X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Rodze w styczniu 2018
Odpowiedz

Rodze w styczniu 2018

Oceń ten wątek:
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba do odwołania justi,
    Mój mąż nie jest w dodatku pocieszony bo odczuwa jakiś dziwny dyskomfort i mówi ze ma nadzieje ze nie będę musiała tego cała ciąże stosować,
    U mnie były dwa poronienia w zeszłym roku i dlatego go aplikuje,
    Czasem zastanawiam się czy nie powinnam czegoś jeszcze brać, jak duphaston,
    Ale nie mam plamien, krwiaczkow i skurczowym bólów, wiec chyba nie ma po co..

Z tymi bólami głowy dokładnie mam tak jak ty, zeszłe dwa tyg dały mi najbardziej w tyłek,
    Dziś pomogła kawa parzona z jednej łyżeczki i ciepły prysznic póki co..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 13:29

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam dosyć. Serdecznie. Dosyć leżenia, dosyć bycia zależną, dosyć proszenia się o wszystko.. Jak bardzo bym już chciała wrócić do robienia czegokolwiek mając przy okazji w brzuszku zdrowe dziecko i żadnego krwiaka ;(

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidulko :(
    Tez bym wolała normalnie pracować, sama nie wiem co tam w brzuszku się u mnie dzieje..
    Rano ból głowy, wieczorem ból pleców i pośladków, nawet by mi to nie przeszkadzało gdybym mogła robić wszystko jak zwykle..
    Mogę leżeć byle by NAM się tym razem udało ..

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przestałam liczyć dni do wtorkowej wizyty, przerzucam się chyba na godziny ;) Ale dzisiaj mam kryzys jak nie wiem, denerwuje się czy wszystko dobrze, a z drugiej strony patrzę na te wszystkie niezrobione w domu rzeczy i szlag mnie trafia.. Nawet najkochańszy na świecie facet nie zauważy, że pranie 'schnie' już trzeci dzień na dworze, a że butli z gazem nie miałam przez 4 dni, bo gaz się skończył, to przecież żaden problem.. Co, jogurtu nie mogę zjeść zamiast jajecznicy..? Masakra :(

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie przepadałam za jogurtami ;)
    dziś w siebie umusilam bo nie miałam chlebka, po 14:00 dopiero mi się poprawiło i wybrałam się do sklepu, tez się czuje jakaś taka osłabiona życiowo..
    Może mogłabyś kogoś poprosić Casjopea o wyręczenie twojego męża w wymianie butli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 20:36

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o to chodzilo, ze walczylam z nim, ze to on ma zrobic, bo jest facetem, glowa rodziny, samcem itd. :p Do tej pory oczywiscie robilam to ja. Ale w koncu dzisiaj dokonal tego zacnego dziela i lekko skruszony przywiozl butle.. A bylam juz na tyle zdesperowana, ze mialam w planach podac mu na obiad surowe ziemniaki i surowe udko kurczaka :D Tak wiem, ze mam jeszcze do dyspozycji piekarnik. Ale on tego nie wie, hue hue hue ;)

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he brawo mała ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 22:12

Casjopea lubi tę wiadomość

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie tu ucichło :)

Chyba wszystkie się stresujemy tak samo nadchodzącym tygodniem i wizyta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 07:42

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam to samo napisac klio86 ;) To moze przypomnijmy sobie wszystkie nawzajem kiedy ktora ma wizyte i o ktorej godzinie :) Ja wtorek 4.07. godz. 9 rano. To bedzie moj 11 tydz plus 1 dzien, myslicie, ze beda juz sprawdzac dzieciaczkowi przeziernosc karkowa itd.?

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin 06.07 w czwartek o 17:30 to będzie 12 tc,
    Będę mieć przezierność wtedy, przynajmniej jest zaplanowana..

Nie wiem Casjopea czy Tobie już będą robić, pewnie stwierdzą na miejscu w zależności od wielkości dzidzi,
    W widełkach już będziesz.

Chyba zejdę do czwartku :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 08:57

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie juz chyba sni wszystko zwiazane z ciaza - te zle rzeczy tez - ale dzisiaj po raz pierwszy przysnilo mi sie moje dziecko ;) To bedzie ladna dziewczynka powiem Wam :D

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to gratuluje :)
    mnie się tez śni wszystko z ciążą... dziś mi się śniło ze urodziłam wcześniej niż powinnam...ale tez w pełni zdrowe.
    Ale to chyba dlatego ze oglądam ostatnio dużo filmików związanych z ciaza i dzieciaczkami..

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :)
    Bez strsu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 14:37

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klio86 jakas pustka zapanowala, chyba calkiem same tu zostalysmy..

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ? Nie wiem co się stało, wszystkie na urlopy powyjeżdżały i się relaksują,
    A my tu panikujemy ;)

Moze tez powinnysmy sobie odpuscic Forum do wizyty?

Umówmy się Casjopea ze się po wizycie zamelduje każda już,
    Dobrze ze mam trochę załatwień początkiem tyg to jakos powinnam przetrwać ;)

Co ty na to ? :)

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, ja jestem :-) Przepraszam, że się nie odzywałam, ale miałam trochę spraw do ogarnięcia końcem tygodnia.
    Ja mam wizytę w poniedziałek wieczorem, prenatalne 25 lipca. I wiecie co? Jakoś zupełnie się nie martwię, wiem podświadomie, że wszystko będzie dobrze.
    Trzymajcie za mnie i za kropka kciuki, bo ja cały czas trzymam za Was. I nic się nie martwcie i nie panikujcie. Wszystko będzie dobrze.

Buziole :*

Klio86 lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia chcialabym miec takie podejscie.. :)

Klio86 ja chyba nie wytrzymam bez publicznego panikowania przed wtorkiem :p :p

Klio86 lubi tę wiadomość

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea, muszę wierzyć w Kropka, bo kto ma wierzyć, jak nie jego mama? :-)
    Nie panikuj, spokojnie wyczekaj do wtorku. Będzie dobrze.

x8qc98p.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj byłam na sor przez te plamienia. Z dzidzia ok, plamienie raczej z hormonów. Za to ciśnienie....156/98... tak się stresuje na widok cisnieniomierza po pierwszej ciąży. W domu też się stresowałam mierzeniem ale miałam już 130/76 więc ujdzie. Mam nadzieję że moja głowa w końcu przestanie się stresować na pomiarach bo oszaleje

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kropek od poniedzialku ponoc zacznie nosic zaszczytne miano 'plodu' ;)
    Ja do czasu krwiaka bylam absolutnie pewna, ze wszystko bedzie dobrze, ale gin mnie tak nastraszyla, ze teraz juz sie denerwuje :)

Agulka901 ja z kolei mam tetno agonalne moznaby rzec ;) To ponoc tez nie za dobrze, bo moze dziecko byc dosyc male. Myslicie, ze to prawda?

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ