X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • Agadzina Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam już na wszystkich badaniach, U mnie lekarze powiedzieli, ze wszystko ok. Mój mąż gorzej...ma bardzo mało plemników...Nasza lekarka powiedział nam w prost, ze przy takich wynikach tylko in vitro. Ale jakoś to do Nas nie dochodzi:-( myślałam, ze może stał się cud i się udało, przecież niektórym się udaje. Chyba jestem za słaba na ta cała procedurę in vitro, no i wiadomo to się wiąże z dużymi kosztami.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko :) Invitro da się przeżyć :) Też miałam dwie pukcje, trzy transfery i Zosia mnie kopie teraz non stop, żebym pamiętała, że warto!
    Nam było łatwiej, załapaliśmy się na program dofinansowania, ale naprawdę warto!

A inseminację mieliście?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agadzina Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takimi wynikami się nie kwalifikujemy:-(

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to próbujcie, działajcie, trzeba mieć wiarę :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda in vitro da się przeżyć :)
    Szkoda, że nie zdecydowaliście się wcześniej, bo z końcem czerwca br. zakończy się Rządowy Program. To bardzo duża oszczędność dla par, ponieważ płacisz w nim tylko za badania kwalifikacyjne i leki (które są częściowo refundowane). Całą procedurę i wizyty masz za darmo.

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !

Otóż przed chwilą zrobiłam test... Co mnie skłoniło by go zróbić ? Mnóstwo objawów wskazujących na ciążę. Ale nie o tym. Jestem 6 dni przed okresem.
    Na teście wyszła kreska kontrolna mocna druga ciążowa widoczna gołym okiem ale cienka jak włos. Czy to wczesna ciąża ? Mogę się już cieszyć ? Czy jakiś błąd testu albo coś :( Proszę o odpowiedz.

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest druga kreska, nawet jasna to jest i ciąża (chyba, że widzisz ją oczyma wyobraźni:D . Bardzo szybko ją zobaczyłaś jak 6 dni przed okresem. Ja bym dla pewności jeszcze powtarzała test co kilka dni. Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można tutaj dodać jakoś zdjęcie ? To pokaże bo aż sama nie wierzę, że tak szybko mi sie ukazała ta druga krecha :D

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/ może tu spróbuj wrzucić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie umiem sobie poradzić z przesłaniem z telefonu na komputer zdjęcia :(

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kablem usb najlepiej ;) albo zapisz sobie zdjęcie na maila i ściągnij na kompie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł :D Ok już wrzucam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/63346faf39057.jpg.html>20160317_193353-1 (1).jpg</a>

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/63346faf39057.jpg.html

• Leticia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widzę :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie, że jest druga kreska :D aż dziw, że tak szybko !i to wieczorem.

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też widzę :) Ale dla pewności powtórzyłabym za kilka dni test. Możesz też pójść na badania z krwi beta hCG - koszt ok 30 zł, a widzisz wynik dokładnie więc nie musisz się zastanawiać, czy to nie jest błąd testu.

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj też robiłam pod wieczór i była kreska ale już tylko widoczna pod światło. Dzisiaj o tej samej porze i już widoczna gołym okiem ale taka dziwna cieniutka. Jutro zrobię rano gdy będzie większe stężenie hcg w moczu. Zobaczymy. Powiedzcie mam się cieszyć czy jeszcze lepiej nie zapeszać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadzina moi rodzice starali się o dziecko ponad 5 lat- problem tkwił w moim ojcu który 2 razy przechodził świnkę, a to zwykle dla facetów jest jak wyrocznia. Szanse na dziecko to tylko 1 %- cudowali, czesto się już załamywali. Gdy wreszcie ODPUŚCILI to mama zaszła w ciąże, dziecko zdrowe (siedzi własnie przed monitorem i pisze tą wiadomosć) po 4 latach drugie dziecko mój brat.
    Spróbujcie odpuścić, iść na żywioł - To że partner ma mało plemników to nie wyrok. Ten jeden jedyny kiedyś trafi do jajeczka :D trzymam za Was kciuki :) będzie dobrze

słyszałam też o diecie poprawiającej jakość plemników- moze spróbujcie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłą wiadomość, że to jednak może być upragniona ciąża. W poniedziałek pójdę na betę i już wtedy będę wiedziała na 100 % :)

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ