X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuunka, gratulacje! :)
    Magda94, jesteś jak najbardziej normalna, ja też poszłam do lekarza tak szybko, jak tylko się dało, nie wytrzymałabym do 7tc :)

niuunka28 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, podnosicie mnie na duchu :) a u Was było już coś widać wtedy?

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie nic nie było widać. Dopiero 2 tygodnie później ujrzałam piękną kropeczkę na ekranie i usłyszałam serduszko. Niezapomniane chwile :)

l54t4dr.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Niunka teraz tylko zadnych papieroskow :)

Oj zadnych zadnych :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, podnosicie mnie na duchu :) a u Was było już coś widać wtedy?

Jak pierwszy raz trafiłam do lekarza, to był widoczny jedynie pęcherzyk ciążowy, ale dla mnie to było potwierdzenie, że faktycznie jestem w ciąży :) No i uspokoiło mnie to, że pęcherzyk jest we właściwym miejscu :) Tydzień później pojawił się 3mm zarodek z akcją serca :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj bylam na usg i jestem w 7tyg ciąży dzidzius ma 10mm i widzialam juz serduszko. Niezapomniana chwila :)

diewuszka86, Dalile, Izieth, niuunka28, DomiTomi lubią tę wiadomość

Zuzka
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa gratulacje

zuzkaa lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzkaa gratulacje :)
    Ależ ten maj nam rozkwita ciążowo na forum ;)
    Oby tak dalej.
    Miłego dnia dziewczęta.

zuzkaa lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich swiezo zaciazonych Mamusiek :) !!

niuunka28, zuzkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    Dziewczyny wczoraj bylam na usg i jestem w 7tyg ciąży dzidzius ma 10mm i widzialam juz serduszko. Niezapomniana chwila :)

Genialnie! Gratki

zuzkaa lubi tę wiadomość

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie cesze a zarazem martwie zeby wszystko bylo dobrze gdyz pol roku temu niestety niezdazylam nacieszyc sie ciaza a juz mialam zabieg ale teraz wierze ze bedzie dobrze;)

Zuzka
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opiszę wam moją historię. 30 kwietnia testy pozytywne. 4 maja beta 40.63, 6 maja 32.61. 7 maj krwawienie z poronieniem całkowitym co potwierdził ginekolog 9 maja na wizycie i dał od razu zielone światło. Testy już negatywne. Od 16 maja śluz płodny.27 maja dwie kreski na teście. Wczoraj wizyta u gina i masakra. Zrobił usg, oczywiście nic nie widać. Twierdzi , że tak szybko nie mogłam zajść w ciążę po poronieniu i myśli, że to ciąża pozamaciczna. Nie wiem co robić betę, odwiedzić innego lekarza czy czekać jeszcze 2-3 tygodnie na kolejną wizytę? Dodam, że nic mnie nie boli, nie mam żadnych plamień, brzuch delikatnie pobolewa jak na @ i piersi pobolewają. To wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra mysle ze jesli lekarz mowil ze jeszcze nic nie widac, to poczekaj ptzynajmniej z te 2mtygodnie jak nie bedzie okresu ani nic co go, zwiastuje to idz do lekarza jeszcze raz, a czy jest sens robic bete hmm, mze gdzies za tydzien sprobowac jesli masz taka potrzebe

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nawet jesli 16.05mnp. Zaszlas w ciaze to nie oczekujmy cudow po 2 tygodniach, bo sam proces zagniezdzania tez przeciez trwa, splkojnie 3 tygodnie czekaj bo w 5 yc to juz bedzie cialko zoltkowe widac jesli jest ciaza wczesniej nie ma po co biegacmbo to niepotrzebne nerwy, a tego procesu nie dasie przyspieszyc

• Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie da sarcia ale martwi mnie ta ciąża pozamaciczna. Tylko jeśli utrzymałaby się od połowy kwietnia to chyba by dawała jakieś niepokojące objawy?

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym pewnie poszła na betę a za 2 tyg na ponowną wizytę

82doroeqdnooy9dr.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny

Ja robiłam bete 10 maja i było ok 698,90 (w tym czasie gin powiedział mi, że dzidza jest troche za mała i wgl zawału dostałam 3 razy)

Wczoraj zrobiłam bete ponownie i wyszło 68532,00.... wiec chyba mieszcze się w normie i dzidzia się dobrze rozwija prawda?

Wizyte u gina planuje jednak po 2 tygodniach a nie po trzech jak mi gin kazał i myśle, żeby iść 3 czerwca tylko znowu mojego ginekologa wtedy nie ma :(

Znacie może jakiś ginekologów z Wrocławia, których polecacie?

Pozdrówka

• magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Near, ja chodzę do dr Teterycz-Bwire, na NFZ przyjmuje koło kredki i ołówka w poniedziałki i środy. Wspaniała kobieta i kompetentna ginekolog, nigdy nie odesłała mnie z niedosytem informacji, zawsze wnikliwie zbada i odpowie na każde pytanie. Nie boi się kierować na badania jak niektórzy lekarze na kasę chorych :) A i terminy nie są jakieś odległe - tydzień, dwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:56

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko znowu na NFZ to mi chyba l4 nie wypisze, a ja dostaje praktycznie od samego początku tygodniowe l4 od lekarza ogólnego, ponieważ stwierdził, że mam nadciśnienie i będziemy je leczyć spokojem i odpoczynkiem... dlatego chciałam iśc prywatnie żeby w końcu dostać l4 miesięczne i móc normalnie z domu wychodzić w końcu :( I to l4 tygodniowe mam właśnie do 3 czerwca i szukam jakiegoś gina na ten dzień, a z tego co widzę to 90% ginekologów na www.znanylekarz.pl akurat w ten dzień nie przyjmuje -_-

• Near Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl mam pytanko zrobiłam też badanie moczu i wyszły mi bakterie o.O max powinno być 385,80 a ja mam 814,90... miała któraś z Was coś takiego? Można to czymś leczyć? Powinnam panikować? Lekarz ogólny dzisiaj zerknął i stwierdził, że może źle badania wyszły o.O

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ