X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Klaudia ! Pati da rade! Dzielna z niej dziewczynka, najważniejsze by była zdrowa.
    Myszka na odparzenia u nas sprawdzili sie bardzo częste wietrzenie pupy, częste zmienianie pieluchy i przeszliśmy na Bambiboo z rossmanna, dwa razy dziennie clotrimazolum i sudocrem. Ja zabezpieczam pupę cienka warstwa bepanthenu, bo wiem ze moja mała ma strasznie delikatna skórkę. Zawsze mozesz zakładać tetrowki. Tylko wtedy zawsze wszystko jest do przebrania i niezbędne sa podkłady higieniczne.

Moja Jadwiś słabo soi w dzien, ale noc mamy tylko z jedna pobudka na karmienie. Juz jest taka fajna. Interesuje sie wieloma rzeczami, śmieje sie bardzo duzo, zaczyna gaworzyć i lekko piszczeć. Na przewijaku uprawia taki aerobik, ze zaczyna ni sie w głowie kręcić. Co do bujaczka wkładać bardzo rzadko bo jest na nia za duzy l, ale ona bardzo duzo leży, na rękach w pozycji fasolki wiec jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 08:26

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Pati :( oby tylko miesiąc. Zuzia by oszalała.

Co do tekstów typu "zaraz nie zgnije" i tym podobnych, to ja zawsze pytam ile ta mądra osoba wytrzyma z ob....ą pieluchą przyklejoną do tyłka. Nasze dzidzulki mają mega delikatną skórę i trzeba o nią dbać.

Matę mamy z TinyLove ze zwierzątkami, o motylki jestem zazdrosna. Zuzia wpatruje się w nie i uśmiecha.

Dziś piękna noc od 23 do 4 i od 4.30 do 7.15 :) czyli mnóstwo spania ;)

Magdzia85F, Ilona92, myszkaka, Veruka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Klaudia współczuję Pati i Tobie, ale na pewno będzie dobrze.

Aniu to chyba klub kolejny musimy otworzyć, po klubie leniwych...

U Nas pierwsza noc we dwie, mąż miał do pracy na noc. I kąpiel super poszła, a potem jak nigdy Mała padła i spała do 23 a potem o 3 i przed 7 kupka. Teraz śpi dalej a ja w salonie piję kawę.

Ada jest bardziej wysypana, aż takie placki ma. Czy przy alergii przez mój pokarm, to nie byłoby problemu z kupą? Chyba do położnej przedzwonię, bo mam wrażenie, że olewam problem, i kąpiel w nadmanganianie potasu to wygoda moja.

U nas da da pieluchy to koszmar. Po 2 Ada miała tak pupę wysypana że szok. Dwa dni i zeszło, ale smarowalam sudocrem.

My używamy pampersow i babydream z rossmana i chyba przy tych drugich zostaniemy.

Wczoraj zarezerwowaliśmy lokal na chrzest. I 8 lipca mamy pierwszą imprezkę. 70m od domu.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja musze sie zajac chrztem w koncu...dzis jak przyjedzie moj to go wyciągam do księdza lub jutro z samego rana. Bo pitu mitu i wszystko inne jest ważniejsze, a chciałabym to juz miec odchaczone biorąc pod uwagę, ze w lato jedt mega duzo pracy. Zreszta ja nie chce chrzcin w lokalu wiec czeka mnie wiecej pracy.
    Apropo chusteczek, te mam tylko na wyjście rozowe z kindii, a w domu tylko czysta woda, mydełko z babydream i płatki bawełniane z kindii. Pupa piękna.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie pieluchy są w miarę ok ale nie lubimy się z pampersem bo przykleja się ptaszek do niego :/ do tej siateczki nie wiem co jest przyczyną ale unikamy:D

olKaczucha lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najgorsze jest to że Gabrysia wszystko potrafi wzbudzić że snu... gdy przekrecal się na łóżku lub podciągać koldre:/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona my z wygody i braku miejsca w mieszkaniu.

Położna będzie po 11 obejrzeć Małą.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii, ta chusta to Lovebabywearing pandora.

A dziś będę miała jeszcze też z tej firmy, ale splot szyszkowy :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęka mi serce , ona jest jeszcze taka ruchliwa. Mam wrażenie ze ja torturuje. Chciałbym żebyśmy zasnęły i obudziły się po wszystkim . Krzyk jest niewyobrazalny jak chce wyprostować nóżki. Najgorsze jest to ze zaczyna kojarzyć to ze mną i ryczy nawet jak ja nosze na rękach a wczoraj babcia ja trochę wzięła i była cisza. Ciemnych okularów już chyba nie ściągnę nawet w domu bo płaczemy we dwie. A ja się martwiłam kiedy do formy wrócę , rany jakie to było płytkie. Jak zadzwoniłam do taty Patrycji żeby mu powiedzieć i licząc na wsparcie to okazało się ze ja muszę pocieszać jego bo się rozbeczal jak bóbr . Rany ile to wymaga siły ... sorki musiałam się wygadać

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca- to straszne co przechodzicie... Oby jak najszybciej wszystko wyskoczyło gdzie powinno. Domyślam się jakie to męczące
    ..

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia na prawdę bardzo Wam współczuję. Z trudem się to czyta, więc nie wyobrażam sobie co Ty czujesz. Jestem z Wami.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Myszka na odparzenia u nas sprawdzili sie bardzo częste wietrzenie pupy, częste zmienianie pieluchy i przeszliśmy na Bambiboo z rossmanna, dwa razy dziennie clotrimazolum i sudocrem. Ja zabezpieczam pupę cienka warstwa bepanthenu, bo wiem ze moja mała ma strasznie delikatna skórkę. Zawsze mozesz zakładać tetrowki. Tylko wtedy zawsze wszystko jest do przebrania i niezbędne sa podkłady higieniczne.

Nie no, bez przesady z tymi tetrówkami ;) pierwszy raz się odparzył i po wczorajszym smarowaniu sudocremem już dziś jest lepiej i mu to zbledło, myślę że jutro już powinno być ok.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia bardzo przykro się to czyta, musisz być silna.

Emily dziękuję, piękne te chusty już zachorowałam na nią.

A u nas nic szczególnego się nie dzieje, chrzest mamy na 16 czerwca, biorę catering do domu, w tamtym roku miałam komunie i już mam sprawdzone wszystko.

Muszę zobaczyć te maty o których piszecie

Odnośnie dada, to z autopsji zawsze były kiepskie, teraz mam i to samo.

Teraz jest super promocja w biedronce na dużą pake pampersow, tych zielonych, kupiłam i jednak co marka to marka.

Fajne są te babydream z Rossmanna, w biedronce też jest proszek duży lovela, 3,6 kg za 25 zł czy jakoś tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:28

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np ja pampersow marki pampers nie lubię. Bo dusteczks przykleja się do ptaszka. I zdejmujac mam wrazenie jakbym plaster odklejala... Np u mnie spoko są data i cosmo/cosmio czy jakoś tak z auchan

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja używam pampers premium care i się nic nie przykleja. Innych w sumie nie próbowałam.
    Nie lubię chusteczek kiddy bo są strasznie suche i mi śmierdzą (niby miały być bezzapachowe) a kupiłam trzypak w gemini :/

f2wli09k0vt5rkls.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś " przymierzalsm" młodego do nosidełka chicco easy fit. Nosidło fajne. Nawet nóżki w kształt M się układają, placki w łuk. Ale podczas wkładania krzyk...
    Jako że zbuntowany na chuste bo długo się mogą to myślałam że z nosiłem się Polubia A ty krzyk... Ale myślę że na nowe tak zareagował. Albo to że brzuszkiem do mnie był A nie do świata... Bo na rękach lubi by. Przodem do wszystkiego i ogladac

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - nosidlo nie nadaje się dla szieci ktore nie siedza. Przejrzalam zdjecia tego produktu i nie włożyłabym tam dziecka za żadne skarby...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz A ja jednak włożyłam i uważam że jest milion o wiele gorszych nosidel typu wisiadlo.
    I zastanawia mnie jeszcze odnośnie chust vs nosidło. W chuscie nogi powinny być wyżej niż pupa tzn kolana, kręgosłup w kształcie litery C. I materiał pokrywać całe ciało do wysokości uszu. Jeśli to samo następuje w nosidełku to czemu jest ono złe? Tak z czystej ciekawości. Pomijając fakt że w źle odciagnietej chuscie można krzywdę dziecku zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 20:18

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U nas wszystkie pieluchy są w miarę ok ale nie lubimy się z pampersem bo przykleja się ptaszek do niego :/ do tej siateczki nie wiem co jest przyczyną ale unikamy:D
    Nam się pampers (premium care) do dupki przykleja :d tez nie lubimy, ale dostalismy paczkę 88szt i powolutku męczymy :d
    Polecam za to pieluszki Lupilu z Lidla :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Nam się pampers (premium care) do dupki przykleja :d tez nie lubimy, ale dostalismy paczkę 88szt i powolutku męczymy :d
    Polecam za to pieluszki Lupilu z Lidla :)
    My te co mieliśmy już wykonczylismy i nie kupujemy :p lupilu jeszcze nie testowane.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ