X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuruje się, żrę prenalen na gardło, jem miksture, wzięłam paracetamol bo mnie łeb nawala, ale czuję się jakby mnie walec przejechał i jeszcze się cofnął. Jeść mi się nic nie chce ale wiem że muszę :( Idę jutro do lekarza, niech mnie obejrzy tak na wszelki.

Też mam już powoli syndrom wicia gniazda, ale póki co nie mam na nic siły :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorzuć sobie Feeva rutinoscorbin. Nie zaszkodzi a zawsze troszkę pomoże ;)

Ps. Właśnie mi pękło 100 cm w pasie :D kurde niby brzuch nieduży a aż 100 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 15:38

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rutinoscorvit z selenem i cynkiem, też może być?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a przyjmujesz luteinę dopochwowo ? Bo ja np. nie miałam żadnej infekcji , a odczuwałam po niej pieczenie i to dopiero po dłuższym czasie stosowania .
    I prawie na początku ciazy tez myslalam , ze mam infekcje , chyba jak zmieniło się pH w pochwie , bo ciagle mnie piekło , a się okazało, ze to od żelu pod prysznic ( ja akurat używałam nivea ) , teraz mogę tylko i wyłącznie z rossmanna ISANA łagodny żel pod prysznic pH 5,5. Próbowałam kilku, bo mi gin zasugerował, ze może mnie poprostu podrażniać żel i ten się sprawdził .

Feeva ja na gardło stosowałam tantum verde forte (gin pozwolił ) uważam, ze najlepsze co może być na gardło, bo tabletki nigdy mi jakoś nie pomagały , zawsze miałam wrażenie , ze tylko mi oklejaly gardło, ze łatwiej było łykać , a nic więcej za tym nie szło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:14

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mam rutinoscorvit z selenem i cynkiem, też może być?

Myślę że tak bo to przecież to samo tylko dodatkowo dodany selen i cynk.
    Ja Ci jeszcze polece spray Argentin-T ze srebrem koloidalnym. Na stan zapalny gardła jest super, srebro zabija bakterie. I też jest bezpieczny. Sam prenalen to takie bardziej cukiereczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 18:12

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc, jak do jutra nie będzie poprawy to nabędę :*

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechała limuzyna Lusi ;) już uwielbiam ten wózek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c57c329c3a4b.jpg

Totoro, mlodaaa, Feeva, wszamanka, Mulan lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa nie przyjmuję nic dopochwowo. Zaczęło się od lekkiego swędzenia w okolicach cewki, później dalej, potem miałam akcję z IP i gin powiedział, że mam tam jakieś podrażnienie. Później miałam podejrzane trochę upławy i myślałam, że coś się właśnie rozwija a tu czysto O.o nie wiem, obgadam to z ginem na wizycie. Póki co nic już nie swędzi, śluz kremowożółty i tyle O.o

Lilianap śliczna bryka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:22

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda śliczny kącik dla maluszka, Lilianap twoja fura tez super a ten pokrowiec na fotelik bajka jest cudowny ;) weźcie trochę na nas pokichajcie, może nas zarazicie tymi ciążowymi wiruskami bo strasznie zazdroszczę tych waszych przygotowań ;) ja zaczęłam nowy cykl... w sobotę owulacja, ale jak narazie na luzie bo wiem, że dopóki nie zacznę się badać to mogę próbować ale raczej i tak nic z tego xd może uda mi się porobić badania na początku następnego cyklu chociaż też nie wiadomo no ale już nawet mąż powiedział, że się trzeba porządnie wziąć, bo czas leci a tu dalej nic, a on tez by już chciał dzidziusia :) także bierzemy się ostro do roboty i oby ten rok okazał się owocny ;)

mlodaaa lubi tę wiadomość

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan to jest dobry sposób, myśl że raczej i tak nic z tego bo najpierw musicie się zbadać. Nic tak nie działa motywująco na ciążę jak jej wykluczenie ;)
    Za chwile zajdziecie bo liczba ciężarnych tutaj musi się zgadzać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 10:10

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan dokładnie tak jak pisze Lilianap - wykluczenie ciąży to często najlepszy sposób :D trzymam kciuki, żeby ciąża była u Was "niemożliwa" tak jak u nas ;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam nowy cykl, o dzień szybciej niż planowałam. Odpuszczam w tym cyklu stymulację, nie chciało mi się kombinować z dyżurami żeby iść sprawdzić jajniki i po receptę, najwyżej będę mieć cykl 60 dni, trudno.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę pokichać, ale przez przeziębienie.
    Dzisiaj jest jeszcze gorzej, nie spałam znowu pół nocy bo mnie sluzowka w nosie i gardle tak bolała, że nie byłam w stanie oddychać.
    Teraz mam okropny ból głowy, zatok, gardła, kicham, prycham, smarkam, kaszle. Czuję się jak zombie. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
    Dobrze, że zapisałam się do tego lekarza na dzisiaj, bo jakbym została z tym choróbskiem sama na weekend to bym umarła.
    Najbardziej mi szkoda Mani, bo ponoć ona też odczuwa moje zle samopoczucie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 13:38

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka, może akurat cykl nie przeciągnie sie tak bardzo:) a czasami warto dać organizmowi chwilę wytchnienia:)

Feeva, ale Cię rozłożyło;/ Dobrze, że idziesz do lekarza, lepiej wziąć coś konkretnego i pozbyć się infekcji, niz przeciągać. Daj znać po wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 15:08

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osluchowo wszystko dobrze, angina to też nie jest, zwykły wirusek. Najważniejsze, że gorączki nie ma więc się obeszło bez antybiotyku. Dostałam aerozol do gardła ze srebrem, chyba ten o którym Lilianap pisała, syrop z cebuli, ziołowe tabletki na katar i zatoki, rutinoscorbin i paracetamol, plus mam robić parówki woda+sól :) Pierwsza dawkę leków już wzięłam, mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 16:02

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwale wam dzisiaj moim brzucholem :)
    5eyjk8.jpg

Feeva, Totoro, Lilianap, Czara, Mulan lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva super, że generalnie wszystko ok :) kuruj się i niech szybko mija :)

Mlodaaa śliczny brzuszek :) mnie ostatnio tak wypchnęło do przodu, że szok xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva tylko pamietaj żeby chwile przed psiknieciem i po nie jeść nic ani nie pić. On musi chwilke podziałać ;)

Mloda śliczny brzusiu. W ogóle fajna laska z Ciebie :D

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wiem, wiem :) Modlę się, żeby mi to już przeszło, bo póki co nie ma poprawy. Tyle tylko, że jakoś w miarę przespałam noc. Ale kaszel tak mi podrażnia gardło, że chce mi sie płakać z bólu. Do tego okrutny ból głowy od zatok :( Zabijcie mnie.

Mloda jak słodko <3 potwierdzam słowa Lilianap, niezła d... z Ciebie :D

noooooooooo i 33tc! o.O <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 08:05

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)
    My dzisiaj zaczynamy 37 tydzień , wiec w następna sobotę już będzie ciaza donoszona :)
    Wczoraj miałam jakieś dziwne bole brzucha , miesiączkowe , nasilały się co jakiś czas, wzięłam nospe i całe szczęście przeszło , ale najadłam się strachu, ze to już ! Mój K. już był gotowy , żeby jechać na IP . Powiem Wam, ze cieszę się, ze już torby spakowane! Mam aż 3 . Jedna dla mnie, druga dla małej, a 3 taka mała tylko do porodu jeździ z nami od paru dni w samochodzie :)

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ