X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Klaudia ! Pati da rade! Dzielna z niej dziewczynka, najważniejsze by była zdrowa.
    Myszka na odparzenia u nas sprawdzili sie bardzo częste wietrzenie pupy, częste zmienianie pieluchy i przeszliśmy na Bambiboo z rossmanna, dwa razy dziennie clotrimazolum i sudocrem. Ja zabezpieczam pupę cienka warstwa bepanthenu, bo wiem ze moja mała ma strasznie delikatna skórkę. Zawsze mozesz zakładać tetrowki. Tylko wtedy zawsze wszystko jest do przebrania i niezbędne sa podkłady higieniczne.

Moja Jadwiś słabo soi w dzien, ale noc mamy tylko z jedna pobudka na karmienie. Juz jest taka fajna. Interesuje sie wieloma rzeczami, śmieje sie bardzo duzo, zaczyna gaworzyć i lekko piszczeć. Na przewijaku uprawia taki aerobik, ze zaczyna ni sie w głowie kręcić. Co do bujaczka wkładać bardzo rzadko bo jest na nia za duzy l, ale ona bardzo duzo leży, na rękach w pozycji fasolki wiec jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 08:26

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Pati :( oby tylko miesiąc. Zuzia by oszalała.

Co do tekstów typu "zaraz nie zgnije" i tym podobnych, to ja zawsze pytam ile ta mądra osoba wytrzyma z ob....ą pieluchą przyklejoną do tyłka. Nasze dzidzulki mają mega delikatną skórę i trzeba o nią dbać.

Matę mamy z TinyLove ze zwierzątkami, o motylki jestem zazdrosna. Zuzia wpatruje się w nie i uśmiecha.

Dziś piękna noc od 23 do 4 i od 4.30 do 7.15 :) czyli mnóstwo spania ;)

Magdzia85F, Ilona92, myszkaka, Veruka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Klaudia współczuję Pati i Tobie, ale na pewno będzie dobrze.

Aniu to chyba klub kolejny musimy otworzyć, po klubie leniwych...

U Nas pierwsza noc we dwie, mąż miał do pracy na noc. I kąpiel super poszła, a potem jak nigdy Mała padła i spała do 23 a potem o 3 i przed 7 kupka. Teraz śpi dalej a ja w salonie piję kawę.

Ada jest bardziej wysypana, aż takie placki ma. Czy przy alergii przez mój pokarm, to nie byłoby problemu z kupą? Chyba do położnej przedzwonię, bo mam wrażenie, że olewam problem, i kąpiel w nadmanganianie potasu to wygoda moja.

U nas da da pieluchy to koszmar. Po 2 Ada miała tak pupę wysypana że szok. Dwa dni i zeszło, ale smarowalam sudocrem.

My używamy pampersow i babydream z rossmana i chyba przy tych drugich zostaniemy.

Wczoraj zarezerwowaliśmy lokal na chrzest. I 8 lipca mamy pierwszą imprezkę. 70m od domu.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja musze sie zajac chrztem w koncu...dzis jak przyjedzie moj to go wyciągam do księdza lub jutro z samego rana. Bo pitu mitu i wszystko inne jest ważniejsze, a chciałabym to juz miec odchaczone biorąc pod uwagę, ze w lato jedt mega duzo pracy. Zreszta ja nie chce chrzcin w lokalu wiec czeka mnie wiecej pracy.
    Apropo chusteczek, te mam tylko na wyjście rozowe z kindii, a w domu tylko czysta woda, mydełko z babydream i płatki bawełniane z kindii. Pupa piękna.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie pieluchy są w miarę ok ale nie lubimy się z pampersem bo przykleja się ptaszek do niego :/ do tej siateczki nie wiem co jest przyczyną ale unikamy:D

olKaczucha lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najgorsze jest to że Gabrysia wszystko potrafi wzbudzić że snu... gdy przekrecal się na łóżku lub podciągać koldre:/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona my z wygody i braku miejsca w mieszkaniu.

Położna będzie po 11 obejrzeć Małą.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii, ta chusta to Lovebabywearing pandora.

A dziś będę miała jeszcze też z tej firmy, ale splot szyszkowy :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęka mi serce , ona jest jeszcze taka ruchliwa. Mam wrażenie ze ja torturuje. Chciałbym żebyśmy zasnęły i obudziły się po wszystkim . Krzyk jest niewyobrazalny jak chce wyprostować nóżki. Najgorsze jest to ze zaczyna kojarzyć to ze mną i ryczy nawet jak ja nosze na rękach a wczoraj babcia ja trochę wzięła i była cisza. Ciemnych okularów już chyba nie ściągnę nawet w domu bo płaczemy we dwie. A ja się martwiłam kiedy do formy wrócę , rany jakie to było płytkie. Jak zadzwoniłam do taty Patrycji żeby mu powiedzieć i licząc na wsparcie to okazało się ze ja muszę pocieszać jego bo się rozbeczal jak bóbr . Rany ile to wymaga siły ... sorki musiałam się wygadać

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca- to straszne co przechodzicie... Oby jak najszybciej wszystko wyskoczyło gdzie powinno. Domyślam się jakie to męczące
    ..

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia na prawdę bardzo Wam współczuję. Z trudem się to czyta, więc nie wyobrażam sobie co Ty czujesz. Jestem z Wami.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Myszka na odparzenia u nas sprawdzili sie bardzo częste wietrzenie pupy, częste zmienianie pieluchy i przeszliśmy na Bambiboo z rossmanna, dwa razy dziennie clotrimazolum i sudocrem. Ja zabezpieczam pupę cienka warstwa bepanthenu, bo wiem ze moja mała ma strasznie delikatna skórkę. Zawsze mozesz zakładać tetrowki. Tylko wtedy zawsze wszystko jest do przebrania i niezbędne sa podkłady higieniczne.

Nie no, bez przesady z tymi tetrówkami ;) pierwszy raz się odparzył i po wczorajszym smarowaniu sudocremem już dziś jest lepiej i mu to zbledło, myślę że jutro już powinno być ok.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia bardzo przykro się to czyta, musisz być silna.

Emily dziękuję, piękne te chusty już zachorowałam na nią.

A u nas nic szczególnego się nie dzieje, chrzest mamy na 16 czerwca, biorę catering do domu, w tamtym roku miałam komunie i już mam sprawdzone wszystko.

Muszę zobaczyć te maty o których piszecie

Odnośnie dada, to z autopsji zawsze były kiepskie, teraz mam i to samo.

Teraz jest super promocja w biedronce na dużą pake pampersow, tych zielonych, kupiłam i jednak co marka to marka.

Fajne są te babydream z Rossmanna, w biedronce też jest proszek duży lovela, 3,6 kg za 25 zł czy jakoś tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:28

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np ja pampersow marki pampers nie lubię. Bo dusteczks przykleja się do ptaszka. I zdejmujac mam wrazenie jakbym plaster odklejala... Np u mnie spoko są data i cosmo/cosmio czy jakoś tak z auchan

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja używam pampers premium care i się nic nie przykleja. Innych w sumie nie próbowałam.
    Nie lubię chusteczek kiddy bo są strasznie suche i mi śmierdzą (niby miały być bezzapachowe) a kupiłam trzypak w gemini :/

f2wli09k0vt5rkls.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś " przymierzalsm" młodego do nosidełka chicco easy fit. Nosidło fajne. Nawet nóżki w kształt M się układają, placki w łuk. Ale podczas wkładania krzyk...
    Jako że zbuntowany na chuste bo długo się mogą to myślałam że z nosiłem się Polubia A ty krzyk... Ale myślę że na nowe tak zareagował. Albo to że brzuszkiem do mnie był A nie do świata... Bo na rękach lubi by. Przodem do wszystkiego i ogladac

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - nosidlo nie nadaje się dla szieci ktore nie siedza. Przejrzalam zdjecia tego produktu i nie włożyłabym tam dziecka za żadne skarby...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz A ja jednak włożyłam i uważam że jest milion o wiele gorszych nosidel typu wisiadlo.
    I zastanawia mnie jeszcze odnośnie chust vs nosidło. W chuscie nogi powinny być wyżej niż pupa tzn kolana, kręgosłup w kształcie litery C. I materiał pokrywać całe ciało do wysokości uszu. Jeśli to samo następuje w nosidełku to czemu jest ono złe? Tak z czystej ciekawości. Pomijając fakt że w źle odciagnietej chuscie można krzywdę dziecku zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 20:18

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U nas wszystkie pieluchy są w miarę ok ale nie lubimy się z pampersem bo przykleja się ptaszek do niego :/ do tej siateczki nie wiem co jest przyczyną ale unikamy:D
    Nam się pampers (premium care) do dupki przykleja :d tez nie lubimy, ale dostalismy paczkę 88szt i powolutku męczymy :d
    Polecam za to pieluszki Lupilu z Lidla :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Nam się pampers (premium care) do dupki przykleja :d tez nie lubimy, ale dostalismy paczkę 88szt i powolutku męczymy :d
    Polecam za to pieluszki Lupilu z Lidla :)
    My te co mieliśmy już wykonczylismy i nie kupujemy :p lupilu jeszcze nie testowane.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ