Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi ja brałam clo i niestety błędnie mi pokazywał test na owulke .. Wiec nie robiłam tylko współżylam intensywnie co drugi dzień a 14 dnia cyklu szłam na monitoring i sprawdzałam owulke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:46
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Pytanie do dziewczyn które już w bardziej zaawansowanej ciąży. Kiedy około zaczyna rosnąc brzuszek?
Dziś powinien być okres ale na razie nic, plamienia też na razie brak. Wczoraj było troszkę więcej śluzu, ale raczej białego. Także testy nie kłamały W pon będę się umawiać go gina i mojego endokrynologa
-
Mi w pierwszej ciąży zaczął się pokazywać w 12/13tc, ale już wcześniej z 2 tygodnie miałam nieco gorzej dopiąć spodnie A wątpliwości dla otoczenia nie było już w 15tc ( jak chodziłam w normalnych bluzkach z przed ciązy).12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja dziś testowałam... Negatywny oczywiście... Ale chciałam spróbować, bo w zeszłym cyklu okres przyszedl w 24. dniu. Tymczasem dzis 25. dc a tu nic:( piersi dalej nie bolą, tylko sutki wrażliwe, problemy z żołądkiem od środy i tyle... pewnie znowu mi sie przesunie do 30-paru dni.
-
nick nieaktualny
-
justi8010 wrote:A mnie ni stąd ni zowąd zaczyna pobolewać lewy jajnik, czyżby owulka? Dziwne, bo robiłam test i nie wsazywał na to, żeby była, i wysypało mnie nagle na brodzie takimi bolącymi podskórniakami. A może faktycznie owulka?
A powiedz mi kochana w jakim dc jestes?? Ja w 12 dc, troche mam upławy, ale jakoś nie wyczuwam bóli jajników. Przeżywam to strasznie bo z mężem jestem, nie odmawiamy sobie żadnego przytulania, cieszymy się sobą. Jedyna okazja, aby był dzidziuś a u mnie chyba brak owulacji.... Chociaż jakoś ten cykl dziwnie przechodze, bo miałam długo plamienia już po okresie i może owulacja się przesunęła??? Poza tym cykle mam 30 dniowe, więc mam nadzieję. I jeszcze jedno - jestem cała w bolących krostkach - czy to może być znak na owulację???
-
Totoro wrote:Ja dziś testowałam... Negatywny oczywiście... Ale chciałam spróbować, bo w zeszłym cyklu okres przyszedl w 24. dniu. Tymczasem dzis 25. dc a tu nic:( piersi dalej nie bolą, tylko sutki wrażliwe, problemy z żołądkiem od środy i tyle... pewnie znowu mi sie przesunie do 30-paru dni.
Trzymam kciuki za ciebie, aby był dzidziuś... Ja też mam dylematy co do owulacji, będzie czy nie... oto jest pytanie:)
-
Dzięki dziewczyny:* gorzej jak owu znowu nie było:( albo na tyle sie przesunęla, że nie trafiliśmy (do 16. dc było regularne przytulanie, potem przerwa:()... smutno mi, bo piję inofolik, brałam ten estrofem i jeśli to nie pomogło to do jesiennej wizyty już raczej nie mam co liczyć... a dopiero jesienią właśnie mamy się pojawić na badanie nasienia i wprowadzenie mi hormonów... eh:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 11:24
-
nick nieaktualnyUczucie ciągnięcia w jajnikach i częstosik Bardzo dziwne smaki na początku i ból piersi to z takich bardzo wczesnych. Teraz to już mdłości, rzyganko, odrzucenie od 90% potraw i dwa kamienie zamiast piersi. Do tego chociaż jestem osobą aktywną (teraz w granicach rozsądku) to z łóżka bym najchętniej nie wychodziła. Jednak każda z nas jest inna, kilka moich koleżanek nie miało praktycznie żadnych objawów, a jedna dowiedziała się o ciąży pod koniec I trymestru
-
Jacqueline wrote:Mi w pierwszej ciąży zaczął się pokazywać w 12/13tc, ale już wcześniej z 2 tygodnie miałam nieco gorzej dopiąć spodnie A wątpliwości dla otoczenia nie było już w 15tc ( jak chodziłam w normalnych bluzkach z przed ciązy).
-
Ja w temacie wreszcie opisze moje wczesne objawy, może się komuś przyda
* Bóle brzucha jak na okres
* bolące piersi, niby jak na okres, ale inne. Przed okresem mam takie mega balony napuchnięte, a teraz wielkościowo w miarę normalne + 2x wieksze sutki i do tego sa gorące
* szyjka zmieniła kształt i położenie. Przed okresem zazwyczaj dość nisko, poza tym ja mam tak jakoś bardziej po lewej stronie, a teraz jest dokładnie na środku średnio wysoko. Kształt był zawsze taki bardzie obły ?!? a teraz taka jakby rurka - Wiem, wiem dziwne, ale naprawdę od razu poczułam, że "coś jest nie tak"
* duszno i gorąco
* nie odczuwam zwieszonej częstości sikania, ale na pewno jak juz sie trochę nazbiera, to musze isc, bo czuje jakby mi miało pęcherz rozerwać
-
Elvi, dzisiaj mój 12dc. Ale może faktycznie jest tak, jak mówiła basia7777, że owulka się przesunęła. Dzisiaj robiłam test owu i nic. Wyszła tylko jedna kresunia, a jajnik przestał boleć. Może ten cykl mam bezowulacyjny? Do lekarza nie pójdę narazie, bo kazała mi brać clo, potem się brać do roboty, a jeśli @ przyjdzie, to zgłosić się do niej po kolejną dawkę clo, tyle że tym razem podwójną. Także nic, tylko czekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 14:37
justi8010 -
Hej dziewczyny dzis mój wspaniały dzien zrobiłam tescik i II umrzone kreski:D mąż sie tak cieszy D miałam czekac do jutra z testowaniem dzis mam 27dc i taka niespodzianka:) z objawów poza tym ze mam piersi takie nabrzmiałe ale nie bola to miałam zawrót głowy w pracy:) i jakcos zjem to mi brzuch taki sie pełniejszy robi jakbym pełna była:) Najcudowniejszy prezent na rodziny a jutro mam włąsnie 28:D Zycze każdej z was zielonosci:*
baassiia, Totoro, Elvi lubią tę wiadomość