Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgadzina wrote:Hej dziewczyny, jestem nowa na forum, pisze bo już sama nienwiem co myśleć....po krótce moja historia wygląda tak: staramy się z mężem o dzidziusia już prawie 4 lata, jak dotąd nic. Jednak w tym miesiącu zrobiłam sobie wielką nadzieję, ostatni okres miałam 31.01, fakt mam czasami opóźnienia mój cynk trwa 31 - 35 dni, ale rzadko aż takie...jakoś tydzień temu, dwa razy pojawił się u mnie rozowy śluz, myślałam, ze to na okres, ale do dzisiaj nic. Od 1,5 tygodnia mam biegunkę, tzn czuję się dobrze, to nie żadna grypa zoladkowa Ani nic w tym stylu. Robiłam 3 dni temu dwa testy ciążowe - negatywne. Dzisiaj czytała różne fora i gdzieś się natknęłam na to, ze testy owulacyjne też mogą wczesną ciaze wykazać, a ze akurat w domu miałam jeden to to zrobiłam, i wyszły grube dwie kreski, pierwsza grubszą od drugiej...ucieszyłam się ogromnie aż się poplakalam, po pracy pobieglam po test ciążowy i znowu negatywny...jestem już załamana, nie wiem co myśleć kresu nadal brak, zero oznak, jedynie ciągnie mnie dzisiaj dziwnie lewy jajnik. Paaoszlabym na betę ale przez pracę nie mam jak...
Test owulacyjny we wczesnej ciąży wyjdzie Ci pozytywnie jeśli jesteś w ciąży- też robiłam i na tescie owu wyszły ładne kreski a na ciążowym cień cienia, także spróbuj sobie za dwa dni zrobić test ciążowy ale z porannego moczu. HCG podwaja się co 2 dni więc kreski powinny już być powodzenia
A najlepiej to idz zrób badanie krwi beta hcg wedy bedziesz miała 100% pewności
JA własnie odebrałam wyniki z bety hcg w poniedziałek 33 dziś tj środa 107 takze wzrost o ponad 200 % cudownie -
nick nieaktualnyAgadzina zrób betę hcg z krwi będziesz miała 100% pewności, bo stres związany z tym czy jestem w ciąży czy nie- pozytywnie na ciebie nie wpływa. Po za tym wydaje mi się a wręcz na 99% jestem pewna że owulacyjny nie wyszedlby pozytywnie gdybyś w ciąży nie była. Tak jak pisze ciąży może nie wykrywa jeszcze hcg bo to za wcześnie, na szczęście stworzyli jeszcze owulacyjny coś mi się zdaje że zostaniemy listopadowymi mamuskami
-
nick nieaktualnyAgadzina kurcze powtarzam Ci zrób badanie krwi a nie z moczu bo testy z moczu lubią płatac figle ! nie będę się znów powtarzać dlaczego....
Badanie krwi da 100% pewności....bez sensu z góry zakładać że w ciąży nie jesteś skoro tyle czasu nie masz okresu a owulacyjny wyszedł pozytywny ! -
nick nieaktualny
-
Agadzina, bardzo mi przykro! 4 lata starań to już bardzo długo... Czy robiłaś jakieś badania w kierunku niepłodności, np. sprawdzałaś hormony, AMH, FSH, drożność jajowodów, konsultowałaś się i partnera z lekarzem, itd.? Nie warto czekać i trzeba wziąć "te sprawy" w swoje ręce Przy tak nieregularnych cyklach, powinno zapalić Ci się czerwone światełko.
Powiem Ci, że nam się udało po 5 latach starań, ale za sobą mieliśmy 5 inseminacji i 2 procedury in vitro. Udało się dzięki odpowiedniemu nastawieniu i właśnie diagnostyce. Powodzenia i trzymam mocno kciuki! Głowa do góry! -
Popieram. Już po roku nieudanych prób powinnaś ruszyć z kopyta z diagnozą. Leć do lekarzy, to może być pierdoła, która blokuje zapłodnienie, czy zagnieżdżenie i może uda się to łatwo poprawić.
Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:25