X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Iza, jak sytuacja u Was?
    Cały wieczór i noc dużo kupek wodnistych ale póki nie ma temp pediatra kazała 'wyluzowac'...

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia też tak charczy i często kicha. Czyściłam nosek tylko jak widziałam, że ma tam babole i sobie nie potrafi ich wykichać.

Co do ubierania to przy upałach ubieram jak siebie. W torbie mam pieluchę muślinową, więc zawsze można dziecka przykryć. U nas ostatnio chłodniej i ma bodziaka, spodenki, skarpetki i na to polarową kurteczkę. No i jest przykryta kocem. Mam jakiegoś świra na temat przegrzewania i wolę nosić dodatkowy koc, gdyby było za zimno, niż ma się spocić.

U nas poniedziałek i wtorek to była jakaś masakra. Jak mała wstała po 6 to usypiała tak koło 1 w nocy i miała w ciągu dnia jedynie drzemki po 5-10 minut. Nawet śpiąc na mnie się wybudzała. No i oczywiście krzyki, bo chce spać ale coś jej przeszkadza. Wczoraj jej chyba przeszło, bo większość dnia przespała, budziła się na jedzenie i szła dalej spać.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    U nas już były dwa razy. Wydaje mi się, że jeśli się nie będzie często powtarzać, to nie ma się czym martwić.
    też tak myślę:-)U nas również 2 razy się zdarzyły wymioty i to tak że aż nosem mu leciało

Ilona92 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0426c3b1b17b.jpg moja Gabi :)

Magdzia85F, Tusianka, aga_90, Tęskniąca, Etoilka, Rene, BP 02, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pierwszy spacer. Adusia przespała i dalej śpi.:)

Iza jakie pucki fajne <3 Niunia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 13:12

Tusianka, ibishka, Etoilka, Rene, BP 02 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, słodkie Maleństwo :)

O właśnie, pewnie to ta sapka. On też chrapie czasem przez co mnie budzi bo jestem wyczulona na wszystkie jego dźwięki :-D

Dziś poszliśmy na spacer właśnie w tym pajaca co ma krótkie rękawy i mu zdjelam skarpetki bo bardzo gorąco jest. Wyglądał na zadowolonego :D

aga_90, Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Etoilka, Rene, Sylwiaa95, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0426c3b1b17b.jpg moja Gabi :)
    Śliczna jak słodko śpi:-)

ibishka, Agiii37 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A jak sobie radzicie z tym ciągłym zmęczeniem? Mnie zaraz dołek zaczyna łapać

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny A jak sobie radzicie z tym ciągłym zmęczeniem? Mnie zaraz dołek zaczyna łapać

Ja jakoś nie jestem...chyba. A dołki mam. Płaczę sporo i wydaje mi się, że nawalam. Do tego przydałaby się większa pomoc męża.... A on zły że pomaga a ja się czepiam.

Mam problem. Mąż jak brał Małą i kikut się zaczepił i oderwal. Krew nie leciała ale widać że jeszcze ma do zagojenia. Czy mam to czyścić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 19:17

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dziś odpadł Pępek samoistnie i też jest tak że to się musi podgoic. Jak pytałam położnej w pon co jak odpadnie to mówiła że cały czas octenisept i patyczek póki nie będzie w pełni wygojone:)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iza. :-)

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ja mam system taki ze po kapieli Iga ma najlepszy sen wiec ide do drugiego pokoju a narzeczonego zostawiam z nią w sypialnk1 Ja tam śpię przez ok 3.5 h dopoki mała nie wstanie na karmienie. Nie przejmuje sje wtedy jej chrzakankem i gleboko spie.. to mi trocje1 regeneruje organizm :)

Ilona92, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    w ciągu dnia jak śpi to też się kładę,te 3 godzinki snu w ciągu dnia dużo mi daję i w nocy mam więcej siły żeby wstawać:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku starałam się zaliczyć jedną drzemkę w ciągu dnia, jak mała szła spać. Teraz organizm chyba już się przyzwyczaił.

Dwa dni nie było u nas kupy. Bączki idą, brzuszek miękki, niby może nie być tej kupy przez kilka dni, ale i tak schizuję :/

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej młody całe dnie nie śpi... skąd on ma energię?Bo ja nie mam. A jak się uśmiecha gdy mówię że mama zaraz zacznie na rzesach chodzić :) A gdyby jeszcze leżeć grzecznie chciał to pół biedy A on świat by zwuedzal. I drzemki są po 10-15 min. Chyba że jedziemy autem albo w wózku to spi dłużej ale raczej płytko snem bo często otwiera oczka.
    Brzuch nie wróci mi do formy Dziewuszki bo juz po pierwszej ciąży był taki se. No ale nic :) i wchodzę już w spodnie sprzed ciąży :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, pisałaś że Wojtuś też ma trądzik, czy miał krostki na płatkach uszu? Grzesiowi się takie dziwne kropki tam zrobiły, wg mnie wyglądają inaczej niż te na twarzy.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja w 9 dobie po porodzie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/149679ea4046.jpg

Po jakim czasie zaczęły się waszym maluchom normowac pory posiłków w nocy mniej więcej?
    Dziś wizyta położnej. Zobaczyny czy mała przybrała cos.. Proszę o kciuki!
    Jeśli przyrost będzie ok to poproszę położna czy mogę spróbować przez weekend karmić tylko cyckiem i nie dawać jej w butelce odciagnietego co jakiś czas. Bo to jedyna opcja żeby zobaczyć czy cycek jęj starczy. Bo to odciąganie to tragedia. Nawet jak nakarmie mała i mogłabym iść spać czy się czymś zająć to ja wtedy muszę siadać do dojarki i zanim skończę to już niewiele czasu zostaje lub mała się budzi itp.

No i dziś ostatni pełny dzień kiedy jestem sama z małą! Jutro mąż tylko na 4 godziny do pracy a później 2 tyg urlopu. Ojej. Już czuję różnice w funkcjonowaniu :-)

Etoilka, Ilona92, Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ładny brzuszek-)trzymam kciuki za dobry przyrost wagi.Oj dużo czasu zabiera to ściąganie u mnie jeszcze na dodatek było tak że mleko nie chciało lecieć,jak już mi się udało to tylko 30-60 ml dla synka to było mało dlatego u nas było dokarmianie mm.Teraz na szczęście przyrost jest ok i nie muszę już ściągać:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, na uszkach Wojtuś nic nie ma. U nas głównie policzki.

Iza, kciuki za ładny przyrost! Przez pierwszy miesiąc Wojtuś budził się w nocy 2-3 razy na karmienie, i to dość nieregularnie. Od jakiegoś czasu przesypia już ładnie i jak w zegarku budzi się tylko o 5.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Iza ale brzuszek. Wow.
    Kciuki za przyrost.

A ja się muszę pochwalić. Ada od wyjścia ze szpitala przybrała ponad 500gramów! Na samym cycku! I była taka grzeczna u pediatry.

Ilona92, Tusianka, Rene, Etoilka lubią tę wiadomość

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ