X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Level88 Nowa

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres spoznia sie juz 25 dni! Zwariowac idzie. Cykle moje zazwyczaj trwaja 30 dni choc czasem nawet 35. Test robilam dzisiaj i oczywiscie negatywny. W kwietniu tego roku poronilam w 7 tyg dlatego strasznie obawiam sie isc na bete. Jak sadzicie test powinien wyjsc juz pozytywny gdyby ciaza byla? Brzuch pobolewa mnie juz od ponad tygodnia, piersi troche pelniejsze i nic poza tym..

Agatka89 lubi tę wiadomość

Level88
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła juz teraz na betę. Jeżeli wyjdzie niska to trzeba by zbadać się pod względem innych hormonów, może organizm coś psoci.

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Level88 Nowa

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem znowu ten bol jakbym miala zaraz dostac @ i bylam pewna, ze dzis rano dostane. A tu brak @ i bolu tez juz nie ma. Jutro ide na bete

Level88
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja bym poszła juz teraz na betę. Jeżeli wyjdzie niska to trzeba by zbadać się pod względem innych hormonów, może organizm coś psoci.
    Paula ma rację. Lepiej się upewnić i wykonać badanie bety.
    Jeśli to nie ciąża, to coś się dzieje w organizmie, bowiem okresior spóźnia się dosyć sporo.. Ehhh..

Paula1991 lubi tę wiadomość

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • ukss Nowa

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba dołączę do tego przypadku co w temacie - 2 testy ciążowe i negatywne. Oprócz spóźnionego okresu ( czasami w ciągu roku się zdarzą że w ogóle nie mam) i wielkiego , cały czas wkur....nia, to nic specjalnego nie odczuwam. Boże matka 2 dzieci i taka ciemnota....dzisiaj chyba kupię kolejny test ;)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G homo
    Hashimoto * Niedoczynność * Eutyrox 50
    4.05.2003 <3
    7.03.2009 <3
    31.12.2015 [*]
    13.08.2017 [*]

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się okres spóźnia już ponad tydzień. Testów zrobiłam chyba z 6 (tak, jestem bardzo niecierpliwa) i wszystkie negatywne :( Wczoraj zauważyłam kilka niteczek krwi w śluzie i tyle. Żadnego więcej plamienia. Bóle różne miałam i mam, raz brzuch, raz piersi, raz mdłości, ale nie jakoś bardzo uciążliwie. Sama nie wiem co myśleć, to już 40dc, więc jakby ciąża była, to by testy pokazały. I co te plamki krwi znaczą? Na implantację chyba trochę za późno, podobno jest do 2 tygodni po zapłodnieniu. No chyba że owulacja mi się przesunęła i do zapłodnienia doszło później? Pomóżcie, bo już świruję! ;)

ae0c0efec8.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora możesz mieć jak najbardziej spóźnioną owulację. wczoraj mogłaś mieć plamienie implantacyjne, więc beta pokazuje ciążę chyba 48 godzin od implantacji a testy chyba 7 dni od implantacji, jakoś tak. Także poczekaj kilka dni i zrób betę.

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, tak zrobię. Ale nerwy mnie już zżerają, tyle czekania ;)

ae0c0efec8.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znowu takie małe niteczki krwi na papierze.. eh.. a może to okres się zaczyna tylko tak niemrawo? dziwne. Chyba muszę przestać tyle myśleć, bo już świruję

ae0c0efec8.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora poczekaj chociaż do jutra/pojutrze i zrób pierwsza betę.
    Jak juz będziesz robić badania to progresteron tez machnij i ja bym zrobiła jeszcze prolaktyne, prolaktyna kolo 20 zł powinna kosztować także dużo pieniędzy tez nie wydasz a lepiej wiedzieć. Mi prolaktyna blokowała z okresem i z zajściem. Tylko nie rób jej zaraz po stosunku, najlepiej odczekać około 24 h i robić z rana. To taka rada która dostałam od lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:00

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;-)

W tym cyklu bylam u ginki tzn w 17dc i stwierdzila ze niby mam cykl bezowu. Na moje zaskoczenie OF wyznaczylo mi owu 17dc. Dzisiaj rzekomo mam 11dpo a temperatura wysoka. Tylko ze <3 byly prawie tydzien przed domniemana owu i teraz nasuwa mi sie pytanie: skad ta wysoka tempka? Czyzby zolnierze przezyli tyle czasu? Robilam dzisiaj test i wyszedl negatyw. W poniedzialek planuje bete jezeli dalej tempka bedzie wysoka

l22nhdgen92nqanl.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi test wyszedł negatywny nawet przy bhcg ponad 100, więc nie ma co im wierzyć. Lepiej zbadać betę - nie będzie wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 20:03

kark, Foto_Anna lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym się poradzić. Staramy się o dziecko już od dłuższego czasu. Cykle mam nieregularne ale ostatni to już 60dni. Testy robiłam dwa w odstępie ponad tygodnia i oba negatywne. Mam przeczucie, że się udało tylko nie chce się znowu rozczarować. Wizyta u gina dopiero na styczeń. Co poradzicie w takiej sytuacji?

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób bete. Koniec i kropka.
    To może być ciąża (z całego serca życzę!) ale może być też jakiś problem - nie ma co czekać na styczeń.
    Leć zbadać krew i po wyniku decyduj co dalej.

• Katik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Mam nadzieje, ze będzie pozytywnie.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) w tamtym tyg byłam u gina ponieważ miałam dziwny okres . . . Trwał zaledwie 2 dni jak na ogół trwa 5 . Zrobił badanie i stwierdził , że to 6 tydzień ciąży . . . Nie zrobił usg tylko dal skierowanie bo to nfz . . . Ostatnio znów dostałam okres w terminie ale też trwał 2 dni . . . Niestety wszystkie testy pokazują mi negatywny wynik . . . Czy to ciąża czy coś innego ? Boje się . . . UmówiłAm się na prywatną wizytę do gina ale dopiero w piątek . . . Bardzo się denerwuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 09:32

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy krew w tym drugim okresie była ciemno brązowa czy czerwona?
    Jeżeli była brązowa to może być zwykle plamienie które występuje w ciazy wtedy trzeba udać się do lekarza po leki na progresteron, jeżeli czerwona to tym bardziej do lekarza bo mogło nastąpić poronienie. W każdym wypadku trzeba niestety się udać do lekarza

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • malgas Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przypadkiem spotkałam to forum. Pierwszy miesiąc starań. Od owulacji dziwne bóle w podbrzuszu. Brak śluzu po owulacyjnego a zawsze ogrom, brak bolących piersi przed @, a zawsze masakra na ponad tydzień przed, w terminie zagnieżdżania straszne kłucie w podbrzuszu . @ spóźniona o 3 dni. Zawsze obfita , dająca znać o sobie, tym razem malutka, niewielka ilość ciemniejszych plam.Sutki wydaje mi się , że mają brązową oblamówkę, ale czy sobie wmawiam? Dziwne bóle ramion, pleców,podbrzusza. Testy wychodzą na nie. Jutro wizyta u ginekologa zaplanowana od 3.11 Chciałabym, ale czy się udało...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni od owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja niestety mam podobny problem. Zazwyczaj moje cykle wynoszą ok 36 dni, natomiast ten cykl trwa aż 47! W 40 dniu cyklu zaczęłam brać luteinę na wywołanie okresu... i nici (nie wiem czy brać ją dalej czy przerwać) Zrobiłam 2 testy, we wt (45dc) i dziś (47 dc) - oba negatywne :-( w poniedziałek idę do gin, więc pewnie wtedy też zrobię BETE. Natomiast dziwnie się czuje - kłuje mnie lewy jajnik i mam wzdęcia. Natomiast nie wiem czy to ciąża (mam taką nadzieje), efekt brania luteiny, czy stres. Jak czytam, że dziewczyny pisały, że o ciąży dowiadywały się dopiero z usg to cały czas jestem pozytywnie nastawiona. Dobrze, że są takie fora :-)

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ