X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ogarniam tej foty. Daj bez negatywu:)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Rossanna2 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostrzegam że na prawdę trzeba się przyjrzeć by ujrzeć tam " cokolwiek " ...:(

9b689ab2e3d78c79med.jpg

50b8a9025c411458med.jpg

821bbedcbfe4b291med.jpg

2eb0db33deb6a8eamed.jpg

Walczę i walczyć będę o Ciebie , bo największym darem dla kobiety jest bycie matką . <3
    yuudflw14eyyobrl.png
    b7210dd37f9d3f58a21f331b292c5709.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz termin miesiączki?

Bartuś❤️
  • Rossanna2 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Kiedy masz termin miesiączki?

Cykle mam nieregularne . Powinien według mnie być wczoraj lub dzisiaj . Według " mojego kalendarzyka " na adroid za 6 dni... ;/ jednak on rzadko mi się sprawdzał więc nie wierze w jego tak do końca .
    Dzisiejszy test z rana . Nie ma sensu wstawiać realnego foto bo raczej nie dostrzegniecie niczego bo na prawdę znów trzeba się przyjrzeć . Chciałabym szczyptę nadzieji bo tak długo już czekam na pierwszy cud .... wiem że mogę się rozczarować ale do tego to jestem przyzwyczajona . Przerabiam to co miesiąc .

93c3724bf8ac796emed.jpg

Walczę i walczyć będę o Ciebie , bo największym darem dla kobiety jest bycie matką . <3
    yuudflw14eyyobrl.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób najwcześniej 12 dni po owulacji, najlepiej 14. Nie wiem jak czuly jest ten test ale dopiero po 6,7 dniach od owu jest zagnieżdzenie a po kolejnych dwoch dniach hCG we krwi to dopiero 2mlU/ml także żaden test oprócz badania krwi w labo tego nie wykryje. Wiele kobiet robi test w terminie miesiączki a wychodzi negatywny i dopiero kilka dni po spóźnionej miesiączce wychodzi blada kreska. U mnie blada była 2 dni po terminie, a test miałam czuły. Życzę wyraźnych dwóch, ciemnych kresek i pewności, że ciąża jest:)

Bartuś❤️
  • Rossanna2 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Zrób najwcześniej 12 dni po owulacji, najlepiej 14. Nie wiem jak czuly jest ten test ale dopiero po 6,7 dniach od owu jest zagnieżdzenie a po kolejnych dwoch dniach hCG we krwi to dopiero 2mlU/ml także żaden test oprócz badania krwi w labo tego nie wykryje. Wiele kobiet robi test w terminie miesiączki a wychodzi negatywny i dopiero kilka dni po spóźnionej miesiączce wychodzi blada kreska. U mnie blada była 2 dni po terminie, a test miałam czuły. Życzę wyraźnych dwóch, ciemnych kresek i pewności, że ciąża jest:)

No dzisiaj jest 10 dni po owulacji ale mam zamiar zrobić tak za tydzień test , beta w poniedziałek i wszystko się okaże . Test został kupiony na allegro , nie pisało jakiej czułości są no ale chyba słabej . No to teraz ja czekam na jakiś cud i mam nadzieję że już za tydzień ujrzę dwie kreseczki mocne i na becie również mam nadzieję wyjdzie . Dziękuję ! :)

yuudflw14eyyobrl.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem hCG we krwi musi miec wartosc powyzej 100, żeby test to wykrył, a że hCG rusza od zera i podwaja się co dwa dni, to troche musi dni minąć żeby takie stężenie osiągnąć :) Nie wiem jak długo się starasz ale wierze, ze będziesz mamą i to już niedlugo :)

Bartuś❤️
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rossanna2 każda z nas ma inną historię, musisz być cierpliwa jedne mają bardzo szybko pozytywny test inne jak ja bardzo późno i co z tego, że zawsze miałam cykle regularne i krótkie jak nagle się okazało, że ten jeden jedyny musiał się wydłużyć i dlatego tak późno wszystko wyszło ;-) także jeszcze troszkę cierpliwości

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Izabella29 Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam opisać swoją sytuację, ponieważ zauważyłam że wiele kobiet ma podobne pytania i wątpliwości co ja wcześniej:

Spóźniała mi się @ 5 dni, objawy już tydzień przed @ miałam takie ( podejrzewałam ciążę, ponieważ pierwszy raz mi się tak długo spóźniała @ ):

- lekki ból piersi
    - czasami mdłości
    - ból podbrzusza, jajników sporadyczny
    - test zrobiłam w dniu spodziewanej @ - negatywny
    - test zrobiłam tydzień po spóźnionej @ - negatywny
    - test po 12 dniach od spodziewanej @ - negatywny
    - 2 tygodnie od spodziewanej @ - pojawiła się spóźniona @.

Akurat w moim przypadku testy się od pierwszego dnia nie myliły, wychodziły prawidłowo negatywne, a @ przyszła spóźniona 2 tygodnie pierwszy raz w moim życiu, tak po prostu.

Pozdrawiam.

Izabella29
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku bo już nie wiem co myśleć i tracę nadzieję!!!
    @ spóźnia się 3 dzień. W dniu spodziewanej zrobiłam test (z rossmana) i wyszły dwie kreski, szok i w ogóle.. A później test wysechl i ani widu ani slychu drugiej. Wczoraj zrobiłam kolejne dwa. Jeden z rossmana a drugi Pink test z nadzieją że będą ciemniejsze. A gdzie tam. Z rossmana jak wysechl pokazał bardzo delikatna cieniutka przerywana kreseczka. Pink test dopiero pokazał cień cienia. Nie wiem co o rym myśleć. Dziś zrobiłam dwa kolejne i nic nie było :( może na jednym ale to musiało być mega słabo a już Noe mogłam się dłużej w niego patrzeć bo musiałam iść do pracy. Piersi pełne, od wczoraj ciężkie ale o dziwo praktycznie nie bolą. Boli co jakiś czas jajnik, czasami bóle jak na @ ale ciut inne no i w dole pleców przeważnie boli. Zaczęłam tracić nadzieję po tych testach. Na betę idę za kilka dni. Zaraz wstawię zdjęcia testów tych co widać trochę.

• black.devile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedynczy to z dnia spodziewanej @ http://zapodaj.net/0963f47ea7e03.jpg.html

• black.devile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/ca4fa4528bab5.jpg.html

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinnaś oceniać testów po wyschnięciu, producenci to odradzają, bo to wprowadza w błąd zarówno na plus jak i na minus. Słabnąca kreska może świadczyć o spadającym bhcg i zbliżającym się okresie, ale najlepiej żebyś zrobiła betę jeśli okres nie przyjdzie. Będziesz miała jasność.
    Trzymam kciuki za pozytywny wynik!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i co chwile latam siku od kilku dni

• black.devile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten co jest na zdjęciu pojedynczy był od razu pozytywny, później jak wysechl to nic nie było. Może faktycznie powinnam zrobić w negatywie zdjęcie to coś będzie widać :p jak u koleżanki wyżej :) będę szła na betę za kilka dni. Też się teraz naczytalam że bety były pozytywne i to sporo a testy jeszcze długo negatywne.. Nie wiem co o tym myśleć. Może jutro pójdę na tą betę. Miałam jeszcze zaczekac ale chyba nie wytrzymam :)

• black.devile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz powinno być ok :) http://zapodaj.net/5cfe56303ae2e.jpg.html ten na dole to pierwszy w którym od razu wyszły dwie kreski :)

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ostatni moim zdaniem jest negatywny. Akurat tej firmy kiedyś robiłam kilka razy i zawsze pojawiała się taka kreska jak u Ciebie mimo, że w ciąży nie byłam. Życzę Ci z całego serca aby to był jednak w Twoim przypadku pozytyw choć jeśli miesiączką spóźnia ci się już trzy dni to test powinien już coś pokazać a to wygląda na miejsce w którym po prostu miała się kreska pojawić ale obym się myliła.

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi one nigdy nie pokazywały a koleżance jeszcze przed spodziewana @ wyszły i to tylko na tych testach. Najczulsze były. W oby dwóch przypadkach beta potwierdziła. U mnie pierwszy raz wyszły :) będę robiła betę, oby była pozytywna :)

• adora Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak dziewczyny z tymi testami? Cisza, ze szkoda gadac.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja robiłam test 13 dni po owulacji. Był negatywny. Tzn ja widziałam jakiś cień cienia, ale raczej byłam przekonana, że to moja wyobraźnia płata mi figle bo naprawdę trzeba było wysilić wzrok. A 2 dni później beta wyszła 75,5 :) Dzień później dla potwierdzenia zrobiłam test i już nie było wątpliwości, ładna druga kreseczka.
    Także to jest naprawdę kwestia czasami jednego dnia, żeby coś wyszło.
    Póki nie ma @ nie ma co tracić nadziei.

l54t4dr.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ