X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro o 19.00 usg. 7t5d. Okaże się czy jest dzidzia czy sam pęcherzyk.

• Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, chętnie do Was dołączę :) również będę lipcową mamą, wstępnie termin na 30.07.18. Obecnie połowa 6 tygodnia:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, też dołączam..termin 24.07.w czerwcu poroniłam, niestety miałam zabieg...miałam puste jajo. biegałam od lekarz do lekarza..nawet beta idealnie przyrastała...teraz poszłam do lekarza dopiero w 6tyg, bo po co się denerwować, robić bete, ciągłe usg.. byłam u lekarza,pani doktor powiedziała,że według niej jest super,bo jest zarodek i ona widzi nawet pulsujące serduszko, ale zawsze człowiek myśli czy na następnym usg będzie dobrze, czy te serduszko zobaczę też i ja.. termin następnej wizyty mam 12.12. Obecnie jestem na L4...(taka praca stresująca).dostałam luteine..i czekam na nast wizytę...tylko Wy wiecie jak to jest czekać na nast.badanie...

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cycki mnie bolą jak dotykam, kawę uwielbiałam, a teraz jak pomyślę o niej to mnie mdli...ogólnie mnie często dziś mdli..jeść nie dam rady,bo to co mam to nie chcę, a czego nie mam to bym zjadła. piję wodę z imbirem i cytryną-pomaga.

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena29,mam podobnie,piersi bolą, kawa już mi nie smakuje,chociaż mdłości na szczęście nie mam,jestem za to potwornie zmęczona cały dzień. Wodę z cytryna i imbirem także pije :) Byłam u lekarza,bo przypałętał mi się stan zapalny:/oprócz pęcherzyka niewiele jeszcze widać. Fajnie że u Ciebie już coś się więcej dzieje:) Ja mam kolejną wizytę za dwa tygodnie dopiero i już czuję jak mi się ten czas będzie dłużył.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej nic się nie działo...ciągle pusty pęcherzyk...to teraz niech będzie inaczej...teraz u Nas wszystkich niech będzie inaczej niż było:))

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzerwonyKapelusz a czy ty już byłaś u lekarza?

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,byłam dziś,pierwszy raz. Planowo wizytę miałam mieć dopiero za tydzień, ale załapałam jakąś infekcje. Mena29,Ty chodzisz na NFZ czy prywatnie? Ja byłam na fundusz dziś,ale rozważam chodzić jeszcze prywatnie, bo różne opinie są o moim obecnym lekarzu.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzę prywatnie. na NFZ z tym dobrze,że badania za darmo, bo prywatnie drogo wychodzi. choć moja lekarz nie kazała robić mi badań...chyba ma jakieś wątpliwości...ale ja jestem dobrej myśli:)naprawdę w tej ciąży jestem bardziej spokojna, nie nakręcam się, choć zaczęłam czytać o luteinie,bo wcześniej nie brałam.jest mi nadal nie dobrze..a zmęczona jestem,że szok! wstałam i bym się znów kładła:) a może to pogoda,bo u mnie jest pochmurnie. a co do lekarza to zawsze będą różne opinie. zawsze możesz iść na konsultacje prywatnie...jeśli uważasz,że Twój lekarz na NFZ nie jest kompetentny,bądź Jego zachowanie jest pruderyjne, bo tacy też są, to idź prywatnie...powiem na swoim przykładzie,że w pierwszej ciąży(mam syna) jak było z ciążą wszystko ok to chodziłam do poradni K i nie szukałam nikogo prywatnie. natomiast w ciąży którą poroniłam,jak od początku były problemy to biegałam od lekarza do lekarza(a i tak nic to nie dało, tylko się denerwowałam), bo szukałam nadziei, że jak pójdę do innego lekarza to usłyszę to co chcę usłyszeć,że jest zarodek,że jest serduszko, ale niestety tak się nie stało(miałam zabieg w 10 tyg.ciąży, bo sama nie mogłam poronić)
    pinky-trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze usg:)
    anakin a co u Ciebie? jak po badaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 09:59

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wczoraj byłam na USG. Mój Groszek ma 0.68cm i pięknie bijące serduszko... Ale ja wciąż nie mogę w to uwierzyć! Niech mnie któraś uszczypnie!

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis, gratuluje :) super :) mam nadzieję że wszystkim nam tutaj nasze kruszynki będę się zdrowo rozwijac:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję :) Co prawda niepokoi mnie krwiak, który ginekolog zauważyła na USG, ale mówi, że jest w takim miejscu, że absolutnie nie zagraża dziecku i wraz z rosnąca macica powinien się wchłonąć. Póki co mam się oszczędzać...

dev198prs__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis wrote:
    Kochane, wczoraj byłam na USG. Mój Groszek ma 0.68cm i pięknie bijące serduszko... Ale ja wciąż nie mogę w to uwierzyć! Niech mnie któraś uszczypnie!

Jeju mega się ciesze ;* ! trzymajcie się zdrowo ;*

monamis lubi tę wiadomość

• monamis Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinky dziękuję :* a jak tam u Ciebie? :)

dev198prs__.png
  • Kasiaw_88 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Chciałabym i ja nieśmiało dołączyć do Waszego grona. Moja historia też jest długa i niezbyt przyjemna.
    Starania zaczęliśmy równo 4 lata temu. Pierwszy rok bez efektów. Po roku udało się zajść w ciążę. Niestety za niski progesteron i ciąża obumarła. Po drodze mam jeszcze 3 ciążę. Każda zakończona poronieniem. W zeszłym roku nawet usłyszałam serduszko ale szybko przestało bić.

Od lutego jeździmy do kliniki oddalonej o około 200 km od nas. Jesteśmy pod opieką dobrego specjalisty. No i udało się zajść w 5 ciążę! Mam nadzieję że tym razem się uda donosic. Biorę mnóstwo leków wraz z luteina, zastrzykami z fraxipariny i sterydy. Dodatkowo standardowe witamin i metylowany kwas foliowy bo mam mutacje genu mtfhr. W środę na wizycie lekarz robił tylko badanie na fotelu. Powiedział że macica typowo ciążowa. We wtorek pierwsze usg. Objawów ciążowych żadnych. Przez co więcej się boję.

Starania od grudnia 2013 roku..
    4 lata starań... Piątka Aniołków...
    25.02.2015 - 6tc; 4.12.2015 - 7tc; 4.10.2016 - 9tc; 1.12.2017 - 7tc
    27.06.2016 - ciąża biochemiczna
  • Kasiaw_88 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według internetu termin porodu to 31.07.

Starania od grudnia 2013 roku..
    4 lata starań... Piątka Aniołków...
    25.02.2015 - 6tc; 4.12.2015 - 7tc; 4.10.2016 - 9tc; 1.12.2017 - 7tc
    27.06.2016 - ciąża biochemiczna
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluję i trzymam kciuki za to, aby tym razem się udało, ciaza przebiegła spokojnie i rozwiązanie było szczęśliwe :)

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, i ja termin na 17 lipca :) 3 tygodnie temu sam pęcherzyk, w poniedziałek usg mam nadzieję, że już będzie widać dzidziusia :)
    No i GRATULACJE dziewczyny ! :)

monamis lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,ja do 6 tygodnia też nie miałam objawów, dopiero w tym tygodniu dopadło mnie zmęczenie i czuje bardziej piersi.poza tym nic więcej mi nie dokucza. Z tego co czytałam, brak objawów nie świadczy o niczym złym. Moja koleżanka przeszła bezobjawowo praktycznie ciążę, tzn. nie miała dokuczliwych dolegliwości i urodziła niedawno zdrową córeczkę. Nie stresuj się, bo stres nigdy nie pomaga. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki :)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, który to tydzień u Ciebie będzie w poniedziałek? Daj znać jak tam po badaniu:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ