X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    O nie, nie strasz, że wcześniej! Ja jak na szpilkach zaciskam nogi, bo mam skurcze i szyjkę miękką i powinna być dłuższa. Jutro zaczynam 6sty tydzień leżenia plackiem.. Jesteśmy z Izką na kwiecień umówione i to tak bliżej połowy :)

A jakie imię dla dziewczynki miałaś? My też z chłopcem do tej pory mielibyśmy problem xD
    O, dobrze, ze piszesz o promocjach w rossmanie, to ślubnego wyślę. Niech poćwiczy hehe bo na razie wszystko "samo się" kupuje i zbiera. Wózek, ze szczęścia powiększenia rodziny, kupili nam rodzice już w drugim miesiącu (neutralny zielony kolor), kołyskę dostaliśmy w prezencie ślubnym od firmy (w sumie sami sobie taki prezent wybraliśmy, żeby było coś pożytecznego) też jakoś w drugim miesiącu. No ale ona jest mała, więc pewnie za pół roku trzeba będzie jednak się łóżeczkiem zainteresować.
    Gdyby nie takie prezenty, to też bym odkładała zakupy jakoś na luty/marzec.
    Cieszę się, ze skompletowałam listę w aptece gemini (tylko trzeba zamówić), bo to było najmniej przyjemne - takie niekolorowe ;) a Ty masz już część apteczną?

wlasnie tej aptecznej nie mam jeszcze, stwierdzilam ze to kupie na sam koniec. Imie dla dziewczynki to mialo byc Oliwia Zuzanna :) a z tym 'wczesniejszym' spotkaniem chodzi mi o to ze ja pewnie po terminie urodze.. chociaz nie ma reguly

Szotka lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    wlasnie tej aptecznej nie mam jeszcze, stwierdzilam ze to kupie na sam koniec. Imie dla dziewczynki to mialo byc Oliwia Zuzanna :) a z tym 'wczesniejszym' spotkaniem chodzi mi o to ze ja pewnie po terminie urodze.. chociaz nie ma reguly
    Oliwia Zuzanna :) pięknie ;)

taka ja lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Sandri Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!

Jestem tutaj nowa.
    Staramy sie z mężem o dzidziusia. Czytam duzo Waszych postow tutaj o ciazy i jej objawach. Juz powoli do glowy dostaje przez to. Zdecydowalam sie dolaczyc do was. Mam teraz okres dostac. Od wczoraj boli mnie brzuch podobnie jak jak na @. Ale naarazie brak.... Pisalyscie ze zdarzały sie Wam takie objawy wczesnej ciazy. Mam nadzieje ze to wlasnie jest to. Zrobie test jutro jak nie doostane nadal @. Trzymajcie kciuki.

Szotka, taka ja lubią tę wiadomość

• PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy :)

Będzie dobrze :) musi być dobrze :)
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) jak tam się czujecie ? U mnie pogoda straszna :/ i samopoczucie też dzięki tej pogodzie:/ jak tam dziewczyny które testuja?:)trzymam kciuki ;)
    Moja wyprawka się powiększa coraz bardziej :) hehe.
    Mam dziwne smaki i zachcianki :)dziś fasolka :)

• PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja jeszcze trzy dni do testu :( ale coś czuję, że to nie tym razem, znowu:(

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaMi525 wrote:
    Hej ;) ja jeszcze trzy dni do testu :( ale coś czuję, że to nie tym razem, znowu:(
    Nie martw się :) wierz mi ze ja czekałam na ciążę 3 lata :/ ... już nie miałam siły później ...
    co miesiąc mialam objawy ciążowe przed@ i tak naprawdę trochę odpuscilam później bo sobie myślę AAAA co będzie to będzie trudno :/ i udało się ;) i w życiu bym nie pomyslala ze to ciaza :) tylko ze @się zbliża w końcu gdy się spoznial (a często lubił się spozniac) od niechcenia zrobiłam testy (dwie sztuki kupiłam ) i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam kreski :) I to już dość wyraźne :) A test po pracy robiłam tak wieczorem z ciekawości ;) i powiem Wam że nie ma co się nakrecac bo szkoda nerw- czekać jak się okres spóźnia i dopiero robić test :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja miałam tak samo jak Ty. W tym miesiącu co zaszłam to miałam nastawienie że w tym miesiącu co na pewno nic z tego.

Ale zawsze wszyscy mówili żeby odpuścić to zajdę. Tylko łatwo mówić gorzej zrobić jak się tak pragnie tej dzidzi.

taka ja lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Aniu ja miałam tak samo jak Ty. W tym miesiącu co zaszłam to miałam nastawienie że w tym miesiącu co na pewno nic z tego.

Ale zawsze wszyscy mówili żeby odpuścić to zajdę. Tylko łatwo mówić gorzej zrobić jak się tak pragnie tej dzidzi.
    No dokładnie wiem o czym mówisz :) ciężko jest odpusic :/
    Ja odpuscilam bo już nie miałam siły ... bo nic i tak z tego nie wychodziło i wtedy się udało :)
    I doczekalam się :) I wierzę też w to ze jest coś na górze co czuwa nad nami :) żeby dac nam małego anioleczka do naszego brzuszka w takim momencie gdzie nie będziemy się tego spodziewać;)
    W tym roku zmarła moja babcia :/ i zaraz po tym zaszlam w ciążę i moja mama mi powiedziala tak : " pamiętasz co babcia zawsze powtarzała? Ze trzeba zrobić miejsce nowym członkom rodziny i odejść z tego świata " ehhh ja wierzę w takie rzeczy - coś w tym musi być :)

• darek Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie bez zmian. Jajniki, piersi itd.
    Jednak wczoraj obudził mnie ostry tępy ból podbrzusza.
    Trochę mnie to przestraszyło. Stwierdziłam, że nie będę czekać tylko umówiłam się na jutro do gin, żeby sprawdziła czy wszystko jest ok.

Może od razu odwaze się zrobić betę..
    Łapią mnie jakieś złe przeczucia :(

Wizyta:
    Wizyta: 16.09.2016
    Szpital: 20.09.2016
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

Kropek :*
  • PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darek, a to jeszcze bety nie robiłaś?

• srokuś Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszymi objawami, że dzieje się ze mną coś nie tak i dały mi do myślenia było pojawienie się zajada w kącikach ust (nigdy ich nie miałam) i krew z nosa przy smarkaniu ;p o ile to moze być objaw ciaży, później to co raz bardziej bolące piersi no i już potem pozytywny test.

http://www.photoblog.pl/xunacancionx
  • darek Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaMi525 wrote:
    Darek, a to jeszcze bety nie robiłaś?

Niee. Nie robiłam.
    Mam jeszcze 2 dni do @. Postanowiłam, że wytrzymam. Za bardzo bym się chyba zawiodła gdyby wyszła negatywnie.
    A jak po prostu przyjdzie @ to jakoś przeżyję...
    Nie wiem już co myśleć o tym moim bólu :( Mam nadzieję, że okaże się to naszym małym kropkiem :) wtedy to może mnie boleć nawet do końca! :)

Wizyta:
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    No dokładnie wiem o czym mówisz :) ciężko jest odpusic :/
    Ja odpuscilam bo już nie miałam siły ... bo nic i tak z tego nie wychodziło i wtedy się udało :)
    I doczekalam się :) I wierzę też w to ze jest coś na górze co czuwa nad nami :) żeby dac nam małego anioleczka do naszego brzuszka w takim momencie gdzie nie będziemy się tego spodziewać;)
    W tym roku zmarła moja babcia :/ i zaraz po tym zaszlam w ciążę i moja mama mi powiedziala tak : " pamiętasz co babcia zawsze powtarzała? Ze trzeba zrobić miejsce nowym członkom rodziny i odejść z tego świata " ehhh ja wierzę w takie rzeczy - coś w tym musi być :)

Aniu ja dokładnie tak samo myślę z tym miejscem. Dlatego też bałam się że jak zajdę to mojej babci coś będzie ale na szczęście babcia zdrowa i podwójnie szczęśliwa bo moja kuzynka tez w ciąży. Ale jak się okazało to u nas w rodzinie zmarły dwie ciotki takie dalsze. Wiec wszystko się zgadza z naszymi teoriami.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darek wrote:
    Niee. Nie robiłam.
    Mam jeszcze 2 dni do @. Postanowiłam, że wytrzymam. Za bardzo bym się chyba zawiodła gdyby wyszła negatywnie.
    A jak po prostu przyjdzie @ to jakoś przeżyję...
    Nie wiem już co myśleć o tym moim bólu :( Mam nadzieję, że okaże się to naszym małym kropkiem :) wtedy to może mnie boleć nawet do końca! :)
    L

To tak jak u mnie dwa dni pozostały ;)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darek z tymi testami to jest różnie ;-) ja dopiero 7 dni po spodziewanej @ miałam dwie kreski ;-) więc na pewno nawet jak wyjdzie 1 to nie ma od razu się co poddawać, tylko po jakimś czasie ponownie sprawdzić. U mnie to było śmiesznie, bo test mówił NIE, objawów nie było (tylko wzdęcia ale to był okreś świąteczno-noworoczny, więc uznałam że to efekt wiecznego przejedzenia i zmiennej diety), ale przeczucie mówiło mi, że jestem na pewno - nawet śniło mi się, przed pierwszym testem, że wyjdzie negatywny, a tak naprawdę będę w ciąży ;-)

Szotka lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:24

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

moja druga kreska na tescie tez była bledsza :P ale jutro mam pierwsza wizyte u lekarza wiec zobaczymy czy test sie nie mylił :) jesli lekarz potwierdzi zawitam tu na dłuzej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:47

Szotka lubi tę wiadomość

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:24

• darek Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry trzymam kciuki i daj koniecznie znać co i jak :)
    Jestem ciekawa co Ci lekarze nam jutro powiedzą ;)

Lusia mi się śniło ostatnio, że mi 3 kreski wyszły na teście. Więc strach się bać :P

Szotka mój by zawału dostał jakbym go obarczyła takim obowiązkiem :)

Szotka lubi tę wiadomość

Wizyta:
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ