X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuunka, gratulacje! :)
    Magda94, jesteś jak najbardziej normalna, ja też poszłam do lekarza tak szybko, jak tylko się dało, nie wytrzymałabym do 7tc :)

niuunka28 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, podnosicie mnie na duchu :) a u Was było już coś widać wtedy?

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie nic nie było widać. Dopiero 2 tygodnie później ujrzałam piękną kropeczkę na ekranie i usłyszałam serduszko. Niezapomniane chwile :)

l54t4dr.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Niunka teraz tylko zadnych papieroskow :)

Oj zadnych zadnych :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, podnosicie mnie na duchu :) a u Was było już coś widać wtedy?

Jak pierwszy raz trafiłam do lekarza, to był widoczny jedynie pęcherzyk ciążowy, ale dla mnie to było potwierdzenie, że faktycznie jestem w ciąży :) No i uspokoiło mnie to, że pęcherzyk jest we właściwym miejscu :) Tydzień później pojawił się 3mm zarodek z akcją serca :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj bylam na usg i jestem w 7tyg ciąży dzidzius ma 10mm i widzialam juz serduszko. Niezapomniana chwila :)

diewuszka86, Dalile, Izieth, niuunka28 lubią tę wiadomość

Zuzka
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa gratulacje

zuzkaa lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzkaa gratulacje :)
    Ależ ten maj nam rozkwita ciążowo na forum ;)
    Oby tak dalej.
    Miłego dnia dziewczęta.

zuzkaa lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich swiezo zaciazonych Mamusiek :) !!

niuunka28, zuzkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    Dziewczyny wczoraj bylam na usg i jestem w 7tyg ciąży dzidzius ma 10mm i widzialam juz serduszko. Niezapomniana chwila :)

Genialnie! Gratki

zuzkaa lubi tę wiadomość

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie cesze a zarazem martwie zeby wszystko bylo dobrze gdyz pol roku temu niestety niezdazylam nacieszyc sie ciaza a juz mialam zabieg ale teraz wierze ze bedzie dobrze;)

Zuzka
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opiszę wam moją historię. 30 kwietnia testy pozytywne. 4 maja beta 40.63, 6 maja 32.61. 7 maj krwawienie z poronieniem całkowitym co potwierdził ginekolog 9 maja na wizycie i dał od razu zielone światło. Testy już negatywne. Od 16 maja śluz płodny.27 maja dwie kreski na teście. Wczoraj wizyta u gina i masakra. Zrobił usg, oczywiście nic nie widać. Twierdzi , że tak szybko nie mogłam zajść w ciążę po poronieniu i myśli, że to ciąża pozamaciczna. Nie wiem co robić betę, odwiedzić innego lekarza czy czekać jeszcze 2-3 tygodnie na kolejną wizytę? Dodam, że nic mnie nie boli, nie mam żadnych plamień, brzuch delikatnie pobolewa jak na @ i piersi pobolewają. To wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra mysle ze jesli lekarz mowil ze jeszcze nic nie widac, to poczekaj ptzynajmniej z te 2mtygodnie jak nie bedzie okresu ani nic co go, zwiastuje to idz do lekarza jeszcze raz, a czy jest sens robic bete hmm, mze gdzies za tydzien sprobowac jesli masz taka potrzebe

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nawet jesli 16.05mnp. Zaszlas w ciaze to nie oczekujmy cudow po 2 tygodniach, bo sam proces zagniezdzania tez przeciez trwa, splkojnie 3 tygodnie czekaj bo w 5 yc to juz bedzie cialko zoltkowe widac jesli jest ciaza wczesniej nie ma po co biegacmbo to niepotrzebne nerwy, a tego procesu nie dasie przyspieszyc

• Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie da sarcia ale martwi mnie ta ciąża pozamaciczna. Tylko jeśli utrzymałaby się od połowy kwietnia to chyba by dawała jakieś niepokojące objawy?

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym pewnie poszła na betę a za 2 tyg na ponowną wizytę

82doroeqdnooy9dr.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny

Ja robiłam bete 10 maja i było ok 698,90 (w tym czasie gin powiedział mi, że dzidza jest troche za mała i wgl zawału dostałam 3 razy)

Wczoraj zrobiłam bete ponownie i wyszło 68532,00.... wiec chyba mieszcze się w normie i dzidzia się dobrze rozwija prawda?

Wizyte u gina planuje jednak po 2 tygodniach a nie po trzech jak mi gin kazał i myśle, żeby iść 3 czerwca tylko znowu mojego ginekologa wtedy nie ma :(

Znacie może jakiś ginekologów z Wrocławia, których polecacie?

Pozdrówka

• magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Near, ja chodzę do dr Teterycz-Bwire, na NFZ przyjmuje koło kredki i ołówka w poniedziałki i środy. Wspaniała kobieta i kompetentna ginekolog, nigdy nie odesłała mnie z niedosytem informacji, zawsze wnikliwie zbada i odpowie na każde pytanie. Nie boi się kierować na badania jak niektórzy lekarze na kasę chorych :) A i terminy nie są jakieś odległe - tydzień, dwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:56

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko znowu na NFZ to mi chyba l4 nie wypisze, a ja dostaje praktycznie od samego początku tygodniowe l4 od lekarza ogólnego, ponieważ stwierdził, że mam nadciśnienie i będziemy je leczyć spokojem i odpoczynkiem... dlatego chciałam iśc prywatnie żeby w końcu dostać l4 miesięczne i móc normalnie z domu wychodzić w końcu :( I to l4 tygodniowe mam właśnie do 3 czerwca i szukam jakiegoś gina na ten dzień, a z tego co widzę to 90% ginekologów na www.znanylekarz.pl akurat w ten dzień nie przyjmuje -_-

• Near Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl mam pytanko zrobiłam też badanie moczu i wyszły mi bakterie o.O max powinno być 385,80 a ja mam 814,90... miała któraś z Was coś takiego? Można to czymś leczyć? Powinnam panikować? Lekarz ogólny dzisiaj zerknął i stwierdził, że może źle badania wyszły o.O

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ