X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najlepiej zróbcie sobie betę, a jeśli nie wyjdzie, to i tak zgłoście się do ginekologa, żeby sprawdził czy brak okresu nie wiążę się z jakąś inną dolegliwością.
    Co do testów ciążowych... mimo że już od 10dpo dzięki becie wiedziałam, że jestem w ciąży, to i tak dla zabawy postanowiłam obsikać testy, które miałam w domu ;) Pomyślałam, że co mi szkodzi, przecież do kolejnych starań i tak by się przeterminowały ;) I okazało się, że test o czułości 25 pokazał bladą kreskę dopiero 14 dpo, gdzie betę miałam już na bank grubo powyżej 100. Także tym testom to bym tak nie ufała ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się w zupełności z Leticią! Nie ma co się zastanawiać, tylko trzeba iść do laboratorium. Brak okresu może być spowodowany różnymi dolegliwościami, więc lepiej się temu przyjrzeć dokładniej i porozmawiać z ginekologiem, jeśli wynik będzie negatywny.
    Choć sama najpierw zrobiłam test ciążowy - a w zasadzie w szoku obsikałam nawet kilka :) - to i tak dopiero wynik bety utwierdził mnie w przekonaniu, że to ciąża. Z testami nigdy nic nie wiadomo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 11:44

ex2bwn15260327bu.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no byłam na becie ^_^ ale i zrobili mi w gabinecie sikańca... i nic.. negatyw ... ehh :(

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anna86 Nowa

Wysłany: 21 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, opiszę Wam moją historię. Otóż jestem w 43 d.c., okresu brak. Od 3 lat nie zabezpieczamy się, dziecka nie ma :( W tym cyklu w ciążę mogłam zajść jedynie dzień przed poprzednią miesiączką (po miesiączce z różnych powodów nie mogliśmy się kochać) - czy to możliwe, żeby tak mi się owulacja rozjechała??? I żebym była w ciaży pomimo, że te 40 dni temu miałam miesiączkę? Robiłam testy ciążowe w 33 d.c. i 40 dc i same negatywy. Czy jest szansa, że to jednak ciąża???

94Magda lubi tę wiadomość

Anna
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna86->nie jestem specjalistą, ale nie sądzę, aby po owulacji mogła od razu być miesiączka. Zrób betę, to będziesz wiedziała na 100%.
    Konsultowałaś z lekarzem specjalistą to, że nie możesz zajść w ciążę, robiłaś już jakieś badania np. hormonalne, monitorowałaś z lekarzem owulacje? Na moje oko masz bardzo długie cykle, ale może ja patrzę przez pryzmat siebie, bo zawsze miałam 27-28 dni.

ex2bwn15260327bu.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna86 wrote:
    Dziewczyny, opiszę Wam moją historię. Otóż jestem w 43 d.c., okresu brak. Od 3 lat nie zabezpieczamy się, dziecka nie ma :( W tym cyklu w ciążę mogłam zajść jedynie dzień przed poprzednią miesiączką (po miesiączce z różnych powodów nie mogliśmy się kochać) - czy to możliwe, żeby tak mi się owulacja rozjechała??? I żebym była w ciaży pomimo, że te 40 dni temu miałam miesiączkę? Robiłam testy ciążowe w 33 d.c. i 40 dc i same negatywy. Czy jest szansa, że to jednak ciąża???

każda faza ma swój czas, swoją temperaturę z czego wynikają różne skutki...
    tak więc zajść w ciąże dzień przed @ pewnie nie mogłaś, ale czasami jak wiemy kobiety mają coś takiego jak miesiączka w ciąży.. ale z kolei wtedy powinny Ci wychodzić testy poztywne bo to już późno by było... więc ciężko Ci doradzic w tym momencie... ja bym chyba poszła do lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 17:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Proszę o pomoc. Staramy się o dziecko. Aktualnie spóźnia mi się okres kilka dni. Testy są negatywne, czuję się normalnie, nie boli mnie brzuch, trochę piersi. Jedyną rzeczą którą mogę zaliczyć do dziwnych jest duża ilość śluzu, jak podczas owulacji? Mój problem polega na tym, że muszę jak najszybciej wiedzieć o ciąży, ponieważ muszę zacząć brać leki, iść do lekarza po recepte. Jestem po kilku ciążach obumarłych. Nie wiem co robić. Czytałam różne foa. Dziewczyny piszą że testy nie pokazywały ciąży, ale mnie takie historie wydaja sie bajkami. Czy to mozliwe zeby testy sie myliły, wszystkie? Wiem, że powinnam iść na badanie z krwi, ale raczej ufam testom i wydaje mi sie to troche nad wyrost. Mialyscie tak ze testy nie wychodziły po terminie miesiączki a bylyscie w ciąży?

• Leticia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślisz, że to możliwe, że przesunęła Ci się owulacja? Sporo tu było takich przypadków, że dziewczyny miały owulację później niż zazwyczaj, w terminie okresu testy nic nie wykazywały, a potem okazywało się, że jednak są w ciąży...
    W Twojej sytuacji poszłabym na betę - jeśli to ciąża, to nie ma co ryzykować.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotkaa -> beta z krwi nie pozostawia wątpliwości i domysłów - to chyba najbardziej pewne rozwiązanie dla wszystkich, szczególnie, że napisałaś, że musisz jak najszybciej wiedzieć o ciąży... Radziłabym po prostu, abyś zrobiła betę zamiast sikać na testy i się zastanawiać czy pokazują poprawny wynik czy nie ;) W niektórych laboratoriach wynik masz dosłownie po kilku godzinach a nim pewność czy to ciąża czy nie - to nie jest dla mnie na wyrost.

W moim przypadku, gdy robiłam testy po spóźniającym się okresie gdy byłam w ciąży, to wszystkie pokazywały dwie kreski. Zwróć jednak uwagę, że testy są z różnym poziomem czułości, więc nie zawsze "wychwytują" wczesną ciążę, o czym dziewczyny pisały wielokrotnie w różnych postach na forum.
    Trzymam kciuki!

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy była owulacja. W poprzednim cyklu miałam monitoring, teraz nie. Nie chciałam sobie nic wkręcać, ale nigdy nie miałam takiego spóźnienia. I tak mam długie cykle. Jutro się dowiem i napiszę.

• Czarniawa Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam to samo pytanie czy to możliwe ze jednak jestem w ciąży? Dziś 34 dc (mam nieregularne cykle bo odstawilam tabletki 3 miesiące temu a brałam rok po tym jak skończyłam karmić córeczkę ). Robiłam juz 3 testy (z allegro czułość 10) i wszystkie negatywne. Przed pierwszą ciążą miałam cykle 29-35 dni. Potem karmiłam i nie miałam okresu a potem brałam tabletki. Nie mierze temperatury bo córka budzi się w nocy. Od paru dni pobolewa mnie brzuch ale @ nie widać. Co sądzicie?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarniawa - dajesz nam trochę mało info :) Kiedy owulacja? Współżyliście w jej okolicach?
    Z resztą chyba sama wiesz, jak się w ciążę zachodzi. :)
    Testy bywają i wadliwe i niewystarczająco czułe. Jeśli masz cierpliwość poczekaj jeszcze i powtórz test. Bo wiele dziewczyn opiera się tylko na testach.
    Jeśli nie - idź zrób bHCG i będziesz miała pewność.

BHCG wyjdzie już 10 dni po owulacji, test zalecany jest ok. 14 dpo.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Czarniawa Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, dziękuję za odzew :-) chyba jednak nie ciąża. Dzisiejszy test poranny negatyw. Nie mam pojęcia co z ta owulacja - nie mierze tempki a śluzu nie mam prawie wcale (nawet przy szyjce ). Myślę że mogłam mieć owu w okolicach niedzieli 7.03 albo poniedziałku. A kochaliśmy się z mężem w sobotę. Bardzo pragnę drugiego maluszka ale chyba prędzej mogę liczyć na zaburzenia hormonalne niż ciążę :-(

• Czarniawa Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie @ w końcu przyszła. W 35 dc.

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi pozytywny test wyszedł dopiero w 38 dc prawie 2 tyg po @ więc testom domowym czasami nie ma co ufać bo pokazują negatyw a za tydzień dwa ciąża jak byk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 21:55

Dominika
  • Kate2016 Nowa

Wysłany: 23 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny. Opiszę swoją historię.
    W styczniu miałam laparoskopię. W lutym staraliśmy się o dzidziusia.
    OM miałam 26 stycznia. Masa testów - wszystkie negatywne.
    22.02. zrobiłam betę, bo miałam ból piersi (jaki występował przy 1 ciąży) - negatywny.
    24.02 - wystąpiła 5 dniowa miesiączka.
    Zostałam skierowana do inseminacji, rozpoczęliśmy procedurę...i okazało się podczas badań, że jestem w ciąży :)
    Obecnie to jakiś 7 tydzień - lekarz sugeruje się USG, ponieważ z terminu OM nijak nie możemy liczyć.
    Także negatywne testy, beta - a tu owulacja wystąpiła baaaardzo późno i jest ciąża :)

Kasiaaaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate2016 wrote:
    Witam Dziewczyny. Opiszę swoją historię.
    W styczniu miałam laparoskopię. W lutym staraliśmy się o dzidziusia.
    OM miałam 26 stycznia. Masa testów - wszystkie negatywne.
    22.02. zrobiłam betę, bo miałam ból piersi (jaki występował przy 1 ciąży) - negatywny.
    24.02 - wystąpiła 5 dniowa miesiączka.
    Zostałam skierowana do inseminacji, rozpoczęliśmy procedurę...i okazało się podczas badań, że jestem w ciąży :)
    Obecnie to jakiś 7 tydzień - lekarz sugeruje się USG, ponieważ z terminu OM nijak nie możemy liczyć.
    Także negatywne testy, beta - a tu owulacja wystąpiła baaaardzo późno i jest ciąża :)
    hej :) to teoretycznie byłaś już w ciąży kiedy była "miesiączka" ?
    bo skoro 7 tydzień wg usg to musiałaś już być wtedy w ciąży...
    ale jaja

Kate2016 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też znowu @ zalała.. po becie w przychodni :(

• Kate2016 Nowa

Wysłany: 24 marca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hej :) to teoretycznie byłaś już w ciąży kiedy była "miesiączka" ?
    bo skoro 7 tydzień wg usg to musiałaś już być wtedy w ciąży...
    ale jaja

Tak dokładnie :) Słyszłam o takich przypadkach...ale naprawdę mega zaskoczenie mnie spotkało.
    Ale też niepokój.
    Bo piłam alkohol kilka razy na szkoleniu. Tylko kurczę i beta ujemna i ta miesiączka, nie mogłam podejrzewać, ze jestem w ciąży.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

• migotka11 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wiem, że to małoprawdopodobne ale... Kochałam się z mężem w dni płodne (3dni temu)i od wczoraj boli mnie podbrzusze, jest to taki rwący ból, nie boli czały czas ale daje o sobie znać i czasem się nasila, dodam że kłują mnie jajniki a okres mam dostać za 2 tygodnie. Czy któras z Was spotkała się z podobnym przypadkiem, który zakończył się happy endem? Pozdrawiam

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ