Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim!
Przyszłam do Was z niemałą zagadką. Mianowicie - mam cykle 28 dniowe (+/- 2 dni). Ostatnią miesiączkę miałam od 26.08-30, więc kolejna powinna być od 23-27.
Stosunek bez zabezpieczenia miał miejsce 7 sierpnia i 10, a 8 z tego co kalendarz pokazuje była owulacja. Miesiączki jak nie było, tak nie ma. Robiłam trzy testy, ale jak się okazało za wcześnie, bo jakoś między 23 a 29.
Ogólnie to przez cały ten czas dziwne rzeczy się ze mną działy. Przez dłuższy czas nie odczuwałam wcale głodu i ciężko było mi cokolwiek przełknąć, a od dwóch-trzech dni jem jak głupia.
Upławy mam przezroczyste i baaardzo dużo ich jest (jakbym ciągle podniecona chodziła :x),czasem białe. Jakoś w drugim czy trzecim dniu zapowiadanej miesiączki miałam beżowe, baaaardzo jasne upławy i w sumie już się nastawiałam na miesiączkę,a tu nic. Ciągle jestem zmęczona, niewyspana (przedtem śpiąc nawet 4h cały dzień spędzałam aktywnie i 0 zmęczenia). Pocę się też dużo bardziej niż wcześniej i pryszcze mnożą mi się tylko na skórze. Stres na pewno na to nie wpłynął, bo go nie było .
Dziś robiłam badanie na beta-HCG i wyszedł negatyw, bo <0,100, a norma na 3 tydzień to 5,8-71,2, ale czy już mogłoby być dodatnie? Leci mi już kolejny cykl, 05.09 miała być owulacja, a upławy odkąd powinnam mieć okres jak wyżej. Jak myślicie? Może to być ciąża czy raczej nie?
Jutro idę do lekarza i czy jeśli istnieje ryzyko ciąży to ginekolog wykryje tak szybko? -
Alicja110 witamy:) No jeśli beta wyszła ujemna to niestety raczej nie ma co liczyć na ciążę;/ Obstawiałabym po prostu jakieś zaburzenia hormonalne. Ja miałam straszliwie skopane cykle i wyglądało to podobnie;/ 1000 objawów, brak miesiączki a potem przychodziła po nawet 60 dniach albo wcale;/
-
Alicja hmmm, ciekawy przypadek. Jak beta wyszla negatywna to raczej na pewno ciązy nie ma. Wiadomo, testy moga klamac, ale beta nie.
Ale bardzo dobrze ze się zapisalas do lekarza, wszystko sprawdzi, moze to byc jakis torbiel np lub sprawa hormonalna. Daj znac jak wrocisz.
-
Lilianap ja po 3 tyg okropnych, calodniowych mdlosci, gdzie tylko lezalam, zero jedzenia, zero picia, dopiero wczoraj poczulam sie ciut lepiej, na tyle ze moge chociaz usiasc i przejsc sie po mieszkaniu. Nie wiem czy to przypadek czy zadzialala rada ktorejs z dziewczyn, zeby kwasu foliowego nie brac rano, bo moze potegowac mdlosci. Do tej pory bralam zawsze rano po sniadaniu, a od 3-4 dni na noc. Moze dziala, moze przypadek, ale mysle ze warto sprobowac. U mnie niestety wszystko co z imbirem odpada bo jestem na niego uczulona.
-
Kurcze, coś pamiętam, że mi się obiło, że z 28dniowymi cyklami jakoś to inaczej może wyglądać, nie wiem już sama.
Poza tym - kiedy mniej więcej Waszym zdaniem mogło dojść do zapłodnienia? Bo nawet swoim obliczeniom już nie ufam .
W każdym wypadku od kilku lat cykle mam niezmienne i nawet jeśli opóźnienia były to mój organizm zachowywał się normalnie.
W kazdym razie dziękuję za pomoc, będę informować na bieżąco i przepraszam za spam z pytaniem, ale coś mi znikały te moje posty.
Oczywiście zdrówka dla Was i maluchów oraz powodzenia dla starających się o bobasy . -
Totoro nie martw się na zapas Bo osiwiejesz do końca tej ciąży
Alicja jak dziewczyny piszą beta nie kłamie mi wyszło 760 na 1 dzień przed okresem już, a u Ciebie jest na prawdę niziutka Ale dobrze ze idziesz do gina, niech zobaczy czy nic się nie zrobiło co mogłoby zaburzyć cykl, bo jeśli Ci sie okres spóźnia to beta wyszłaby już. W każdym razie informuj nas No i trzymam kciuki za ewentualny kolejny cykl, aby był udany i żebyś doczekala się ciąży
Co on imion ro syn będzie Tymon , a dla córki jeszcze nie wiem Nie możemy się zdecydować, nie ma takiego imienia damskiego które podobałoby mi sie jakość wybitnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 20:49
-
Ja imiona już dawno mam wybrane, tylko coś w ciążę nie mogę ponownie zajść.. Czekam i czekam na malutką Adelę i Adama
Totoro, niech czas do wizyty szybko Ci zleci, żebyś mogła być spokojniejsza. I od razu chwal się zdjęciem:)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Dzięki kochane dam znać po wizycie i wrzucę zdjątko
Feeva mi się dla chłopca podoba Tymoteusz a dokładnie Tymek, ale mamy, że tak powiem, średnio wyszukane nazwisko i jakoś mi się to gryzie xD ogólnie mamy 4 typy - Liliankę, Marysię, Franka i Stasia, ale najbardziej skłaniamy się właśnie ku tym pierwszym, o których pisałam
Wszamanka, Nastiness, Alicja, Bu i pozostałe staraczki - przesyłam ciążową energię, wiruski, cokolwiek i zachodzić ładnie szybciutko!
wszamanka, Nastiness lubią tę wiadomość
-
Totoro, ja do grudnia (minimim) jestem abstynentka... chyba, że gin da zielone światło wcześniej.
I ja już od ponad 5 lat dla chłopca też mam wybrane imię, czekam na Tymusia - Tymoteusza Za żadne skarby nie zmienię tego imieniaFeeva lubi tę wiadomość
-
Mi się zawsze dla dziewczynki podobało imię Liliana, Lena, Amelka, ale mój T. nie jest przekonany, tym bardziej, że jego bratu urodziła się córa Liliana to my już tak nie nazwiemy Coś czuję, że nasza córka będzie bezimienna xD
Tymoteusz też śliczne, ale już uparłam się na Tymon, Tymek, Tymuś
Czekamy Totoro na zdjątko
A Wam dziewczyny, starającym się, też wysyłam swoje wiruski Trzeba w końcu zrobić tą babybibę! -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8bb8887e717.png
Moja dzidziunia 3,9 cm:) wg pomiaru 10tc+6 na zdjęciu wyszła jak duszek ale gin pokazał mi po kolei rączki i nóżki
"Póki co nic nie budzi niepokoju"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 18:40
Lilianap, żabka04, wszamanka lubią tę wiadomość
-
Totoro wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8bb8887e717.png
Moja dzidziunia 3,9 cm:) wg pomiaru 10tc+6 na zdjęciu wyszła jak duszek ale gin pokazał mi po kolei rączki i nóżki
"Póki co nic nie budzi niepokoju"
Ale duża!Totoro lubi tę wiadomość