X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darek wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Znowu ja. Jak się czujecie?

Ja mam nadal kilka dni do @. A od wczoraj doszły mi mdłości... Ciągle kłują jajniki. Piersi bolą... Mam nadzieje, że @ nie przyjdzie.
    Zastanawiam się tylko czy warto już robić test skoro organizm wyrzuca takie objawy :)

Jeszcze jedno pytanie. Miała któraś z Was tak, że nie mogła spać? Ja się budzę ciągle w nocy i mniej więcej od 6 już oczy jak 5 zł i koniec spania :/

Pozdrawiam Was cieplutko! :)

U mnie z tym spaniem podobnie, zasypiam szybko, ale nie daj Boże jak się przebudzę w środku nocy, wtedy minimum godzinę się wiercę, męczę i nie mogę zasnąć. A jesli przebudze się nad ranem, jakieś 40 minut przed budzikiem to juz nie ma opcji zasnąć więc wstaje i chociaż dzięki temu dojeżdzam przed korkami większymi do pracy :)

Jeśli chodzi o test ja zrobilam w 11 dpo ( 17 stycznia) i wyszła słaba druga kreseczka, 12 dpo beta potwierdziła pozytywny wynik, spodziewany okres mialam na 20 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 12:24

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie miałam żadnych objawów :)ani mdłości, ani bólu piersi czy nawet typowych dolegliwości przed miesiączką. dopiero kiedy pięć dni spóźniał mi się okres zrobiłam pierwszy test ciążowy (negatywny), trzy dni później drugi i już dwie kreseczki w tym jedna słabiutka, dopiero tydzień po pierwszym teście faktycznie wyszedł pozytywny z dwoma grubymi krechami :) beta potwierdziła :)

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj oglądałam tv do 2 w nocy prawie. Oczywiście co chwilę latanie do wc. Rano wstalam o 9 wzięłam leki na tarczycę i znowu spać i tak spaliśmy z mężem prawie do 13. My jeszcze w górach zimniutko tu ale da się wytrzymać. Nie ma to jak zima, śniegu o wiele więcej niz u nas tak pięknie :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • sachmet1769 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kazdej owulacji piersi Malo ni nie wybuchly i piekielnie bolaly a tym razem nic...następnie odbijalo mi się raz za razem aż mi głupio w kościele bylo stać bo to bylo nie do wytrzymania :D koszmarny bol żołądka myślałam zebto z przeżarcia po świętach... Oo zawroty głowy byly tak silne ze czasami miałam wrażenie ze sie przewrócę. W dniu spodziewanej @ kropeczka brązowej wydzieliny na bieliźnie no i po tym || na teście.:D

Sachmetka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:24

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny.... mój teścik był pozytywny już 2 dni przed planowaną miesiączką.... dzisiaj drugi test i dwie kreski już bardzo widoczne... niestety od rana mam mdłości pewnie już związane z ciążą....

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja wczoraj oglądałam tv do 2 w nocy prawie. Oczywiście co chwilę latanie do wc. Rano wstalam o 9 wzięłam leki na tarczycę i znowu spać i tak spaliśmy z mężem prawie do 13. My jeszcze w górach zimniutko tu ale da się wytrzymać. Nie ma to jak zima, śniegu o wiele więcej niz u nas tak pięknie :)
    ojj zazdroszczę :) chociaż ja na spacery teraz średnio boooo zaraz mi się słabo robi :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    ojj zazdroszczę :) chociaż ja na spacery teraz średnio boooo zaraz mi się słabo robi :)

My siedzimy teraz w mieszkaniu bo mamy swoje. A ty od miesięcy nie bylo sprzątane wiec wszędzie pełno kurzu. Mam co robic.

Ale zaraz idziemy z mężem na obiadek bo juz glodna jestem. Może go namówię na spacerek zamiast samochodem.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • darek Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście wspaniałe :)

Dziękuję Wam bardzo :* Na razie czekam. Nie chce się nakrecac. Jednak jeśli (odpukać) @ przyjdzie to i tak będę maszerowac do mojej gin bo te jajniki to raczej nie jest normalny objaw. :/

Byłam dziś z bratową oglądać wózki dla jej dzidzi.. Dużo bym oddała, żeby wybierać dla naszej :)

Jak do środy @ nie przyjdzie to ide na betę i wszystko się okaże :)

Szotka na zgagę zimne mleko podobno najlepsze :) Możesz spróbować :)

Szotka, Ania_1986 lubią tę wiadomość

Wizyta:
    Wizyta: 16.09.2016
    Szpital: 20.09.2016
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

Kropek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:24

a.badziak lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez nie wiedziałam że na zgagę pomaga zimne mleko :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    O! Mleka jeszcze nie próbowałam - dzięki Darek ;)

A.badziak gratuluję :)

Bardzo (nie)dziękuję (: Niedługo wybiorę się do lekarza to potwierdzę te dwie kreseczki, a zapomniałam dopisać że od kilku dni mam zawroty głowy (;

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Patrycja.Da Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 18 lat, od roku współżyje z chłopakiem, dziecko i macierzyństwo nie jest mi ani mojemu chłopakowi straszne aczkolwiek ostatnio miewam różne objawy: bół sutków (minął), gęsty biały śluz (minął), dziwne uczucie ciągnięcia "rozpychania" w macicy (minęło), teraz temperatura, mrowienie nosa (strasznie dziwne uzucie), delikatna linia na brzuchu od pępka w dół.. Czy to moze byc ciaza?

Patrycja.Da
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam 20 lat.
    Mam taki kłopot od 19.01 mam dni plodne i współżyje z chlopakiem bez zabezpieczen a 23.01 mialam owulacje za kazdym razem miał tam wytrysk.
    Od 2 dni mam uczucie korzystania ciągle z toalety,ból podbrzusza i senność.
    Czy mogę być w ciąży? I po jakim czasie lepiej zrobić test?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test - w dniu spodziewanej miesiączki, jakieś 14 dni po owulacji

Wcześniej możesz zrobić badanie z krwi bHCG ale to kosztuje ok 20 zł, więc jeśli wytrzymasz, to test lepszym rozwiązaniem :) Za to beta da ci wynik wcześniej już od 10 dnia po owulacji. Jest tez on pewniejszy, bo czasem test wychodzi negatywny mimo wysokiej bety, czyli ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:30

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darek wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Znowu ja. Jak się czujecie?

Ja mam nadal kilka dni do @. A od wczoraj doszły mi mdłości... Ciągle kłują jajniki. Piersi bolą... Mam nadzieje, że @ nie przyjdzie.
    Zastanawiam się tylko czy warto już robić test skoro organizm wyrzuca takie objawy :)

Jeszcze jedno pytanie. Miała któraś z Was tak, że nie mogła spać? Ja się budzę ciągle w nocy i mniej więcej od 6 już oczy jak 5 zł i koniec spania :/

Pozdrawiam Was cieplutko! :)
    Miałam te same objawy a @ i tak przyszła lae nie była taka jak zawsze pierwszy dzień średnie krwawienie a przez kolejne 3 dni lekkie zawsze miałam po 5 dni teraz 4 i przez pierwsze 3 powódź jak z kranu dziś jestem po @ i odzywa się prawy jajnik - także zgłupiałam już na maxa

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór:)
    u mnie zero objawów....tzn 12 dni po owulacji jednorazowy rozciągliwy śluz zabarwiony żywo-czerwoną krwią, bardzo miałam wtedy osłabiony dzień. na następy dzień zrobiłam test i wyszły słabe kreski, a w dniu spodziewanej miesiączki i dzień po miałam biegunkę:)
    a tak to zero objawów. u mnie przy każdej ciąży był incydent z plamieniem implantacyjnym. i tym słynnym drugim skokiem temperatury w jednym cyklu.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja.Da wrote:
    Mam 18 lat, od roku współżyje z chłopakiem, dziecko i macierzyństwo nie jest mi ani mojemu chłopakowi straszne aczkolwiek ostatnio miewam różne objawy: bół sutków (minął), gęsty biały śluz (minął), dziwne uczucie ciągnięcia "rozpychania" w macicy (minęło), teraz temperatura, mrowienie nosa (strasznie dziwne uzucie), delikatna linia na brzuchu od pępka w dół.. Czy to moze byc ciaza?

Kochana linia od pępka nie pojawia się tak odrazu ja jestem prawie w 12 tygodniu i owej lini jeszcze nie mam :)

Mrowienie nosa to raczej tez nie jest objaw ciąży.

Co do śluzu ja miałam na poczatku sucho, dopiero w 2 miesiącu pojawił się śluz.
    Spokojnie poczekaj i się nie denerwuj bo nerwy mogą wydłużyć oczekiwania na miesiączkę a ta na pewno niedługo przyjdzie :)

taka ja lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja.Da wrote:

Haha :) no mrowienie nosa to raczej nie objaw ciazy :)
    zrób test jak masz wątpliwości po terminie spodziewanej miesiączki ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    A własnie wie ktoś jakie sa warunki założenia tej karty rossnę?

Idziesz poprostu do rosmana mowisz ze chcesz zalozyc karte rossne przy kasie, Pani Ci daje a potem rejestrujesz ja na str i tyle ;)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ