X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienia
Odpowiedz

Plamienia

Oceń ten wątek:
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać koniecznie jak będziesz po wizycie. Ja jutro idę o ile zdoła mnie przyjąć.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja już po :)
    wszystko jest w jak najlepszym porządku, rosnie ladnie, serduszko bije :) NIE WIADOMO Skad plamienie, ale gin powiedział żeby postarać się nie martwic tym brązowym, mam dziś wziąć 3 duphastony na raz na wieczor a od jutra normalnie 3x1. Najwazniejsze żeby krwi nie było :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super;) To się trochę uspokoiłaś;) i przy okazji trochę też mnie;) Ja jutro idę.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ;) daj znac jak będziesz po :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po:) piękny pęcherzyk, zarodek 5 mm i bijące serduszko:D Lekarz kazał się nie przejmować takimi plamieniami. Dzisiaj powoli mi już chyba przechodzą;)

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia a w ktorym tyg jestes?Dokladnie mi tez kazali sie nie martwic..ale to nie takie proste

olenka173065
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi od wczoraj tez przeszlo, a teraz poszlam do łazienki i znowu sluz z brązowym, tym razem ciemnym brązowym ;/ eh ciężko się nie przejmować ale wczoraj slyszalam serduszko także przecież wciąż musi być dobrze

f2wlj48apsehglf6.png
  • Nulka06 Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia w ciąży zdarzają się bardzo często, ma je jedna czwarta kobiet a niektóre nawet cały pierwszy trymestr a najgorsze co można zrobić to się nakręcać bo stres tylko potęguje niekorzystne objawy. Czasem dzieje się to bez przyczyny "taka uroda". Mam koleżanki które w ciążach plamiły cały pierwszy trymestr i dalej, mam takie które miały normalne krwawienia w ciąży i nie było to oznaką poronienia, urodziły zdrowe dzieci a ciąże były jak najbardziej prawidłowe. Ja również jestem w ciąży, mam plamienia, pierwszą ciąże poroniłam ale staram się nie dać zwariować. Przestańmy się nakręcać nawzajem !! Każdy organizm jest inny i każda ciąża też. A jeśli coś ma się stać to choćbyście plackiem leżały to i tak się stanie i nie ma na to rady i nie pomogą żadne leki.

Est lubi tę wiadomość

• MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Weszłam tu po trochę wsparcia bo od wczoraj mam brązowe plamienia, kawa z mlekiem. Szczesliwie sie zlozylo ze akurat wczoraj mialam wizyte u gin, zbadala mnie i dala luteine 2x1 tak w razie czego. Usg mi nie robila bo stwierdzila ze to za wczesnie i kazala przyjsc za tydzien. Dzis jest pierwszy dzien 6 tygodnia a ja strasznie martwie sie tym plamieniem :-(
    Pobolewa mnie tez podbrzusze i krzyz ale to od samego poczatku.

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka swieta racja, co ma byc to bedzie! Ale trudno tak przejsc nad tym do porzadku dziennego, nie stresowac sie i nie myslec..

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne to jest, ale chyba musimy bo faktycznie dużo kobiet tak ma i nie mamy na to wpływu :( ja miałam dwa dni spokoju i znowu brazowe, eh.. zniechecajace to ale musimy być silne!

MakeMeLemonade lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już brązowe plamienia od dwóch tygodni. Tydzień temu byłam na wizycie, serduszko już biło, a lekarz kazał się nie przejmować, że to normalne w tym czasie. Niektóre kobiety tak mają. Przedtem chodziłam do toalety co 5 min i sprawdzałam, a teraz już odpuściłam. Musi być dobrze:)

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od prawie 3 tygodni Duphaston (dostałam go po dwudniowych plamieniach). Dzisiaj w nocy plamienia wróciły... Nie wiem czy iść do ginekologa. Mam zaplanowane usg genetyczne w najbliższy wtorek, a wizytę u mojej lekarki dopiero za 2 tygodnie. Jestem w 12 tc. W grudniu przeżyłam poronienie. Nie chcę panikować, ale ciężko nie myśleć o najgorszym. Na pracy w ogóle się dzisiaj nie skupię... ehhh...

• natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie masz plamienia? świeża krew? Jeżeli masz się denerwować to może jednak warto iść do lekarza, nie koniecznie nawet swojego, będziesz spokojniejsza.

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było świeżej krwi. Taka raczej brązowa. Poszłam do lekarza. Okazało się ze z Małym wszystko dobrze. Wiercil się nieźle podczas badania :) kamień spadł mi z serca. Plamienia były chyba z powodu polipa którego zobaczył na usg lekarz. Mam go w szyjce macicy. No ale może nie będzie sprawiał problemów podczas ciąży.

• Madoks Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wczorajszej wizycie na usg wieczorem zaczełam delikatnie plamić i chyba gdyby nie to forum to bym zwariowała, denerwuje się ale w granicach rozsądku.
    Mam od wczoraj luteine i liczę że przejdzie.
    Nie wiem czy jest sens umawiać się na kolejne usg skoro mialam wczoraj i niby wszystko było ok ??

8p3orjjg3p2zojz4.png
    07.01.2015 [*] 12TC
    21.07.2015 [*] 6 TC
    29.06.2016 - Michaś
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po usg tez tak mialam, potem przeszlo na dwa dni i znowu przez dwa dni plamienie, teraz na szczescie dluzej jest spokoj, usg mam w piatek czyli po 2 tygodniach od poprzedniej wizyty - wydaje mi sie ze jak masz na to luteine i odpoczywasz to mozna sie wstrzymac przed szybka wizyta, ale to Twoja decyzja oczywiscie :) jak masz sie martwic to lepiej sprawdzic :) no i jakby bylo plamienie krwia to zupelnie co innego, rozumiem ze rozmawiamy o kawa z mlekiem ew. brazowym

f2wlj48apsehglf6.png
  • Psota Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj pojawiło się plamienie -najpierw różowawe, a później brązowe, po skorzystaniu z toalety w godzinach porannych. Było to w śluzie.

Po wizycie u lekarza jestem zasmucona.
    Dowiedziałam, że to pierwsza ciąża i mam jej nie brać "zbyt poważnie", bo przy moich problemach wcześniejszych różne rzeczy mogą się zdarzyć (miałam usuwaną przegrodę na macicy).
    Po prostu mam prowadzić oszczędny tryb życia, zrobić betę i progesteron.
    Nikt mi nie zapisał luteiny, duphastona.
    A co potem?
    wg lekarza to zależy do wyników, czy będą dobre.
    Nawet nie dał mi informacji kiedy mam mieć kolejną wizytę :(

Pęcherzyk jest z ciałkiem żółtym, czyli, że progres jest.

Płacę dużo za wizytę, a mojej ciąży do 8 tygodniach nikt nie traktuje poważnie :/

znacie dobrego ginekologa we Wrocławiu?

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany straszne jest to co piszesz! jak tylko masz możliwość to idz do innego! w 8 tygodniu to już powinnas dostać karte ciąży, skierowania na badania no i przede wszystkim duphaston/luteinę przy plamieniu. Bądź silna i idz do innego lekarza:)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Madoks Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    ja po usg tez tak mialam, potem przeszlo na dwa dni i znowu przez dwa dni plamienie, teraz na szczescie dluzej jest spokoj, usg mam w piatek czyli po 2 tygodniach od poprzedniej wizyty - wydaje mi sie ze jak masz na to luteine i odpoczywasz to mozna sie wstrzymac przed szybka wizyta, ale to Twoja decyzja oczywiscie :) jak masz sie martwic to lepiej sprawdzic :) no i jakby bylo plamienie krwia to zupelnie co innego, rozumiem ze rozmawiamy o kawa z mlekiem ew. brazowym

dzwoniłam do lekarza kazał sie jutro zgłosić, nie chciał mnie martwić ale usg nie bardzo mu się podobało - prawdopodobnie położy mnie w szpitalu na pare dni :( ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze

8p3orjjg3p2zojz4.png
    07.01.2015 [*] 12TC
    21.07.2015 [*] 6 TC
    29.06.2016 - Michaś
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ