Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny podczytuję Was trochę i postanowiłam się podzielić. Mam dzisiaj 36dc i okresu ani widu, ani słychu. Robiłam test tydzień temu i dzisiaj, oba negatywne. Co prawda mam nieregularne cykle, wahaja się od 27 do 41 dni, więc staram się nie nastawiać jakies 1.5 tyg. temu miałam kłujące bóle w dole brzucha i na lewym jajniku, jestem strasznie senna, ale możliwe, że sobie wmawiam staramy się z mężem od pół roku, a w lipcu odstawiłam tabletki anty.
Pozdrawiam ;* -
nick nieaktualnyJa niestety też tak miałam - ponad 45 dni trwał cykl, bolał mnie brzuch itd, testy wychodziły negatywne, po badaniach okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę. Już od 2 cykli biorę bromergon i cykle skróciły mi się do 29 dni. Polecam Ci zrobić badania na progesteron i tsh.
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczynki,
jestem tu nowa. Tak was dzisiaj czytam i czytam i sama nie wiem co mam myśleć. Z moim M staramy się już jakiś czas o 2 dziecko, ale nie umiem dokładnie powiedzieć ile to trwa... Cykl mam 32 dniowy. Ostatnią miesiączkę miałam normalnie 11 marca i trwała tak jak zawsze 5 dni. Owulacja powinna nastąpić ok 28 marca i w tym czasie kochałam się z M. Obecnie jest 39 dc, nie mam ani okresu a zrobione testy pokazują wynik negatywny... Zastanawiam się czy powinnam udać się w poniedziałek na Betę, czy jeszcze poczekać? co o tym myśleć?(: nadzieja umiera jako ostatnia -
Jestem nowa 24.03 ostatnia @ ..... Wczoraj poranny test wyszedł mi pozytywny po godzinie ,,(wiem, wiem wynik nieważny ) - dzis 25dc z popołudniowego negatyw bez poźniejszych niespodzianek ,,,,, to by była, bądź bedzie moja 3! ciąża( 8 i 6 lat)... Ale czuje sie jak niedoświadczona małolata -i nie moge sie doczekać ,,,,,
Nadziei nie tracę, będe testować codziennie.... -
Nadzieja88 - zrób betę ! Badanie jest na prawdę miarodajne i rozwiewa watpliwości... Czytałam na rożnych forach, ze faktycznie testy apteczne nie wyjdą mimo ciąży ponieważ stężenie hcg jest o wiele mniejsze w moczu niż we krwi .....
Trzymam kciuki
Odezwij sie jak bedziesz miała wynik -
Witam
Ja nie chce żadnej z Was straszyć, ale uważajcie na siebie jeśli podejrzewacie że jesteście w ciąży i różne objawy Wam mówią że tak jest a testy wychodzą negatywne.
Ja miała tak w poprzedniej ciąży okres spóźniał mi się 2 tygodnie przy cyklach 28-dniowych testy wychodziły negatywne, beta negatywna, byłam u kilku lekarzy i każdy potwierdzał że nie jestem w ciąży i niektórzy kierowali mnie do psychologa.
Po tych 2 tygodniach dałam sobie spokój z testami i wizytami u gin.
Ale nadal czułam się dziwnie, zawroty głowy i brak energii, czułam jakby skurcze macicy.
Po następnych 2 tygodniach zaczęłam krwawić, przeszło mi przez myśl że to okres, ale krew była inna ciemniejsza, miałam jeszcze testy ciążowe w domu i zrobiłam ten test, byłam w wielkim szoku jak wyszły 2 kreski. Poszłam na betę była 1090 z wynikiem do lekarza. Lekarz zrobił USG ale zarodka nie widział, dostałam duphaston, po 3 dniach wylądowałam w szpitalu okazało się że to ciąża pozamaciczna.
-
No właśnie nie tylko dla mnie jest to dziwne tym bardziej że byłam u 2 lekarzy kiedy już test wyszedł pozytywny. Niestety skończyłam w szpitalu w ostatniej chwili, pękł mi jajowód w podróży samochodem ...
Staranka rozpoczęte po 3 miesiącach od operacji i po 2 już byłam w ciąży, teraz jestem 15 tc -
Boże, bo lekarze to bywają tacy nienormalni. 4 tyg bez okresu i nawet się nie zaciekawili czy czasem ciąża nie jest umiejscowiona poza macicą... I nawet nie kazali przyrostów bety sprawdzać... Ręce opadają na takich...Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualnyMogę opisać przypadek mojej mamy. 10 lat starała się o dziecko, kilka razy poroniła, miała problemy z hormonami itd. To, że okresu nie miała przez półtora miesiąca nie robiło już na niej wrażenia;p Po tym czasie zaczęła robić testy ciążowe, no bo miesiączka przecież powinna w końcu przyjść! Wszystkie negatywne. Poszła na betę i później do lekarza. Okazało się, że jest w drugim miesiącu ciąży.Urodziła zdrową córę mimo komplikacji w ciąży Do tej pory nie wiemy czemu testy były negatywne.