X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Iza, jak sytuacja u Was?
    Cały wieczór i noc dużo kupek wodnistych ale póki nie ma temp pediatra kazała 'wyluzowac'...

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia też tak charczy i często kicha. Czyściłam nosek tylko jak widziałam, że ma tam babole i sobie nie potrafi ich wykichać.

Co do ubierania to przy upałach ubieram jak siebie. W torbie mam pieluchę muślinową, więc zawsze można dziecka przykryć. U nas ostatnio chłodniej i ma bodziaka, spodenki, skarpetki i na to polarową kurteczkę. No i jest przykryta kocem. Mam jakiegoś świra na temat przegrzewania i wolę nosić dodatkowy koc, gdyby było za zimno, niż ma się spocić.

U nas poniedziałek i wtorek to była jakaś masakra. Jak mała wstała po 6 to usypiała tak koło 1 w nocy i miała w ciągu dnia jedynie drzemki po 5-10 minut. Nawet śpiąc na mnie się wybudzała. No i oczywiście krzyki, bo chce spać ale coś jej przeszkadza. Wczoraj jej chyba przeszło, bo większość dnia przespała, budziła się na jedzenie i szła dalej spać.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    U nas już były dwa razy. Wydaje mi się, że jeśli się nie będzie często powtarzać, to nie ma się czym martwić.
    też tak myślę:-)U nas również 2 razy się zdarzyły wymioty i to tak że aż nosem mu leciało

Ilona92 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0426c3b1b17b.jpg moja Gabi :)

Magdzia85F, Tusianka, aga_90, Tęskniąca, Etoilka, Rene, BP 02, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pierwszy spacer. Adusia przespała i dalej śpi.:)

Iza jakie pucki fajne <3 Niunia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 13:12

Tusianka, ibishka, Etoilka, Rene, BP 02 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, słodkie Maleństwo :)

O właśnie, pewnie to ta sapka. On też chrapie czasem przez co mnie budzi bo jestem wyczulona na wszystkie jego dźwięki :-D

Dziś poszliśmy na spacer właśnie w tym pajaca co ma krótkie rękawy i mu zdjelam skarpetki bo bardzo gorąco jest. Wyglądał na zadowolonego :D

aga_90, Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Etoilka, Rene, Sylwiaa95, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0426c3b1b17b.jpg moja Gabi :)
    Śliczna jak słodko śpi:-)

ibishka, Agiii37 lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A jak sobie radzicie z tym ciągłym zmęczeniem? Mnie zaraz dołek zaczyna łapać

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny A jak sobie radzicie z tym ciągłym zmęczeniem? Mnie zaraz dołek zaczyna łapać

Ja jakoś nie jestem...chyba. A dołki mam. Płaczę sporo i wydaje mi się, że nawalam. Do tego przydałaby się większa pomoc męża.... A on zły że pomaga a ja się czepiam.

Mam problem. Mąż jak brał Małą i kikut się zaczepił i oderwal. Krew nie leciała ale widać że jeszcze ma do zagojenia. Czy mam to czyścić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 19:17

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dziś odpadł Pępek samoistnie i też jest tak że to się musi podgoic. Jak pytałam położnej w pon co jak odpadnie to mówiła że cały czas octenisept i patyczek póki nie będzie w pełni wygojone:)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iza. :-)

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ja mam system taki ze po kapieli Iga ma najlepszy sen wiec ide do drugiego pokoju a narzeczonego zostawiam z nią w sypialnk1 Ja tam śpię przez ok 3.5 h dopoki mała nie wstanie na karmienie. Nie przejmuje sje wtedy jej chrzakankem i gleboko spie.. to mi trocje1 regeneruje organizm :)

Ilona92, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    w ciągu dnia jak śpi to też się kładę,te 3 godzinki snu w ciągu dnia dużo mi daję i w nocy mam więcej siły żeby wstawać:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku starałam się zaliczyć jedną drzemkę w ciągu dnia, jak mała szła spać. Teraz organizm chyba już się przyzwyczaił.

Dwa dni nie było u nas kupy. Bączki idą, brzuszek miękki, niby może nie być tej kupy przez kilka dni, ale i tak schizuję :/

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej młody całe dnie nie śpi... skąd on ma energię?Bo ja nie mam. A jak się uśmiecha gdy mówię że mama zaraz zacznie na rzesach chodzić :) A gdyby jeszcze leżeć grzecznie chciał to pół biedy A on świat by zwuedzal. I drzemki są po 10-15 min. Chyba że jedziemy autem albo w wózku to spi dłużej ale raczej płytko snem bo często otwiera oczka.
    Brzuch nie wróci mi do formy Dziewuszki bo juz po pierwszej ciąży był taki se. No ale nic :) i wchodzę już w spodnie sprzed ciąży :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, pisałaś że Wojtuś też ma trądzik, czy miał krostki na płatkach uszu? Grzesiowi się takie dziwne kropki tam zrobiły, wg mnie wyglądają inaczej niż te na twarzy.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja w 9 dobie po porodzie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/149679ea4046.jpg

Po jakim czasie zaczęły się waszym maluchom normowac pory posiłków w nocy mniej więcej?
    Dziś wizyta położnej. Zobaczyny czy mała przybrała cos.. Proszę o kciuki!
    Jeśli przyrost będzie ok to poproszę położna czy mogę spróbować przez weekend karmić tylko cyckiem i nie dawać jej w butelce odciagnietego co jakiś czas. Bo to jedyna opcja żeby zobaczyć czy cycek jęj starczy. Bo to odciąganie to tragedia. Nawet jak nakarmie mała i mogłabym iść spać czy się czymś zająć to ja wtedy muszę siadać do dojarki i zanim skończę to już niewiele czasu zostaje lub mała się budzi itp.

No i dziś ostatni pełny dzień kiedy jestem sama z małą! Jutro mąż tylko na 4 godziny do pracy a później 2 tyg urlopu. Ojej. Już czuję różnice w funkcjonowaniu :-)

Etoilka, Ilona92, Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ładny brzuszek-)trzymam kciuki za dobry przyrost wagi.Oj dużo czasu zabiera to ściąganie u mnie jeszcze na dodatek było tak że mleko nie chciało lecieć,jak już mi się udało to tylko 30-60 ml dla synka to było mało dlatego u nas było dokarmianie mm.Teraz na szczęście przyrost jest ok i nie muszę już ściągać:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, na uszkach Wojtuś nic nie ma. U nas głównie policzki.

Iza, kciuki za ładny przyrost! Przez pierwszy miesiąc Wojtuś budził się w nocy 2-3 razy na karmienie, i to dość nieregularnie. Od jakiegoś czasu przesypia już ładnie i jak w zegarku budzi się tylko o 5.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Iza ale brzuszek. Wow.
    Kciuki za przyrost.

A ja się muszę pochwalić. Ada od wyjścia ze szpitala przybrała ponad 500gramów! Na samym cycku! I była taka grzeczna u pediatry.

Ilona92, Tusianka, Rene, Etoilka lubią tę wiadomość

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ