X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opowiem Wam trochę swojej historii i zadam pytanie :
    otóż o ciąży dowiedziałam się 6 listopada 2015 r, po bataliach z lekarzami i wynikami bhcg mimo że były wysokie lekarz ciąży nie widział, w 6 tygodniu ciąży miałam potwierdzony pęcherzyk natomiast po miesiącu, czyli 10 tc i wizycie u innego lekarza okazało się na etapie 6 tc ciąża obumarła, oczywiście łyżeczkowanie itd (opisane w skrócie, chaotycznie bo zbyt długo musiałabym o tym wszstkim pisać) Objawy tamtej ciąży to: ból podbrzusza-czasem bardzo duży, zmeczenie i to ciągłe o 11 musiałam robić drzemkę, ból i wrażliwość piersi, o 7 rano codziennie musiałam iść do toalety bo pęcherz już nie dawał rady, na początku robiłam testy ale wychodziły negatywne, dopiero tydzień po becie wyszedł cien cienia.
    Natomiast teraz mija 33 dzień cyklu, test robiłam ale na of owulacja była najpierw wcześniej a teraz nagle się wykres przesunął- z tym że jedyne objawy to ból podbrzusza od paru dni, wrażliwe piersi one nie boją tylko jakby sutki przy pierwszym lepszym dotyku odrazu twardnieją, oraz od 2 dni czuję się zmęczona- czy jest to możliwe że objawy 1 ciąży mogą być inne od 2? jakbyście mogły zejrzeć na wykres ? korci mnie żeby iść na betę ale boję się że będzie jeszcze za wcześnie...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Dziewczyny opowiem Wam trochę swojej historii i zadam pytanie :
    otóż o ciąży dowiedziałam się 6 listopada 2015 r, po bataliach z lekarzami i wynikami bhcg mimo że były wysokie lekarz ciąży nie widział, w 6 tygodniu ciąży miałam potwierdzony pęcherzyk natomiast po miesiącu, czyli 10 tc i wizycie u innego lekarza okazało się na etapie 6 tc ciąża obumarła, oczywiście łyżeczkowanie itd (opisane w skrócie, chaotycznie bo zbyt długo musiałabym o tym wszstkim pisać) Objawy tamtej ciąży to: ból podbrzusza-czasem bardzo duży, zmeczenie i to ciągłe o 11 musiałam robić drzemkę, ból i wrażliwość piersi, o 7 rano codziennie musiałam iść do toalety bo pęcherz już nie dawał rady, na początku robiłam testy ale wychodziły negatywne, dopiero tydzień po becie wyszedł cien cienia.
    Natomiast teraz mija 33 dzień cyklu, test robiłam ale na of owulacja była najpierw wcześniej a teraz nagle się wykres przesunął- z tym że jedyne objawy to ból podbrzusza od paru dni, wrażliwe piersi one nie boją tylko jakby sutki przy pierwszym lepszym dotyku odrazu twardnieją, oraz od 2 dni czuję się zmęczona- czy jest to możliwe że objawy 1 ciąży mogą być inne od 2? jakbyście mogły zejrzeć na wykres ? korci mnie żeby iść na betę ale boję się że będzie jeszcze za wcześnie...
    Z wykresu można przypuszczać że zagnieżdżenie było wczoraj... Mojej koleżance beta w dzień zagnieżdżenia właśnie wyszła prawie 5 i powiedzieli jej że ciąży nie ma, a my kazalysmy zrobić jeszcze raz betę za dwa dni i ladnie przyrosla. Sprawdź betę bo to jedyny pewny sposób. Co do objawów to słyszałam że ciąża ciąży nie równa

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek pójdę zrobić betę, i morfologie bo ten ból głowy mnie trochę niepokoi :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam dziś test ciążowy wyszła brada kreska ale jest, czytałam że owulacyjny też powinien wyjść przy ciazy i jest dokładnie ta sama sytuacja

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    robiłam dziś test ciążowy wyszła brada kreska ale jest, czytałam że owulacyjny też powinien wyjść przy ciazy i jest dokładnie ta sama sytuacja
    Możesz wrzucić fotkę na zapodaj.net?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętaj że nawet najmniejsza kreska i najbledszy cień to pozytyw :) u mnie był praktycznie niewidoczny i połowa uznała go za negatyw a beta w tym dniu była 127,1

Amira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/a79e3612682e.jpg.html

proszę bardzo :)
    mam nadzieję że widać :)
    zdjęcie słabe jakościowo ze względu na cudowny aparat w "szajsungu" :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna krecha! U mnie o połowę bledsza była :) gratuluję :* spokojnej ciąży! Jak zrobisz jutro betę to pochwal się wynikiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne mam nadzieję, że w tej ciąży wszystko będzie dobrze, w przyszłym tygodniu pójdę do lekarza i przed świętami też bym chciała, żeby mieć pewność że serduszko już bije. Ach w święta do mego męża przyjdzie zajączek- hm...jeszcze nie mam pomysłu jak mu o tym powiedzieć...po prostu dać prezent czy zrobić gniazdo, kazać mu poszukać i wtedy dać :)

Sylwia91, Marietta lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak długo się staraliśmy że nie w głowie mi to było hehe. Od razu mu pokazałam cień na teście. Widział ale stwierdził że muszą być wyraźne kreski i na pewno nie jestem. Przez 3 dni nie wyszedł bardziej wyraźny więc poszłam na betę :) potem przez godzinę gapil się w kartkę i płakał :) a wcześniej się założyliśmy hehe wygrałam wakacje nad morzem :p

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Ja mam podobny problem. 9 marca powinnam dostać @ zawsze jak w zegarku co do dnia. Moje cykle 27 dni. Jednak do tej pory się nie pojawiła zrobiłam 3 testy ciążowe i pierwszy 2 dni po @ negatywny. W sobotę test owulacyjny dwie krechy. W niedzielę po południu test ciążowy i wydaje mi się że jest kreską ale bardzo bardzo słaba mąż też zauważył. Dziś rano też zrobiłam test i nie wiem już sama na betę ciężko mi się wybrać bo nie mieszkam w pl. Pozostaje na razie czekać. Dodam że w sobotę na zapach smażonych jajek wymiotowalam.

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika02100 wrote:
    Witam was. Ja mam podobny problem. 9 marca powinnam dostać @ zawsze jak w zegarku co do dnia. Moje cykle 27 dni. Jednak do tej pory się nie pojawiła zrobiłam 3 testy ciążowe i pierwszy 2 dni po @ negatywny. W sobotę test owulacyjny dwie krechy. W niedzielę po południu test ciążowy i wydaje mi się że jest kreską ale bardzo bardzo słaba mąż też zauważył. Dziś rano też zrobiłam test i nie wiem już sama na betę ciężko mi się wybrać bo nie mieszkam w pl. Pozostaje na razie czekać. Dodam że w sobotę na zapach smażonych jajek wymiotowalam.

wrzuć zdjęcie przez zapodaj.pl - pewność na 100% będziesz miała po becie, jak masz gdzie zrobić to idź. Laboratoria są wszędzie :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - masz wątpliwości to wrzuć test - ocenimy :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    w poniedziałek pójdę zrobić betę, i morfologie bo ten ból głowy mnie trochę niepokoi :)
    Robiłaś betę? Jak wynik?

• dominika02100 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę właśnie gdzieś mi go wcięło nie wiem czy Noe wywalilam ale myślę się przejechać na betę za kilka dni. Dodam że ciągnie mnie brzuch i pobolewa ale tak samo miałam w pierwszej ciąży i dopiero test wyszedł jakieś 1,5 tyg po okresie.

Dominika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta to 33,74U/l poza ciążą: do 5.3 postmenopauza: do 8.3
    3 tydzień ciąży: 5.8 — 71.2
    4 tydzień ciąży: 9.5 — 750
    5 tydzień ciąży: 217 — 7138
    6 tydzień ciąży: 158 — 31795
    7 tydzień ciąży: 3697 — 163563
    itd....

dziewczyny według ovu to powinien być 5 tydzień i 1 dzień
    a według bety wychodzi że to 3/4 tydzień dobrze to interpretuje, tylko pytanie czy normy które mi podali mam od 1 dnia miesiączki czy od ovu?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że normy są podane dla wieku płodu! Ja też mam u siebie dla wieku płodu i nic mi się nie zgadzało. Poza tym masz dziwne jednostki ja się spotkałam tylko z mlU/l więc masz w jednostkach do których ja jestem przyzwyczajona dosyć sporą tą betę

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam właśnie ze nie wolno ich porównywać bo te co masz to dla hcg całkowitego a mlU/l jest dla bety. Jakiś doktor tak napisał. Trzeba odnosić do norm laboratorium. Tylko podane są pewnie dla wieku ciąży a nie od ostatniej @

• NatiB Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tylko inna jednostka, tu masz podane w litrach a zazwyczaj podają w mililitrach. Po prostu, U/l mnożysz przez tyle ile mililitrow jest w litrze, a ml w litrze jest 1000. Czyli wynik z U/l mnozysz razy 1000 i wychodzi 3374 mlU/ml - czyli 6 tydzien ciazy od OM - czyli sie zgadza.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to cudownie, wcześniej chodziłam do innego laboratorium i tam było w ml a teraz z racji mojej niecierpliwości wybrałam to laboratorium- już się bałam że będzie powtórka z rozrywki bo coś za mała ta beta

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ