WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD ja też od dziecka miałam koty w domu a toxo nie mialam:) zresztą zarażenia od kota to raptem chyba 5% przypadków. Za to 3 razy mialam fałszywie dodatni wynik w ciąży i pamiętacie pewnie, że brałam od 6. tc antybiotyk... :/ w przyszłym tyg idę zrobić morfologie, mocz i coombsa i właśnie mam zamiar powtórzyć toxo na wszelki... A generalnie żyję jak dawniej, jedynie zawsze myję owoce, a przed ciążą to różnie bywało :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kotami tez cale życie. Ale prędzej zarazicie sie właśnie z nieumytych owocow niż od kota. Taki troche mit krzywdzący dla kociaków. Mój kiciuś obserwował dzisiaj jak Lilka w brzuchu szalała. Dotykal delikatnie łapka brzucha. Śmiesznie to wyglądało ;)

Totoro lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jako dziecko jaki owoc albo warzywo mi wpadło w rękę takie jadłam, bez mycia, bez wycierania :)
    Więc myślę że to od tego :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały pieszczoch mi się szykuję. Wypnie się i czeka na glaskanie. A jak tylko zabiorę rękę to zaraz rzuca się w brzuchu :D zaczynam głaskać to od nowa wypchniecie i spokoj heh. Niesamowite jest to jak można zaobserwować co maleństwo lubi jeszcze będąc w brzuchu.

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro pamiętam że miałaś etap luszczacych się sutków-brodawek. Mam tak teraz, są suche i strasznie swędza :/ Smaruje oliwka ale nic nie daje. Co Ci pomogło?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Mały pieszczoch mi się szykuję. Wypnie się i czeka na glaskanie. A jak tylko zabiorę rękę to zaraz rzuca się w brzuchu :D zaczynam głaskać to od nowa wypchniecie i spokoj heh. Niesamowite jest to jak można zaobserwować co maleństwo lubi jeszcze będąc w brzuchu.

Ja właśnie nie wiem... Mi też się "coś" wypchnie, taka górka w jednym miejscu, zaraz się chowa. Jest twarde. Myślałam, że to macica mi się stawia :P
    A to dzidziolek jednak?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap mi Lila wypycha stópki :D

Feeva ja kupiłam na to maść maltan, ale powiem Ci, że nic mi nie pomogło jak zostawienie tego w spokoju :/ tylko, że u mnie prawdopodobnie zaczęło się od smarowania kremem przeciw rozstępom, nie wiem czy mnie nie uczulal :/ teraz też są suchawe, ale nie jakoś bardzo, zresztą ja na calym ciele mam bardzo suchą skórę :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Ja właśnie nie wiem... Mi też się "coś" wypchnie, taka górka w jednym miejscu, zaraz się chowa. Jest twarde. Myślałam, że to macica mi się stawia :P
    A to dzidziolek jednak?

To napewno maleństwo ;) z czasem ta górka bedzie większa. Macica sie nie stawia tak punktowo ;)
    U mnie też suche brodawki. Sama oliwka średnio daje radę. Też tak macie że momentami mleko wam po prostu leci? Kurde ja co raz bardziej mleczna się robie :D

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    To napewno maleństwo ;) z czasem ta górka bedzie większa. Macica sie nie stawia tak punktowo ;)
    U mnie też suche brodawki. Sama oliwka średnio daje radę. Też tak macie że momentami mleko wam po prostu leci? Kurde ja co raz bardziej mleczna się robie :D

O jaaa :O U mnie susza tak na zewnątrz jak i w środku O.o Raz zauważyłam jakieś żółtawe grudki, juz suche, więc obstawiam, że to jakieś zczątki siary, ale na tym się skończyło O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suche wszędzie i okropnie swędza. Przez sen się drapie nawet :/
    Jedna mama u mnie na majówkach poleciła posmarowanie mlekiem i poczekać aż wyschnie. Ponoć pomaga. W sumie jak czytam książkę o pierwszym roku noworodka to było napisane żeby po karmieniu nie wycierac mleka, tylko poczekać aż wyschnie bo nawilża brodawki i zapobiega pęknięciom.
    Mi nic nie leci póki co, ale cały czas rosną. Moje stałe klientki które przychodzą do mnie raz na 2-3tyg mówią że mleczarnia się robię :D

No to moja Misia też się często wypycha, wtedy kładę rękę albo dziugam palcem i jak rękę zabiorę to zaraz kopie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:40

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki malenkie, nic zupelnie nie urosly, nic nie leci, sutki normalne, nie swedza ;p Ale ja sie ciesze, bo od początku jestem nastawiona na karmienie mm.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi się powiększyły na początku i właściwie już później nie urosły , tez ani nie swędzą , ani nie bolą, sutki takie same i tez prawdę mówiąc nie wiem czy się zdecyduje na karmienie piersią .

edwarda20 lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce karmić piersią :)
    Mam nadzieję że będę miała wystarczająco pokarmu :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałabym karmić piersią. Mam nadzieję, że nie będę miała problemów z pokarmem. Piersi urosły mi na samym początku ciąży w takim tempie, że rozstępy mi się porobiły :/ teraz na razie wyhamowaly, zobaczymy co dalej... O.o

A tak wyglądamy na dzień dzisiejszy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16999400cd7b.jpg ^

Feeva, Mulan, wszamanka lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jaki cudny brzuszek ❤ bardzo ładnie rośniesz ;) ja już przytyłam 10 kg..
    A to moja piłeczka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55da6b6efbdc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 16:32

Mulan, Feeva, wszamanka lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap i wzajemnie :D i śliczny sweterek <3 ja pewnie też coś koło tego, do świąt było 6kg, ale jeszcze się nie ważyłam po. Nabrałam sporo na pewno, bo święta świętami, ale potem jeszcze tu obiadek u rodziców, tu sobie pizze zrobiliśmy i nie powiem ile zjadłam... :/ aż się boję najbliższej wizyty O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki. Ja wciąż tylko jak wzdeta ;)
    Mi piersi urosły, ledwo co w staniku sprzed ciąży się mieszczą. Widoczne są żyłki. Tez bardzo bym chciala karmic, ale czas pokaże czy będę mogła.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszyska <3 <3
    U mnie taki:
    egboes.jpg

Póki co 6,5kg na + :)

Pępek mi wypchnelo już trochę :D Nie wiem czemu ale lubię się nim bawić XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 18:54

Mulan lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara ja od razu na początku musiałam wszystkie staniki wymienić, bo się wylewalam xD a brzuszek niebawem zacznie szybko rosnąć ;) ja to mam tak, że przez pewien czas nie rośnie, nic się nie dzieje, nagle wstaje któregoś ranka a tu mi wywaliło większy O.o dziś tak właśnie miałam dlatego zrobiłam zdjęcie :D

Feeva śliczna piłeczka :D mi właśnie zaczęło wypychac pępek, jeszcze nie całkiem, ale już dość mocno :D

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze pępki też są takie ciemne? :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ