X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier przepiękne zdjęcia, a Julianna niczym aniołek :)

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założą mi peesar - dzisiaj maks jutro. Nieźle że bedax w szpitalu musisz gobsoboe sam kupic i ZDOBYĆ! Kazali mi wziac przesyłkę... wiec czekalabym do pt aby mi go zalozyli. Obdzwonilam wszystkie apteki wkoło i Mąż juz go ma!

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia super wiadomość, będziesz z nim bezpieczna. Po założeniu Cię wypuszczą?

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założony!!! :) krzyczalam jak cholera z rekami w gorze, lekarz az byl w szoku :D biedny xD booo bardzo, bardzo miły :) jutro do domku :)

100krotka, Alphelia, Oublier lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz z górki.:)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia to chyba będziesz teraz spokojniejsza :) słyszałam właśnie, że ten pessar samemu się kupuje, ale jest to wydatek jednorazowy, bo później można z niego jeszcze skorzystać :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest wielokrotnego uzytku, acz kolwiek dziękuję za.kolejny raz o mało sie nie posrałam z bolu na tym krzesle przez te 15sekund... xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:23

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak ma sie zakładanie pessara do zakładania cewnika Foleya... Cewnik nie jest jakoś mocno bolesny, raczej nieprzyjemny, ale tak mocno mi paluchy wpychali, że aż wbijało mnie w fotel :P Badanie szyjki było jedno z mniej przyjemnych przeżyć w ciąży. Fajnie, że jutro już idziesz do domku. I pamiętaj! Zaciskaj nogi aż do maja ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia to była próba bólu przed porodem. :D

Ja wczoraj spanikowalam, bo miałam taki etap że myślałam że to naprawdę już. Zaczęłam płakać że nie pojadę do szpitala nie chce rodzic i w ogóle. Tragedia. Na szczęście ogarnęłam się po chwili.

A dla rozluźnienia atmosfery opowiem Wam historie dnia. Zamówiłam buty przez Internet. Otwieram paczkę a tam tylko jeden but hehe

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, podejrzewam że jak będę na tym etapie ciąży to też będę przerażona. Teraz staram się unikać myślenia o porodzie,jednak ta zmora wciąż mnie nawiedza...
    A z tym butem to niezła historia.:)

Ja w końcu dostałam pieniądze z ZUS-u i też zaszalałam z zakupami on-line.
    Przeryłam OLX i udało mi się wyłapać płaszczyk wiosenny Benettona, dwie sukienki w kwiatki,typowo już wiosenne, spodnie rurki czarne w większym rozmiarze,bo te aktualne już mnie cisną na brzuchu.Małemu zamówiłam bluzę bejsbolówkę, dwie czapeczki, spodenki. A wczoraj na stronie HM zauważyłam, że bluzka ciążowa na którą się czaiłam od dawna jest przeceniona ze 140 na 50zł, więc żal nie skorzystać.;) No to zamówiłam ją i do tego jeszcze dwie pary spodenek, szorty i kapelusik dla Szymona.:) Zaszalałam nieźle, ale w sumie został mi jeszcze sweterek rozpinany do dokupienia(a to też na OLX wybiorę) i koniec z zakupami ubrankowymi. W przyszłym miesiącu skupiam się na wyprawce do szpitala i zacznę kupować kosmetyki.
    No i oczywiście wózek i wyposażenie łóżeczka,ale to z tych droższych zakupów.
    A i mam już laktator. Na jednym z wątków jedna z dziewczyn pisała,że na stronie Philipsa po rejestracji jest 40% rabatu na pierwsze zakupy. A że ja już dawno myślałam o laktatorze ręcznym Aventa (żona szwagra ma i polecała) to zamówiłam i zamiast 206zł zapłaciłam 123zł. Może któraś z Was też skorzysta z tej promocji, mają tam różne akcesoria dla Matek.:)

dqpri09khpifqr72.png

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaka pogoda jest u Was,ale w Poznaniu jest pięknie i czuć wiosnę w powietrzu.:) Ta aura tak na mnie zadziałała, że musiałam sobie kupić tulipany.♥
    a706e39db8f4d555m.jpg

Alphelia, Lyanna lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaq na razie staram się nie myśleć o tym jak to będzie z porodem, ale obawiam się, że mogę stresować się podobnie jak Ty :D

100krotka to fajnie, że się obłowiłaś :) Ja też chcę skorzystać z wyprzedaży w H&M i czekam na dostawę sukienek na święta, zobaczę jaki rozmiar będzie ok i mam nadzieję, że któraś będzie pasować :P U mnie w sumie wyprawka prawie skończona. W najbliższym czasie kupię jakieś proszki i płyny dziecięce do prania, bo może chociaż raz wypiorę ciuszki od kupienia, a potem najwyżej przed porodem :D Sama nie wiem co o tym myśleć. Stresuję się jak sobie pomyślę, że dziecko mogłoby wcześniej się pojawić a my nie będziemy gotowi :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, ja też wciąż się zastanawiam, co to będzie jak wcześniej urodzę, albo trafię do szpitala i będę uziemiona do rozwiązania.W końcu w ciąży to wszystko możliwe...I właśnie przez te lęki już w maju chcę mieć gotową torbę do szpitala i całą wyprawkę. W maju chciałabym tylko poprać wszystkie ciuszki, żeby wysuszyć wszystko na dworze i żeby wszystko było w miarę świeże,ale co wyjdzie z tych planów to się okaże.;)
    A ja na Święta planuję ubrać właśnie tą bluzkę z HM-u i czarne spodnie, bo na te wiosenne sukienki to pewnie jeszcze będzie za zimno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 12:56

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylyscie mnie :D z tym butem jeszcze mi pieniądze chcą zwrócić a ja tak bardzo chciałam buta. Nigdzie ich już nie ma :(

100krotko poszalas mocno z tymi zakupami, co do pogody u mnie słabo jeszcze zalega weekendowy śnieg :D

Też się mocno stresowalam tym że nie mam jeszcze tego tamtego a poród może być lada dzień. Teraz chyba mam za dużo czasu z kolei na myślenie i oczekiwanie na poród bo się tylko tym teraz stresuje heh

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Twoja historia będzie dla mnie przestrogą i nigdy nie zamówię butów przez internet z obawy, że przyślą tylko jeden.;)
    Fakt,z zakupami poszalałam, ale te ciuchy dla wieloryba(czyli dla mnie) to można powiedzieć że prezenty imieninowe od Rodziców, Teściów i męża,bo dostałam od Nich pieniądze,tak więc nie mam wyrzutów sumienia.;)
    A co do pogody, to u nas na szczęście śnieg nie padał,to nie ma co zalegać.:) Skrupulatnie sprawdzam prognozę na Wielkanoc, teraz prognozują 12 stopni.♥

dqpri09khpifqr72.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Właśnie popijam sobie słabą kawę z mlekiem i pokusiłam się na gorzką czekoladę. Niedawno była u mnie położna, zmierzyła ciśnienie 120/80, posłuchaliśmy tętna małego i porozmawialiśmy o moich obawach. W końcu za 3 tygodnie zapewne będę już w szpitalu, jeśli samo do tego czasu nie ruszy. Zamówiłam dziś ostatnie rzeczy, przewijak, smoczek i jedną butelkę w razie czego-bardzo się nastawiam na karmienie piersią. Jak Mąż przyjedzie z pracy to wybierzemy się na zakupy, bo lodówka zaczyna robić się pusta. ;p

Alphelia lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Haana,smacznej kawki życzę.:) Ja od jakiegoś czasu mam fazę na cappucino i piję je codziennie.
    Ja dostałam 2 smoczki na Bezpiecznym Maluchu i jedną małą butelkę Aventu mam ze Szkoły Rodzenia, a druga jest w zestawie z laktatorem,więc chociaż te wydatki mi odejdą.;)
    Myślicie,że dwa smoczki wystarczą na starcie?

dqpri09khpifqr72.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Zamówiłam na razie dwa i na początek myślę, że wystarczą. A jak będzie trzeba dokupić to aptek wkoło pełno. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:53

100krotka lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, super że Cię wypuszczą do domku :) Dobrze, że trafiłaś do szpitala, założyli pessar i maleństwo jest już bezpieczne.
    100krotka wrote:
    Ja zamówiłam w sumie 4 smoczki (bo były w dwupakach) z dwóch różnych firm. I dobrze zrobiłam, bo jedne mała wypluwa, a drugie akceptuje.

100krotka, ja na start też miałam jedną butelkę i wystarczyła nawet, jak okazało się, że karmimy mm i moim odciągniętym mlekiem. Trochę było zabawy ze sterylizacją ale zawsze jest czas dokupić. Szczególnie, że nie ma pewności, jaką butelką najlepiej będzie Ci karmić. U nas nie sprawdziły się Tommee Tippee antykolkowe (za szybko z nich leciało), Philips Avent (małej cieknie mleko boczkami w czasie karmienia) i NUK antykolkowa (łyka dużo powietrza). Pasuje nam Lansinoh Natural Wave. Philipsa używam do laktatora i potem przelewam do Lansinoh.

My mamy kryzys drugi dzień... Jest problem ze zrobieniem kupki, wrzaski i napinanie się. Poza tym cały dzień Ola jest bardzo marudna a ja padam na twarz. Humor też jakiś gorszy, chyba zaczyna się baby blues.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 15:52

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... :( no i tak mnue wypuścili że jednak stwierdzili że to za wczesnie i musze jeszcze leżeć. Moze wypuszcza mnie jutro... mam depresje...

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ