LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bejb no duży mój tyle miał jak się rodził
Kapelusz a kiedy prywatna wizyta?
Dzięki za rade, tak zrobię a jeśli dalej będzie zdania że nic z tego to naprawdę mu podziękuje.
Magia, że już termin ?
Ja też już prawie gotowa
Pamiętam jeszcze jak niedawno pisałyśmy ile mm mają nasze fasolki i z wyczekiwałyśmy serduszek a tu już terminy do porodu
Jak się pakujecie? Do jednej czy do dwóch?
Ja na razie spakowaną mam kosmetyczkę haha -
No terminy juz juz...hehe
Ja sie spakowalam w 2 torby, duza dla mnie I mala dla malej (ale tylko dlatego, ze sie nie zmiescilam).
Nie mam tych skierowan... ani na paciorkowca (GBS?) I na HBS... moj gin powiedzial, ze nie musze tego robic jesli jest cc...a co jesli cc nie wypali? Nie wiem, np nie zdaze dojechac, albo szpital odmowi albo cos....aaaaaj...wszystko stressWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 17:45
Magia -
Magia jeśli Cie to uspokoi to zrób sobie te badania prywatnie. Ja robię, jeśli chce wiedzieć czy jest ok a na łaskę lekarza nie chce czekać. Albo powiedz lekarzowi o swoich obawach i poproś o skierowanie. Sądzę że nie ma opcji żeby cc nie wypaliła, bo jeśli masz zalecenie do jej wykonania to muszą Ci zrobić, nie mogą Cie nie przyjąc. Poród trwa kilka lub kilkanaście godzin jeśli się sam zacznie, raczej zdążysz dojechać
-
Magia nie chodzi o to, że ktoś na Ciebie nakrzyczy, bo to nie Twoja wina jeśli lekarz nie zlecił, ale o to żebyś Ty sama się nie stresowała. Tripi zakładam, że lekarz pobierze i wyślę jak cytologie, raczej żadna ciężarna z próbami nie biega w poszukiwaniu laboratorium
-
Dziewczyny- GBS miałam dziś pobierane to Wam opowiem
Lekarz pobiera na fotelu wymaz z pochwy i odbytu i trzeba to jak najszybciej zawieźć do laboratorium. Mi lekarz wskazał konkretne laboratorium. Z racji że chodzę do lekarza prywatnie to zaplacilam za to badanie 36zl.
Słyszałam też że gdzieniegdzie ten wymaz pobiera położna albo gdzieś w laboratorium pobierają.
Na wynik czeka się kilka dni. Około 30% kobiet jest nosicielami paciorkowca, który jest dla nas niegroźny ale niebezpieczny dla dziecka. W przypadku pozytywnego wyniku kobieta dostaje przed porodem antybiotyk i to w pełni zabezpiecza dziecko przez zarażeniem podczas przechodzenia przez kanał rodny. Niestety nie wiem czy istnieje ryzyko zarażenia podczas CC.
-
Ja właśnie w poprzedniej ciąży też coś wiozłam do laboratorium stąd pytanie
I mimo planowanego cięcia miałam to robione.
Co do torby to ja mam tylko takie mega małe, coś typu torba na siłownie Walizkę posiadam jedną ale taka wielką że wstyd mi ją zabrać
Chcę dokupić jeszcze mniejszą taką choćby torebkę sportową, małą podręczną i spakować tam rzeczy typowo na sam czas porodu(tylko jeszcze nie wiem co by to miało być )
A do tej trochę większej spakuję już podkłady, koszule itp.
Chyba.
U mnie w szpitalu dla dziecka wymagają tylko pampersów, chusteczek i kremu także nie potrzebuję torby dla dziecka typowo.
Piszecie plan porodu? -
U mnie w mieście laboratorium jest wyłącznie w szpitalu, a przychodnie w których robię badania wysyłają je do innego miasta, więc zakładam że posiew wyślę za mnie przychodnia K. Piszemy, tylko jeszcze nie ogarnęłam co w nim ujac dokładnie. Dziewczyny czy wiecie gdzie kupić mała paczkę pampersowow 1 premium care, taka do szpitala?? W żadnej aptece nie ma ani w drogerii, w Rossmannie tyko duża paka ok 90szt. Ile 1 wogole kupić, ktoś się orientuje??
-
Kapelusz a masz aplikację Rossmanna? Po 35 tyg przychodzi email i masz do odebrania właśnie małą paczuszkę
Widziałam też w Tesco pakowane po 22 sztuki.
Ja biorę jedną paczkę i mam 8 szt. luzem próbek. i ewentualnie naszykuję meżowi lub nawet zostawię w aucie jedna paczkę jakby brakło a on miałby z wrażenia zapomnieć
Choć u mnie wypuszczają po porodzie sn od 6 do 48 godz to wydaje mi się że ok 30 pampersów powinno wystarczyć
A plan porodu mam w sumie gotowy na stronie szpitala ale położna mówiła że napiszemy razem to zobaczę co ona tam wymyśliWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 12:09
-
Magia mam pytanko , w jakim szpitalu bedziesz rodzić? Ja jestem z Gdyni ale nie mam zamiaru tutaj rodzić i szukam czegoś.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Kapelutek, male paczki pampersow zamawialam z apteki gemini (ale za kuriera trzeba zaplacic).
Kinga, bede rodzic w Wojewidzkim na Kartuskiej. Natomiast polecaja tez bardzo Zaspe, ale tam ponoc mega oblozenie miewaja.
Kinga, a czemu nie w Gdyni? Nie maja dobrej opinii szpitale?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:27
Magia -
Magia wrote:Kapelutek, male paczki pampersow zamawialam z apteki gemini (ale za kuriera trzeba zaplacic).
Kinga, bede rodzic w Wojewidzkim na Kartuskiej. Natomiast polecaja tez bardzo Zaspe, ale tam ponoc mega oblozenie miewaja.
Kinga, a czemu nie w Gdyni? Nie maja dobrej opinii szpitale?Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
No i przy mojej cukrzycy wskazaniem jest zaspaAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤