakteryjną, bo nie przechodziły przez kanał rodny i to tez może powodować problemy z brzuszkiem. Nam położna zaleciła probiotyk (dicoflor) i u nas to pomogło. Zapytaj o to swoją :) Mam nadzieję, że coś z tym "mądrości" pomoże :)

Lyanna lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domku :)

Leżeć, leżec, nie ruszać sie, nie dotykać brzucha, nie mówić do niego. :( ciężko będzie. Byle chociaż do końca kwietnia.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia,super,nie ma to jak w domku.:) Trzymajcie się dzielnie. Na pewno dotrwacie do maja.
    Zastanawiam się ostatnio, co u Kajuli.Odezwij się jeśli tu wchodzisz.:)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia bądź dzielna :) ale ze od mówienia też może się coś dziać?

Dziś na szkole rodzenia były ćwiczenia oddechowe i warsztaty z pozycji. Nawet mi lepiej z ta wiedza :D ale jak na złość wychodzi mi ósemka.

Lyanna, Oublier dzielcie się, ta wiedza jest cenna. :)

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki nam dali przykaz :/ tylko tez mi sie to dziwne wydaje. Chociaż kuzynka męża miala to samo i również zakaz mówienia.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia to super, że jesteś już w domku :) oszczędzaj się i odpoczywaj. Też dziwne wydaje mi się nie mówić do brzucha :O to trochę tak jakbym miała ograniczyć kontakt z dzieckiem i się na nie obrazić :D jeszcze wytrzymaj kilka tygodni, Edzia, i będziecie całować Wasze maleństwo :*

Edzia1993 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Haana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówienie do brzuszka... dziwne trochę. To tak jakby w ogóle przestać mówić, rozmawiać. U nas Kuba np. reaguje gdy Mąż wraca z pracy i słyszy jego głos. Często się robi wtedy bardziej aktywny.

PS. U nas dziś od rana biało, pada śnieg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 09:02

17u9wn15caesulxa.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u nas też dzisiaj szaro, buro i ponuro. Wczoraj słońce i dobre samopoczucie dało mi tyle energii,że nawet zaczęłam porządki świąteczne.;)
    Dzisiaj zimowa aura wprawia mnie w depresję, piję cappucino, jem czekoladę i liczę na przypływ sił...Mam w planach ogarnąć dziś salon. Jak ja się cieszę,że w grudniu udało mi się posprzątać we wszystkich szafach i teraz nie muszę tego robić.:)
    Jedyny pozytywny aspekt tego dnia jest taki,że dziś zaczynamy 3 trymestr i 7 miesiąc.♥

Oublier, Haana, Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym mówieniem jestem w szoku, bo ja w sumie z brzuchem nie rozmawiam, raczej jak rozmawiamy z mężem między sobą to mała się ożywia. Więc musiałabym z nikim nie rozmawiać hehe

Postanowiłam zrobić pamiątkowe zdjęcie
    https://zapodaj.net/images/40ac135bdd6fd.jpg

Alphelia, Oublier, 100krotka, Haana, Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, piękny brzuszek, pozbawiony rozstępów.;) Też chciałabym taki mieć na końcówce.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Oublier Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Andzia, piękny brzuszek, pozbawiony rozstępów.;) Też chciałabym taki mieć na końcówce.:)

Nie pocieszę Cię ;) Mi rozstępy pojawiły się dopiero po porodzie ;)

Andziaq, Ty już pewnie w bloku startowym ;) Lada dzień ciąża będzie donoszona i w każdej chwili może zacząć się akcja. Wszystko gotowe? Torba spakowana?

Mała od 2 dni jest marudna, nie bardzo chce już spać w dzień. Chyba właśnie przechodzi kolejny skok rozwojowy, bo coraz więcej głuży. Uwielbia gadać z zebrą, która jest doczepiona do jej bujaczka. Coraz szybciej się też nudzi i pojawił się nowy typ płaczu- z nudów. Całe szczęście udało mi sie podszykowac obiad i właśnie się gotuje. Dobrze, że wczoraj zrobiłam zakupy. Z mała idzie wyjść na spacer tylko kiedy przysypia. Jak ma okres aktywności, to jest niezadowolona i płacze, bo w gondoli nie ma nic ciekawego i się nudzi ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier dziękuję za pocieszenie.;) Mojej siostrze powychodziły w 9 miesiącu,na samej końcówce...Podejrzewam, że u mnie będzie podobnie.
    Nie dziwię się Małej,że jest marudna, ja też jestem, jak widzę tą pogodę za oknem.;)

dqpri09khpifqr72.png

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anziaq - piękny brzuszek, taaaaki gładziutki pozazdrościć :)))

Ooutbiler - tak jak stokrotka mówi ta pogoda wprawia wszystkich w kiepski nastrój.

W ogóle nie mówiłam Wam, ale zeszła mi opuchlizna ze stóp po szpitalu - mam wrażenie że to po tej kroplówce - ale pewna nie jestem.

W środe mam wizytę - zobaczymy jak krążek się sprawuje - póki co w ogóle go nie czuje. Jedynie czasem mnie kłuje na dole brzucha, ale w szpitalu mówili że to normalne.
    Dorobiliśmy się rogówki bedzie w przyszłym tygodniu :) kolega nam sprzedaje która sobie sam sprowadził, ale ma za małe mieszkanie wiec sprzedaje nam ja po kosztach :)))) Chciałam inny kolor beżowy, a ona jest bardzo jasno szara i zastanawiam się czy bedzie pasować do moich ścian w kolorze jasnego brązu, mam nadzieje że tak, ale cena nie pozwoliła mi jej nie wziąć bo normlanie kosztuje 8000zł a my ja mamy za 1200zł... wiec olałam kolor - tym bardziej, ze niedługo koszty zwiazane z kredytem wypłucza nas nie do zera, a do minusa... :/

Wszystkie rzeczy dla Małej juz mam porobione :) czekam na łóżeczko wezme z ikei, jak zreszta cała wiekszosc rzeczy.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ