X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Objawy ciąży - 5 tyg. i 1 dzień
Odpowiedz

Objawy ciąży - 5 tyg. i 1 dzień

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    mój doktorek to już w ogóle powiedział, że serduszko da posłuchać dopiero po 20 tygodniu, jak nie po 30 już nie pamiętam dokładnie. W każdym razie twierdzi że absolutnie wcześniej tego nie doświadczę bo to szkodzi maluchowi. Także mogę o tym pomarzyć.. Cieszę się tym, że widziałam jak bije <3 i że jest wszystko w porządku a Dr podobno jeden z najlepszych u nas..Jednak trudno mi ocenić jest dość mało wylewny :/
    No widzisz ile lekarzy tyle opinii.. :) ja czekam do 12 tygodnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro kolejną wizytę. Serduszko już widziałam dwa tygodnie temu, jutro okaże się czy nadal wszystko jest w porządku.

A jeśli chodzi o objawy to mdłości, brak apetytu i zmiany nastroju, a właściwie to ciągły beznadziejny, płaczliwy nastrój... no i ból piersi, ale to zazwyczaj tylko przy dotyku. No i nie wspomnę już o braku chęci na jakąkolwiek bliskość...

eiktyx8dxcbi1qj4.png

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailatan to już duża dzidzia. A co do opinii lekarzy to są jak widać różne. Ja się dopiero wszystkiego ucze wiec wiele rzeczy mnie dziwi. Dopiero teraż wpadłam na to że Natalia to twoje imię a nie dla dziecka xD Madzia od dawna masz te objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:19

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi praktycznie od samego początku,a reszta od około dwóch tygodni. Tak szczerze to zmęczona już trochę tym jestem, a to dopiero początek... ;)

5djyyx8d4xn8coub.png

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to o godzinie 20 max 21 śpię :) oj ale mnie to denerwuje ale nie mogę inaczej :D

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia chyba idzie sie do tego przyzwyczaić.:D dziewczyny u mnie dziś pecherzyk ciążowy 8,5mm i żółtkowy 1,5 mm :D tak sie ciesze...

Aga23, Nadulka lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Madzia chyba idzie sie do tego przyzwyczaić.:D dziewczyny u mnie dziś pecherzyk ciążowy 8,5mm i żółtkowy 1,5 mm :D tak sie ciesze...
    I tak dopiero najlepsze jest bicie serduszka :) <3

tygrys73 lubi tę wiadomość

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj już się nie mogę doczekać :))

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś cały dzień brzuch boli i się trochę boje :(

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez macie czasem takie bóle jak na @...które trwają powiedzmy 5min i przechodzą?? Słyszałam, że to normalne, ale czy Wy też tak macie?

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też tak mam. Są krótkie i malo intensywne ale czasem zaboli.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy prawie łeb w łeb :)

Biedron lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas temu dostałam maila z kuponem zniżkowym na badania. Można wybrać sobie pakiet badań. Do wyboru jest:
    1.Pakiet badań dla kobiet planujących ciążę
    2. Dla kobiet w ciąży
    3. Dla dzieci

Robiłam sobie te badania przed ciążą. Naprawdę się opłaca, bo za badania,które normalnie kosztują ookoło 270zł z tym kuponem płaci się 99zł :)
    Może komuś się przyda. Ale trzeba się spieszyć, bo jest ważny do 30maja.
    Niżej wklejam link, na którym można pobrać kupon. Wykorzystać można tylko jeden kupon.
    I nie jest to żadna ściema :) po co przepłacać ;)

http://www.kobieta.diagnostyka.pl/?utm_source=onet&utm_medium=email&utm_campaign=mailngonet1a

• perelka1846 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) z obliczeń wychodzi ze jestem już w 5tC2d. Dzwoniłam do mojej pani ginekolog powiedziała żebym przyszła jutro na 18. Myślę że to trochę wcześnie, mówiłam jej ale ona powiedziała żebym przyszła że porozmawiamy i zobaczymy co tam się dzieje ;) mam lekkiego stresa..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm :)

• cherry_lady Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Hej dziewczyny ;) z obliczeń wychodzi ze jestem już w 5tC2d. Dzwoniłam do mojej pani ginekolog powiedziała żebym przyszła jutro na 18. Myślę że to trochę wcześnie, mówiłam jej ale ona powiedziała żebym przyszła że porozmawiamy i zobaczymy co tam się dzieje ;) mam lekkiego stresa..

Jak już będziesz cos wiedziała to daj znać! :)

2nn343r89nwazcjv.png
  • Arpenia Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj słyszałam coś najcudowniejszego na świecie - bicie serca mojej 2cm dzidzi :)

Aga23, tygrys73 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arpenia wrote:
    Hej dziewczyny wczoraj słyszałam coś najcudowniejszego na świecie - bicie serca mojej 2cm dzidzi :)

Moja w ostatni czwartek też miała 2 cm :) i widziałam jak się rusza <3

Chociaż jestem jestem trochę zaniepokojona, bo czuję co jakiś czas jakiś taki ucisk w dole brzucha (nie umiem tego opisać i nie wiem co to)i dziś prawie straciłam przytomność, dobrze, że mnie mąż złapał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) dawno tu nie zaglądałam :P tak więc byłam u ginekologa we wtorek, pani mi założyła kartę już, zobaczyliśmy z mężem nasze 8 mm szczęśćie :) widać było bardzo wyraźnie. Wszystko jest ok :)

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ