Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli jednak się udało, Elvi. Gratuluję!!!
Emi36, obserwuj na razie, czy to plamienie nie jest inne niż Twoja zwykła @. Który to dzień cyklu?
A ja chyba jutro albo pojutrze spróbuję z tymi testami owulacyjnymi, pewnie za wcześnie, ale miewam też cykle poniżej 20 dni, więc nie chciałabym przegapić. -
Trzeba być dobrej myśli
Ja dzwoniłam do ginekologa, kazał mi przyjechać gdzieś za trzy tygodnie Ale powiedziałam mu, że luteina mi się kończy więc będę u niego na wizycie w poniedziałek, więc podejrzewam, że usg dopochwowe zrobi.
Kazał luteinę brać.
Także pozostaje mi odpoczywać, normalnie funkcjonować, brać luteinę a reszta w rękach Boga -
Kagura to 4 tydzień miałam mieć @ wczoraj mam regularnie co 25 dni
A oprócz tego mam endo 1 stopnia wiec juz sama niewiem
Cały czas mam ta nadzieje -
Helo. Byłam u gina tego nowego... Jutro mam zrobić badania krwi. Będę miała zastrzyk z pregnylu? Nie pamiętam dokładnie nazwy - na pęknięcie jajeczka, zrobią mi inseminacje w klinice niepłodności... Wiec walczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:15
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Trzymaj się, Emi i głowa do góry. W tym cyklu na pewno będzie lepiej .
Tak jest, Basiu, musimy walczyć o swoje . Mam nadzieję, że wszystko gładko pójdzie.
U mnie na razie owulki ani widu, ani słychu. Zobaczymy za kilka dni. Najgorsze, że w zasadzie cały czas odczuwam jakiś dyskomfort w piersiach, chociaż nie jest to na szczęście nie do zniesienia. Chyba znowu mi hormony figle płatają. @ też takie trochę inne od dwóch cykli mam - może przez stres? I jeszcze zapalenie dziąseł i jakaś afta czy coś mi się zrobiła, bo się ugryzłam, ja to mam szczęście ostatnio xD. Ale dosyć narzekania, trzeba się szykować do boju. Jak przez 2-3 następne cykle nic z tego nie wyjdzie, to chyba się do innego ginekologa będę musiała wybrać, bo ten dał do zrozumienia, że już swoje zrobił przy moich diagnozach. No nic, może się uda siłą rozpędu po innych zafasolkowanych . -
nick nieaktualnyWitajcie.
Podczytuje was. Jestem obecna
Teraz to jestem tak zabiegana przedszkole, praca, dom i inne obowiązki.......
Tak dziewczyny walczymy nowy cykl nowe możliwości!!
Ja kupiłam wiesiołek (ale coś się dziwnie po nim czuje) i dokupiłam żel conceive plus mam nadzieję, że dopomoże bo jak nie ..........szkoda gadać.
Mężusia nafaszerowałam witaminkami.
-
Zita, a jak u Ciebie? Kurcze, wydawało mi się, że tak niedawno o Twojej ciąży czytałam, a tu już 22 tydzień .
Żabka, to poobserwuj się jeszcze chwilę, a jak dalej będziesz się dziwnie czuła, to może skonsultuj z lekarzem, czy powinnaś brać. Może coś innego o podobnym działaniu poleci .
green wrote:Witajcie.
Kagura, dziekuje, ze pytasz
U mnie ok, lezymy do 23 wrzesnia musze wytrzymac minimum do 16, a super by bylo, jakby jednak do 23;) wtedy odstawiam nospe, luteine i magnez i niech sie dzieje wola nieba szyjka miekka, skraca sie powoli, a ja nogi zaciskam, bo skurcze odczuwam juz dosc wyraznie. Ale to te przepowiadajace, takze na razie nie ma tragedii -
Kagura sama nie mogę uwierzyć w to, że to już 22 tydzień. Dziękuję, że pytasz czuje się dobrze, czasem doskwiera mi zgaga i mam opuchnięte stopy i dłonie, ale nie mogę narzekać Będę miała synka powoli kupuje wyprawkę, czapeczki z batmanem itp. hehe
Całym sercem jestem z Wami dziewczyny, nie udzielam się aktywnie na forum, ale cały czas obserwuje Was i z całych sił kibicuję.
-
A ja pierwsze dni w szkole. Wyobraźcie sobie, że chyba mam ciążę wypisaną na twarzy, bo moja pani dyrektor zapytała mnie się przy obecności kilku nauczycieli czy przypadkiem dobrze podejrzewa Nie miałam jak się wyprzeć, bo przecież jak bym skłamała to za miesiąc dowiedziałaby się, że ją okłamałam. Także odciążyła mnie od stresu związanego z oznajmieniem jej o ciąży. Nie była jakaś zła, na razie nie wzywa mnie na dywanik i nie podpytuje niczego, a ja pracuje i robie swoje.
Mam tylko nadzieję, że pójdzie mi na rękę abym miała pracę do porodu, bo ja jestem na umowę na zastępstwo i dziewczynie kończy się macierzyński w marcu a mi poród niby na początku maja. Jednak ta koleżanka będzie jeszcze mogła wykorzystać zaległe urlopy, wakacyjny 2 miesięczny. Abym macierzyński mogła brać muszę w dniu porodu być na umowie, wtedy nawet jak po porodzie praca mi wygaśnie, to będę dostawała macierzyński z ZUS.
a razie dobrze się czuje, bulgocze mi w brzuchu ciągle, nowy objaw: zaczynam spać całymi popołudniami i jestem wrażliwa na zapachy. Poza tym ok.
A co u was dziewczynki??? Starania w toku??? Działać, działać i nie odpuszczaćżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElvi niektórzy nie wiem jak ale potrafią właśnie powiedzieć czy dziewczyna jest w ciąży tylko patrząc na nią ja sama się spotkałam z taką osobą która nie mogła wiedzieć że jestem w ciąży a mojego teścia babcia miała taki "dar"
My przeprowadziliśmy się do innego miasta blisko szpitala w którym chce rodzic, czekamy aż nam założą internet a w telefonie pakiet zwalnia i nie jestem na bieżąco dlatego dalej trzymam kciuki za Was i mam nadzieję że jak wejdę następnym razem to ciężarnych przybędzieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 23:07
-
Wróciłam, od dzisiaj lutka, brak jakichkolwiek objawów w tym cyklu, jednakowy śluz, więc nie będę dłużej czekała, bo to już 22dc.24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Hej dziewczynki Dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa. Miałam pójść za trzy tygodnie, ale luteina mi się skończyła. Poprosiłam go o usg, ale powiedział, abym się nie nastawiała, że coś zobaczę, bo to dopiero początek 6 tygodnia. Nie było jeszcze zarodka widać, ale pęcherzyk ciążowy jest, umiejscowiony w dobrym miejscu, o prawidłowych kształtach. Kolejna wizyta 21 września. Wtedy powiedział, że będzie zarodek i akcja serca i wtedy założy mi kartę. Na razie dał mi luteinę i przepisał witaminy Pregna Plus, kwasu foliowego już nie kazał brać, bo podobno w tych witaminach wszystko jest.
Dał oczywiście skierowanie na wszystkie podstawowe badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 18:41
żabka04, zita123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuuuuper Elvi to teraz duuuuuzo odpoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo. Cieszę sievrazem z tobą
U mnie starania pełna gębą mam nadzieję że coś z tego wyjdzie hihi bo ile można
Trochę lipa bo owulacja będzie jutro a u mnie teście dzieciaka pilnują...... Ale jakoś będzie trzeba ich wygonić na spacerek z wnusia i dorobić na szybkiego co nieco