X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cisza... drazni mnie to czekanie :D nawet nic zaplanowac nie mozna

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP Aj nic nie mów.

U mnie na dodatek wody nie ma. Dziś i jutro. Bo magistrale przerabiaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane
    Na wstępie gratuluję nowych dzieciaczków, niestety nie potrafię dokładnie każdej pogratulować bo nie wszystkie pamiętam.

My od zeszłego czwartku w domu, ale niestety dalej birykamy się z zoltaczka, poziom bilirubiny nie chce się obniżyć, mimo lamp, kazali mi karmić sztucznie ale tego nie robię, bo właściwie tylko jedna lekarka na to naciskala, reszta lekarzy i doradca laktacyjny mówi że mleko matki najlepsze, wczoraj dostaliśmy dopiero lek który ma ruszyć wątrobę i trzustke, powiem wam że już brak mi sił, jutro mam kolejną kontrolę jeżeli poziom bilirubiny osiągnie 15 wracamy do szpitala, w czwartek było 12,1 w poniedziałek 13,8, tak strasznie się boję.

Z dobrych wieści mój starszy syn cudownie się opiekuje młodszym, cieszę się.
    Wczoraj skończył Łukaszek 3 tyg, waży ponad 4 kg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3542ce06f833.jpg

Rene lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na ktg - mocne kciuki za bloga ciszę! :)

'fajnie' bo cmi brzuch i pachwiny więc jak wyjdzie ok to będę wiedzieć że te bóle to nie związane ze skurczami :-)

Magdzia85F, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba się zaraz zsikam ze stresu!
    Byłam wczoraj u profesora, no i on mówi, że jutro (czyli że dziś) załatwi mi miejsce u siebie na oddziale (bo on pracuje na ginekologii operacyjnej, a nie na porodówce) i że zadzwoni mi powiedzieć kiedy mam przyjechać, mówił, że może już w weekend. No i właśnie dzwonił i mam przyjechać już jutro!

OLABOGA! Norrrrmalnie tak mi się gorąco zrobiło, jeju jeju no cała się trzęsę :D

Oczywiście mnie uspokoił, że nie będzie mnie ciął od razu jutro, ale że woli mnie już mieć na oku, bo 38 tygodni już skończone. O rrrranyyyy muszę się spakować w końcu :D
    Kurde no ale emocje :D

Magdzia85F, ibishka, BP 02, aga_90, Tusianka, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii tak myślałam, co tam u Was! Oj, że ta zółtaczka się tak uczepiła! :-(
    Mam nadzieję, że w piątek już będzie dobrze! Kciuki!
    Śliczny Synuś!:-)

Iza kciuki za ktg! Daj znać po.

Ty grzanewino Izę ochrzaniasz a tu się sama w kolejkę ładujesz :-D
    Dawaj Nam tu znać jak już w szpitalu będziesz! Rozumiem, że stres ze szczęścia! :-)

Klaudia my chyba idziemy na koniec kolejki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 10:30

grzanewino, Agiii37 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - ale rodzić będę po niedzieli! Więc macie jeszcze kilka dni w międzyczasie do dyspozycji :D

jeju jeju norrrrmalnie nie mogę uwierzyć, że to już! Raaaanyyyyyyjulek :D

Tęskniąca, Magdzia85F, BP 02, Sylwiaa95, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się porobiło z tą kolejką ;)
    Ja dziś mam 1,5 cm rozwarcia ale nic się nie dzieje, w sensie, że ja nic nie czuje...ale lekarz stwierdził, że mam być gotowa. Z jednej strony, już chciałabym być "po" a z drugiej boje się jak cholera i chyba to mnie blokuje.
    Takie wyczekiwanie jest mega irytujące.
    Nie wyspałam się jak cholera przez te spinania..chyba sobie utnę 20 min. drzemki i pójdę na spacer później.

Ale mi się podoba Agnieszki podekscytowanie ;) Do mnie to dociera bardzo powoli....mimo, że wiem, że to "już"....;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 10:53

Magdzia85F, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję, że będą wywoływać i skończy się cc.

Klaudia no to ładnie już rozwarcie. Może trzeba podziałać piłka i na faceta :-)

I racja Grzanewino jak się Ciebie czyta to pdekscytowanie mega:-)

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio słabo sypiam, ale dziś to chyba już w ogóle nie będę mogła spać :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino- Zobaczysz wszystko bedzie super :) teraz tylko spokojnie pomysl co ci tam
    potrzeba bedzie, ale jak cos maz dowiezie co zapomnisz. Ciekawe kiedy ci zrobia to cc :) i dawaj znac co tam jak ram
    Agi- nie wiem czy pomoze, ale u mnie polozna mowila ze jakby zoltaczka byla to wystawiac dziecko na słońce. W sensie u mnie sugerowala balkon, moze probuj, a noz cos da...
    Magdzia- klops z ta woda. I to az dwa dni? Stanowczo nie lubie
    Iza- super ze akurat ktg, bedziesz wiedziec o co cho :)

Ja sobie podrzemalam godzinke i chyba ogarne w koncu jakas kawe, bo z lekka snieta jestem. Jakiegos lenia mam i spadek nastroju... nie cierpie byc w takim zawieszeniu.

Agiii37 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    ja też ostatnio słabo sypiam, ale dziś to chyba już w ogóle nie będę mogła spać :D
    Ok spac to ja moge :D dzis chyba tylko raz na siusiu wstalam, a jak maz poszedl do pracy to jeszcze podrzemalam :) zeby moje dziecko to po mnie mialo ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP tak planują 48h. Wiesz po wpinkach muszą jeszcze wyczyścić rury i dezynfekcję przeprowadzić a potem płukanie.

Prysznic z butelki. Super.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa troche :( ale jak musza- lepiej teraz ni jak bedzies miala Ade po drugiej stronie brzucha :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Bo pupę nawet umyć Małej, to byłby problem.

Ty dziś też spacer 5km?

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, pewnie jakos po poludniu, tylko mysle gdzie dzis isc :) moze zahacze o ukubiona cukiernie ;) w koncu tyle kalorii spalam jak chodze ze cos moge dorzucic ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak mam mieć planowe cc, to czy plan porodu i tak mam jakiś pisać?

[zaczynam się zbierać] :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Dziewczyny, czy jak mam mieć planowe cc, to czy plan porodu i tak mam jakiś pisać?

[zaczynam się zbierać] :D

Zobacz na stronie szpitala. Bo u mnie jest do pobrania i cała zakładka o cc. Ale i tak jak Cię kładą, to musisz ten plan porodu wypełnić. Domagaj się tego.
    W cc są punkty o kangurowaniu przez osobę towarzyszącą np.

grzanewino lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ktg. Zapis prawidłowy. Czynność skurcz owa w granicach 30 więc generalnie cisza mimo że całe badanie silny ból brzucha i pachwin. Ból pewnie od naporu małej na kanał. Za tydzień wizyta. Także nie rodzimy póki co mam nadzieję :)

Magdzia85F, Tęskniąca, grzanewino, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u mnie jutro to pewnie 0 będzie skurczy. Bo nic nie czuję.

‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ