X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam sie z Wami w III trymestrze ;)
    Dziewięć.zero moze jakiegoś małego kamienia wydalilas i furagina pomogła , zreszta takie problemy sa częste w ciazy o czym lepiej wies ode mnie :) mam nadzieje, ze problem sie juz nie powtórzy.

Tęskniąca super, ze swieta były dobrym odpoczynkiem dla Ciebie. Jazda dla mnie tez staje sie męcząca niestety :( ale dobrze, ze sięgam jeszcze do kierownicy hehe

Inishka jesli beda przycinać płytki to i tak kurz bedzie w całym domu , takie uroki remontów , to tak jak nie daj Boże z gładzią :) bedzie dobrze.

Fajne materace! Ja musze tez dla siebie jakiegoś poszukać, znaczy dla Nas, bo teraźniejszy nadaje sie na śmietnik!
    Zreszta popatrzę na żywo na materace bo to jednak podstawa dla malucha, a łóżeczko chce zeby było drewniane naturalne i miało szufladę , zastanawiałam sie tez na łóżeczko tapczanikiem.

Co do masażu krocza gdzies czytałam negatywne opinie. Dopytam lekarza o to bo nie zastanawiałam sie nad tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 10:32

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Emily dlaczego koniecznie z trzema poziomami wysokosci lozeczko? Osobiscie mamy z dwoma zwykle ikeowskie i ten trzeci poziom nie byl i nie jest koniecznie potrzebny...
    Materacyk mam po synu ale kupie nowy wbrew opiniom taki jak mielismy pianka kokos gryka. Sprawdzil sie idealnie. A stary uzyje do lozeczka turystycznego jak wyjezdzamy na wakacje na wies ;)
    Moj bol brzucha przeszedl, wzielam na noc furagine i oddalo czyli jednak pecherz ;)

Wszyscy moi znajomi docenili dodatkowy poziom jak ich dzieci szybko się zaczęły podnosić w łóżeczku. Zawsze to mniejsze obciążenie kręgosłupa, jak możemy podnosić dziecko ze środkowego poziomu a nie zupełnie niskiego.

Ja boję się ryzykowac, bo widziałam robale w gryka-kokos na własne oczy... :/
    Nie był to fajny widok :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kupować łóżeczko które się potem przerabia na tapczanik, na allegro nowe do 300 zł. A materacyk kokos-pianka-kokos min 10 cm grubości. Znalazłam całkiem fajny na allegro tylko pokrowiec mi się tam nie podoba ale to najwyżej sam dokupię osobno :)

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, widzę że chyba od tego samego sprzedawcy nam się podobają łóżeczka :D My pewnie kupimy to: http://allegro.pl/z-lozeczko-bajka-biala-szuflada-barierka-i6916846198.html

A tych sprzedawców HubiWorld i Zefi już sobie dodałam do zakładek, więc po remoncie będziemy kompletować wyprawkę. Dodatkowo odezwała się do mnie znajoma, że chce wyprzedać wszystkie ubranka po swojej córce za grosze (1 zł, 2 zł za sztukę) i czym nie była chętna. Jak dla mnie super, bo kuzynka męża jak się na początku zaoferowała z ciuszkami, to teraz jakoś cisza w tym temacie. A wolę od kogoś odkupić za grosze, niż się prosić o coś :)

Materacyk kokos-pianka albo lateks-pianka, jeszcze nie zdecydowaliśmy. Ale na pewno odpada gryka, raz zobaczyłam zdjęcie tych robaków i mam dosyć.

Na USG III trymestru idziemy, mój lekarz polecał zrobić :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia wizyte mam 11 stycznia ale w sobote zrobie badania morfologie i mocz i jak cos wyjdzie umowie sie wczesniej.

Ilonka no wlasnie nie wiem ze to czeste czy nie i ze wogole tak moze byc bo pierwsza ciaze przeszlam idealnie jedynym bokem byl bol glowy hahaha a ta ciaza to jakies nie wiem, non stop cos boli ciagnie dokucza, albo robie sie stara hahahaha :D

Emily owszem przydatne ale nie konieczne ;) po za tym ten srodkowy poziom jest na chwile. Bo jak sie bobas zacznie podnosic to do wstawiania czy podciagania jest chwila i konieczny jest najnizszy poziom.

Ja mam w koszyku rzeczy od swiat_dziecka czy jakos tak. W sumie na kwote 265zl a mowilam ze prawie wszystko mam hahaha

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    My będziemy kupować łóżeczko które się potem przerabia na tapczanik, na allegro nowe do 300 zł. A materacyk kokos-pianka-kokos min 10 cm grubości. Znalazłam całkiem fajny na allegro tylko pokrowiec mi się tam nie podoba ale to najwyżej sam dokupię osobno :)
    Ooo to moze byc fajne :) pokazesz link? :)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/d0a9f0e53ff9.png.html
    taki wózeczek bedziemy mieć po 2maluchów kuzyna :D

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechała moja komódka :) trochę się nie spodziewałam że będzie taka ogromną :-D ale pokój małej jest spory więc się zgubi :) a będzie gdzie rzeczy chować :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3df828586459.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f205e1a037f2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 12:47

Magdzia85F, pomarańczka_33, Sylwiaa95, Ilona92, dziewiec.zero, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Ooo to moze byc fajne :) pokazesz link? :)
    To jest przykład, podobnego jaki wybrałam. Link do “naszego” będę mogła podesłać w weekend jak wrócę do domu, bo tu nie mam komputera ze sobą ;)
    http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-kacperek-140x70-lakier-e-meblus-i6557376886.html

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no super te lozko tapczanik ! :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :))
    Czytam wypowiedzi odnosnie materacyków..
    Sama jestem na etapie poszukiwania ;)
    I powiem wam co wyczytałam albo wiem z doświadczenia ..
    Nie kupujcie materaca z gryka bo 'podobno' mogą zalegnac sie w nich larwy - czy to prawda? Ja nie doświadczyłam, ale poczytajcie różne fora i tam opisywany jest nie jeden taki przypadek ;)
    A materac z kokosem miałam osobiście i to juz na własnym przykładzie przytaczam .. materac zapleśniał choć był wielokrotnie obracany .. w domu pleśni nie miałam wiec nie wiem skad to mogło sie wziąć :/
    Dobre materace są z firmy fiki miki z pianką elastycZna :)
    To tak w drodze wtracenia sie hehe :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha .. gdyby ktoras szukala bialego lozeczka jest z firmy klupś na stronie empiku za ok 200 zł jest w promocji.. białe.. 3 poziomowe.. bez szuflady ;)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra cioteczna miała robale w materacu z gryka.
    Ja chce łóżeczko tapczanik ze ta deska asekurujący zeby nie wypadło . Długo takie 120 wystarczy ( łóżeczko )?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Moja siostra cioteczna miała robale w materacu z gryka.
    Ja chce łóżeczko tapczanik ze ta deska asekurujący zeby nie wypadło . Długo takie 120 wystarczy ( łóżeczko )?

Moja siostra teraz zmieniła na takie zwykłe 140 dla córeczki, która ma 2 latka i 5 miesięcy, bo tamte pękło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy jakos do 2lat,smialo sluzyloby jeszcze no ale taki byl dorosly moj maly mezczyzna ze dostal swoje duze lozko :)

Janie wiem od czego to zalezy z tym materacem. My mielismy wlasnie ten z danpolu i nic sie z nim nie dzialo i nie dzieje. W stanie nadal idealnym jest hmm

Właśnie przyszly mi dwie bluzki z hm mama. Wzielam l. Przerazona po otworzeniu bo wielkie to jak worki na kartofle ahahaha nakladam... pasuje :o jestem wielorybem :D

ibishka, Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewięć.zero skąd ja to znam? Siostra kupiła mi koszulkę pod choinkę pod cyce XL. Wkładam a ona na styk!!!! A tej samej firmy nosiłam M.

Ibishka fajna ta szafka, to od razu do przewijania? Kąpać też będziesz na niej?

Pomarańczka fajne. No my chcemy białe, bo komoda jest biała. Jeszcze do tego osłona na szczebelki. Materace chyba piankowy bo mamy taki i jest wygodny.

oLkaczucha pooglądam. Dzięki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5446a64ca60.jpg

Ada zagląda!!!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:28

pomarańczka_33, dziewiec.zero, Tusianka, Ilona92, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    widzę, że zakupy na całego....ja dalej nie mam nic ;p, chyba muszę sie wziąć w garść, bo jak będę czekać na natchnienie, to się mogę nie doczekać ;)

APrzybylska...mam prośbę...tatuś wybrał imię dla swojej kochanej córci, dlatego proszę o wpisanie na pierwszą stronę - Patrycja.
    Aha i jeszcze o zmianę terminu na 9.04 poproszę ;)

Nie ma nikogo z Krakowa tutaj ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:34

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pomogę, Warszawa.

Patrycja fajnie, też dużo dziewczynek nie ma:-)

No i też dopiero oglądam. Męża zagonie do wybierania, bo teraz to mi bardzo ciężko podjąć decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:39

• ibishka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia na to położę tylko ten usztywniany przewijaczek :) a co do kapania to zobaczymy, wydaje mi się że wygodniej będzie w jednej z łazienek :-) a tu chciałam taka komode żeby mi było wygodnie koło małej zrobić po kąpieli czy do ubrania czy przewiniecia:) siostra ma podobna komode i mówi że przy pierwszym dziecku nie wiedziała co to komfort, a przy drugim już miała i była zachwycona :) zastanawiam się nad stelażem do wanienki. Jakieś opinie? Czy lepsze zwykle krzesła podłożyć?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ