X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - specem nie jestem, nie dotykalam Twojego nosidla ale patrzac na zdjecia to nie da sie w nim wymusic poprawnej pozycji nóżek (np takiej jak mozna uzyskac w kangurku) .
    A i to chyba jeszcze dochodzi kwestia "motywowania" dziecka do przeprostow - wiem ze w tuli czesto tak moze sie dziac, przez to ze jest na klamry a nie sciagacze. Chusta inaczej otula dziecko, calosciowo a nie punktowo (mam nadzieje ze da sie cos z tego zrozumiec).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily- nie kupiłam to tylko w sklepie przymierzalsm. Fakt, patrząc na zdjęcia z neta wygląda to na wymuszanie wyprostowany pozycji. Jednak przy rzeczywistym wkładaniu w nosidło wcale tak się nie dzieje. Pozycja nóżek jest ta sama co w chuscie. Ja myśląc o nosidle chodzi mi bardziej o szybkie akcje. Sklep np. Niż spacery. W chuscie dodatkowo Gabryś nie chce trzymać rak przy sobie, w chuscie tylko na zewnątrz:/ i mam wrażenie że jest za bardzo do mnie przyciśnięty

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, dużo sił dla Ciebie i Patrycji! Dobrze, że tak wcześnie wykryte!

U nas od początku pampers zielony i też zrobiliśmy zapasy na promocji w Biedronce. Chociaż widzę, że u nas dalej leżą w kartonie.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pieluszki to my lubimy dady i lupilu, pampersy nas nie przekonują. Siostra raz kupiła babydream i pokazała mi jak się dosłownie rozchodzą w rękach więc tych już nie będziemy kupować i testować.

Dzisiaj doszłam do wniosku, że im dłużej jestem mamą tym bardziej nie trawię innych matek, są oczywiście wyjątki ale w większości to dla mnie po prostu wariatki, z którymi ni jak nie umiem się porozumieć ani dogadać. Ewentualnie to ja jestem wariatką a one wszystkie są normalne, i pewnie ta opcja jest bardziej prawdopodobna, w końcu nie bez powodu kiedyś ochrzcili mnie mianem “kosmitka”...

grzanewino lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najpiekniejszego z okazji Dnia Matki! Zeby maluchy nam zdrowe byly, grzeczne i dobrze sie rozwijaly :)
    Max mnie wczoraj zaszkolowal- skubaniec naumial sie przewracac z brzuszka na plecy o.O stanowczo za szybko. Nie wiem teraz czy sie cieszyc czy martwic- moze to nadmierne napiecie miesni? Hmmm...
    Ja tez dostalam nosidlo od tesciow- ergobaby firmy. Ma jakas specjalna wkladke dla noworodka, ale nie jestem do konca przekonana, choc musze przyznac ulatwiloby mi zycie :)

Magdzia85F, Ilona92, Etoilka, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny ;)

Pati jest tak zmęczona płaczem i nerwami, że jak zasnęła wczoraj o 21 to śpi do tej pory tylko z jedną przerwą na jedzenie o 3 i to tylko dlatego, że ja wstałam z przyzwyczajenia i jej cycka dałam ;)

Wiecie co, wydaje mi się, że imiona to powinno się dawać dzieciom po ich urodzeniu, żeby były dopasowane do osobowości, bo jak jeszcze Patuni w planach nawet nie było to i tak miała być Patrycja, a teraz zdarza mi sie mówić do niej, i nie wiem dlaczego - Zuzanko -nawet nie myslałam o tym imieniu, straszne to dziwne jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 07:18

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :) pięknego dnia :)

Ilona92, grzanewino, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie wode pomiedzy karmieniem mm??

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny ;)

Pati jest tak zmęczona płaczem i nerwami, że jak zasnęła wczoraj o 21 to śpi do tej pory tylko z jedną przerwą na jedzenie o 3 i to tylko dlatego, że ja wstałam z przyzwyczajenia i jej cycka dałam ;)

Wiecie co, wydaje mi się, że imiona to powinno się dawać dzieciom po ich urodzeniu, żeby były dopasowane do osobowości, bo jak jeszcze Patuni w planach nawet nie było to i tak miała być Patrycja, a teraz zdarza mi sie mówić do niej, i nie wiem dlaczego - Zuzanko -nawet nie myslałam o tym imieniu, straszne to dziwne jest.
    Moje dziecko ma na imie Iga a jak patrzę na nia to pasuje mi Laura :/

iv09mg7yklmn388j.png

Wysłany: 26 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszości samych z okazji Dnia Matki ;D

Klaudia, Ola, imię dziecka można zmienić w ciągu pół roku od jego urodzenia, więc jeśli faktycznie Wam nie pasuje już nadane to możecie to zmienić :)
    U nas Kirunia pasuje i nie wyobrażam sobie innego imienia dla Malutkiej :)

Moja Mama dzisiaj pojechała do Gdańska na koncert Andre Rieu ;D Rok temu byliśmy tam razem, tzn. M, ja i moja Mama no ale w tym roku siła wyższa ;) ja właśnie siedzę i karmię Malutką :)

Aha, jestem Wam winna wyjaśnienia, to co wczoraj pisałam o innych matkach to nie miałam Was na myśli! Z Wami się dogaduję co mnie bardzo cieszy :)

Udanego dnia Mamusie pomimo aury, u nas mokro i pohukuje ;) ale mi to osobiście nie przeszkadza :)

Ilona92, Etoilka, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie pięknie i trzymajcie kciuki, bo siostra ze szwagrem szykowali taras specjalnie na ten dzień :)

Moja Zuzia jest w 100% Zuzią. Gdzieś w głębi czułam, że ona będzie właśnie taka.

Teraz sobie śpi, a w zasadzie kończy pierwszą drzemkę. Panienka dziś życzyła sobie wstać przed 6. Zasnęła znów o 7 i już się wierci. A ja piekę drożdżówkę na spotkanie z siostrą.

pomarańczka_33, aga_90 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki:-)

Ilona92, grzanewino, Etoilka, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Pęka mi serce , ona jest jeszcze taka ruchliwa. Mam wrażenie ze ja torturuje. Chciałbym żebyśmy zasnęły i obudziły się po wszystkim . Krzyk jest niewyobrazalny jak chce wyprostować nóżki. Najgorsze jest to ze zaczyna kojarzyć to ze mną i ryczy nawet jak ja nosze na rękach a wczoraj babcia ja trochę wzięła i była cisza. Ciemnych okularów już chyba nie ściągnę nawet w domu bo płaczemy we dwie. A ja się martwiłam kiedy do formy wrócę , rany jakie to było płytkie. Jak zadzwoniłam do taty Patrycji żeby mu powiedzieć i licząc na wsparcie to okazało się ze ja muszę pocieszać jego bo się rozbeczal jak bóbr . Rany ile to wymaga siły ... sorki musiałam się wygadać
    Trzymam mocno kciuki oby leczenie było jak najkrótsze i skuteczne.Mala Patusia trzymaj się dzielnie.Tule was mocno

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Wszystkiego najpiekniejszego z okazji Dnia Matki! Zeby maluchy nam zdrowe byly, grzeczne i dobrze sie rozwijaly :)
    Max mnie wczoraj zaszkolowal- skubaniec naumial sie przewracac z brzuszka na plecy o.O stanowczo za szybko. Nie wiem teraz czy sie cieszyc czy martwic- moze to nadmierne napiecie miesni? Hmmm...
    Ja tez dostalam nosidlo od tesciow- ergobaby firmy. Ma jakas specjalna wkladke dla noworodka, ale nie jestem do konca przekonana, choc musze przyznac ulatwiloby mi zycie :)

Wiesz co, nam Grześ się pierwszy raz tak przekręcił w poniedziałek (zrobił to tylko raz), we wtorek śmigał mi z brzucha na plecy za każdym razem jak go położyłam, a teraz nie chce się przekręcać. Miał chyba skok rozwojowy, bo Wam pisałam jak się dziwnie zachowywał i czytałam, że po skoku nagle się wydaje jakby dziecko wszystkiego zapomniało, a później nagle tych umiejętności ma więcej. Nie wiem, może to to. A może akurat nie miał ochoty się przekręcać.
    Myślę, że to chyba nie za wcześnie skoro inne dzieci też tak robią.

edit:
    Nasz Grześ zdecydowanie jest Grzesiem :) nie wyobrażam sobie innego imienia. W szpitalu mówili, że bardzo dawno żadnego Grzesia nie było, mój lekarz jak spytał o imię też uznał, że mało popularne obecnie. Ja jestem bardzo zadowolona, bo ma nieskończoną ilość zdrobnień :D A dla dorosłego faceta też jest bardzo ładne i poważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 09:23

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:

Nasze święto!
    Wam dziewczyny też wszystkiego naj i zdrowych Maluszków!

Moja już tak od kilku dni a co gorsze na łóżku na brzuch próbuje i ręka Jej przeszkadza. Moi rodzice byli w szoku, to ich 4 wnuczka.

Klaudia jesteś dzielna, na pewno dacie radę, bo Patusia ma silną mamę, więc i sama jest małą silaczka!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry !
    Wszystkiego co najlepsze w dniu Naszego swieta ! ❤️

Moja Jadwiś chyba miała skok rozwojowy. Wczoraj cały dzien spała, noc tez i po przebudzeniu wczoraj tak zaczęła piszczeć z zadowolenia, ze az sie przestraszyłam. Moze tez tak reaguje na zmianę pogody lub nadchodzącej pełni ?
    Mi imię pasuje do córki. Mam swoje zdrobnienia i mam nadzieje, ze jej nie bedzie to przeszkadzało pozniej.
    U nas leżenie na brzuch to niezbyt fajna pozycja. Chyba ms to po tacie :)
    Dorota kazda kobieta i matka sa inne. Najważniejsze to byc sobą i robic co serce i głowa nam podpowiada.

Magdzia85F, Etoilka, aga_90, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie umiem rozpoznać skoku, bo Ada ma co 3 dni zmiany. Dwa dni w dzień łącznie z 1,5h przespane. Nocki ok. Bardzo teraz rozgląda się w wózku na spacerze i spać nie bardzo chce. Ciągle wisi mi na cycu. Dziś kończy 5 tygodni <3

Dorotko a w czym np.inne matki są dziwne. Mnie np.szokuje jak na spacery wychodzą z dzieckiem w foteliku albo upał, słońce praży a głowa nie osłonięta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 10:11

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Dorota kazda kobieta i matka sa inne. Najważniejsze to byc sobą i robic co serce i głowa nam podpowiada.
    Ilona, zgadzam się z Tobą, nie rozumiem tylko dlaczego większość matek (z którymi mam styczność) jest święcie przekonana że to ona wie najlepiej, nie akceptuje innego zdania i je wyśmiewa i za wszelką cenę chce przekonać do swego, a wręcz narzuca swoje poglądy i rady

Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoki rozwojowe, ja w ogóle tego nie rozumiem. Ktoś kiedyś to wymyślił i to się przyjęło ale dla mnie to dziwne jest bo przecież dziecko się nieustannie rozwija więc jakie skoki? A że ma raz lepszy raz gorszy dzień to chyba normalne, ja też tak mam ;) ale nie, nie, nie neguję tego tylko nie rozumiem i nie rozpatruję tego u Malutkiej :)
    Dwa dni temu zaczęła chwytać grzechotki, oczywiście to jeszcze takie chwytanie z pomocą ale kolejny krok do przodu :) no i chyba polubimy się ze smoczkiem :) moja cierpliwość się opłaciła ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dorotko a w czym np.inne matki są dziwne. Mnie np.szokuje jak na spacery wychodzą z dzieckiem w foteliku albo upał, słońce praży a głowa nie osłonięta
    Magdzia, no ja się na przykład dowiedziałam, że MUSZĘ zacząć nosić Małą w chuście bo jak tego nie robię to robię jej krzywdę!

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ