X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    To jest tylko inna jednostka, tu masz podane w litrach a zazwyczaj podają w mililitrach. Po prostu, U/l mnożysz przez tyle ile mililitrow jest w litrze, a ml w litrze jest 1000. Czyli wynik z U/l mnozysz razy 1000 i wychodzi 3374 mlU/ml - czyli 6 tydzien ciazy od OM - czyli sie zgadza.
    Też o tym pomyślałam w pierwszej kolejności a potem przeczytałam jakieś komentarze lekarza... Ale na pewno masz rację bo tam było lU/l a nie U/l

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wszystkiego sie dowiem, mam nadzieję, że zarodek i serduszko bedzie już widoczne, bo kolejne czekanie będzie dla mnie mega stresujące- w poprzedniej ciazy tylko chodziłam do lekarza co 2 tygodnie łudząc się że tym razem zobacze dzidzie (chodziłam na nfz) i za kazdym razem odchodziłam z niczym, po czym poszłam prywatnie i okazało się że wszytsko już dawno było widoczne tylko, że już serduszko nie bije :(...ach muszę myśleć pozytywnie i wierzyć że wszystko bedzie dobrze :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Like dla ostatniej sentencji :) na pewno będzie dobrze :* ja też się stresuję tym czy serduszko bije... Wizytę mam w czwartek i zobaczymy

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • dominika02100 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystko poszło po waszej myśli. Ja dalej nie mam okresu i mdlilo mnie dzisiaj. Jutro powtarzam test ciążowy i zobaczymy. W pierwszej ciąży wyszedł mi pozytywnie dosc późno i to taka blada kreska. Ale emocje

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda kreseczka nawet blada jest wynikiem pozytywnym.

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moglybuscie oceniać bo boję się ze ja wariuje i widzę kreski na testach http://naforum.zapodaj.net/7f69a8feb463.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/00b77f1c7484.jpg.html

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pierwszym tescie widać minimalnie cień na pozytywnym- pewnie to bardzo wczesna ciąża i poziom hcg jeszcze nie jest na tyle odpowiednio wysoki by pokazać wyraźną kreskę. Ale skoro pojawił się tzn. że musisz być w ciąży ! Gratulacje ! zrób test za parę dni pewnie będzie kreska bardziej widoczna. :)

Ja dziś na 14 idę do ginusia zobaczymy co powie:)

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dobrze wiedzieć że to nie moje urojenia. Myślę umówić się na termin do lekarza może zobaczę już fasolkę

Dominika
  • adora Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, no pewnie, ze to pozytyw. Ja tak dla pewnosci zrobilabym test owulacyjny. Gdy bylam we wczesnej ciazy to pokazywala sie 2 kreska ale nie taka wyrazna jak kontrolna. Sprobuj jak masz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne umów się, będziesz miała pewność, może też Ci przepisać leki na podtrzymanie ciazy :) no i podstawowe badania. :) daj koniecznie znać co i jak

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam wizytę.

Dominika
  • dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    Dominika, no pewnie, ze to pozytyw. Ja tak dla pewnosci zrobilabym test owulacyjny. Gdy bylam we wczesnej ciazy to pokazywala sie 2 kreska ale nie taka wyrazna jak kontrolna. Sprobuj jak masz.
    Robiłam test w tamtym tygodniu w sobotę i wyszedł pozytywny

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika02100 wrote:
    Czy moglybuscie oceniać bo boję się ze ja wariuje i widzę kreski na testach http://naforum.zapodaj.net/7f69a8feb463.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/00b77f1c7484.jpg.html

szczerze to ja moze jestesm slepa czy cos :D ale zadnych kresek na tych testach nie widzę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jest cień cienia !

Właśnie wracam od lekarza i odesłał mnie z kwiatkiem bo przy takiej małej becie jak 33 nic nie widać dopiero widać powyżej 1000. Także w przyszłym tygodniu w czwartek jestem umówiona

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Sarcia jest cień cienia !

Właśnie wracam od lekarza i odesłał mnie z kwiatkiem bo przy takiej małej becie jak 33 nic nie widać dopiero widać powyżej 1000. Także w przyszłym tygodniu w czwartek jestem umówiona
    A to w ogóle cię nie zbadał lekarz czy robił ci usg?

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, powiedział że to i tak nie ma sensu bo nic nie będzie widać. Na każdym usg dopiero od bety powyżej 1000 widać zarodek. A z racji tego że beta co drugi dzień się podwaja to najwcześniej w moim przypadku we wtorek ale i tak umówiłem się na czwartek. Także Dominika chyba musisz i tak betę zrobić i wtedy podliczyc sobie za ile dni będzie ok 1000 :)

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och czekanie jest koszmarne. Nic pójdę w piątek zobaczę co powie i co dalej myślę w piątek rano jeszcze test zrobić dla pewności z drugiej strony i tak nie mam okresu już ponad tydzień więc zobaczy co i jak

Dominika
  • dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och czekanie jest koszmarne. Nic pójdę w piątek zobaczę co powie i co dalej myślę w piątek rano jeszcze test zrobić dla pewności z drugiej strony i tak nie mam okresu już ponad tydzień więc zobaczy co i jak

Dominika
  • Agadzina Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa na forum, pisze bo już sama nienwiem co myśleć....po krótce moja historia wygląda tak: staramy się z mężem o dzidziusia już prawie 4 lata, jak dotąd nic. Jednak w tym miesiącu zrobiłam sobie wielką nadzieję, ostatni okres miałam 31.01, fakt mam czasami opóźnienia mój cynk trwa 31 - 35 dni, ale rzadko aż takie...jakoś tydzień temu, dwa razy pojawił się u mnie rozowy śluz, myślałam, ze to na okres, ale do dzisiaj nic. Od 1,5 tygodnia mam biegunkę, tzn czuję się dobrze, to nie żadna grypa zoladkowa Ani nic w tym stylu. Robiłam 3 dni temu dwa testy ciążowe - negatywne. Dzisiaj czytała różne fora i gdzieś się natknęłam na to, ze testy owulacyjne też mogą wczesną ciaze wykazać, a ze akurat w domu miałam jeden to to zrobiłam, i wyszły grube dwie kreski, pierwsza grubszą od drugiej...ucieszyłam się ogromnie aż się poplakalam, po pracy pobieglam po test ciążowy i znowu negatywny...jestem już załamana, nie wiem co myśleć :-( kresu nadal brak, zero oznak, jedynie ciągnie mnie dzisiaj dziwnie lewy jajnik. Paaoszlabym na betę ale przez pracę nie mam jak...

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadzina wrote:
    Hej dziewczyny, jestem nowa na forum, pisze bo już sama nienwiem co myśleć....po krótce moja historia wygląda tak: staramy się z mężem o dzidziusia już prawie 4 lata, jak dotąd nic. Jednak w tym miesiącu zrobiłam sobie wielką nadzieję, ostatni okres miałam 31.01, fakt mam czasami opóźnienia mój cynk trwa 31 - 35 dni, ale rzadko aż takie...jakoś tydzień temu, dwa razy pojawił się u mnie rozowy śluz, myślałam, ze to na okres, ale do dzisiaj nic. Od 1,5 tygodnia mam biegunkę, tzn czuję się dobrze, to nie żadna grypa zoladkowa Ani nic w tym stylu. Robiłam 3 dni temu dwa testy ciążowe - negatywne. Dzisiaj czytała różne fora i gdzieś się natknęłam na to, ze testy owulacyjne też mogą wczesną ciaze wykazać, a ze akurat w domu miałam jeden to to zrobiłam, i wyszły grube dwie kreski, pierwsza grubszą od drugiej...ucieszyłam się ogromnie aż się poplakalam, po pracy pobieglam po test ciążowy i znowu negatywny...jestem już załamana, nie wiem co myśleć :-( kresu nadal brak, zero oznak, jedynie ciągnie mnie dzisiaj dziwnie lewy jajnik. Paaoszlabym na betę ale przez pracę nie mam jak...
    Witaj ja też słyszałam z tymi testami owulacyjnymi że pokazują ciążę i sama zrobiłam w sobotę i wyszły dwie kreski w niedzielę i w poniedziałek zrobiłam test ciążowy i negatywne. Dzisiaj powtorzylam i blada Bardzo kreska a okresu jak nie było tak nie ma może odczekaj parę dni i powtórz test a jak nie to spróbuj na betę iść może weź jeden dzień wolnego w pracy

Dominika
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ