Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sweetmalenka - specem nie jestem, nie dotykalam Twojego nosidla ale patrzac na zdjecia to nie da sie w nim wymusic poprawnej pozycji nóżek (np takiej jak mozna uzyskac w kangurku) .
A i to chyba jeszcze dochodzi kwestia "motywowania" dziecka do przeprostow - wiem ze w tuli czesto tak moze sie dziac, przez to ze jest na klamry a nie sciagacze. Chusta inaczej otula dziecko, calosciowo a nie punktowo (mam nadzieje ze da sie cos z tego zrozumiec).
-
Emily- nie kupiłam to tylko w sklepie przymierzalsm. Fakt, patrząc na zdjęcia z neta wygląda to na wymuszanie wyprostowany pozycji. Jednak przy rzeczywistym wkładaniu w nosidło wcale tak się nie dzieje. Pozycja nóżek jest ta sama co w chuscie. Ja myśląc o nosidle chodzi mi bardziej o szybkie akcje. Sklep np. Niż spacery. W chuscie dodatkowo Gabryś nie chce trzymać rak przy sobie, w chuscie tylko na zewnątrz:/ i mam wrażenie że jest za bardzo do mnie przyciśnięty
-
Jeśli chodzi o pieluszki to my lubimy dady i lupilu, pampersy nas nie przekonują. Siostra raz kupiła babydream i pokazała mi jak się dosłownie rozchodzą w rękach więc tych już nie będziemy kupować i testować.
Dzisiaj doszłam do wniosku, że im dłużej jestem mamą tym bardziej nie trawię innych matek, są oczywiście wyjątki ale w większości to dla mnie po prostu wariatki, z którymi ni jak nie umiem się porozumieć ani dogadać. Ewentualnie to ja jestem wariatką a one wszystkie są normalne, i pewnie ta opcja jest bardziej prawdopodobna, w końcu nie bez powodu kiedyś ochrzcili mnie mianem “kosmitka”...grzanewino lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Wszystkiego najpiekniejszego z okazji Dnia Matki! Zeby maluchy nam zdrowe byly, grzeczne i dobrze sie rozwijaly
Max mnie wczoraj zaszkolowal- skubaniec naumial sie przewracac z brzuszka na plecy stanowczo za szybko. Nie wiem teraz czy sie cieszyc czy martwic- moze to nadmierne napiecie miesni? Hmmm...
Ja tez dostalam nosidlo od tesciow- ergobaby firmy. Ma jakas specjalna wkladke dla noworodka, ale nie jestem do konca przekonana, choc musze przyznac ulatwiloby mi zycieMagdzia85F, Ilona92, Etoilka, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dziewczyny
Pati jest tak zmęczona płaczem i nerwami, że jak zasnęła wczoraj o 21 to śpi do tej pory tylko z jedną przerwą na jedzenie o 3 i to tylko dlatego, że ja wstałam z przyzwyczajenia i jej cycka dałam
Wiecie co, wydaje mi się, że imiona to powinno się dawać dzieciom po ich urodzeniu, żeby były dopasowane do osobowości, bo jak jeszcze Patuni w planach nawet nie było to i tak miała być Patrycja, a teraz zdarza mi sie mówić do niej, i nie wiem dlaczego - Zuzanko -nawet nie myslałam o tym imieniu, straszne to dziwne jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 07:18
-
Kochane Mamusie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta pięknego dnia
Ilona92, grzanewino, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Tęskniąca wrote:Wszystkiego najlepszego dziewczyny
Pati jest tak zmęczona płaczem i nerwami, że jak zasnęła wczoraj o 21 to śpi do tej pory tylko z jedną przerwą na jedzenie o 3 i to tylko dlatego, że ja wstałam z przyzwyczajenia i jej cycka dałam
Wiecie co, wydaje mi się, że imiona to powinno się dawać dzieciom po ich urodzeniu, żeby były dopasowane do osobowości, bo jak jeszcze Patuni w planach nawet nie było to i tak miała być Patrycja, a teraz zdarza mi sie mówić do niej, i nie wiem dlaczego - Zuzanko -nawet nie myslałam o tym imieniu, straszne to dziwne jest. -
Najlepszości samych z okazji Dnia Matki
Klaudia, Ola, imię dziecka można zmienić w ciągu pół roku od jego urodzenia, więc jeśli faktycznie Wam nie pasuje już nadane to możecie to zmienić
U nas Kirunia pasuje i nie wyobrażam sobie innego imienia dla Malutkiej
Moja Mama dzisiaj pojechała do Gdańska na koncert Andre Rieu Rok temu byliśmy tam razem, tzn. M, ja i moja Mama no ale w tym roku siła wyższa ja właśnie siedzę i karmię Malutką
Aha, jestem Wam winna wyjaśnienia, to co wczoraj pisałam o innych matkach to nie miałam Was na myśli! Z Wami się dogaduję co mnie bardzo cieszy
Udanego dnia Mamusie pomimo aury, u nas mokro i pohukuje ale mi to osobiście nie przeszkadzaIlona92, Etoilka, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość
U nas na razie pięknie i trzymajcie kciuki, bo siostra ze szwagrem szykowali taras specjalnie na ten dzień
Moja Zuzia jest w 100% Zuzią. Gdzieś w głębi czułam, że ona będzie właśnie taka.
Teraz sobie śpi, a w zasadzie kończy pierwszą drzemkę. Panienka dziś życzyła sobie wstać przed 6. Zasnęła znów o 7 i już się wierci. A ja piekę drożdżówkę na spotkanie z siostrą.pomarańczka_33, aga_90 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Tęskniąca wrote:Pęka mi serce , ona jest jeszcze taka ruchliwa. Mam wrażenie ze ja torturuje. Chciałbym żebyśmy zasnęły i obudziły się po wszystkim . Krzyk jest niewyobrazalny jak chce wyprostować nóżki. Najgorsze jest to ze zaczyna kojarzyć to ze mną i ryczy nawet jak ja nosze na rękach a wczoraj babcia ja trochę wzięła i była cisza. Ciemnych okularów już chyba nie ściągnę nawet w domu bo płaczemy we dwie. A ja się martwiłam kiedy do formy wrócę , rany jakie to było płytkie. Jak zadzwoniłam do taty Patrycji żeby mu powiedzieć i licząc na wsparcie to okazało się ze ja muszę pocieszać jego bo się rozbeczal jak bóbr . Rany ile to wymaga siły ... sorki musiałam się wygadać
-
BP 02 wrote:Wszystkiego najpiekniejszego z okazji Dnia Matki! Zeby maluchy nam zdrowe byly, grzeczne i dobrze sie rozwijaly
Max mnie wczoraj zaszkolowal- skubaniec naumial sie przewracac z brzuszka na plecy stanowczo za szybko. Nie wiem teraz czy sie cieszyc czy martwic- moze to nadmierne napiecie miesni? Hmmm...
Ja tez dostalam nosidlo od tesciow- ergobaby firmy. Ma jakas specjalna wkladke dla noworodka, ale nie jestem do konca przekonana, choc musze przyznac ulatwiloby mi zycie
Wiesz co, nam Grześ się pierwszy raz tak przekręcił w poniedziałek (zrobił to tylko raz), we wtorek śmigał mi z brzucha na plecy za każdym razem jak go położyłam, a teraz nie chce się przekręcać. Miał chyba skok rozwojowy, bo Wam pisałam jak się dziwnie zachowywał i czytałam, że po skoku nagle się wydaje jakby dziecko wszystkiego zapomniało, a później nagle tych umiejętności ma więcej. Nie wiem, może to to. A może akurat nie miał ochoty się przekręcać.
Myślę, że to chyba nie za wcześnie skoro inne dzieci też tak robią.
edit:
Nasz Grześ zdecydowanie jest Grzesiem nie wyobrażam sobie innego imienia. W szpitalu mówili, że bardzo dawno żadnego Grzesia nie było, mój lekarz jak spytał o imię też uznał, że mało popularne obecnie. Ja jestem bardzo zadowolona, bo ma nieskończoną ilość zdrobnień A dla dorosłego faceta też jest bardzo ładne i poważne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 09:23
-
nick nieaktualnyBP 02 wrote:Wszystkiego najpiekniejszego z okazji Dnia Matki! Zeby maluchy nam zdrowe byly, grzeczne i dobrze sie rozwijaly
Ja tez dostalam nosidlo od tesciow- ergobaby firmy. Ma jakas specjalna wkladke dla noworodka, ale nie jestem do konca przekonana, choc musze przyznac ulatwiloby mi zycie
Nasze święto!
Wam dziewczyny też wszystkiego naj i zdrowych Maluszków!
Moja już tak od kilku dni a co gorsze na łóżku na brzuch próbuje i ręka Jej przeszkadza. Moi rodzice byli w szoku, to ich 4 wnuczka.
Klaudia jesteś dzielna, na pewno dacie radę, bo Patusia ma silną mamę, więc i sama jest małą silaczka!
-
Dzien dobry !
Wszystkiego co najlepsze w dniu Naszego swieta ! ❤️
Moja Jadwiś chyba miała skok rozwojowy. Wczoraj cały dzien spała, noc tez i po przebudzeniu wczoraj tak zaczęła piszczeć z zadowolenia, ze az sie przestraszyłam. Moze tez tak reaguje na zmianę pogody lub nadchodzącej pełni ?
Mi imię pasuje do córki. Mam swoje zdrobnienia i mam nadzieje, ze jej nie bedzie to przeszkadzało pozniej.
U nas leżenie na brzuch to niezbyt fajna pozycja. Chyba ms to po tacie
Dorota kazda kobieta i matka sa inne. Najważniejsze to byc sobą i robic co serce i głowa nam podpowiada.Magdzia85F, Etoilka, aga_90, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja nie umiem rozpoznać skoku, bo Ada ma co 3 dni zmiany. Dwa dni w dzień łącznie z 1,5h przespane. Nocki ok. Bardzo teraz rozgląda się w wózku na spacerze i spać nie bardzo chce. Ciągle wisi mi na cycu. Dziś kończy 5 tygodni
Dorotko a w czym np.inne matki są dziwne. Mnie np.szokuje jak na spacery wychodzą z dzieckiem w foteliku albo upał, słońce praży a głowa nie osłoniętaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 10:11
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Dorota kazda kobieta i matka sa inne. Najważniejsze to byc sobą i robic co serce i głowa nam podpowiada.
Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
Skoki rozwojowe, ja w ogóle tego nie rozumiem. Ktoś kiedyś to wymyślił i to się przyjęło ale dla mnie to dziwne jest bo przecież dziecko się nieustannie rozwija więc jakie skoki? A że ma raz lepszy raz gorszy dzień to chyba normalne, ja też tak mam ale nie, nie, nie neguję tego tylko nie rozumiem i nie rozpatruję tego u Malutkiej
Dwa dni temu zaczęła chwytać grzechotki, oczywiście to jeszcze takie chwytanie z pomocą ale kolejny krok do przodu no i chyba polubimy się ze smoczkiem moja cierpliwość się opłaciłaMagdzia85F lubi tę wiadomość
Magdzia85F wrote:Dorotko a w czym np.inne matki są dziwne. Mnie np.szokuje jak na spacery wychodzą z dzieckiem w foteliku albo upał, słońce praży a głowa nie osłoniętaKirunia - jesteś już z nami Maleńka