Paniczny strach na poczatku ciazy
-
WIADOMOŚĆ
-
margarethe wrote:Cześć dziewczyny. Widzę że z tymi wizytami to inaczej u każdego lekarza. Ja też nie mam żadnych objawow! Nic zero nawet zmęczenia czy bólu piersi. Jestem przerażona 😟07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
margarethe wrote:Cześć dziewczyny. Widzę że z tymi wizytami to inaczej u każdego lekarza. Ja też nie mam żadnych objawow! Nic zero nawet zmęczenia czy bólu piersi. Jestem przerażona 😟18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
Ja oprócz bólu piersi nie mam żadnych objawów - także nie martwcie się dziewczyny! Nie trzeba wymiotować, mieć smaków i rzucać w męża czym popadnie!
Dzisiaj zaczęłam 9 tydzień... Ale cały czas plamię - raz brąz, raz trochę krwi. Biore duphaston i zakładam, że skoro tydzień temu było dobrze, to wiele się raczej nie zmieniło. Mam czasem takie dni, ze ogarnia mnie panika, ale nie mogę przecież co tydzień biegać na USG albo Izbę przyjęć... Zwłaszcza teraz.
Ja od początku podchodzę trochę na chłodno - staram się nie myśleć o ciąży, cieszyć się będę w 13 tygodniu - będzie co ma być, ale najważniejsze, że się w ogóle udało zajść! Znaczy się, że można!
Aguska lubi tę wiadomość
-
Sylviazett - bosko, gratulacje ❤
Ja też właśnie wróciłam z usg, dzidziuś ma prawie 1 cm i serducho bije jak dzwon ❤ także ogroooomny kamień z serca...
Dziewczyny, które nie macie objawów - nie martwcie się! Każda przechodzi ciążę indywidualnie, objawy mogą raz być, raz nie, u jednych pojawią się od początku, u innych dużo później. Także luzik i cieszcie się chwilą 😁 ja aktualnie rzygam jak kot i mdłości mam cały dzień, a jeszcze tydzień temu nie było nic i nie ukrywam, że bardzo za tym tęsknię 😂
Buziak 😘Coccinelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ah ciesze sie bardzo z waszych USG i serduszek ! to wspaniale! Moja wizyta jutro... panicznie sie boje zeby uslyszec serduszko... w ogole kazdego dnia mysle czy zarodek wciaz sie rozwija. ah jak ja marze juz o koncu 13 tygodnia... strasznie stresujacy czas, nerwy, bezsennosc
-
Witam wszystkich 😊 widzę że nie jestem sama też jestem w ciąży w 7 tygodniu i się Panicznie boję byłam tydzień temu u lekarza i widziałam moją kropeczkę teraz czekam na 22.04 na kojeną wizytę aby się upewnić że wszytko jest okej jeśli chodzi o objawy też nie mam jakoś mega szczególnych mdłości praktycznie zerowe trochę tkliwe piersi i ból podbrzusza czasem się zastanawiam czy jestem w ciąży czy to miesiączka się zbliża 🤦♀️ i jeszcze te czasy że ten wirus... Przyjechałam do polski na mamy urodziny bo od 2 lat przebywałam w UK i okazało się że nie moge wrócić a w trakcie się dowiedziałam że jestem w ciąży brak ubezpieczenia brak pracy więc... Z jednej strony bardzo się cieszę a z drugiej myślę że to taki bardzo zły moment... Również biorę duphaston 2xl bo mam niereguralne miesiączki i miałam stwierdzone Zespół polistycznych jajników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 19:41
-
Jejku jak się cieszę dziewczyny, że u Was wszystko w porządku i tak pozytywnie minęły Wam wizyty!! I te serduszka!! ♥️♥️
Dobrze, że trzymałam kciuki mocno!
A powiedzcie mi.. dzisiaj zaczęłam stosować Dupka na podtrzymanie ciazy, dostałam tak prewencyjnie od mojej ginekolog. Ale cieszę się, że tak o mnie dba. Do sedna... Czy takie wymioty i mdłości to ciążowe czy może to być przez Duphaston? Raz już brałam ( przed ciążą, na wywołanie okresu) ale nie przypominam sobie takich objawów... -
aedd wrote:Czesc, nie będę już tu zaglądać, bo dzisiaj poronilam
Trzymajcie się dziewczyny i oby Wasze brzuszki rosły zdrowo. Ja na swój muszę poczekać jeszcze troche
Bardzo mi przykro! Ale na pewno uda się za jakiś czas. Odpocznij teraz, złap oddech i na pewno się uda -
Witam wszystkie przyszłe Mamy :-*
Mi również udało się w końcu zajść w ciążę po prawie czterech latach. Dopiero sam początek 5 tydz 2 dzień.
Mieszkam w Anglii, oczywiście ze względu na obecną sytuację mam czekać na telefon od położnej, pierwszy skan tutaj robią dopiero w 12 tyg więc ja praywtanie zapisałam się na 5.05 będę wtedu zaczynać 9tydz. Nie mam gdzie zrobić bety, także nie wiem jak wygląda przyrost. To moja pierwsza ciąża i oczywiście mam wiele obaw jak Wy kochane, ale wszystkie bądźmy dobrej myśli :-* witam Was wszystkie! Aha objawy mam jedyne takie że lekko pobolewa mnie brzuch jak na okres, piersi urosly I raz są bardziej tkliwie, raz mniej nie mam mdłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 23:54
🤰🏻♥️👰 -
Cześć violetwoman! Witamy nie doszukuj się jeszcze objawów, zresztą jak już widzimy każdy organizm reaguje inaczej. Chciała bym bardzo jakieś mieć, wiedziała bym że wszystko w porządku, a tu nic od samego początku, a dziś 6+1. No i dziś idę posłuchać serduszka... To była najgorsza noc, nie przespalam ani minuty, milion myśli, kilka opakowań chusteczek, tragedia dziewczyny, tak bardzo to się w życiu zadnego egzaminu nie bałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 08:11
Aguska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
margarethe wrote:Cześć violetwoman! Witamy nie doszukuj się jeszcze objawów, zresztą jak już widzimy każdy organizm reaguje inaczej. Chciała bym bardzo jakieś mieć, wiedziała bym że wszystko w porządku, a tu nic od samego początku, a dziś 6+1. No i dziś idę posłuchać serduszka... To była najgorsza noc, nie przespalam ani minuty, milion myśli, kilka opakowań chusteczek, tragedia dziewczyny, tak bardzo to się w życiu zadnego egzaminu nie bałam🤰🏻♥️👰
-
margarethe wrote:Cześć violetwoman! Witamy nie doszukuj się jeszcze objawów, zresztą jak już widzimy każdy organizm reaguje inaczej. Chciała bym bardzo jakieś mieć, wiedziała bym że wszystko w porządku, a tu nic od samego początku, a dziś 6+1. No i dziś idę posłuchać serduszka... To była najgorsza noc, nie przespalam ani minuty, milion myśli, kilka opakowań chusteczek, tragedia dziewczyny, tak bardzo to się w życiu zadnego egzaminu nie bałam
Trzymamy kciuki w takim razie!! Daj znać po wizycie!
Ja w sumie jestem w 6 tygodniu +4, poza bolesnością i tkliwością piersi czuje się w miarę ok. Ciągnie mnie czasami w podbrzuszu, mam mdłości no i wczoraj mnie zebrało na wymioty.
Odstawiłam Siofor, biorę od lekarza duphaston i zobaczymy, liczę, że będzie wszystko ok. 😊