Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:Dziewczyny jestem w ciąży. Beta 256,8. Siedzę i ryczę i nie wiem co mam robić. Na pewno jutro pójdę powtórzyć, żeby sprawdzić czy przyrasta.
Ja ci powiem co masz robić. Masz się cieszyć i nie martwić na zapas;) wiem że łatwo się mówi, ale teraz poza łykaniem dupka, odpuszczeniem treningów i unikaniem stresów niewiele możesz zrobić. Póki co beta jest bardzo ładna, więc napawaj się każdym dniem ciąży:)
Jak będziesz robić jutro betę skontroluj od razu przy jednym ukłuciu progesteron i tsh.
Jeeeej ależ fajnie
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Dzięki Wszamanka za miłe słowa:) Rany czuję się taka zagubiona... Najlepsze jest to, że od przyszłego tygodnia zaczynają się moje zajęcia fitness w klubie. Dziś potwierdzałam grafik wszystko poszło na stronkę itd., w piątek miałam podpisać kolejną zleceniówkę...... Mam jeden mętlik w głowie A przed chwilą mnie teściowa na wino wołała, naściemniałam, że biorę leki, których nie można mieszać z alkoholem. . . . . Co do badań to miałam zrobić jutro właśnie betę i progesteron, o tsh nie pomyślałam, zrobię też. O.
-
Totoro wrote:Dziewczyny jestem w ciąży. Beta 256,8. Siedzę i ryczę i nie wiem co mam robić. Na pewno jutro pójdę powtórzyć, żeby sprawdzić czy przyrasta.
Totoro, ja pie**le aaaaaa! Siedze i tez rycze. Tak strasznie sie ciesze kochana :* musze sie uspokoić i później napisze cos sensownegoNasz cud ❤ Lilianna
-
tak byle dalej gładko szło... Jestem pełna obaw... co innego jak starają się w pełni zdrowe osoby a co innego jak u mnie problem, u męża problem... Boje się, że progesteron nie będzie odpowiednio wysoki... albo inne hormony... albo z tym plemnikiem coś nie tak i się nie utrzyma ciąża:( o rany
-
Totoro, nawet jeśli progesteron będzie za niski, to będziesz brać dupka i luteine, plemnik skoro skoro dał radę, to znaczy że jest silny i zdrowy. To że mieliście trudności z zajściem w ciążę, wcale nie oznacza że z samą ciążą będzie coś nie tak. My tu wszystkie zakładamy (A nawet więcej-my to wiemy ) że teraz będzie już wszystko dobrze i tak jak należy, tak że ty też musisz zacząć tak myśleć obawy będą cały czas, w końcu to długo wyczekiwana ciąża, ale tyle ile się da, tyle wynajduj pozytywnych myśli:)
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyTotoro omg!!!!!!
Ja pitole co za niespodzianka za....bista!!!!!!
Jej jak ja się mega cieszę fiu fiu fiuf iu!!!!!
Mówiłam kochana luz w portkach!?!
Dupka bierz 3x1 jeśli będziesz plamic 3x2.
Jak coś dzwoń do lekarza.
Dużo się oszczędzaj.
Zapomnij o treningach.
Będę zaglądać.
Hura!
Zdrówka życzę
Ps myśl pozytywnie wiem ciężko ale najgorsze myśli zajmij zaraz pozytywnymi.
Trzymam kciuki
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 21:38
-
Boże jak ja się cieszę, że Was mam :* Póki co biorę dupka po 1 tabletce rano i wieczorem. Jutro zobaczę jaki progesteron wyjdzie i jak już będę miała wyniki to chciałabym skonsultować z lekarzem i tu mam dylemat - w klinice mój doktorek przyjmuje tylko w poniedziałki;/ numeru bezpośrednio do niego nie mam, na ten poniedziałek już mnie pewnie nie umówią... zastanawiam się czy się na wizytę do mojego lekarza wcześniejszego nie umówić, on jest na telefon... tylko to też tak kurcze... nie chcę jeździć tylko do niego, bo gdyby się coś posypało i potem znowu do kliniki musiałabym wrócic...
-
nick nieaktualny
-
Żabka ja dopiero teraz odczytałam Twoją pierwszą wiadomość, wcześniej zauważyłam tylko tę o ginku i klinice:D Dziękuję za gratulacje Treningi idą na bok oczywiście. Jeśli będzie wszystko ok to przejdę na tryb treningów dla kobiet w ciąży, bo tak zaprzestać się ruszać to też niezdrowo:) Ale jeśli będzie taka potrzeba to i całą ciążę przeleżę. Jestem gotowa na wszystko, byle było ok:)
MaGo dziękuję!!!
Oby teraz beta ładnie przyrastała...żabka04 lubi tę wiadomość
-
Totoro przede wszystkim gratulacje a po drugie do progesteronu nie musisz być na czczo to nie OB ani glukoza. Jak przeczytałam dupka bierzesz dopiero od ilu dni 2? Więc jak jutro weźmiesz to nic się nie dzieje, gdyż nie ma jeszcze takiego stężenia we krwi. TSH jak będziesz robiła to też nie na czczo. Ogólnie te badania które chcesz zrobić, to robisz po dobrym śniadaniu.
Młodaaa na moje oko to robiłaś ten wykres w różnych godzinach (jestem świeżo po nauce dla narzeczonych i o naturalnym planowaniu rodziny - jakaś wiedza po tym została), więc zakres godzin masz różny, ale była owulacja, widać to po wzroście. Te ostatnie pomiary robiłaś bardzo wcześnie, jeśli dodać różnicę za godzinę 0,10 i za pół godziny 0,05 to wygląda że możesz być w ciąży.
Na to pieczenie to zaparz sobie zieloną herbatę, ale uważaj żebyś nie wkładała do wejścia do pochwy. Zielona herbata ma dobre działanie bakteriobójcze i łagodzi podrażnienia, wypróbowałam. -
Totoro, dupka spokojnie możesz brać, on nie wpływa na wyniki, co innego luteina. Dlatego ja w ciąży wolałam brać dupka, wyniki były miarodajne. I tak jak Talla pisze, nie musisz być na czczo
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄