Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Uwaga ciotki!
Byliśmy dziś u lekarza i Bąbel ma 3 cm! wyprzedził o dwa dni swój wiek... zapowiada się kawał dziecka.
A jak machał do nas łapkami... z całych sił obiema!
Oczywiście się poryczałam.
Zapisałam się w końcu na prenatalne, mam 11.01.
Kochana gratulacje! Oby tak dalej
taka ja lubi tę wiadomość
-
A ja tak troche na inny temat otoz chcialabym wam zyczyc radosnych i wesolych swiat! Spedzonych wsrod najblizszych, pelnych wzruszen i milosci, a nadchodzacy nowy rok zeby sie okazal lepszy od ustepujacego 2015 (dla wielu z nas bedzie niezapomniany w zwiazku z pojawieniem sie nowego czlonka rodziny ) WESOLYCH! drogie fasolki i staraczki! zyczy mama wraz z bablem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem w 24dniu cyklu. Wydaje mi sie, ze to zbyt wczesnie na jakiekolwiek objawy ale.. od trzech dni mam mega mdlosci i uczucie kwasnosci w ustach.. dzis od rana glowa mi peka. To moj pierwszy cykl staran zaraz po odstawieniu tab antykoncepcyjnych. Lekarz powiedzial, ze teraz najlatwiej zajsc w ciaze..
Moze to glupie ale jakis czas temu snila mi sie zmarla mama, w senniku wrozy to rychle szczescie i wielkie pozytywne zmiany w zyciu..
W dodatku maz chodzi za mna krok w krok i mowi, ze ma przeczucie.. ze jeszcze w tym roku..
I szczerze mowiac przeczucie i mi sie udzielilo.. ah.. jeszcze 5 dni.. -
nick nieaktualnyA mialyscie moze na poczatku takie dziwne uczucie w pecherzu? Tak jakbyscie przetrzymaly mocz? Ja mam tak gdzies od 3-4dni. Uczucie przepelnienia kiedy siku wcale mi sie nie chce..
W srode w 29d cyklu bede testowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 10:22
taka ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie, piersi mnie nie bola - nawet przed okresem. Zero tkliwosci..
Od paru dni mam wlasnie taki scisk w pecherzu- ale nie mam czestomoczu. Uczucie kwasnosci w ustach, ciagle mi niedobrze i mega pragnienie- troche jakbym na kacu byla. Czasem zgaga- taka chwilowa. Mam tez takie uczucie jak zwykle przed okresem- takiego rozpulchnienia macicy.
No i czuje sie "inaczej". Po prostu inaczej.
Staram sie podchodzic racjonalnie do tego co spostrzegam. Zdaje sobie sprawe ze tak w pierwszym cyklu i to po tab to chyba bylby prawie cud.. ale kurcze, nie ubzduralam sobie tych objawow..
A zmeczona jestem, mega - ale wiecie- to nieobiektywne- wkoncu duzo sprzatalam przed swietami..
Problem jest to, ze nigdy nie obserwowalam swojego cyklu. Nie jestem w stanie ocenic kiedy i czy w ogole byla owulacja.. sluzu malutko, wydaje sie ciagle taki sam a i temperatura raczej stala.. -
Nic tylko czekac:))) oby bylo wszystko dobrze:))):** podobno 3 pierwsze miesiace po odrzuceniu anty sa najlepsze na zajscie:) wiec moze sie udalo:)
A co do zmeczenia to zmeczenie tez jest inne, takie jakby chorobowe:) ale to oczywiscie kazda kobieta inaczej wsluchuje sie w organizm:)
Trzymam kciuki mocno:) -
Hej Dziewczyny! Zdecydowaliśmy się z mężem na 1 dziecko, to mój pierwszy cykl starań. Ostatnią @ miałam 24 listopada, cykle 30-31-dniowe. Owulację miałam 11-12 grudnia (byłam u ginekologa 3 dni przed i powiedział, że będzie w tych dniach owulacja) Teoretycznie okres powinien przyjść 24-25 grudnia, ale do dziś go nie ma. Robiłam już 3 testy: pierwszy na pewno był za wcześnie, bo 18.12., drugi 24.12. a trzeci 26.12. - wszystkie negatywy... Objawów ciąży jako takich nie mam, tydzień temu pobolewało mnie podbrzusze i kilka dni temu strasznie mnie suszyło przez 2-3 dni jakbym miała kaca, a nic oczywiście nie piłam. Często chodzę siku, ale nie wiem czy to typowy objaw ciąży. No od kilkunastu dni mam duży apetyt, jem za 3 (najpierw przytyłam 2 kg przed świętami, a w same święta kolejne 2, co mi się nigdy nie zdarzałom, bo już od kilku lat utrzymuje mi się taka sama waga +/- 0,5 kg, ale nigdy 4!), ale w sumie przed każdą @ miałam wzmożony apetyt (ale chyba nie aż tak), więc nie wiem czy sobie wmawiam czy naprawdę coś jest na rzeczy... Kolejna rzecz to bóle przed @ - zawsze je miałam 2-3 dni przed miesiączką, a teraz nic, tylko brzuch powiększony i piersi powiększone. Czy to możliwe, żebym była w ciąży, a testy jeszcze nie wychodziły w tych dniach w których robiłam? Nie nastawiam się aż tak bardzo na tą ciążę, bo to nasz 1 cykl starań, ale byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby tak szybko się udałoRuzia