WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    To jest tylko inna jednostka, tu masz podane w litrach a zazwyczaj podają w mililitrach. Po prostu, U/l mnożysz przez tyle ile mililitrow jest w litrze, a ml w litrze jest 1000. Czyli wynik z U/l mnozysz razy 1000 i wychodzi 3374 mlU/ml - czyli 6 tydzien ciazy od OM - czyli sie zgadza.
    Też o tym pomyślałam w pierwszej kolejności a potem przeczytałam jakieś komentarze lekarza... Ale na pewno masz rację bo tam było lU/l a nie U/l

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wszystkiego sie dowiem, mam nadzieję, że zarodek i serduszko bedzie już widoczne, bo kolejne czekanie będzie dla mnie mega stresujące- w poprzedniej ciazy tylko chodziłam do lekarza co 2 tygodnie łudząc się że tym razem zobacze dzidzie (chodziłam na nfz) i za kazdym razem odchodziłam z niczym, po czym poszłam prywatnie i okazało się że wszytsko już dawno było widoczne tylko, że już serduszko nie bije :(...ach muszę myśleć pozytywnie i wierzyć że wszystko bedzie dobrze :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Like dla ostatniej sentencji :) na pewno będzie dobrze :* ja też się stresuję tym czy serduszko bije... Wizytę mam w czwartek i zobaczymy

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • dominika02100 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystko poszło po waszej myśli. Ja dalej nie mam okresu i mdlilo mnie dzisiaj. Jutro powtarzam test ciążowy i zobaczymy. W pierwszej ciąży wyszedł mi pozytywnie dosc późno i to taka blada kreska. Ale emocje

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda kreseczka nawet blada jest wynikiem pozytywnym.

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moglybuscie oceniać bo boję się ze ja wariuje i widzę kreski na testach http://naforum.zapodaj.net/7f69a8feb463.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/00b77f1c7484.jpg.html

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pierwszym tescie widać minimalnie cień na pozytywnym- pewnie to bardzo wczesna ciąża i poziom hcg jeszcze nie jest na tyle odpowiednio wysoki by pokazać wyraźną kreskę. Ale skoro pojawił się tzn. że musisz być w ciąży ! Gratulacje ! zrób test za parę dni pewnie będzie kreska bardziej widoczna. :)

Ja dziś na 14 idę do ginusia zobaczymy co powie:)

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dobrze wiedzieć że to nie moje urojenia. Myślę umówić się na termin do lekarza może zobaczę już fasolkę

Dominika
  • adora Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, no pewnie, ze to pozytyw. Ja tak dla pewnosci zrobilabym test owulacyjny. Gdy bylam we wczesnej ciazy to pokazywala sie 2 kreska ale nie taka wyrazna jak kontrolna. Sprobuj jak masz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne umów się, będziesz miała pewność, może też Ci przepisać leki na podtrzymanie ciazy :) no i podstawowe badania. :) daj koniecznie znać co i jak

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam wizytę.

Dominika
  • dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    Dominika, no pewnie, ze to pozytyw. Ja tak dla pewnosci zrobilabym test owulacyjny. Gdy bylam we wczesnej ciazy to pokazywala sie 2 kreska ale nie taka wyrazna jak kontrolna. Sprobuj jak masz.
    Robiłam test w tamtym tygodniu w sobotę i wyszedł pozytywny

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika02100 wrote:
    Czy moglybuscie oceniać bo boję się ze ja wariuje i widzę kreski na testach http://naforum.zapodaj.net/7f69a8feb463.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/00b77f1c7484.jpg.html

szczerze to ja moze jestesm slepa czy cos :D ale zadnych kresek na tych testach nie widzę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jest cień cienia !

Właśnie wracam od lekarza i odesłał mnie z kwiatkiem bo przy takiej małej becie jak 33 nic nie widać dopiero widać powyżej 1000. Także w przyszłym tygodniu w czwartek jestem umówiona

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Sarcia jest cień cienia !

Właśnie wracam od lekarza i odesłał mnie z kwiatkiem bo przy takiej małej becie jak 33 nic nie widać dopiero widać powyżej 1000. Także w przyszłym tygodniu w czwartek jestem umówiona
    A to w ogóle cię nie zbadał lekarz czy robił ci usg?

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, powiedział że to i tak nie ma sensu bo nic nie będzie widać. Na każdym usg dopiero od bety powyżej 1000 widać zarodek. A z racji tego że beta co drugi dzień się podwaja to najwcześniej w moim przypadku we wtorek ale i tak umówiłem się na czwartek. Także Dominika chyba musisz i tak betę zrobić i wtedy podliczyc sobie za ile dni będzie ok 1000 :)

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och czekanie jest koszmarne. Nic pójdę w piątek zobaczę co powie i co dalej myślę w piątek rano jeszcze test zrobić dla pewności z drugiej strony i tak nie mam okresu już ponad tydzień więc zobaczy co i jak

Dominika
  • dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och czekanie jest koszmarne. Nic pójdę w piątek zobaczę co powie i co dalej myślę w piątek rano jeszcze test zrobić dla pewności z drugiej strony i tak nie mam okresu już ponad tydzień więc zobaczy co i jak

Dominika
  • Agadzina Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa na forum, pisze bo już sama nienwiem co myśleć....po krótce moja historia wygląda tak: staramy się z mężem o dzidziusia już prawie 4 lata, jak dotąd nic. Jednak w tym miesiącu zrobiłam sobie wielką nadzieję, ostatni okres miałam 31.01, fakt mam czasami opóźnienia mój cynk trwa 31 - 35 dni, ale rzadko aż takie...jakoś tydzień temu, dwa razy pojawił się u mnie rozowy śluz, myślałam, ze to na okres, ale do dzisiaj nic. Od 1,5 tygodnia mam biegunkę, tzn czuję się dobrze, to nie żadna grypa zoladkowa Ani nic w tym stylu. Robiłam 3 dni temu dwa testy ciążowe - negatywne. Dzisiaj czytała różne fora i gdzieś się natknęłam na to, ze testy owulacyjne też mogą wczesną ciaze wykazać, a ze akurat w domu miałam jeden to to zrobiłam, i wyszły grube dwie kreski, pierwsza grubszą od drugiej...ucieszyłam się ogromnie aż się poplakalam, po pracy pobieglam po test ciążowy i znowu negatywny...jestem już załamana, nie wiem co myśleć :-( kresu nadal brak, zero oznak, jedynie ciągnie mnie dzisiaj dziwnie lewy jajnik. Paaoszlabym na betę ale przez pracę nie mam jak...

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadzina wrote:
    Hej dziewczyny, jestem nowa na forum, pisze bo już sama nienwiem co myśleć....po krótce moja historia wygląda tak: staramy się z mężem o dzidziusia już prawie 4 lata, jak dotąd nic. Jednak w tym miesiącu zrobiłam sobie wielką nadzieję, ostatni okres miałam 31.01, fakt mam czasami opóźnienia mój cynk trwa 31 - 35 dni, ale rzadko aż takie...jakoś tydzień temu, dwa razy pojawił się u mnie rozowy śluz, myślałam, ze to na okres, ale do dzisiaj nic. Od 1,5 tygodnia mam biegunkę, tzn czuję się dobrze, to nie żadna grypa zoladkowa Ani nic w tym stylu. Robiłam 3 dni temu dwa testy ciążowe - negatywne. Dzisiaj czytała różne fora i gdzieś się natknęłam na to, ze testy owulacyjne też mogą wczesną ciaze wykazać, a ze akurat w domu miałam jeden to to zrobiłam, i wyszły grube dwie kreski, pierwsza grubszą od drugiej...ucieszyłam się ogromnie aż się poplakalam, po pracy pobieglam po test ciążowy i znowu negatywny...jestem już załamana, nie wiem co myśleć :-( kresu nadal brak, zero oznak, jedynie ciągnie mnie dzisiaj dziwnie lewy jajnik. Paaoszlabym na betę ale przez pracę nie mam jak...
    Witaj ja też słyszałam z tymi testami owulacyjnymi że pokazują ciążę i sama zrobiłam w sobotę i wyszły dwie kreski w niedzielę i w poniedziałek zrobiłam test ciążowy i negatywne. Dzisiaj powtorzylam i blada Bardzo kreska a okresu jak nie było tak nie ma może odczekaj parę dni i powtórz test a jak nie to spróbuj na betę iść może weź jeden dzień wolnego w pracy

Dominika
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ