Odżywianie się w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Staram się zawsze, któryś zdrowy posiłek mieć w ciągu dnia nawet jak skuszę się na coś a la fast food czy słodycze jak komuś ciężko zjeść tyle warzyw to warto wprowadzić zasadę zdrowe śniadanie i podwieczorek i tak np na śniadanie jeść owsiankę według własnego pomysłu a na podwieczorek dodać jabłko, 4 mandarynki, pomarańcz, banan, kiść winogron itd. Albo zrobić sobie sałatkę owocową lub jogurt naturalny z crunche,owocami i otrębami a jeśli słodzić to syropem z agawy, który ma cenne składniki oprócz tego, że jest słodki. Takie jogurty robię codziennie mężowi przekładając składniki i dzięki temu mąż nie sięga już tak po chemiczne, kolorowe jogurty z drażami
-
Dziewczyny a co na zaparcia? Od kilku dni wyjatkowo mam z tym problem (wczesniej bylo nawet kilka razy dziennie). Przez to praktycznie caly czas mam wzdety brzuch. Wypilam po kolacji duzy kubek kefiru. Myslicie, ze pomoze? A na drugie sniadanie jadlam jablko.
-
Fatim wrote:Toa na zaparcia dobry jest imbir, soki owocowe i warzywne, gorąca woda z cytryną,suszone śliwki lub napar z nich, jogurty z żywymi kulturami bakterii
-
Najważniejsze, że pomogło
U mnie dziś na śniadanie jajecznica z 3 dużych wiejskich jajek na łyżeczce oliwy smakowej (ostrej) oraz z 3 łyżeczkami posiekanego szczypiorku i do tego mały pączuś na osłodę
A na II śniadanie kanapka z serem gouda, szynką drobiową,całym ogórkiem kwaszonym i 3 plasterkami pomidoraToa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie dziś na obiad łosoś wędzony na gorąco z pieprzem z Lidla i rukola z dużą ilością suszonych pomidorów, polana zalewą z pomidorów i posypane pestkami dyni
Jak ktoś chce to może dorzucić do tego gruszkę, ale ja akurat nie lubię łączenia w sałatkach warzyw i owoców (no chyba, że ananasa) -
Fatim wrote:Toa, ale podobno nie wolno jeść ryb wędzonych na zimno a na gorąco wędzone w tym jeszcze podgrzane jak najbardziej