X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona w lesie mogę powtórzyć Ci to,co mi lekarz powiedział w 5 tyg. ciąży. Widać było tylko pusty pęcherzyk "gratuluję, jest pani w ciąży, ale jeszcze proszę nie chwalić się tą nowiną (nie licząc ojca dziecka ;) ponieważ trzeba czekać na zarodek i serduszko". W 8 tyg. już był dzidziolek :)
    Powtarzaj test, najlepiej rano, a później ewentualnie zrób z krwi. Jakie masz objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona ja też ja widzę- gratulacje :)

Zagubiona_w_lesie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od paru dni bolą mnie niemiłosiernie piersi, takiego bólu nigdy nie miałam. Kilka razy zakuł mnie jajnik, od paru dni coś jakby ciągnięcie brzucha. Od wczoraj mam tak jakby stan podgorączkowy a mierząc temperature jest normalnie 36,8. Coś tak jakby uczucie uderzenia gorąca ale tak cały czas, wieczorem jest najgorzej. Wysypało mnie na twarzy, a ja nie miewam wyprysków odkąd się urodziłam ( taki gen po mamie ) :) Dziś prawie zasnęłam w pracy, siedząc na kasie, na dodatek manko -50 za co mi się dostało :( Te objawy właśnie skłoniło mnie do tego aby wczoraj zrobić test...
    Wybaczcie za chaotyczne pisanie ale jestem taka podekscytowana :D

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobnie - okropny ból piersi, podbrzusza, czułam się senna i miałam uderzenia gorąca :) oby Ci tylko nie doszły 3-miesięczne wymioty jak u mnie, gratulacje i czekam na kolejne wieści :)

Zagubiona_w_lesie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję mam nadzieję, że w końcu się udało :)

MirelS lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mogę w sumie nawet katusze przechodzić przez te 9 miesięcy byle mieć upragnioną dzidzi :)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona_w_lesie -> trzymam kciuki

MirelS -> mój lekarz powiedział nam tak samo (mąż był w gabinecie), tylko, że było to w 6 tygodniu ciąży. Kazał przyjechać za 1,5 tygodnia aby sprawdzić, czy bije serduszko. Pamiętam, że to były najbardziej ciągnące się dni w moim życiu. Dopiero potem powiedzieliśmy rodzicom.

Mnie bardzo wcześnie zaczęły męczyć mega wymioty, nie jakieś tam "poranne mdłości", o których tyle się naczytałam w internecie. Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale od dwóch dni jest jakby lepiej :)

Zagubiona_w_lesie, MirelS lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Zagubiona nie wiesz jeszcze jakie właśnie katusze się wiążą z wymiotami w ciąży. Wiele dziewczyn to na forum na to narzekało. Jakby niekończąca się grypa żołądkowa, coś okropnego. Do tej pory zdarza mi się jeszcze coś zwrocic, no i mdłości nadal miewam. Na początku to dobrze, że są bo potwierdzają przyrost bety.
    Jola życzę żeby szybko przeszło :) . Wiem jak ciężko cieszyć się ciążą z tym problemem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi, że to nie żadna kreska...i na pewno nie jestem w ciąży. Nie ma to jak zdołować człowieka. Ehh

• Leticia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci... ;)
    Zrób betę i zaświeć mu wynikiem w oczy. Cyferki do mężczyzn bardziej przemawiają :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona powtórz test jeszcze jutro, a faceci są ślepi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem czy to przekłamanie testu ? Ale skąd te objawy przecież ich sobie nie urajam... We wtorek idę na betę bo mam wolne i zobaczymy, nie chce się za bardzo napalać ale ja o tym tak bardzo marze ;(

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zagubiona w lesie ja miałam podobną kreske. Dzisiaj byłam na wizycie Ale jeszcze za bardzo nic nie widać. Lekarka ani nie zaprzeczyla ani nie potwierdziła. Pobraly mi krew i za tydzień na wizytę

Dominika
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona powtarzałas test rano?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko się skończy dobrze czyli będzie upragniona ciąża. Też bym tak chciała. Pewnie mój miał rację i znowu mi się nie udało... Zobaczymy czy okres przyjdzie. Ale czy jest możliwe przekłamanie 2 testów z tym, że 2 blade krechy? Dziwne....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel S. Powtarzałam to samo mi wyszło co wczoraj wieczorem..

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj cierpliwie pewnie wczesna ciąza i dlatego taka blada zrób betę albo powtórz test za kilka dni a najlepiej w dniu spodziewanej @ i nie stresuj się choć wiem że to ciężko nie myśleć

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuje się szczególnie jeśli ktoś obok mówi, że sobie znowu urajam...
    Zazdroszczę niektórym tutaj :(

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona_w_lesie ->głowa do góry! Będę można robić chyba o każdej porze dnia (w niektórych placówkach, np. szpitalach nawet w weekend; ja jutro idę na badania np. morfologię i wynik będę miała tego samego dnia; lepiej zrób betę zamiast kupować kilka testów). Nie przejmuj się w ogóle tym gadaniem i przede wszystkim nie nakręcaj się negatywnie! Będzie co ma być! Trzymam mocno kciuki!

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do szpitala. Zaraz jadę zrobić bete. Wyniki jutro rano ;) Zobaczymy ;)

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ