X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być po szczepieniu, temperatura to raczej normalne, od 38 ja też już zbijam.Biegunka nie wiem, ale obserwuj bo u takich maluchów jak drwa dłużej to łatwo o odwodnienie. Generalnie odczyn zgłasza się do przychodni a ta powinna do sanepidu. Zobacz w ulotce online czy biegunka może być po tej szczepionce.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi czemu miałaś teraz pneumokoki? My tylko dwie dawki dostaliśmy i już mi młodego teraz nie szczepili. Tylko hexa teraz.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zadzwoniła do przychodni jeśli biegunka nie przejdzie do jutra rana.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegunki juz nie mamy od 15, bylo 5 kupek luznych i spokój :) teraz ma 37.
    Nie jest ani oslabiony, ani nie widac zeby cos bylo nie tak. Jutro bede obserwować :(

Kapelusz my mielismy zalegla szczepionke przez ta ospe i szpital :/ to dopiero druga dawka

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podwyzszona temp byla po kazdym szczepieniu do 38. Rowniez nastepnego dnia wieczorem. Dawalam pedicetamol w kroplach i goraczka spadala. Biegunki nie bylo, ale u Was tez juz minela jak mowisz.
    Powinno byc ok.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, tu masz link do ulotki tej szczepionki na pneumokoki która jest darmowa https://www.doz.pl/leki/p6657-Synflorix#Mozliwe_skutki_uboczne.
    Jest tam zarówno gorączka jak i biegunka. Obserwuj małego. Spokojnej nocy życzę.

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że już mu przeszło :) trzymam kciuki żeby już było ok :) dobrze ze narazie spokój z tymi szczepieniami, ja przed każdym dygam, a po sprawdzam jak spi czy napewno oddycha :p

Tripi lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest juz ok, goraczki nie ma. Ale chybs zaczynam sie nakręcac tak mi sugeruję maz .. ale no kurcze dziwny jest, od wczoraj spi tylko na rekach, proba odlozenia konczy sie takim wrzaskiem jakiego wczesniej nie słyszałam, ja jestem juz zombie.. druga noc siedze pod sciana z nim na rękach.. albo zbieg okokicznosci ze to po szczepieniu?
    No i te pokalsywanie.. takie suche? Z powietrza? Z jedzenia? W dzien praktycznie nie kaszle za to w nocy zdazy sie kilkukrotnie

atdcl6d85txjdq74.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, jeśli masz się uspokoić to umów wizytę i pokażcie się lekarzowi, ja po szpitalach chodziłam do lekarza średnio raz w tygodniu przez ok 7 tyg bo właśnie wszystko mnie martwiło. A to zakaszlał, a to płakał itd. Możliwe że że szczepieniem zabiegają Ci się ząbki albo skok rozwojowy a szczepienie nasiliło objawy. Poza tym sama o tym pisałaś wcześniej im Ty bardziej zmęczona i zdenerwowana tym młody gorszy bo też zdenerwowany. Idźcie pokażcie się lekarzowi, może lekarz Cię uspokoi i będzie lepiej

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem było podobnie, też nie dawał się odkładać, a jak już się udało to się wzbudzał po 5 min z płaczem. Dopiero od dwóch dni jest lepiej i to właśnie po szczepieniu. U nas obstawiam skok. Tripi, jeśli Cie coś niepokoi to tak jak pisze M&M'K, może warto skonsultować i spac spokojnie. Mój też pokasłuje, ale dopiero co lekarz go osluchiwała a dwa że ma buzię pełna śliny zazwyczaj.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja mala jak lezy na brzuchu i podpiera sie na rekach zaczela sie bujac na boki. Robi to co jakis czas. Martwie sie...

Czy Wasze dzieci tak robia?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia pewnie odkryła że tak można :) moj za to kreci głową na boki, jak pierwszy raz to zobaczyłam to myślałam że to jakaś reakcja neurologiczna po szczepieniu, ale on się bawi w najlepsze po prostu :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis nocka normalna, zakaszlal 3 razy i to po karmieniu..
    We wtorek z nim pójdę jak nic do tego czasu wiecej nie będzie bo w poniedziałek i piatek same dzieci chore

Coreczka znajomej ciagle kreci glowka na boki robi takie nieee hehe tak jej pokazywala ze nie wolno i podlapala hihi

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze... ale jak sie zacznie czytac ten Internet...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Magia pierdól w internecie dużo, sama czasem poczytam ale szybko wyłączam bo zawsze czytajac jakies objawy mam raka albo menopauze haha
    Teraz tez sie naczytalam o tych nopach az plakac mi sie chcialo ale olewam nie czytam

atdcl6d85txjdq74.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nowości :)
    w gondoli koniec jeżdżenia, podciąga się rączkami i siedzi :)
    dziś zaczął pięknie gaworzyć, popisywał się dla babci, gadając ba ba ba ba itd
    nauczył się pełzać, jak żołnierz, ciągnie się rękami i dociera tam gdzie chce

bejb, Czerwony Kapelusz, Tripi lubią tę wiadomość

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie <3 u nas jeszcze sam nie siedzi, w wozku na szczęście od razu zasypia takze przezimujemy w gondoli :D a co do przemieszczania jakos to robi ale nie wiem jak haha czesto znajduje go pod suszarka na pranie XD

Dalam mu chlebka z maselkiem, odrywalam male kawalki i jadl. Czyli on umie gryźć, nie mam pojecia dlaczego obiad musi byc gladki bo jak grudka to odruch wymiotny? Macie jakies pomysly jak go przekonac ?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzyło Wam się że po czymś maluszka Wam wysypało? Ja wczoraj dałam mu słoiczek dynia z ziemniakiem a wieczornem miał krostki na buzi, nie dużo, ale troche było. Dziś już nie ma. Czy to mogłoby być po dyni?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo po dyni albo ze sliny.. my mamy cala buzke w krostkach ale pychol wiecznie mokry.. alergia to chyba nie tylko na buzi ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od śliny maił inne krostki i tylko w okolicy ust, a tu wyszły też na policzkach. Wyczytałam że słoiki hippa mogą tak robić. Któraś podawała z Was hipp i było ok?

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ