X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu nie bój żaby :D on sam chce ja go do niczego nie zmuszam :D a przynajmniej wypocimy kalorie Hahah :D

Żabka biedny bocianek :(
    U nas burzy nie było wczoraj ale śledzę radar burz i ładnie dawało, poszło od Wrocławia w gore o.O za to dzisiaj co chwile u mnie grzmi i pada. A po 8h drogi na pewnie jesteśm zmeczona, odpoczywaj Kochana :*

Totoro będzie dobrze :* Bierz antybiotyk i nie myśl o tej toxo, najważniejsze że wcześnie wykryte :)

Ja dzisiaj 11dzien cyklu, kochamy sie od 6 dnia. Ale tak na luzie bardzo a nie jak maszyny :) okropnie mnie sutki dzisiaj bolą, pierwszy raz tak mam w owu :O
    Tak mnie cieszy perspektywa jeszcze 3ech dni wolnych ze ojej <3 Dzisiaj na obiadek domowy kebab i zupa ogorkowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 15:53

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekałam na miesiączkę i 11 sierpnia wieczorem dostałam plamienia, które trwało do dnia następnego do południa. Wieczorem była to świeża, czerwona krew, ale ta ranna już brązowa. I od tamtej pory nie mam już nic. Nie wiem czy liczyć to jako już pierwszy dzień cyklu, czy poczekać, może miesiączka się rozkręci jeszcze, czy robić test ciążowy? Czy możliwe jest, że zaszłam, skoro w ostatnim cyklu, ginekolog stwierdził, że miałam za małe pęcherzyki?

ug37io4pr3i41gg4.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, zrobiłam test i negatywny...

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt może lepiej spróbować zrobić betę? Na test może być za wcześnie,beta najpewniejsza :)

Feeva wyłączyłam zupełnie myślenie o toxo. W ogóle dalej mam wątpliwości czy to na pewno to, bo mam tak malutko przekroczone normy... No ale nie zaryzykuję oczywiście czekania 3 tyg. na powtórkę badania, bo wolę uderzyć teraz niż jak się badziewie rozhula na całego. Dlatego biorę antybiotyk i mam nadzieję, że unicestwię dziada. O.

Lilianap jak tam się czujesz? :) u mnie dalej mdłości, głównie rano, ale w ciągu dnia też mnie trochę muli. No i zachcianki po prostu z dupy totalnie, za przeproszeniem O.o mdli mnie po słodkim, nie mam zupełnie ochoty, ale np., dziś jak zobaczyłam drożdżowkę z serem w sklepie to myślałam, że umrę, musiałam kupić X_X zresztą dalej bym jadła O.o no i moja nowa miłość - paprykarz szczeciński <3 popoludniami senność mnie straszna ogarnia, dziś się nawet trzymam, ale wczoraj całe przespałam O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt jak była żywa krew, ale tylko jeden dzień to myśle, że raczej mogą to być problemy hormonalne. A skoro były za małe pecherzyki to rozumiem, że owulacji nie było? Dostałaś coś na wywołanie @? Jak ja miałam cykle bez owu to bez tabletek mogłabym czekać i 3 miesiące na @, czasem tylko jakieś plamienia i nic.

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nadzieję że mi się dzisiaj rozkręci @, wtedy tylko jeden dzień zahaczyłby o wyjazd, a tu tyko rano trochę zabarwionego śluzu i cisza, wrr..

Totoro, bo w końcu dobrze mówisz, myśleć masz tylko o dobrych rzeczach, od rozwiązywania problemów masz lekarza w ciąży:)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, chyba ponownie dołączę do wątku Staraczek... Opowiem krótko moją historię: mam córkę, w listopadzie kończy 5 lat, udało się za 1szym razem. Od grudnia 2014 roku staramy się z mężem o drugie dziecko, w 2015 roku ciąża biochemiczna. W czerwcu tego roku zobaczyłam 2 kreseczki... Cudowne, byłam w szoku. Wizyta u lekarza w 6tc według daty miesiączki, gin zaniepokojony, brak serduszka, ale tak się zdarza, może za wcześnie, zrobić bete. Beta wysoka ponad 6 tys. 3 tyg później ponowne USG, znów brak serduszka, tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym... Ponowne badania, zbyt wysokie tsh, zalecony euthyrox, beta ponad 50tys. Stwierdził, że powinno być dobrze, skoro taka beta, ale ja już straciłam nadzieję. Jak to możliwe, że w 9tc nie widać nawet serduszka? Test pozytywny w 29dc...

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo żyje ;) mdłości mam już całe dnie. Do tego zawroty głowy i ciemno przed oczami mi się robi. Senna jestem cały dzień ale poważny kryzys mam ok 17. Prawie wszystko mi śmierdzi, na słodkie patrzec nie moge i tylko ostre bym jadła. I te cholerne wzdęcia. Cały pakiet ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Bu dobrze prawi, ja tak samo potrafiłam ie mieć miesiączki przez 3 miesiące w cyklach bezowulacyjnych, a czasami nagle po takim czasie czułam owulację a po kilku dniach od razu przychodził okres :/

Wszamanka jestem pozytywnie nastawiona :) pierwsze stresy przeżyłam przy kontrolowaniu bety - było ok, potem cały czas mnie nachodzily myśli, że nie zobaczę zarodka, że będzie puste jajo płodowe - jest ok, zarodek z serduszkiem. Robię wszystko co mogę, żeby było ok, musi być ok. :)

Nastiness trudno powiedzieć co jest na rzeczy... Wiesz kiedy miałaś owulację? Może dzidzia jednak młodsza? U mnie wg daty ostatniej miesiączki dziś 7t+1 a wg usg 6t+4:) przy becie ponad 10 tys było u mnie widać tylko pęcherzyk. Kolejna sprawa - znasz tego lekarza, masz do niego zaufanie? Może sprzęt jakiś badziewny? Może spróbuj umówić się do kogoś innego na wizytę żeby się upewnić?

Lilianap wiem co czujesz ;) u mnie też straszne wzdęcia, szczególnie wieczorami, masakra. I też popołudniami i wieczorami straszne spansko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 20:00

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie ma lekarza, którego obdarzylabym większym zaufaniem, mam się pokazać po 2 tyg. Owulacja 24.06, raczej nie jest możliwe, by było inaczej.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastiness to trudno mi powiedzieć... Trzymam mocno kciuki w każdym razie, żeby zarodek wreszcie się pokazał. Daj znać koniecznie po kolejnym usg.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu na razie miałam pierwsze usg dopochwowe, wtedy lekarz powiedział, że prawdopodobnie nie było owulacji i muszę się do niego zgłosić w tym miesiącu około 13 dc i myślę, że wtedy już mi coś przepisze. Tylko teraz nie wiem czy liczyć cykl od tego dnia "plamienia"... poczekam jeszcze 2,3 dni może @ się coś rozkręci, a jak nie to dzwonię do swojego gina...

Ech... ostatnio dowiedziałam się, że pewna kobieta z mojej miejscowości urodziła dziecko w łazience!!!! To kobieta, która nadużywa wszystkiego, a o tym, że jest w ciąży nawet nie wiedziała!! Dziecko na szczęście jest zdrowe.
    Boli mnie tylko to, że ty się starasz, że pragniesz dziecka, a nie przychodzi to z taką łatwością...

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dziękuję bardzo. Na pewno zostanę tu na dłużej, nie mam wsparcia wśród bluskich, chcą, żebym żyła zasadą jest dobrze, to dobrze, jak będzie źle to trudno, nie rycz ogarnij się, tez bym chciała nie potrzebować środków anty, ciesz się póki mozesz...

Kejt też nigdy nie mogłam zrozumieć, jak to jest nie chcą dzieci, kombinują jak mogą żeby usunąć, a zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci, a jak ktos latami sie stara, to nie może...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, Nastiness stały problem :/ kiedyś tu już pisałam, że akurat w chwilach kryzysu przyszła do mnie jedna z uczennic, która wpadła (17 lat) i godzinę opowiadała mi o spioszkach, łóżeczkach, wozeczkach itd... Odchorowalam tę rozmowę... :/ znam też kobitkę z mojej miejscowości, która chyba nigdy nie była trzeźwa a dziecko po dziecku, już ma po połowie Polski porozrzucane dzieci w rodzinach zastępczych, domach dziecka... Masakra. Nie wiem jak u Was kwestie wiary, ale mi było lepiej po wysłuchaniu ojca Szustaka:

https://m.youtube.com/watch?v=dTZONbCOCe4

Jeśli macie ochotę to wysłuchajcie, mi to pomogło i stwierdziłam, że tego się trzeba trzymać. :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę za tydzień jestem umówiona na hsg, na NFZ:)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka gratuluję :D ja dziś chciałam załatwić receptę ze zniżką na zastrzyki te w brzuch i antybiotyk i dupa, wysiedzialam się z tymi zdechlakami dookoła i nic nie załatwiłam -_- 130 zl kolejne poszło, a zastrzyki mam brać do 12 tyg. -_-

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanko to super ;) to już jakiś postęp. Dużo dziewczyn zachodzi po drożności ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dzięki za link. Czytałam kiedyś książkę o. Adama Szustaka ze słowem adwentowym. A tutaj w tym filmie bardzo pięknie o tym mówi...

Ps Mam dzisiaj mega obolałe piersi. Może nie tyle co obolałe, a strasznie wrażliwe. Czekanie i niepewność dobija...

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak chcesz to po taniości Ci moge odsprzedać te zastrzyki na rozrzedzenie bo mam 2paczki i juz raczej mi sie nie przydadzą a szkoda żeby się przeterminowały. Mój facio jak miał gips to brał, lekarz wypisał mu receptę na 3opakowania a wykorzystał 1 :/ i 2 zostały i pieniądze w dupę. Chętnie sie ich pozbędę jeśli Tobie się przydadzą :)

Ja od trzech dni mam mega wrażliwe i bolące sutki, a jest dzisiaj 13dzien cyklu. Pierwszy raz mam taki okoloowulacyjny objaw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 16:48

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam jakiś wzmożony ból i swędzenie piersi , ewidentne czas na nowy stanik , bo wszystkie mnie drażnią :/ No i najlepsza moja zachcianka dzisiaj to schab ze śliwką Haha Przyjdę z pracy i zamierzam sobie zrobić te mini święta hihih a jak tam Wasze objawy ? Bo ja do tej pory żadnych innych nie odczuwam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 17:32

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ