kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Założą mi peesar - dzisiaj maks jutro. Nieźle że bedax w szpitalu musisz gobsoboe sam kupic i ZDOBYĆ! Kazali mi wziac przesyłkę... wiec czekalabym do pt aby mi go zalozyli. Obdzwonilam wszystkie apteki wkoło i Mąż juz go ma!
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Założony!!! krzyczalam jak cholera z rekami w gorze, lekarz az byl w szoku biedny xD booo bardzo, bardzo miły jutro do domku
100krotka, Alphelia, Oublier lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Tak jest wielokrotnego uzytku, acz kolwiek dziękuję za.kolejny raz o mało sie nie posrałam z bolu na tym krzesle przez te 15sekund... xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:23
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Ciekawe jak ma sie zakładanie pessara do zakładania cewnika Foleya... Cewnik nie jest jakoś mocno bolesny, raczej nieprzyjemny, ale tak mocno mi paluchy wpychali, że aż wbijało mnie w fotel Badanie szyjki było jedno z mniej przyjemnych przeżyć w ciąży. Fajnie, że jutro już idziesz do domku. I pamiętaj! Zaciskaj nogi aż do maja
-
nick nieaktualnyEdzia to była próba bólu przed porodem.
Ja wczoraj spanikowalam, bo miałam taki etap że myślałam że to naprawdę już. Zaczęłam płakać że nie pojadę do szpitala nie chce rodzic i w ogóle. Tragedia. Na szczęście ogarnęłam się po chwili.
A dla rozluźnienia atmosfery opowiem Wam historie dnia. Zamówiłam buty przez Internet. Otwieram paczkę a tam tylko jeden but hehe -
Andzia, podejrzewam że jak będę na tym etapie ciąży to też będę przerażona. Teraz staram się unikać myślenia o porodzie,jednak ta zmora wciąż mnie nawiedza...
A z tym butem to niezła historia.
Ja w końcu dostałam pieniądze z ZUS-u i też zaszalałam z zakupami on-line.
Przeryłam OLX i udało mi się wyłapać płaszczyk wiosenny Benettona, dwie sukienki w kwiatki,typowo już wiosenne, spodnie rurki czarne w większym rozmiarze,bo te aktualne już mnie cisną na brzuchu.Małemu zamówiłam bluzę bejsbolówkę, dwie czapeczki, spodenki. A wczoraj na stronie HM zauważyłam, że bluzka ciążowa na którą się czaiłam od dawna jest przeceniona ze 140 na 50zł, więc żal nie skorzystać. No to zamówiłam ją i do tego jeszcze dwie pary spodenek, szorty i kapelusik dla Szymona. Zaszalałam nieźle, ale w sumie został mi jeszcze sweterek rozpinany do dokupienia(a to też na OLX wybiorę) i koniec z zakupami ubrankowymi. W przyszłym miesiącu skupiam się na wyprawce do szpitala i zacznę kupować kosmetyki.
No i oczywiście wózek i wyposażenie łóżeczka,ale to z tych droższych zakupów.
A i mam już laktator. Na jednym z wątków jedna z dziewczyn pisała,że na stronie Philipsa po rejestracji jest 40% rabatu na pierwsze zakupy. A że ja już dawno myślałam o laktatorze ręcznym Aventa (żona szwagra ma i polecała) to zamówiłam i zamiast 206zł zapłaciłam 123zł. Może któraś z Was też skorzysta z tej promocji, mają tam różne akcesoria dla Matek.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
andziaq na razie staram się nie myśleć o tym jak to będzie z porodem, ale obawiam się, że mogę stresować się podobnie jak Ty
100krotka to fajnie, że się obłowiłaś Ja też chcę skorzystać z wyprzedaży w H&M i czekam na dostawę sukienek na święta, zobaczę jaki rozmiar będzie ok i mam nadzieję, że któraś będzie pasować U mnie w sumie wyprawka prawie skończona. W najbliższym czasie kupię jakieś proszki i płyny dziecięce do prania, bo może chociaż raz wypiorę ciuszki od kupienia, a potem najwyżej przed porodem Sama nie wiem co o tym myśleć. Stresuję się jak sobie pomyślę, że dziecko mogłoby wcześniej się pojawić a my nie będziemy gotowi
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia, ja też wciąż się zastanawiam, co to będzie jak wcześniej urodzę, albo trafię do szpitala i będę uziemiona do rozwiązania.W końcu w ciąży to wszystko możliwe...I właśnie przez te lęki już w maju chcę mieć gotową torbę do szpitala i całą wyprawkę. W maju chciałabym tylko poprać wszystkie ciuszki, żeby wysuszyć wszystko na dworze i żeby wszystko było w miarę świeże,ale co wyjdzie z tych planów to się okaże.
A ja na Święta planuję ubrać właśnie tą bluzkę z HM-u i czarne spodnie, bo na te wiosenne sukienki to pewnie jeszcze będzie za zimno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 12:56
nick nieaktualnyPocieszylyscie mnie z tym butem jeszcze mi pieniądze chcą zwrócić a ja tak bardzo chciałam buta. Nigdzie ich już nie ma
100krotko poszalas mocno z tymi zakupami, co do pogody u mnie słabo jeszcze zalega weekendowy śnieg
Też się mocno stresowalam tym że nie mam jeszcze tego tamtego a poród może być lada dzień. Teraz chyba mam za dużo czasu z kolei na myślenie i oczekiwanie na poród bo się tylko tym teraz stresuje heh -
Andzia, Twoja historia będzie dla mnie przestrogą i nigdy nie zamówię butów przez internet z obawy, że przyślą tylko jeden.
Fakt,z zakupami poszalałam, ale te ciuchy dla wieloryba(czyli dla mnie) to można powiedzieć że prezenty imieninowe od Rodziców, Teściów i męża,bo dostałam od Nich pieniądze,tak więc nie mam wyrzutów sumienia.
A co do pogody, to u nas na szczęście śnieg nie padał,to nie ma co zalegać. Skrupulatnie sprawdzam prognozę na Wielkanoc, teraz prognozują 12 stopni.♥
Witajcie. Właśnie popijam sobie słabą kawę z mlekiem i pokusiłam się na gorzką czekoladę. Niedawno była u mnie położna, zmierzyła ciśnienie 120/80, posłuchaliśmy tętna małego i porozmawialiśmy o moich obawach. W końcu za 3 tygodnie zapewne będę już w szpitalu, jeśli samo do tego czasu nie ruszy. Zamówiłam dziś ostatnie rzeczy, przewijak, smoczek i jedną butelkę w razie czego-bardzo się nastawiam na karmienie piersią. Jak Mąż przyjedzie z pracy to wybierzemy się na zakupy, bo lodówka zaczyna robić się pusta. ;p
Alphelia lubi tę wiadomość
-
Hej Haana,smacznej kawki życzę. Ja od jakiegoś czasu mam fazę na cappucino i piję je codziennie.
Ja dostałam 2 smoczki na Bezpiecznym Maluchu i jedną małą butelkę Aventu mam ze Szkoły Rodzenia, a druga jest w zestawie z laktatorem,więc chociaż te wydatki mi odejdą.
Myślicie,że dwa smoczki wystarczą na starcie?
100krotka wrote:Myślicie,że dwa smoczki wystarczą na starcie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:53
100krotka lubi tę wiadomość
-
Edzia, super że Cię wypuszczą do domku Dobrze, że trafiłaś do szpitala, założyli pessar i maleństwo jest już bezpieczne.
100krotka wrote:Myślicie,że dwa smoczki wystarczą na starcie?
100krotka, ja na start też miałam jedną butelkę i wystarczyła nawet, jak okazało się, że karmimy mm i moim odciągniętym mlekiem. Trochę było zabawy ze sterylizacją ale zawsze jest czas dokupić. Szczególnie, że nie ma pewności, jaką butelką najlepiej będzie Ci karmić. U nas nie sprawdziły się Tommee Tippee antykolkowe (za szybko z nich leciało), Philips Avent (małej cieknie mleko boczkami w czasie karmienia) i NUK antykolkowa (łyka dużo powietrza). Pasuje nam Lansinoh Natural Wave. Philipsa używam do laktatora i potem przelewam do Lansinoh.
My mamy kryzys drugi dzień... Jest problem ze zrobieniem kupki, wrzaski i napinanie się. Poza tym cały dzień Ola jest bardzo marudna a ja padam na twarz. Humor też jakiś gorszy, chyba zaczyna się baby blues.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 15:52
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
... no i tak mnue wypuścili że jednak stwierdzili że to za wczesnie i musze jeszcze leżeć. Moze wypuszcza mnie jutro... mam depresje...
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc