Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabrysia też tak charczy i często kicha. Czyściłam nosek tylko jak widziałam, że ma tam babole i sobie nie potrafi ich wykichać.
Co do ubierania to przy upałach ubieram jak siebie. W torbie mam pieluchę muślinową, więc zawsze można dziecka przykryć. U nas ostatnio chłodniej i ma bodziaka, spodenki, skarpetki i na to polarową kurteczkę. No i jest przykryta kocem. Mam jakiegoś świra na temat przegrzewania i wolę nosić dodatkowy koc, gdyby było za zimno, niż ma się spocić.
U nas poniedziałek i wtorek to była jakaś masakra. Jak mała wstała po 6 to usypiała tak koło 1 w nocy i miała w ciągu dnia jedynie drzemki po 5-10 minut. Nawet śpiąc na mnie się wybudzała. No i oczywiście krzyki, bo chce spać ale coś jej przeszkadza. Wczoraj jej chyba przeszło, bo większość dnia przespała, budziła się na jedzenie i szła dalej spać.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Iza, słodkie Maleństwo
O właśnie, pewnie to ta sapka. On też chrapie czasem przez co mnie budzi bo jestem wyczulona na wszystkie jego dźwięki
Dziś poszliśmy na spacer właśnie w tym pajaca co ma krótkie rękawy i mu zdjelam skarpetki bo bardzo gorąco jest. Wyglądał na zadowolonegoaga_90, Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Etoilka, Rene, Sylwiaa95, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyibishka wrote:Dziewczyny A jak sobie radzicie z tym ciągłym zmęczeniem? Mnie zaraz dołek zaczyna łapać
Ja jakoś nie jestem...chyba. A dołki mam. Płaczę sporo i wydaje mi się, że nawalam. Do tego przydałaby się większa pomoc męża.... A on zły że pomaga a ja się czepiam.
Mam problem. Mąż jak brał Małą i kikut się zaczepił i oderwal. Krew nie leciała ale widać że jeszcze ma do zagojenia. Czy mam to czyścić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 19:17
-
nick nieaktualny
-
ibishka wrote:Dziewczyny A jak sobie radzicie z tym ciągłym zmęczeniem? Mnie zaraz dołek zaczyna łapać
Ilona92, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Na początku starałam się zaliczyć jedną drzemkę w ciągu dnia, jak mała szła spać. Teraz organizm chyba już się przyzwyczaił.
Dwa dni nie było u nas kupy. Bączki idą, brzuszek miękki, niby może nie być tej kupy przez kilka dni, ale i tak schizuję
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
U nas dalej młody całe dnie nie śpi... skąd on ma energię?Bo ja nie mam. A jak się uśmiecha gdy mówię że mama zaraz zacznie na rzesach chodzić A gdyby jeszcze leżeć grzecznie chciał to pół biedy A on świat by zwuedzal. I drzemki są po 10-15 min. Chyba że jedziemy autem albo w wózku to spi dłużej ale raczej płytko snem bo często otwiera oczka.
Brzuch nie wróci mi do formy Dziewuszki bo juz po pierwszej ciąży był taki se. No ale nic i wchodzę już w spodnie sprzed ciąży
-
A to ja w 9 dobie po porodzie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/149679ea4046.jpg
Po jakim czasie zaczęły się waszym maluchom normowac pory posiłków w nocy mniej więcej?
Dziś wizyta położnej. Zobaczyny czy mała przybrała cos.. Proszę o kciuki!
Jeśli przyrost będzie ok to poproszę położna czy mogę spróbować przez weekend karmić tylko cyckiem i nie dawać jej w butelce odciagnietego co jakiś czas. Bo to jedyna opcja żeby zobaczyć czy cycek jęj starczy. Bo to odciąganie to tragedia. Nawet jak nakarmie mała i mogłabym iść spać czy się czymś zająć to ja wtedy muszę siadać do dojarki i zanim skończę to już niewiele czasu zostaje lub mała się budzi itp.
No i dziś ostatni pełny dzień kiedy jestem sama z małą! Jutro mąż tylko na 4 godziny do pracy a później 2 tyg urlopu. Ojej. Już czuję różnice w funkcjonowaniuEtoilka, Ilona92, Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość
-
Ibishka ładny brzuszek-)trzymam kciuki za dobry przyrost wagi.Oj dużo czasu zabiera to ściąganie u mnie jeszcze na dodatek było tak że mleko nie chciało lecieć,jak już mi się udało to tylko 30-60 ml dla synka to było mało dlatego u nas było dokarmianie mm.Teraz na szczęście przyrost jest ok i nie muszę już ściągać
-
Kinga, na uszkach Wojtuś nic nie ma. U nas głównie policzki.
Iza, kciuki za ładny przyrost! Przez pierwszy miesiąc Wojtuś budził się w nocy 2-3 razy na karmienie, i to dość nieregularnie. Od jakiegoś czasu przesypia już ładnie i jak w zegarku budzi się tylko o 5.
-
nick nieaktualny