X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Ja za to uważam, że do lekarza można iść od razu. To na pewno nie zaszkodzi, ja poszłam i nie żałuję. Lekarz stwierdził, że nie ma żadnych patologii w obrębie jajników i macicy, zlecił pierwsze badania do zrobienia (na których zresztą wyszło, że mam bakterie w moczu więc na następnej wizycie mógł już interweniować) i dał witaminy do łykania oraz dokładnie określił kiedy ponownie się pojawić. Nie wytrzymałabym czekania 2 czy 3 tygodnie do pierwszej wizyty. Poszłam i się uspokoiłam, że wszystko na razie ok. Ale to może kwestia charakteru :)

ps.: a tak poza tym to gratuluję dwóch kreseczek :)

Dokładnie tak, ja w 4tc jak bylam na usg to z tego wzgledu, ze myslalam o ciazy i mialam sprawdzic czy z jajnikami jest wszystko Ok. No ale okazalo sie, ze zastalam maly pecherzyk;-) i

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Sarcia rozumiem Twój punkt widzenia i oczywiście ma to sens. Wyraziłam tylko moje zdanie, każdy może mieć inne. Ja mimo tego, że na pierwszej wizycie nic nie zobaczyłam, nie miałam poczucia, że straciłam kasę, czas, czy cokolwiek takiego. Po prostu taki mam charakter, nie byłam w stanie wytrzymać tych 2 czy 3 tygodni w domu. Dla mnie spokój psychiczny przede wszystkim. A każdy i tak zrobi po swojemu.

Dokladnie tak. Za mnie płaci firma:-P wiec nic nie place w Luxmed i dzieki temu to wykorzystuje;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Diewuszka całkiem, już, dobrze. Podlamana bylam troche na początku, nie rozumialam dlaczego placze, nie wiedzialam jak sie nim zajmowac i mnie to zalamywało ale teraz juz jest wszystko dobrze. Jak jest glodny to pcha piesci do buzi, jak ma mokro to drze sie jak obdzierany ze skory. Spi po 3h, je po 20-30 min, troche pogada, polezy na nas i znowu spi.

Poród był mega ciezki, mam straszną traume, nacieli mnie, oprocz tego zrobil mi sie wielki obrzek, bol okropny. Bol porodowy nieporównywalny z niczym. Mały owiniety pepowina 2x wokol szyi, wiec tak przedluzaly sie te parte do 1,5h. Krwi mi poszło chyba ze 2litry.

Nauczyłam sie juz funkcjonować niewyspana, ale mimo wszystko te 5h w nocy spie bo maly nie jest az tak okrutny:)

WARTO!!!

http://static.pokazywarka.pl/i/6637678/749143/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6637678/676876/image.jpg

nati piekny bobasek.jestem przekonana, ze ja bede konac z bólu

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 4 plus cos tygodniu, właśnie, żeby zobaczyć pęcherzyk. Bo czemu nie?
    Nawet dostałam zdjęcie, mimo że u mnie nie było możliwości ciąży pozamacicznej. Dało mi to siłę czekać do kolejnej wizyty :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 wrote:
    Cześć

Hej, hej. Witamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja byłam w 4 plus cos tygodniu, właśnie, żeby zobaczyć pęcherzyk. Bo czemu nie?
    Nawet dostałam zdjęcie, mimo że u mnie nie było możliwości ciąży pozamacicznej. Dało mi to siłę czekać do kolejnej wizyty :)

Pewnie, ze tak;-) ja w dniu usg wyjezdzalam na tydzien. Wiec jak uslyszalam, ze jest pecherzyk to juz nie pilam alkoholu i uwazalam na siebie. Gdyby nie taka swiadomosc to pewnie bym imprezowałam. Wiec jestem zadowolona z tej wiedzy.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no bo w sumie najważniejsze jest to, aby każda z nas czuła się komfortowo. Jedna pójdzie do lekarza od razu, nie zobaczy nic, ale się uspokoi (jak ja) a inna pójdzie i będzie się stresowała, że nic nie widać, a może jednak coś być powinno itd. itp. i będzie stres przez kolejne 2, 3 tygodnie (w takiej sytuacji lepiej chyba faktycznie poczekać troszkę dłużej do pierwszej wizyty).
    Nie ma reguły, nie ma najlepszego rozwiązania. Każda musi robić tak, aby się z tym dobrze czuć. I fajnie, że są tu przedstawiane różne zdania, każdy znajdzie coś dla siebie :)

l54t4dr.png
  • twix91 Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy sie od stycznia, aktualnie 4 dni po owulacji, zaczęły mnie bolec piersi i podbrzusze ale sie nie czaruje za wcześnie na objawy :( o jakich porach najlepiej mierzyć temp ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:22

• milahp90 Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaraz po owulacji tak bolało podbrzusze ze myślałam że zaraz okres dostanę albo na ip pojadę. Myślałam, że umieram... A teraz pozytywny test ciążowy także każdy taki impuls może być początkiem czegoś wielkiego :)

miła907
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twix witaj. Na objawy zdecydowanie za wcześnie jeszcze minimum tydzień musisz odczekać.
    Ja osobiście nie mierzyłam temperatury, ale sporo o tym czytałam. Ponoć trzeba mierzyć temperaturę po co najmniej 3 godzinach nieprzerwanego snu (czyli najlepiej po nocy) z samego rana nie wstając z łóżka (czyli termometr musisz mieć gdzieś pod ręką).
    Ale może wypowie się ktoś kto stosował tą metodę.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka u nas bedzie Synek :) a u Ciebie, wiesz juz ? Ja mam pllowkowe 6.06 to lekarz pewnie pokaze jajeczka jak maly bedzie chcial pokazac oczywiscie :)

no a co do porodu ro jest hardcore pod kazdym wzgledem, w sumie rzeznia nie ma co sie oszukiwac ze bedzie inaczej :) mimo to ja bym wolala sn niz cc...ale blizej porodu sie okaze co lekarz zadecyduje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milahp90, np jeszcze wszysyko trzeba potwierdzic przez lekarza, o ciazy mozna mowic jaksie juz ma karte ciazy, bo wczesniej to nigdy nic nie wiadomo.... ja sie wszysykkm 2 lata temu pochwalilam pl pozytywn y m tescie a 3 tygodnie pozniej krwawienie i wyszlo co wyszlo ...wiec bez obrazy ale ja jestem powsciagliwa w wyznaniach "jestem w ciazy" gdy mamy tylko test ciazowy i nic pozatym

• twix91 Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to tylko takie pobolewanie choć pierwszy raz takie cos mam

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 wrote:
    Staramy sie od stycznia, aktualnie 4 dni po owulacji, zaczęły mnie bolec piersi i podbrzusze ale sie nie czaruje za wcześnie na objawy :( o jakich porach najlepiej mierzyć temp ???

Wcale. Jeśli nie robiłaś tego od poczatku cyklu, to bez sensu, bo nie wiesz jaki poziom to te "wyższe". Normalnie zaleca się mierzyć temperaturę po obudzeniu, ale przed wstaniem z łóżka. Wtedy nie jest podwyższona żadną aktywnością fizyczną i jest najbardziej miarodajna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Twix witaj. Na objawy zdecydowanie za wcześnie jeszcze minimum tydzień musisz odczekać.
    Ja osobiście nie mierzyłam temperatury, ale sporo o tym czytałam. Ponoć trzeba mierzyć temperaturę po co najmniej 3 godzinach nieprzerwanego snu (czyli najlepiej po nocy) z samego rana nie wstając z łóżka (czyli termometr musisz mieć gdzieś pod ręką).
    Ale może wypowie się ktoś kto stosował tą metodę.

Tez czytałam, ze najlepiej rano, po snie i o tej samej porze. Tzn. Nie moze byc duzej roznicy np W piatek wstajesz o 6:00 rano bo do pracy, a w sobote o 14:00 bo wolne.

Ja robilam przygotowania do mierzenia temperatury, ale dzidzius sie szybko pojawił i wiedzy nie uzyłam;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:38

• twix91 Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje za każda odpowiedz :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Diewuszka u nas bedzie Synek :) a u Ciebie, wiesz juz ? Ja mam pllowkowe 6.06 to lekarz pewnie pokaze jajeczka jak maly bedzie chcial pokazac oczywiscie :)

no a co do porodu ro jest hardcore pod kazdym wzgledem, w sumie rzeznia nie ma co sie oszukiwac ze bedzie inaczej :) mimo to ja bym wolala sn niz cc...ale blizej porodu sie okaze co lekarz zadecyduje...

Gratuluję! Fajnie będziesz miała parkę :) U mnie najprawdopodobniej też chłopiec, ale to się okaże 24 czerwca na połówkowych.
    Co do porodu to wiadomo, łatwo na pewno nie będzie, ale skoro każda kobieta jakoś to przechodzi to i my damy radę.

l54t4dr.png
  • twix91 Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie wam udało sie zajść w ciąże ??? Przyznam szczerze ze zaczynam przez to łapać taka mała depresje... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 06:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie staralismy 2 lata z mezem

twix91 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 lat

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ