X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my dziś szczepilismy na pneumokoki, za 2tyg kolejne szczepienia 3-4go miesiaca. Dostalismy skierowanie w zwiazku z tym poszerzonym UKM w nerkach , ktore ma od urodzenia i sie nie zmniejszylo a drugie do hematologa bo Stasiu ma powiekszony wezel chlonny pod paszką. Plus do tego musimy zrobic morfologie, posiew moczu i ogolny, crp i jakis rozmaz.
    Wazy 6900g i ma 61 cm :) wiec przez 6 tyg urosl 4 cm i przytył 1400g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:02

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko to super, że z Kirą tak się dobrze dogadujecie :-)

Sylwia o Wow. Moja dzień mniej i ma 5510gr. Wzrostu nie wiem. Jutro mamy szczepienie to sie dowiem. Dużo zdrówka dla synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:37

Sylwiaa95 lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka mnóstwo dla Stasia, oby wszystkie wyniki były ok :)

Sylwiaa95 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny czy tylko moja taka długa jak jaszczurka? Urodziła się 55cm, a tydzien temu miała 68cm!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a15fb9c2cb47.jpg

Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, Sylwiaa95, Agiii37, Tusianka, machirude lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ależ długa! Wow. Ale Ty jesteś wysoka prawda?

Cudo uśmiech!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:04

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 4 msc urósł 11 cm :)

machirude lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Dorotka dziekujemy, przyda sie :)
    Madzia kawal chlopa :D urodził się 3740g i 54 cm wiec tylko 100g wiekszy od Ady a tu teraz taka roznica :D tyle ze my kp+mm ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 4 miesiące 13cm. Mamy teraz 67cm i 7500g. W miesiąc przybrał niecałe 450g - trochę mało w porównaniu do 3 pierwszych miesięcy - zobaczymy, jak będzie dalej, na razie staram się nie martwić.
    Lekarka mu dziś powiedziała, że musi szybko stanąć na nogach, bo mama takie chuchro, że nie da rady nosić. Także chyba źle nie wygląda.

My też szczepiliśmy dziś na pneumokoki - mam nadzieję, że będzie ok, bo u nas przeboje z tym płaczem... ostatnio po pneumokokach było w porządku, wiec wierzę, że będzie dobrze.
    Nie da się dostać do tej poradni szczepień, więc lekarki w naszej przychodni (wszyscy już nas znają - tylko my mamy powikłania po szczepieniach...) podjęły decyzję, że przechodzimy na 5w1. Oby była słuszna. Dobrze, że to dopiero za 6 tygodni...

W poniedziałek zaczynamy wojaże! Kilka dni u teściów, potem tydzień nad morzem (znaleźliśmy super pokój - mąż pytał przez telefon, czy to nie problem, jak przyjedziemy z takim maluszkiem - właścicielka domu wniebowzięta, bo... jest położną środowiskową :D los tak chciał najwidoczniej ;)) i tydzień w górach z moją mamą. Mam nadzieję, że Wojtuś dzielnie zniesie te podróże - szczególnie tą nad morze, bo z Krakowa to jednak szmat drogi..

Iza, faktycznie długa Twoja Gabrysia! I śliczna :)

Sylwia, trzymamy kciuki za wyniki Stasia! Chyba Twój syn robi masę :))

No i zdrówka dla dzisiejszych miesięczniaków, Wiktora i Gabrysia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:36

Sylwiaa95, pomarańczka_33, Magdzia85F, aga_90, Tusianka, machirude, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia dziękujemy. A Staś hmm.. chyba nie wygląda na tyle co waży :D dodalam 2 dni temu fotki tutaj ;) nawet faldek praktycznie nie ma :D tylko pod kolankami jak ma zgiete nozki :)

Etoilka, Magdzia85F, machirude lubią tę wiadomość

xk81pfk.png

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to udanych wakacji Marysiu :D
    też mi się marzy i morze i góry ale w taką pogodę to jednak się nie nadaję :P

Etoilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Madzia, Dorotka dziekujemy, przyda sie :)
    Madzia kawal chlopa :D urodził się 3740g i 54 cm wiec tylko 100g wiekszy od Ady a tu teraz taka roznica :D tyle ze my kp+mm ;)

Tak, tak my tylko kp i po 1 szczepionce mi panna przestała tak tyć, jak wcześniej.

Ciekawe, w ogóle od czego to zależy - to przybieranie dziecka? Bo moja jak jadła wcześniej jak opętana, to teraz je co 2 h.

Marysiu ooo super plany wakacyjne :) udanego wypoczynku!!!

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wierzę, mój miesiąc temu też przybierał jak głupi, a fałdek specjalnie nie miał. Niech rośnie, faceci muszą być silni ;)

Dorotko, dzięki! Do jesieni już niedaleko (co mnie osobiście oczywiście nie cieszy :))

pomarańczka_33, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to widze że trafiłaś na jakąś mądra pania dr :) takich ze świecą szukać, szkoda że mamy tak daleko do Ciebie :p

Iza rzeczywiście długa ta Teoja córa, ale określenie jak jaszczurka rozbiło system :D

Magda co umie moj synek? Hmm.. nie śledzę za bardzo co powinien na jakim etapie, bo my 6tyg jestesmy do tyłu, ale jest bardzo pogodny, po przebudzeniu wita nas uśmiechem, oczkami wodzi za zabawkami, obraca główką za osobami, główkę trzyma jak go nosimy, w pozycje samolotu tez, jak leży na brzuszku to walczy, ale trzeba mu rączki zazwyczaj przekladac do przodu bo mu sie rozjezdzaja. Rączki sklada na wysokosci klatki, smiejemy się z mężem że wygląda wtedy jak profesor prowadzacy wykład :d od niedawna łapie zabawki i ogląda rączki. No i oczywiscie wszystko co złapie ląduje w buzi :D nóżki podnosi jak do świecy i rzuca nimi tak, że całe łóżeczko chodzi :d obraca sie sam na boczki. Z brzuszka kombinuje obroty ale jeszcze nie ogarnąl tematu :d za ro jak go dam na boczek to się odwraca na plecki. Hmm.. nie wiem czy czegos nie pominęłam ;)
    Aaa.. no i potrafi się zająć sam sobą, gada do siebie, do slonika na macie, do zabawek w leżaczku. Dużo sie śmieje, usmiech od ucha do ucha, ale czy to juz głośny smiech to nie mam pewności :d

Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia udanych wojaży! ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia chyba ja podjęłam za szybko decyzje o zakładaniu rodziny. Ja sie nie moge odnaleźć w paru kwestiach i ciagle jest cos co komuś nie pasuje. Albo ja cos wspomnę lub odwrotnie i powiem, ze jestem juz mega zmęczona.
    Musze teraz ogarnąć sprawę z nieruchomością, pozniej jakiegoś biznesu i mam nadzieje, ze pojdzie jakos z górki.
    Chyba to była moja wina, ze zostałam tam gdzie zostałam o siw tak ciągnie wszystko jak flaki z olejem, a ze tatuś dziecka za wszelka cenę nie opuści rodziny bo ja tym robie krzywdę dziecku. A przez pare spraw jest cieżko i takie zamknięte koło.
    Oby po szczepieniach było wszystko dobrze u Was!
    Wow 5miesiacy?!
    Ten czas mija nieubłaganie. Co do pomocy przy dziecku. Moje nie jest wymagające, ale chwila ciszy była by super.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to przy wcześniakach tak jest, jakby do tyłu?
    To i tak super dużo :-) pytam, bo moja ma 3 miesiące a jestem ciekawa co za dwa będzie.

Ilona dziecko też dużo zmienia i tak naprawdę nie ma co ukrywać, że taki Maluch to głównie Mama. No i u nas jednak zmieniło się...na wcale nie lepiej.

A po 3 miesiącu miało być fajnie a u nas z Adą gorzej. W sensie humorkow i marudzenia. Haha

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, u nas też w kwestii humorków i marudzenia gorzej, ale mam wielką nadzieję że to ten trzeci skok rozwojowy i mu zaraz minie, bo wcześniej było złote dziecko, a teraz od kilku dni jest co chwilę "łeee" i tylko "noś mnie Hodorze" (śmieję się, że jestem jak Hodor z Gry o tron, bo robię za nogi Grzesia, tak jak on nosił Brana).

Dzisiaj alergolog mnie załamała, skwitowała że jest 30 tys. alergenów i ona tam nie wie co go uczula, że sama muszę patrzeć. Generalnie, że wyrośnie i że mam olać. Ekstra porada. A tak w ogóle to bolą ją korzonki, jest już na emeryturze, a musi pracować, bo nie ma komu. Dlatego uważam chodzenie do specjalistów na NFZ mija się z celem.

Mam wrażenie, że on jakoś szybko różne rzeczy robi, np. zaczął się łapać przedwczoraj za stopy (kilka razy się trzymał za dużego palca u nogi), a piszą że to zwykle koło 6 miesięcy, tak samo będąc na brzuchu się przesuwa po macie, bo odkłada głowę i się odpycha nogą i robi taką "gąsiennicę" i pełźnie.

Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio mam przesyt zdrowego żarcia, gdzie się człowiek nie ruszy tam zdrowe odżywianie :P dlatego usmażyłam je na głębokim tłuszczu ;D
    23m4e40.jpg

Agiii37, Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, machirude, ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, zszokowałaś mnie tą babą! możesz podać jej nazwisko żeby wiedzieć do kogo pod żadnym pozorem nie iść???
    ale bym jej chyba walnęła normalnie plaskacza ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pączki, zjadłabym takich domowych.

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ