X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pietruszki samej nie podam :P moze z marchewka i ziemniakiem :)
    wlasnie przynioslam z ogrodka marchewke na jutro :D

xk81pfk.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, ja samej pietruszki nie będę dawać, ale np. z marchewką albo dynią ;)

Co do formy to oczywiście każdy wybierze sobie co mu bardziej odpowiada, ja zdecydowanie odrzucam blw, przynajmniej w początkowym okresie. A jeśli chodzi o ”latanie za dzieckiem z łyżeczką” to zależy od rodziców czy tak będzie, ja nie zamierzam do tego dopuścić, oczywiście jak będzie to się okaże, ale póki co, to to co sobie założyłam to tak robię więc może i to mi wyjdzie :) (nie bokiem :P )

grzanewino, myszkaka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się babci boję.. Ona tak właśnie lubi "paść" wszystkich, więc Grzesia raczej nie oszczędzi :/ może być ciężka przeprawa, no ale to później, bo póki ja z nim jestem to się nie będzie mogła wcinać.

A czemu odrzucasz blw? Pytam z ciekawości bo w sumie nie mam jeszcze pomysłu co zrobić.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zapędy pedantyczne nie pozwalają mi na tą metodę ;) za duży pierdzielnik jak dla mnie ;)

Ja się swojej Mamy nie obawiam, gorzej z teściową, ale najwyżej będę trzymać jeszcze większy dystans niż do tej pory, zamierzamy z M przeprowadzić z nią rozmowę, że to my wychowujemy dziecko a ona musi się dostosować a jeśli tego nie zrobi to ograniczymy kontakty. To dotyczy każdego ale wiem, że z nią może być najtrudniej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, super, ze Lukaszek juz wraca do zdrowia!

Aga, a to nie jest po prostu ten etap wypychania z buzi językiem jeszcze? Moze stąd to plucie?

Też bym chciała żeby posiłki odbywały się bez ciśnienia. Przeczytałam gdzieś żeby się nie stresować jak dziecko nie zje, zwłaszcza tych pierwszych dań, bo głównie chodzi o poznawanie smaków, konsystencji, i to mi trochę pomogło w takim spokojnym podejściu do sprawy. No ale my jeszcze nie zaczęliśmy, więc póki co to tylko teoria :)

My jutro wybieramy się cała trójką do Włocha na pizze, tak w ramach swietowania rocznicy. Trochę stres, jak Mała się będzie zachowywać, ale knajpa niezobowiazujaca, więc na pierwsze wyjście w sam raz :) a później jak dziecko pójdzie spać starzy idą do kina :D babcia zaoferowała, że popilnuje wnuczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:11

pomarańczka_33, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma żadnych przerw :D Mała je wszystko, raczej chętnie, czasem musi się po prostu przyzwyczaić do smaku, jak np. było z dynią. Jak widzę, że zaczyna marudzić czy płakać, to nie daję więcej.

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko tu zostawie :)

http://szpinakrobibleee.pl/nie-mowic-do-dziecka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 00:41

Tusianka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosz o kciuki my dziś jazda do Krakowa do neurologa :)

Ilona92, aga_90, Tusianka, pomarańczka_33, grzanewino, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Gabryś chętnie je z takiego smoczka z dziurami do złapania:) pakuje się tak owice/warzywa i on ciumka. Jeśli zje z łyżeczki to 2 łyżeczki i koniec. Tak samo słoiczki.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dzien drugi marchewki, nie ma porownania ze wczoraj :D zero krzywienia sie, wcninal jak szalony a potem placz bo sie skonczylo :D

xk81pfk.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na szczepieniu. Nowa pani dr super. Pielęgniarka za to straszna. Miałam wrażenie że specjalnie tak podała zastrzyki żeby synka bolało :/ biedny tak płakał że jeszcze chwila i ryczalabym też.. Ale na szczęście moje dziecko jest bardzo dzielnie, szybko się uspokoił i potem się już uśmiechał. Teraz śpi :)

Dzisiaj mu już wrażeń nie dodawałam, ale jutro wracamy do tej nieszczęsnej marchewki :d spróbuję zrobić rzadszą. A jak przygotowujecie cukinię? Gotujecie?

Kamila co do artykułu to może jestem tu jedyna (póki co się nikt nie wypowiedział) ale uważam że w niektórych podpunktach to przegięcie jest. Wiadomo że na siłę dziecka się nie nakarmi, ale też nie można pozwolić wejść sobie na głowę. Bezstresowe wychowanie trochę wymknelo się spod kontroli. Na każdym kroku słychać żeby dać dziecku o wszystkim decydować. Kilkuletnie dziecko (nie mówiąc o młodszych) samo o sobie decydować nie umie. Po to są rodzice żeby pokierować. A potem mamy gównażerię która nie uznaje żadnych autorytetów. Oczywiście uogolniam, ale skądś się to bierze.

pomarańczka_33, ibishka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam! Stuknęło nam 7500g :D

pomarańczka_33, Tusianka, grzanewino, ibishka, BP 02, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, łoł! Gratuluję wagi :D Kira wczoraj wykazała 6345g ;)

Fajnie że lekarka fajna, a pigułę trzeba było ochrzanić.
    Odnośnie tego artykułu to ja się nie wypowiedziałam bo jestem zupełnie odmiennego zdania niż jego autorka. Ledwo przez niego przebrnęłam. I zgadzam się z Tobą. Sposób wychowania dziecka w stylu “dziecko nic nie musi, dziecko wszystko może” najzwyczajniej w świecie mnie wkurza. I więcej nic już nie dodam ;)

aga_90 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej macie prawo do Wlasnego zdania :) jednak troche mam wrażenie, ze zbyt powaznie podeszlyscie do tego.
    Ja uwazam ze w artykule jest sporo racji, sama nie lubie jak wmusza sie we mnie jedzenie, bo sie zmarnuje, bo ktos sie napracowal... i dlaczego to my mamy byc omnibusami w tym ile dziecko powinno zjesc a nie ono? Nie wkurza Was jak ktos Wam mowi ze na pewno jestescie glodne wiec koniecznie musicie zjesc?

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, to zależy kto i jak to mówi ;) ale mnie ogólnie wkurza traktowanie dzieci jak dorosłych, dziecko nie umie podejmować decyzji, dopiero się uczy a ten schemat polega na dawaniu dziecku wolnej ręki w wielu sprawach, które moim zdaniem jest niedopuszczalne. Wciskanie jedzenia jak dzieciak ewidentnie nie jest głodny oczywiście nie jest dobre, ale często dzieci mówią że nie chcą a potem się okazuje że jednak chcą i to sporo.
    w ogóle ja uważam, że “stare” metody wychowawcze nie są złe a wyznaczanie dziecku granic to tylko korzyść dla niego samego :)
    Ale ciągle podkreślam, że to mój punkt widzenia i moje mocno subiektywne zdanie :)

aga_90, grzanewino, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przyznać, że ja to w ogóle często mam wrażenie, że się za późno urodziłam i mocno nie pasuję do dzisiejszego świata ;)

aga_90, grzanewino, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Muszę przyznać, że ja to w ogóle często mam wrażenie, że się za późno urodziłam i mocno nie pasuję do dzisiejszego świata ;)
    Mam tak samo!!! :d
    Ale jak wczoraj kupowałam w Lidlu Karmi dla męża to mnie pan o dowód poprosił xD

Nie chce się wdawac w dyskusję bo to temat rzeka jest. Uważam bardzo podobnie jak Dorota :) i przez ten tekst ledwo przebrnelam, z każdym punktem irytował mnie bardziej. Ile ludzi, tyle opinii no i każdy wychowuje swoje dziecię jak uważa za słuszne ;)

grzanewino, pomarańczka_33, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu. O zgrozo czy my zawsze musimy robić trasę do Krakowa w 30stopniowym upale?!
    Wizyta ok. Ekspresowa ale rzeczowa.
    Napięcie ok, Pani doktor nie widzi nieprawidłowosci. Pochwalila za reakcję że słabym brzuszkiem i ta opadająca głową i dziś Gabi pięknie główkę pociagnela za sobą :)
    Padam. Jestem na nogach od 6. Do tego 5godzin w dwie strony za kółkiem no korki niemiłosierne, o przejezdzie przez Kraków nie wspomnę. Teraz chłodny prysznic i korzystam z tego że tatuś steskniony za córcia :)

BP 02, pomarańczka_33, Tusianka, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ten artykul ubawil :) czesciowo sie zgodze ale tez uwazam ze nie kozna przeginac. A jeszcze tak dzis ske zgadalyamy z kolezanka, ze ona sie qiecznie objada bo rodzice terroryzowali ze ma wszystko z talerza zjesc i teraz je so konca choc juz nie moze a potrm bezuch boli.
    I zeby nie bylo- tez nie uznaje bezstresowego wychowania- mysle zd granoce sa dziecku bardzo potrzebne. A pewno polozy tych zdan z tekstu by nie bylo gdybysmy lepiej sluchali co dzieci nam mowia :)

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko się popsuło! do tej pory nie śpi tylko maca i ogląda swoje stopy :P niestety u mnie na kolanach bo w łóżeczku był bunt...

Ilona92 lubi tę wiadomość

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ