Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mialam ten stojak do wanienki ale z racji malego mieszkania u nas sie nie przydal na poczatek stawialismy wanienke na komodzie pozniej normalnie w lazience bo nie dawalam rady dzwigac. Teraz chce kupic taka mala wanienke zeby zmiescic ja w lazience a później przekladac do brodzika (mamy taki wysoki mocno)
Ja w sumie narazie tylko powrzicalam do koszyka bede kupywac po nowym roku
Kupilam dzisiaj szampon przeciw eypadaniu wlosow seboradin, niby mozna w ciazy bo ziolowy. Stosowala ktoras? Musze poczytac o tych nasionach pestkach itp ogolem dieta bo wylysieje -
Tęskniąca wrote:APrzybylska...mam prośbę...tatuś wybrał imię dla swojej kochanej córci, dlatego proszę o wpisanie na pierwszą stronę - Patrycja.
Aha i jeszcze o zmianę terminu na 9.04 poproszę
Hej na pierwszej stronie zmienione, czy jeszcze u kogoś aktualizacje?
U nas 840 gr małego pięknego człowieka wszystko super się rozwija. Zmniejszamy Luteinę na 1 dziennie.Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, Ilona92, pomarańczka_33, dziewiec.zero, Sylwiaa95, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:Hej na pierwszej stronie zmienione, czy jeszcze u kogoś aktualizacje?
U nas 840 gr małego pięknego człowieka wszystko super się rozwija. Zmniejszamy Luteinę na 1 dziennie.
U mnie synek StaśTusianka, BP 02, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:Hej na pierwszej stronie zmienione, czy jeszcze u kogoś aktualizacje?
U nas 840 gr małego pięknego człowieka wszystko super się rozwija. Zmniejszamy Luteinę na 1 dziennie. -
Sylwiaa95 wrote:U mnie synek Staś
ibishka wrote:To u mnie jeszcze data bo młoda wg wielkości na 28.04 ale lekarka od połowkowych kazała się trzymać terminu wg OM więc 1.05 tak teraz patrzę że ostatnia będe:)
I u Ciebie też zmienione
Wpadłam dziś w internety i pozamawiałam dla Zuzi trochę rzeczy. Nawet na wspominanej przez Was wyżej stronie HubiWorld znalazłam coś dla siebie. Zdecydowałam się też na wózek - Bebetto Nico
Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyHm...widzę, że chyba przepłacilismy za łóżeczko, trudno.
My materac wybraliśmy lateksowy.
W sobotę najprawdopodobniej będziemy zamawiali wózek i fotelik samochodowy.
Komoda też już jest.
Jeszcze tylko laktator i te największe rzeczy będą ogarnięte.
Macie jakąś listę tych wyprawkowych pierdółek? Bo moja jest b. krótka i pewnie się okaże, że o połowie rzeczy zapomniałam Nie mam też pojęcia ile np. ubranek w jakim rozmiarze, albo ile kocyków, pieluszek, ręczniczków, tak żeby nie było za dużo ani za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 21:32
-
nick nieaktualnyMoj boziu a ja mam laktator i posciel i jakas taka niechec mnie ogarnia jak pomysle ze mam tyle rzeczy do kupienia hahaha. I tak sobie mysle ze jeszcze tyle czasu co jest ze mna nie tak?
Ja ogolem polecam wozki bebetto, super sie jezdzilo.
Teraz chce kupic bebetto torino i nie wiem czy uzywany za 1000- czy nowy za 1600- taki dylemat o
Czekam na meza a potem na sylwestra i nowy rok, ciagle cosIlona92 lubi tę wiadomość
-
dziewiec.zero wrote:Moj boziu a ja mam laktator i posciel i jakas taka niechec mnie ogarnia jak pomysle ze mam tyle rzeczy do kupienia hahaha. I tak sobie mysle ze jeszcze tyle czasu co jest ze mna nie tak?
Łączę się z Tobą w niedoli ...haha..ja mam to samo, nawet nie wiem od czego zacząć...nie mam nic, tylko laktator
Nie czuję się dziś za dobrze...boli podbrzusze jak na okres...może dlatego, że naoglądałam się porodów i empatycznie przeszło na mnie ?
-
Ja listy jeszcze żadnej nie mam ale trzeba będzie zrobić bo inaczej też nie ogarnę tematu choć mam na szczęście dwie siostry doświadczone dzieciami
Dzisiaj się w końcu dowiedziałam jak się nazywa nasz wózek jest to jedo bartatina
Znalazłam też dzisiaj komódkę i elektroniczną nianię ale nie zamawiam bo najpierw chcę pokazać wszystko Mężowi i dopiero będziemy kupować, no ale fakt styczeń będzie miesiącem wydatków, trzeba wszystko pomału ogarniać
Co do usg III trymestru to ja idę obowiązkowo, mamy już zapisany termin na 23 styczniaIlona92 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Jestesmy po usg! Nasz "Maluszek" ma juz 1080 g!!!
Ja zamówilam tylko proszek i plyn do prania
Rzeczy do torby szpitalnej bede zamawiac w lutym, fotelik kupimy koniec stycznia/poczstek lutego a reszte w marcuibishka, Tęskniąca, Tusianka, BP 02, Magdzia85F, aga_90, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Znowu do pracy pedze, na szczescie zgodnie z zyczeniami milo mijaly ostatnie dzionki
Ja mam sporo ubranek- glownie bodzialo na 2 grupy rozmiarowe podzielialm- mniejsze 52-56, wieksze 62-68
Mam mniej wiecej po 9 sztuk, na poczatek powinno byc okay. Musze kilka dolow dokupic, bo tych mam dopiero po 2-3.
3-4 sweterki juz raczej te wieksze ( musze kupic), a skarpetek pewno tez kolo 9 par. Do tego kilka 3-4 niedrapek i bawelnianych czapeczek.
Potem ze 2-3 reczniki z kapturkirm, kocyki...
Dostalam 2 kombinezoniki na poczatek, ale boje sie ze za cieplo bedzie i nie zaloze. Ale... lepiej miec i nie uzyc
Za to z wiekszych rzeczy mam laktator tylko dostalam od kolezanki. Wozek, fotelik- ogarniamy na luty, no moze skusze sie juz na styczen
A propos USG IIi trym- ja ide do lekarza co nam plamke wypatrzyl. Moj lekarz poza tym ze jest super usg chyba robi takie oTusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamusie
Emily, to już masz kawał mężczyzny w brzuchu
Ja większe zakupy planuję jednak na styczeń bo już zauważam różnicę w możliwości poruszania się no i kręgosłup daje czadu. Na początku marca będzie impreza pt. “pranie i prasowanie” a potem będziemy już spokojnie czekały do terminu
My (Kira i ja) dzisiaj ostatni dzień na wyjeździe i zaraz po śniadaniu jedziemy do mojej chrzestnej a potem do babci, trzeba się pożegnać bo następnym razem przyjedziemy najpewniej pod koniec czerwca już we trójkę
Życzymy Wam fajnego i spokojnego dniaTusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dzień dobry!
Belly pokazuje, że zaczął się 7 miesiąc, a za tydzień zaczynamy III trymestr
Jutro prawdopodobnie w końcu wybierzemy się na Gwiezdne Wojny, bo ostatnio nie wyszło przez dupny problem męża. Ciekawe, jak mała zareaguje.
Brzuch mi tak wyskoczył przez ostatnie dni, że aż w szoku jestem. Nawet jak byłam w aptece to otworzyli specjalnie kasę i mnie do niej poprosili. Szok, bo w takim Rossmanie ani razu mnie nie poprosili do kasy szybciej.Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!!!
Dziś to pospałam!
Co do listy, ja mam zrobioną, ale dopiero przeglądam rzeczy w internecie i dodaję do obserwowanych. Czaję się teraz na kokon z tinystar w różowe chmurki, bo ciężko tam z rabatem a coś mają dać.
W połowie stycznia jadę do rodziców, to siostra da mi ciuszki, więc przejrzeć, co mi trzeba. W sumie to tylko ja mam taki termin wiosenny, siostry rodziły albo latem albo jesienią.
Emily ale już masz Maluszka dużego:-) super!!! Ja pewnie dopiero pomiary 30.01.
BP to szybkiego dnia w pracy! Trochę już rzeczy masz.
Pomarańczka ja też na marzec planuję pranie, bo luty pokój Małej będzie szykowany. Daleko masz do domu???
Tusianka ooo ja wczoraj sprawdzałam, to mi wszędzie wyświetlało 3 trymestr dopiero za 2 tygodnie. Ja już nie czaję tego.
No właśnie Rossman taki pro brzuchatki a tu zero reakcji. Krzyczeć nie będę.Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ja mam listę robiona w Excelu i wrzuciłam na chmurę i udostępnilam najbliższej rodzinie, wiedza co mam a czego nie i tam zapisuje co już jest, co zamówione, a one wpisują ewentualnie że coś 'zaklepuja'. Z rzeczy które kupiliśmy to póki co tylko kamere nianie, ale bardzo bardzo dużo dostaliśmy od kuzyna i od siostry mojej. Także my mamy już :
-Dwa nosidełka( hehe obydwoje chcieli się bardzo pozbyć to śmieje się że będę mieć na dni par'yste i nieparzyste:-D)
-Dwa łóżeczka (też się scigali od kogo wziąć bo im Zawadzaly a to akurat się przyda, jedno będzie w pokoju małej a drugie z początku w sypialni)
- dwa materace, w tym jeden jest nowy całkiem
- wanienka
- wózek kupują teściowie, mam powiedzieć kiedy i sobie zamówić a oni wyłoża fundusze
- ręcznik kapielowy
- dwa kocyki
- przewijak
A siostry i mama pokupowaly już przy okazji różnych swoich zakupów : parę ciuszków, aspirator do noska, przywieszke do wózka, szczoteczki itp więc już się tego zbiera
Teraz planuje zamówic dużo takich pierdółek, typu wkładki laktacyjne, laktator, podkłady i majtki poporodowe, termoopakowanie na butelkę itp itd. W lutym poleca proszki, pieluchy chusteczki i pozostałe drobne rzeczy, a na marzec i kwiecień z zakupów chce zostawic termometr, brakujące ubranka, rożki i zaslonki do pokoju małej
Masakra z tym wzyztskim żeby to jakoś ogarnąć. Jakbym nie miała listy to bym się dawno pogubiła:)Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwiaa95 wrote:Madzia jak jestes z Warszawy lub masz blisko to w galerii Atrium Targówek tinystar maja -30% do jutra przy zakupach powyzej 100zl . A na stronie internetowej rabat -15 na haslo INSTAGRAM.
No właśnie - jestem po drugiej stronie Warszawy a Mąż ma do 18 dzisiaj ;( dziękuję za "cynk" (akcja nie miała być do jutra?) -
nick nieaktualny