X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dalej staram. Ostatnio okres spóźnił się ponad tydzień, co mi się wcześniej nie zdarzało. Ale przecież wielu dziewczynom się zdarza, więc nie panikuję. W ogóle jakoś tak odpuściłam. Po co ten cały stres, to pilnowanie każdego dnia i szukanie objawów? To nie pomoże mi zajść, więc staram się nie myśleć. Będzie co ma być, a jak się uda, to będę przeszczęśliwa :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką sytuację 1 raz, ale też staram się nie nakręcać (choć to nie jest łatwe ) :-) Masz racje, będzie co ma być. Co dziewczyna to inna historia :-)

• Nexa Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :) Przypadkiem trafiłam na to forum i chciałabym się Was poradzić :)
    Mianowicie ostatnia miesiaczka była 28.11 nie mogę określić dokładnej długości cykli, ponieważ mają one 23-24 dni raz się zdarzyło 26 a wcześniej potrafiłam dostawać miesiączki po 18 dniach . Przypuszczam, ze owulacja byla 8-9.12 i jako, ze jestem ' w goracej wodzie kapana ' :D juz zdarzylam wykonac 2 testy jeden wczoraj drugi dzis rano. Wiem, że to wcześnie i mniej więcej jeszcze moze 3-4 dni do miesiączki, ale ta ciekawość :D Na pierwszym tescie jestem w stanie zobaczyc cien cienia , dzisiejszy nie wiem czy mu ufac, poniewaz zabarwil caly na jasnorozowo a kreska C nie ukazala calkowicie, ale mimo wszystko na tym tescie tez mogę wskazać miejsce w którym powinna być ta druga kreska ... I tutaj moje pytanie do was , z racji tego, ze nie bardzo znam się na testach chciałabym Was zapytać czy przy negatywnym wyniku można zobaczyć właśnie ten cień czy to normalne, że możemy ujżeć to miejsce a raczej tę ledwie widoczną kreskę?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na negatywnym wyniku nie ma sladu po drugiej kresce. Cien cienia drugiej kreski moze swiadczyc o bardzo wczesnej ciązy, kilka dni po implantacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 07:54

Nexa, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Nexa Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję NatiB za odpowiedz :) w takim razie trzeba uzbroić się w cierpliwość i zobaczymy czy mój wzrok nie zawozi ;)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 3 dni jak zrobisz (na rano) to juz powinna byc o wiele ciemniejsza i wyrazniejsza

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety testy mówiły prawdę :-( dziś po 49 dniach dostałam okres :-( nigdy nie miałam tak długiej przerwy. No cóż trzeba próbować dalej :-)

• Nexa Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB- dzis / jutro powinnam miec @, wiec juz poczekam jakies 2 dni dluzej :)
    Olciaa- oby w tym cyklu Ci się poszczęściło :)

• Nexa Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszaleje :o z racji, ze wczoraj przejezdzalam kolo apteki kupiłam kolejny test ... ClearBlue super czuły wykrywający ciąże do 4 dni przed na cyfrowym wyświetlaczu :/ . Oczywiście kupiłam w dwupaku co by pewność mieć i pierwszy zrobiłam wczoraj, bo nie mogłam juz wytrzymać :p po 3 minutach i ' czytaniu ' pojawił się napis, że nie jestem w ciąży. Pomyślałam ok w sumie test robiony po południu poza tym może zwyczajnie ma racje i w ciąży nie jestem . Czytając opinie na internecie znalazłam wpisy, gdzie dziewczyny rozebrały na części ten test i ujżały jakiś mechanizm z testem paskowym i bateria ( cała filozofia tego ' cuda \ ), więc i ja otworzyłam. Po tym co przeczytałam nie zdziwiło mnie co jest w środku , ALE na tych paseczkach ( są dwa jeden odpowiada za to czy jesteś w ciąży , drugi w którym tygodniu )były widoczne kreski. Na jednym pasku mocna niebieska i słaba niebieska ( podejrzewam, ze to ta testowa ). Słaba ale o połowe lepiej widoczna niż ta co była 3 dni temu i drugi pasek z samą blada jasnoniebieską kreską. Jako, że nie potrafię odczytywać testów paskowych i to było już po jakimś czasie nie wkładałam sobie nic do głowy. Dzisiaj rano stwierdziłam, że powtórzę test 3 minuty, klepsydra i znów wynik ujemny, ale dzisiaj stwierdziłam, że od razu robiorę ten mechanizm . Dzisiaj okazały się same puste pola , całe białe paski może to moja wina , że zaspana byłam albo może inaczej złożony był nie wiem, ale stwierdziłam, że sprawdzę same paski skoro nie zostały użyte . Od razu ukazały się dwie linie na jednym pasku jedna mocna druga slabsza a na drugim pasku tylko ta słaba. Tutaj znów moje pytanie czy może któraś z Was używała tych testów ? Zupełnie nie wiem co myśleć ... Wydaję mi się, że mogę widzieć same oddczynniki może jakieś na tych testach, ale z drugiej strony były bielusienkie paski i po chwili wszystko się ukazało, ale dlaczego też na jednym pasku jest tylko jedna kreska , czy to może być ta odpowiadająca za wiek cąży? Chciałam dodać zdjęcie, żeby ktoś mógł spojrzeć na to obiektywnym okien, ale niestety nie potrafię :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz możliwość sprawdzenia na teście pasków zwykłym a nie z wyświetlaczem? Albo krew?

Nexa lubi tę wiadomość

• Nexa Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na krew niestetynie nie mogę iść , jestem za granicą aktualnie a w polsce będę na wigilię dopiero, więc krew jedynie mogę zrobić po świętach jeśli nadal nie będzie @. Po pracy zajadę po kolejny test i na pewno nie cyfrowy i poczekam do rana . W sumie nie nastawiam się na ciąże, ale naczytałam się różnych objawów na internecie stąd to zamieszanie ... bóle brzucha mam niby jak na @ fakt faktem słabsze, pojawiają się co jakiś czas i od jakiegoś tygodnia może a zazwyczaj ból mam w dzień w którym mam @ i nie do wytrzymania, mam też widoczne żyły na piersiach, ale może i wcześniej miałam przed @ ale nie zwracałam uwagi do tego dość nieregularne cykle, ale nigdy długie raz tylko zdarzyło się 26 ( najdłuższy cykl ) dlatego nie wiem na co czekam... Dużo stresu miałam ostatnio więc i to może wpływać na taką kolej rzeczy . Gagaga widzę, że to Twój 9 tydzień ciąży czego gratuluję :) a Ty testowałaś się zwykłym testem ? w dzień spodziewanej miesiączki czy może przed/po?

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś z was tak, że druga kreska testu była bledsza i ciąży nie było? Bo czytam na innych forach, że blada druga kreska oznacza ciążę, tylko wczesną, słabo wykrywalną. Dziś rano zrobiłam test, jestem dzień przed okresem i druga krecha jest bledsza, ale jest wyraźnie widoczna, mąż potwierdził ;) Miałyście tak? Bo nie wiem, czy się cieszyć, czy jeszcze bardziej przejmować, że coś jest nie tak... Test powtórzę po świętach, jak apteki otworzą ;)

ae0c0efec8.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora, jest kreska czyli został wykryty hormon betaHCG. Jeśli nie bierzesz leków, które mogą fałszować wyniki testów ciążowych to jesteś w ciąży. Przyjmij gratulacje :)

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż nie moge uwierzyć, 12 miesięcy starań, kilkadziesiąt testów, oby ten się nie mylił, bo się chyba załamie. Za kilka dni wszystko będzie jasne :)

ae0c0efec8.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie poczekaj do otwarcia apteki ;) Tylko nie pij alkoholu i daruj sobie surowe mięso ;)

KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To akurat nie problem, jestem wegetarianką i totalną abstynentką ;)

ae0c0efec8.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się świetnie składa :)
    Gdyby nie "wysikane" testy jeździłabym już porsche ;) Też staraliśmy się rok i objawy miałam przed każdą @. Jak w ciążę zaszłam to zorientowałam się pod koniec 6 tygodnia :D

Foto_Anna lubi tę wiadomość

KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) to pierwszy cykl w którym odpuscilam. Nie myślałam, Noe czytałam, nie szukałam objawów. Może to właśnie pomogło :) trzymam kciuki za resztę staraczek

ae0c0efec8.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciagle wychodzily negatywne testy. Dopiero 10 dnia po dacie spodziewanej miesiaczki mialam blada kreske. Ale i dzidzius jest o 10 dni mlodszy niz wskazywalaby data ostatniej miesiaczki. Czyli mysle ze jakies opoznione jajeczkowanie. Najdziwniejdze jest to ze od poczatku czulam ze jestem w ciazy i zrobilam chyba sto testow ;))))

klz9df9hph2l42tn.png
  • Ania26_1989 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Mam pewien problem.. staramy sie z mezem o dtecko w sumie dopiero Pierwszy miesiac. Zawsze dostawalam @ co 28 dni. @ powinnam byla dostac w piatek A Dzisiaj poniedzialek i nic.. Mam obolale piersi, czas pobolewa mnie lekko podbrusze, na sutkach mam takie dziwne biale krostki od wczoraj A poza tym nic - glownie brak @. Robilam kilka testow domowych. Niestety ten robimy Dzisiaj Kolo poludnia byl negatywny A robione wczoraj rano widzialam cien cienia drugiej kreski.. moj ginekologa ma do 4.1. Wolne. Czy ciaza jest mozliwa? Ktora tak miala??

Ania
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ