X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Edwardo, jeśli lubisz ciuszki z jedzeniem to looknij na kolekcję dziecięcą "i love milk" na mosquito, nie wiem czy widziałaś te przecudne rompery, bluzy, spodenki czy body np. we frytki, buteleczki z mlekiem albo ciasteczka :D no boskie.

Tak !!! Znalazlam zupelnie przez przypadek pare dni temu! Cudo!!! kupilam spodenki i bluze z frytkami - najpiekniejsze i najzabawniejsze jakie spotkalam dotad :D:D Zakochałam sie w ich kolekcji. Czaje się jeszcze na ciasteczka :D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tak !!! Znalazlam zupelnie przez przypadek pare dni temu! Cudo!!! kupilam spodenki i bluze z frytkami - najpiekniejsze i najzabawniejsze jakie spotkalam dotad :D:D Zakochałam sie w ich kolekcji. Czaje się jeszcze na ciasteczka :D

Hahaha dokładnie, ja też zwariowałam, jak ujrzałam te frytki... :P z resztą cała kolekcja jest super.

Zazdroszczę Wam, że macie dla kogo kupować ciuszki... Też bym chciała, tak bardzo :(.

A czy Wy Edwardo długo walczyliście? Jak samopoczucie ciążowe? :)

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Hahaha dokładnie, ja też zwariowałam, jak ujrzałam te frytki... :P z resztą cała kolekcja jest super.

Zazdroszczę Wam, że macie dla kogo kupować ciuszki... Też bym chciała, tak bardzo :(.

A czy Wy Edwardo długo walczyliście? Jak samopoczucie ciążowe? :)

Tez będziesz miała dla kogo, cierpliwości. Kazda z nasz w koncu spotka to szczęscie.

U nas o dziwo szybko poszlo, w 2 cyklu. Zupelnie sie tego nie spodziewalismy przez wiek, tarczyce, ja bylam po wypadku autem, w stresie, szoku pourazowym, depresji...
    Teraz samopoczucie super, jedyna dolegliwoscia jest bol kregoslupa. Ale do 15-16 tc mialam mdlosci i wymioty, glownie lezalam i czulam sie naprawde okropnie. Odzylam wiec w sumie calkiem niedawno :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej maenka ;) ja ogólnie czuje się dobrze. Wiadomo, że ciężko całkiem nie patrzeć na objawy itp ja jestem właśnie w 11 dc ale nie mierze temp, wiec w tym miesiacu nie wiem nawet czy będzie owulka, ale próbować będziemy. Tak po za tym to naprawdę dobrze mi idzie te odpuszczanie chyba, że widzę rzeczy dla dzieciaczków to trochę poużalam się nad sobą i idę dalej ;) ale mam te same odczucie co ty tak bardzo chciałabym mieć dla kogo kupować te wszystkie rzeczu ale doczekamy się w końcu. Jeszcze jedno co postanowiłam to przejść na dietę i zacząć ćwiczyć, mam lekką nadwagę więc mam nadzieję, że jak stracę parę kilo to łatwiej uda mi się zajść w ciążę ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap rzeczywiście masz sporo :)
    My ruszamy z pokojem od lutego <3 Bo na koniec stycznia nam wchodzą fachowcy z drzwiami do pokoi :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzałam krzywą cukrową i znów to samo :/ o ile jakoś to dziadostwo wypije tak nie jestem w stanie utrzymać tego w żołądku. Do tego robi mi się słabo i aż mnie telepie w środku :/ jutro jadę do gina ale nie ma opcji bym przez to 3 raz przechodziła. Prędzej padnę trupem. Pokonała mnie głupia glukoza. Eh brawo.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap każdy ma jakąś słabość :) Twoją jest widocznie ta nieszczęsna glukoza :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, biedna:( ale jak już malutka się urodzi to będziesz się śmiała z tej glukozy, że taka twarda babka z Ciebie a dałaś się jakiemuś cukrowi pokonać ;)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap biedna :( ja cały czas powtarzam, że medycyna tak poszła do przodu, a nikt jeszcze nie wymyślił jak obejść to durne badanie :/ nie jesteś jedyną kochana, mój gin mi mówił, że takie jazdy babeczki po tym mają, wymiotują, mdleją... A kupiłaś zwykłą glukozę czy cytrynową?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki - nie wiem czy widziałyście jaka historia na wątku marcowym - dziewczyna miała wczoraj cesarkę, bo okazało się, że ma bardzo złe przepływy a dzidzia przez to dużą hipotrofię - dzieciątko ma 380g!!! Dzielnie walczą, malutki jest w stanie stabilnym. Takiego malucha można uratować... Wiadomo, że był już w miarę dobrze rozwinięty na tym etapie (termin miała na 24. marca), ale mimo wszystko taka drobinka...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zwykłą ale dałam do niej cała cytryne. Właśnie wypicie u mnie nie jest w tym najgorsze. :/
    Jeju 380 g to tyle co nic :( ale dzieciątko ma bardzo duże szanse. Czytałam o wcześniakach z 24 tc. To dopiero okruszki. Ale wiele z nich jest teraz zdrowymi dziećmi.
    Czym bliżej końca tym bardziej mi siedzi z tyłu głowy widmo porodu przedwczesnego. Choć sama nie wiem czemu.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Powtarzałam krzywą cukrową i znów to samo :/ o ile jakoś to dziadostwo wypije tak nie jestem w stanie utrzymać tego w żołądku. Do tego robi mi się słabo i aż mnie telepie w środku :/ jutro jadę do gina ale nie ma opcji bym przez to 3 raz przechodziła. Prędzej padnę trupem. Pokonała mnie głupia glukoza. Eh brawo.
    O kurcze, biedna.

Mnie po ok 40 minutach zrobilo sie strasznie slabo, goraco, niedobrze, serce mi walilo, rece sie trzesly, zaczelam sapac, dziecko wariowac, na 2 pobranie ledwo doszlam. Tez juz mialam mysli czy isc do kibelka, czy jakby co to tu rzygac, czy do kosza ;p Ale jakies 10 minut po drugim pobraniu zaczelo przechodzic. Ostatnie pobranie juz na luzie.

Mecza nas i dziecko takim badaniem, ani w UK ani we Francji nie ma czegos takiego. Nie wiem jak inne kraje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Miałam zwykłą ale dałam do niej cała cytryne. Właśnie wypicie u mnie nie jest w tym najgorsze. :/
    Jeju 380 g to tyle co nic :( ale dzieciątko ma bardzo duże szanse. Czytałam o wcześniakach z 24 tc. To dopiero okruszki. Ale wiele z nich jest teraz zdrowymi dziećmi.
    Czym bliżej końca tym bardziej mi siedzi z tyłu głowy widmo porodu przedwczesnego. Choć sama nie wiem czemu.

Lilianap te obawy to chyba normalne, ja też sie tym martwię. Cały czas mam ogromną nadzieję, że uda się dotrzymać do terminu. A najlepiej chwilę po, żeby na święta w szpitalu nie wylądować, bo kojarzy mi się ten czasw szpitalach tylko z przypadkowymi dyżurami, problemami z badaniami itp:P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro o kurczę! Moja Marysia w 21tc miała 380g, aż ciężko mi sobie wyobrazić taką kruszynę już na świecie... Ale jeśli to ma uratować jej życie, to jak najbardziej popieram.

Mi poród wypada w okolicach majówki :/ Wolałabym tak szczerze mówiąc urodzić na koniec kwietnia :D Teściowa mi przepowiedziała poród po 20.04, trzymam ją za słowo, że się spełni :D

Co do glukozy to u mnie centralnie obok punktu pobrań jest wc, więc jak coś to będę miała blisko :D

Zapisałam się do bezpłatnej szkoły rodzenia. Zaczynam 6.02 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:42

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Lilusia waży 1120 g i jak zawsze zasłaniała buzie. ❤
    co do glukozy mam sie porządnie najeść i zbadac poziom glukozy godzine i 2 godz posiłku. No i nie trzeba było tak od razu :D

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i to jest rozwiązanie!!! :D super, że tak da radę :D a Twoją Lilusia waży prawie tyle co moja w piątek :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Misia w porównaniu z Waszymi jest jeszcze malym glutkiem XD
    Przed świętami ważyła 380g, teraz pewnie max 500-550 XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tyg różnicy między dzidziami to jest wielka przepaść:D Moja 25. listopada ważyła 403g, 2 tyg później 625g i 4 tyg później 1126g:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Ja już po wizycie. Lilusia waży 1120 g i jak zawsze zasłaniała buzie. ❤
    co do glukozy mam sie porządnie najeść i zbadac poziom glukozy godzine i 2 godz posiłku. No i nie trzeba było tak od razu :D

To teraz podwojny burger, litrowa cola + tabliczka czekolady i na badanie. Takiej to dobrze :) :) :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja dzisiaj po wizycie u lekarza , mała wazy 1100g :)
    Mam dosyć częste skurcze , co prawda bezbolesne , ale gin powiedział, ze jak będą częstsze niż 1 na godzinę( a już mi się tak zdarzało) to mam do niego dzwonić ! Szyjka skróciła się z 4,5 na 3,5 i mówi ze ma lekkie rozchylenia , ale to niby od śluzu , ale ja już jestem przerażona! także kazał mi dużo leżeć i Luteina 3x1 :/ Do tego mam straszne skurcze lydek w nocy , wiec aspargin 2x1 i w razie czego No-spa ! Powiem Wam, ze się trochę podłamałam tym wszystkim :(

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ