X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Uwaga ciotki!
    Byliśmy dziś u lekarza i Bąbel ma 3 cm! wyprzedził o dwa dni swój wiek... zapowiada się kawał dziecka.
    A jak machał do nas łapkami... z całych sił obiema!
    Oczywiście się poryczałam.

Zapisałam się w końcu na prenatalne, mam 11.01.

Kochana gratulacje! Oby tak dalej :)

taka ja lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak troche na inny temat ;) otoz chcialabym wam zyczyc radosnych i wesolych swiat! Spedzonych wsrod najblizszych, pelnych wzruszen i milosci, a nadchodzacy nowy rok zeby sie okazal lepszy od ustepujacego 2015 ;) (dla wielu z nas bedzie niezapomniany w zwiazku z pojawieniem sie nowego czlonka rodziny ^_^) WESOLYCH! drogie fasolki i staraczki! zyczy mama wraz z bablem ^_^

DomiTomi lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojej strony dziękuję za życzenia i również życzę Wesołych Świąt. Wszystkiego dobrego.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wesołych świąt pzyszle mamy :) :*

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyjmiecie mnie do grona staraczek?

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    U mnie dzień jak codzien mdłości i ciągły głód

mam identycznie

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna89 wrote:
    dodam jeszcze,że śluzu nie mam teraz w ogóle, wiec chyba o dzidziusiu mogę poki co pomarzyć i pewnie @ przyjdzie za pare dni :(
    ja w ciaży jestem a sluzu nie mam od owulacji

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 24dniu cyklu. Wydaje mi sie, ze to zbyt wczesnie na jakiekolwiek objawy ale.. od trzech dni mam mega mdlosci i uczucie kwasnosci w ustach.. dzis od rana glowa mi peka. To moj pierwszy cykl staran zaraz po odstawieniu tab antykoncepcyjnych. Lekarz powiedzial, ze teraz najlatwiej zajsc w ciaze..
    Moze to glupie ale jakis czas temu snila mi sie zmarla mama, w senniku wrozy to rychle szczescie i wielkie pozytywne zmiany w zyciu..
    W dodatku maz chodzi za mna krok w krok i mowi, ze ma przeczucie.. ze jeszcze w tym roku..
    I szczerze mowiac przeczucie i mi sie udzielilo.. ah.. jeszcze 5 dni..

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 zrób test w dniu spodziewanej miesiączki. A jak nic nie wyjdzie a @ dalej nie przyjdzie to po kolejnych trzech dniach

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy 23go na wizycie :) i mały się ma bardzo dobrze. To co mnie nie cieszy to próba cukrowa, którą muszę zrobić na kolejną wizytę czyli na 14stego stycznia

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialyscie moze na poczatku takie dziwne uczucie w pecherzu? Tak jakbyscie przetrzymaly mocz? Ja mam tak gdzies od 3-4dni. Uczucie przepelnienia kiedy siku wcale mi sie nie chce..
    W srode w 29d cyklu bede testowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 10:22

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam biegnę bo chce mi się siku i nic. W ogóle często siusiam bo w ciąży zwiększa się ilość krwi w organizmie i to powoduje czestomocz.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 a jak z odczuciem w piersiach? Ja po piersiach poznalam:)!i zmeczenie wszechogarniajace:)

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, piersi mnie nie bola - nawet przed okresem. Zero tkliwosci..
    Od paru dni mam wlasnie taki scisk w pecherzu- ale nie mam czestomoczu. Uczucie kwasnosci w ustach, ciagle mi niedobrze i mega pragnienie- troche jakbym na kacu byla. Czasem zgaga- taka chwilowa. Mam tez takie uczucie jak zwykle przed okresem- takiego rozpulchnienia macicy.
    No i czuje sie "inaczej". Po prostu inaczej.
    Staram sie podchodzic racjonalnie do tego co spostrzegam. Zdaje sobie sprawe ze tak w pierwszym cyklu i to po tab to chyba bylby prawie cud.. ale kurcze, nie ubzduralam sobie tych objawow..
    A zmeczona jestem, mega - ale wiecie- to nieobiektywne- wkoncu duzo sprzatalam przed swietami..
    Problem jest to, ze nigdy nie obserwowalam swojego cyklu. Nie jestem w stanie ocenic kiedy i czy w ogole byla owulacja.. sluzu malutko, wydaje sie ciagle taki sam a i temperatura raczej stala..

• Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tylko czekac:))) oby bylo wszystko dobrze:))):** podobno 3 pierwsze miesiace po odrzuceniu anty sa najlepsze na zajscie:) wiec moze sie udalo:)
    A co do zmeczenia to zmeczenie tez jest inne, takie jakby chorobowe:) ale to oczywiscie kazda kobieta inaczej wsluchuje sie w organizm:)
    Trzymam kciuki mocno:)

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku to nawet mniej spałam niż przed ciążą, budziłam się o 8 rano i nie mogłam spać póki czegoś nie zjadłam. Po kilku tygodniach przyszła straszna senność. Teraz potrafię spać 3-4 razy w ciągu dnia.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mdłosci w końcu zaczęły mijać, wczoraj było jako tako, ale dziś ich nie mam :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Zdecydowaliśmy się z mężem na 1 dziecko, to mój pierwszy cykl starań. Ostatnią @ miałam 24 listopada, cykle 30-31-dniowe. Owulację miałam 11-12 grudnia (byłam u ginekologa 3 dni przed i powiedział, że będzie w tych dniach owulacja) Teoretycznie okres powinien przyjść 24-25 grudnia, ale do dziś go nie ma. Robiłam już 3 testy: pierwszy na pewno był za wcześnie, bo 18.12., drugi 24.12. a trzeci 26.12. - wszystkie negatywy... Objawów ciąży jako takich nie mam, tydzień temu pobolewało mnie podbrzusze i kilka dni temu strasznie mnie suszyło przez 2-3 dni jakbym miała kaca, a nic oczywiście nie piłam. Często chodzę siku, ale nie wiem czy to typowy objaw ciąży. No od kilkunastu dni mam duży apetyt, jem za 3 (najpierw przytyłam 2 kg przed świętami, a w same święta kolejne 2, co mi się nigdy nie zdarzałom, bo już od kilku lat utrzymuje mi się taka sama waga +/- 0,5 kg, ale nigdy 4!), ale w sumie przed każdą @ miałam wzmożony apetyt (ale chyba nie aż tak), więc nie wiem czy sobie wmawiam czy naprawdę coś jest na rzeczy... Kolejna rzecz to bóle przed @ - zawsze je miałam 2-3 dni przed miesiączką, a teraz nic, tylko brzuch powiększony i piersi powiększone. Czy to możliwe, żebym była w ciąży, a testy jeszcze nie wychodziły w tych dniach w których robiłam? Nie nastawiam się aż tak bardzo na tą ciążę, bo to nasz 1 cykl starań, ale byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby tak szybko się udało :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że po owulacji mam cały czas wydzielinę taką kremową. Nie wiem jak to było w poprzednich cyklach, bo nigdy tego tak nie obserwowałam, ale może to dobry znak :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi śluz taki (gęsty, kremowy, czasem rozciągliwy) też się długo utrzymuje;) Mniej więcej od dnia kiedy miała być @. Trzymam kciuki:)

w57v3e3k6dxm2qej.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:44

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ