X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb no duży <3 mój tyle miał jak się rodził XD

Kapelusz a kiedy prywatna wizyta?
    Dzięki za rade, tak zrobię a jeśli dalej będzie zdania że nic z tego to naprawdę mu podziękuje.

Magia, że już termin ? :D
    Ja też już prawie gotowa ;)

Pamiętam jeszcze jak niedawno pisałyśmy ile mm mają nasze fasolki i z wyczekiwałyśmy serduszek <3 a tu już terminy do porodu :D

Jak się pakujecie? Do jednej czy do dwóch?
    Ja na razie spakowaną mam kosmetyczkę haha XD

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, w poniedziałek:) dostałam za to skierowanie na paciorkowce, będę robić w 34 tyg. Torbę już zaczęłam pakować, jeśli się zmieszczą w 1 to wezmę 1.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No terminy juz juz...hehe

Ja sie spakowalam w 2 torby, duza dla mnie I mala dla malej (ale tylko dlatego, ze sie nie zmiescilam).

Nie mam tych skierowan... ani na paciorkowca (GBS?) I na HBS... moj gin powiedzial, ze nie musze tego robic jesli jest cc...a co jesli cc nie wypali? Nie wiem, np nie zdaze dojechac, albo szpital odmowi albo cos....aaaaaj...wszystko stress

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 17:45

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 17 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia jeśli Cie to uspokoi to zrób sobie te badania prywatnie. Ja robię, jeśli chce wiedzieć czy jest ok a na łaskę lekarza nie chce czekać. Albo powiedz lekarzowi o swoich obawach i poproś o skierowanie. Sądzę że nie ma opcji żeby cc nie wypaliła, bo jeśli masz zalecenie do jej wykonania to muszą Ci zrobić, nie mogą Cie nie przyjąc. Poród trwa kilka lub kilkanaście godzin jeśli się sam zacznie, raczej zdążysz dojechać :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kapelutek, prawdopodobnie zrobie te badania prywatnie, bo potem w szpitalu na mnie nakrzycza, ze ich nie mam...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że zleci mi te badania. Chociaż nie wiem jak to wygląda.. pobiera tak jak cytologie ten gbs i oni robią ten powiew?
    Czy dostanę próbkę i muszę sobie sama szukać laboratorium które mi to zrobi?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 17 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia nie chodzi o to, że ktoś na Ciebie nakrzyczy, bo to nie Twoja wina jeśli lekarz nie zlecił, ale o to żebyś Ty sama się nie stresowała. Tripi zakładam, że lekarz pobierze i wyślę jak cytologie, raczej żadna ciężarna z próbami nie biega w poszukiwaniu laboratorium :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- GBS miałam dziś pobierane to Wam opowiem :)
    Lekarz pobiera na fotelu wymaz z pochwy i odbytu i trzeba to jak najszybciej zawieźć do laboratorium. Mi lekarz wskazał konkretne laboratorium. Z racji że chodzę do lekarza prywatnie to zaplacilam za to badanie 36zl.

Słyszałam też że gdzieniegdzie ten wymaz pobiera położna albo gdzieś w laboratorium pobierają.

Na wynik czeka się kilka dni. Około 30% kobiet jest nosicielami paciorkowca, który jest dla nas niegroźny ale niebezpieczny dla dziecka. W przypadku pozytywnego wyniku kobieta dostaje przed porodem antybiotyk i to w pełni zabezpiecza dziecko przez zarażeniem podczas przechodzenia przez kanał rodny. Niestety nie wiem czy istnieje ryzyko zarażenia podczas CC.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w poprzedniej ciąży też coś wiozłam do laboratorium :P stąd pytanie ;)
    I mimo planowanego cięcia miałam to robione.

Co do torby to ja mam tylko takie mega małe, coś typu torba na siłownie :/ Walizkę posiadam jedną ale taka wielką że wstyd mi ją zabrać XD
    Chcę dokupić jeszcze mniejszą taką choćby torebkę sportową, małą podręczną i spakować tam rzeczy typowo na sam czas porodu(tylko jeszcze nie wiem co by to miało być XD )
    A do tej trochę większej spakuję już podkłady, koszule itp.
    Chyba.
    U mnie w szpitalu dla dziecka wymagają tylko pampersów, chusteczek i kremu także nie potrzebuję torby dla dziecka typowo.

Piszecie plan porodu?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 18 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście laboratorium jest wyłącznie w szpitalu, a przychodnie w których robię badania wysyłają je do innego miasta, więc zakładam że posiew wyślę za mnie przychodnia K. Piszemy, tylko jeszcze nie ogarnęłam co w nim ujac dokładnie. Dziewczyny czy wiecie gdzie kupić mała paczkę pampersowow 1 premium care, taka do szpitala?? W żadnej aptece nie ma ani w drogerii, w Rossmannie tyko duża paka ok 90szt. Ile 1 wogole kupić, ktoś się orientuje??

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz a masz aplikację Rossmanna? Po 35 tyg przychodzi email i masz do odebrania właśnie małą paczuszkę ;)
    Widziałam też w Tesco pakowane po 22 sztuki.

Ja biorę jedną paczkę i mam 8 szt. luzem próbek. i ewentualnie naszykuję meżowi lub nawet zostawię w aucie jedna paczkę jakby brakło a on miałby z wrażenia zapomnieć XD
    Choć u mnie wypuszczają po porodzie sn od 6 do 48 godz to wydaje mi się że ok 30 pampersów powinno wystarczyć :)

A plan porodu mam w sumie gotowy na stronie szpitala :D ale położna mówiła że napiszemy razem to zobaczę co ona tam wymyśli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 12:09

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia mam pytanko , w jakim szpitalu bedziesz rodzić? Ja jestem z Gdyni ale nie mam zamiaru tutaj rodzić i szukam czegoś.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Magia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek, male paczki pampersow zamawialam z apteki gemini (ale za kuriera trzeba zaplacic).

Kinga, bede rodzic w Wojewidzkim na Kartuskiej. Natomiast polecaja tez bardzo Zaspe, ale tam ponoc mega oblozenie miewaja.
    Kinga, a czemu nie w Gdyni? Nie maja dobrej opinii szpitale?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:27

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 18 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info, jak nie znajdę małej paczki to wezmę Dade, bo mam w domu. Zobaczę też czy Rossmann mi podaruje takową :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od razu zalogowalam sie do rossmana hihihi...czesto tam kupuje

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze jak juz mam wszystko pokupowane I przygotowane to troche tak dziwnie sie zrobilo... czuje taki jakis lęk... wczesniej bylam zajeta przygotowaniami, zalatwianiem spraw...a teraz mam za duzo czasu I myslenie sie wlacza hehe

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pieluchy do szpitala to najmniejszy rozmiar bierzecie?

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)

Wysłany: 18 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia też to mam, jak już większość rzeczy wrzuciłam do torby, to jakoś dziwnie mi się zrobiło. Anakin, ja biorę rozmiar 1 (2-5kg) jest jeszcze 0 ale te są dla wczesniaczkow raczej.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Kapelutek, male paczki pampersow zamawialam z apteki gemini (ale za kuriera trzeba zaplacic).

Kinga, bede rodzic w Wojewidzkim na Kartuskiej. Natomiast polecaja tez bardzo Zaspe, ale tam ponoc mega oblozenie miewaja.
    Kinga, a czemu nie w Gdyni? Nie maja dobrej opinii szpitale?
    Magia tu jest tylko w jednym szpitalu porodowka i tam nie chcę rodzić po ostatnich opiniach bliskich znajomych.

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przy mojej cukrzycy wskazaniem jest zaspa

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ