Plamienia
-
WIADOMOŚĆ
-
hej ja już po
wszystko jest w jak najlepszym porządku, rosnie ladnie, serduszko bije NIE WIADOMO Skad plamienie, ale gin powiedział żeby postarać się nie martwic tym brązowym, mam dziś wziąć 3 duphastony na raz na wieczor a od jutra normalnie 3x1. Najwazniejsze żeby krwi nie było -
mi od wczoraj tez przeszlo, a teraz poszlam do łazienki i znowu sluz z brązowym, tym razem ciemnym brązowym ;/ eh ciężko się nie przejmować ale wczoraj slyszalam serduszko także przecież wciąż musi być dobrze
-
Plamienia w ciąży zdarzają się bardzo często, ma je jedna czwarta kobiet a niektóre nawet cały pierwszy trymestr a najgorsze co można zrobić to się nakręcać bo stres tylko potęguje niekorzystne objawy. Czasem dzieje się to bez przyczyny "taka uroda". Mam koleżanki które w ciążach plamiły cały pierwszy trymestr i dalej, mam takie które miały normalne krwawienia w ciąży i nie było to oznaką poronienia, urodziły zdrowe dzieci a ciąże były jak najbardziej prawidłowe. Ja również jestem w ciąży, mam plamienia, pierwszą ciąże poroniłam ale staram się nie dać zwariować. Przestańmy się nakręcać nawzajem !! Każdy organizm jest inny i każda ciąża też. A jeśli coś ma się stać to choćbyście plackiem leżały to i tak się stanie i nie ma na to rady i nie pomogą żadne leki.
Est lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Weszłam tu po trochę wsparcia bo od wczoraj mam brązowe plamienia, kawa z mlekiem. Szczesliwie sie zlozylo ze akurat wczoraj mialam wizyte u gin, zbadala mnie i dala luteine 2x1 tak w razie czego. Usg mi nie robila bo stwierdzila ze to za wczesnie i kazala przyjsc za tydzien. Dzis jest pierwszy dzien 6 tygodnia a ja strasznie martwie sie tym plamieniem
Pobolewa mnie tez podbrzusze i krzyz ale to od samego poczatku.'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
Trudne to jest, ale chyba musimy bo faktycznie dużo kobiet tak ma i nie mamy na to wpływu ja miałam dwa dni spokoju i znowu brazowe, eh.. zniechecajace to ale musimy być silne!
MakeMeLemonade lubi tę wiadomość
-
Ja mam już brązowe plamienia od dwóch tygodni. Tydzień temu byłam na wizycie, serduszko już biło, a lekarz kazał się nie przejmować, że to normalne w tym czasie. Niektóre kobiety tak mają. Przedtem chodziłam do toalety co 5 min i sprawdzałam, a teraz już odpuściłam. Musi być dobrze:)
-
Ja biorę od prawie 3 tygodni Duphaston (dostałam go po dwudniowych plamieniach). Dzisiaj w nocy plamienia wróciły... Nie wiem czy iść do ginekologa. Mam zaplanowane usg genetyczne w najbliższy wtorek, a wizytę u mojej lekarki dopiero za 2 tygodnie. Jestem w 12 tc. W grudniu przeżyłam poronienie. Nie chcę panikować, ale ciężko nie myśleć o najgorszym. Na pracy w ogóle się dzisiaj nie skupię... ehhh...
-
Nie było świeżej krwi. Taka raczej brązowa. Poszłam do lekarza. Okazało się ze z Małym wszystko dobrze. Wiercil się nieźle podczas badania kamień spadł mi z serca. Plamienia były chyba z powodu polipa którego zobaczył na usg lekarz. Mam go w szyjce macicy. No ale może nie będzie sprawiał problemów podczas ciąży.
-
po wczorajszej wizycie na usg wieczorem zaczełam delikatnie plamić i chyba gdyby nie to forum to bym zwariowała, denerwuje się ale w granicach rozsądku.
Mam od wczoraj luteine i liczę że przejdzie.
Nie wiem czy jest sens umawiać się na kolejne usg skoro mialam wczoraj i niby wszystko było ok ??
07.01.2015 [*] 12TC
21.07.2015 [*] 6 TC
29.06.2016 - Michaś
-
ja po usg tez tak mialam, potem przeszlo na dwa dni i znowu przez dwa dni plamienie, teraz na szczescie dluzej jest spokoj, usg mam w piatek czyli po 2 tygodniach od poprzedniej wizyty - wydaje mi sie ze jak masz na to luteine i odpoczywasz to mozna sie wstrzymac przed szybka wizyta, ale to Twoja decyzja oczywiscie jak masz sie martwic to lepiej sprawdzic no i jakby bylo plamienie krwia to zupelnie co innego, rozumiem ze rozmawiamy o kawa z mlekiem ew. brazowym
-
dzisiaj pojawiło się plamienie -najpierw różowawe, a później brązowe, po skorzystaniu z toalety w godzinach porannych. Było to w śluzie.
Po wizycie u lekarza jestem zasmucona.
Dowiedziałam, że to pierwsza ciąża i mam jej nie brać "zbyt poważnie", bo przy moich problemach wcześniejszych różne rzeczy mogą się zdarzyć (miałam usuwaną przegrodę na macicy).
Po prostu mam prowadzić oszczędny tryb życia, zrobić betę i progesteron.
Nikt mi nie zapisał luteiny, duphastona.
A co potem?
wg lekarza to zależy do wyników, czy będą dobre.
Nawet nie dał mi informacji kiedy mam mieć kolejną wizytę
Pęcherzyk jest z ciałkiem żółtym, czyli, że progres jest.
Płacę dużo za wizytę, a mojej ciąży do 8 tygodniach nikt nie traktuje poważnie
znacie dobrego ginekologa we Wrocławiu?
-
o rany straszne jest to co piszesz! jak tylko masz możliwość to idz do innego! w 8 tygodniu to już powinnas dostać karte ciąży, skierowania na badania no i przede wszystkim duphaston/luteinę przy plamieniu. Bądź silna i idz do innego lekarza:)
-
szara myszka wrote:ja po usg tez tak mialam, potem przeszlo na dwa dni i znowu przez dwa dni plamienie, teraz na szczescie dluzej jest spokoj, usg mam w piatek czyli po 2 tygodniach od poprzedniej wizyty - wydaje mi sie ze jak masz na to luteine i odpoczywasz to mozna sie wstrzymac przed szybka wizyta, ale to Twoja decyzja oczywiscie jak masz sie martwic to lepiej sprawdzic no i jakby bylo plamienie krwia to zupelnie co innego, rozumiem ze rozmawiamy o kawa z mlekiem ew. brazowym
dzwoniłam do lekarza kazał sie jutro zgłosić, nie chciał mnie martwić ale usg nie bardzo mu się podobało - prawdopodobnie położy mnie w szpitalu na pare dni ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze
07.01.2015 [*] 12TC
21.07.2015 [*] 6 TC
29.06.2016 - Michaś