X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dobrze, że zawalczyłaś i nie pozwoliłas karmić mm. W końcu to Twoje dziecko! :) super, że jesteście już w domku :)

Maenka, dobrze że macie plan działania. Zawsze to podbudowuje :)

Wszamanka nie pierdziel głupot :P Uda się w końcu, zobaczysz! Trzymam kciuki za naturalne poczęcie :*

Lilianap, już niedługo... :) byleby nie na swieta :D

My po wizycie. Usg robione tylko szyjki, czyli standard. Nie wiem ile Mała waży :( Szyjka skrocila się do 2cm, ale jest twarda i trzyma. Bardzo główką napiera. Mam wytrzymać jeszcze te min. 3 tygodnie, w sensie oszczędzać się, a potem mogę biegać i skakać, bo już będę mogła rodzic :D
    Serduszko pięknie bije 135 uderzeń na minutę :)
    Morfo dobre, nawet bardzo, w moczu wyszła glukoza. Jakieś śladowe ilości. Mam powtórzyć za tydzień, bo to pierwszy taki przypadek u mnie.
    Na następnej wizycie 16.04 pobieramy wymaz na gbs :)
    A no i mówiłam o coraz częstszych bólach jak na miesiączkę i klucia w szyjce. Powiedział, że teraz już tak będzie, bo się macica przygotowuje do porodu i mam się nie martwić. W razie większych boli no-spa :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka ja narazie wrzuciłam na totalny luz znalazłam prace, tak więc dopiero się przyzwyczajam i wszystkiego uczę ale tak wgl tak jak pisałam wcześniej szykuje się do przeprowadzki na Śląsk, także raczej już tutaj nie będę szukała lekarza tylko jak juz się wyniose tam. Tutaj może jeszcze zrobię jakieś badania ale czekam na wypłatę ;) a i tak nie wiadomo bo posypały mi się dużo spraw i nie wiadomo jak to będzie wyglądać finansowo xd także myślę, że jeszcze to potrwa ze 2-3 miesiące aż się wyprowadze i zacznę układać wszystko od nowa ;) a tak po za tym dzisiaj zaczęłam nowy cykl więc znowu nic xd

Wszamanka na pewno się uda jak nie naturalnie to przez ivf i doczekacie się swojego małego wielkiego cudu ;) ale ci powiem, że piesek to nie jest zły pomysł ja też tak zrobiłam ;) tak bardzo brakowało mi dziecka, że mąż mi kupił szczeniaczka i teraz już mam ponad rocznego labradora ;) ale oczywiście nie ma żadnego rezygnowania ze starań bo o marzenia trzeba walczyć ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak zwierzak to bardzo dobry pomysł. Tym bardziej mały któremu troszkę zaczyna się matkować ;) ja też dostałam rok temu od męża kotka. A po 4 miesiącach zaszłam w ciążę.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ze mną mieliby same problemy, ja nie oddalabym już dziecka, wszystko musiałoby być przy mnie.
    W 2012r. Z zoltaczka wypisali nas do domu. Pani doktor chyba była przeciwna naswietlaniu :D tak mi się przytrafiło tez, ze była kobieta o tym samym nazwisku, urodziła dzien później, a ze moja była drobnica, to zawsze przy przebieraniu gubila bransoletki szpitalne i dostalam 2 ostrzeżenia :D
    Tylko, że to nie ja przebieralam, zawsze ktoś z oddziału to robił.

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy czop mi odszedł.;) Ciekawe czy to coś zwiastuje czy dalej będę czekać bo może i na 2 tyg przed porodem odejść.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    W nocy czop mi odszedł.;) Ciekawe czy to coś zwiastuje czy dalej będę czekać bo może i na 2 tyg przed porodem odejść.
    oo jak wygladal?
    moze byc roznie wlasnie, ale bez stresu. Teraz to juz w kazdej chwili moze sie male wykluc :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, co to ten czop? Jak wyglada?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Właśnie, co to ten czop? Jak wyglada?
    Czop to taka galaretka, ktora zamyka szyjke macicy, chroni dziecko. Odchodzi na ogol przed porodem, ale nie musi, czasami z wodami, a czasami dopiero podczas porodu. U kazdej kobiety wyglada inaczej, dlatego jestem ciekawa jak u Lilianap.

Czara lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od samego rana miałam jakiegoś lenia, ale stwierdziłam , ze nie spędzę całego dnia znowu taka rozmamłana ! Jak się wzięłam za porządki to odkurzyłam cały dom , starłam kurze , wysprzątalam cała łazienkę włącznie z kaflami nad wanna i uwaga ... wyszorowalam całe schody szczotka na kolanach ! Ciekawe czy noe wykurze tym przypadkiem mojej małej lokatorki z brzucha :D
    Czuje się jakbym przebiegła conajmniej maraton ! Dawno się tak nie umęczyłam! A do tego postanawiam dzisiaj zrobić fit serniczek na zimno :)

Ja wczoraj tez już się łudziłam , ze może czop odejdzie , bo przy podcieraniu zauważyłam trochę takiego śluzu jak przy dniach płodnych rozciagliwego , ale bardzo mało , a dzisiaj już nic nie ma także czekam dalej na rozwój wydarzeń ! :)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan, super, że udało Ci się znaleźć pracę. I pewnie, skup się teraz na niej, luz w staraniach i może akurat ;) Nastiness ja na zabiegi, kąpiele itd puszczalam małą samą, ale dokarmiania przy naświetlaniu nie odpuściłam. Doba bez małej to był horror.

Lilianap ho ho, czekamy w takim razie na rozwój sytuacji! :D

Mi czop odszedł razem z wodami i nie miał taki spójnej konsystencji, po prostu całą wkładkę miałam w śluzie takim podbarwionym na różowo :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to była galaretkowata kulka z jedną nitką krwi. Raczej z niczym się go nie pomyli ;)
    Mloda on może też odchodzić właśnie tak stopniowo

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm niby luz ale mój okres spóźnia się już 2 dzień i robi mi głupie nadzieje... chociaż trochę plamiłam tak więc na nic nie licze xd ale płomyk nadziei się tli na dnie serducha ;) pewnie jutro już będzie po wszystkim ale dziwi mnie to, że brzuch mnie wcale nie boli, a zawsze dzień wcześniej czuję brzuch, a w dzień okresu się skręcam z bólu, a teraz nic...

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super, że już jesteście w domku! :) a ppowiadaj jak w nowej sytuacji odnajduje się mąż? Pewnie zakochany w małej Księżniczce? :)

Mulan, skąd ja to znam... rozumiem Cię, że zawsze gdzieś tam tli się płomyk nadzieji, bo mam tak samo mimo, że staram się o tym nie myśleć, bo u mnie to akurat czasami przy każdym cyklu inaczej to wszystko wygląda... raz ból jest tego dnia, raz innego, raz nie ma wcale, tu takie plamienie, tu brak... masakra. No ale trzymać kciuków nie zaszkodzi ;) tak na zapas trzymam hehe.

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki maenka pewnie, że nie zaszkodzi ;) okaże się.. już się nie rzucam na testy w dzień spodziewanej @ bo nie ma to sensu :p cierpliwie poczekam na rozwój sytuacji i się wszystko okaże na dniach ;)

Ja ostatnio stwierdziłam, że życie po prostu robi sobie ze mnie jaja ;) daje nadzieję, a później patrzy na moje rozczarowanie ;) ostatnio np była taka sytuacja... mieszkam aktualnie w warm-maz i mój teść zbiera poroża jeleni, które je gubią na wiosnę i my z mężem w ramach spaceru też się za takimi rozglądamy po lesie ale nic nie potrafimy znaleźć (a teść znajduje codziennie) jechałam samochodem i na polu byłam pewna, że leży róg i poszłam po niego po polu w pół butach, które oblepiłam całe w błocie i ledwo z tamtą wyszłam, a okazało się, że to jakieś patyki wystawały i to tak wyglądało xd no po prostu myślałam, że nie wytrzymam xd tak więc nic mnie już nie zdziwi ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam rano i dalej nic... i zaczynam łączyć fakty ze byłam ostatnio bardzo zmęczona ale zwalam to na prace... ale jak dzisiaj nic się nie zacznie to kupię test po pracy ;) trzymajcie kciuki ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka o tak, mąż już przepadł xD zakochany po uszy :D W ogóle gdyby nie on to chyba umarłabym najpierw przy porodzie a potem przy samym pobycie tyle dni w szpitalu. Dość, że był nieocenionym wsparciem dla mnie, to jeszcze wszystko ogarniał, papiery, formalności, mieszkanie, nasz nowy dom w międzyczasie... No i 3 razy dziennie u nas był z jedzeniem - a co wymyślal, raz mi przywiózł jajecznice na śniadanie, raz kanapki i kakao, raz owsianke w termosie... Aż mi głupio było bo sam tu nie zdążył zjeść, tu zapomniał... W domu też cały czas mi pomaga, sprząta, gotuje jeśli mała uprze się na pół dnia przy cycku. No i nie boi się przede wszystkim ogarniać małej :) nosi, usypia, przebiera... :) jest git generalnie, aż mnie brzuch boli jak pomyślę o jego powrocie do pracy :/

Mała jest przeurocza po prostu, to jak śpi to chyba najslodszy widok na świecie <3 jest bardzo spokojna, wprawdzie czasem ciężko ją odłożyć do łóżeczka, chciałaby głównie spać z nami przytulona, ale jak już zaśnie mocniej to 2-3h mama ma czas coś ogarnąć ;)

Mulan, ja sobie tak pozaciskam kciuki na wszelki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 09:00

edwarda20, Feeva, Lilianap lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro rozplynelam sie :) cudownie :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się rozpłynęłam... jakie to cudowne! :) a Mąż na medal! :) świetnie, że możesz liczyć na takie wsparcie. To jest prawdziwy facet :). A był przy porodzie?

Mulan biedna... nie przejmuj się, czasami tak bywa :). Na pewno wszystko się odwróci i los się do Ciebie uśmiechnie :). Kciuki nadal trzymam ;).

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, przez to co piszesz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać swojej Kruszynki :D <3 Mój Mąż już jest w Małej zakochany po uszy, a co to będzie dopiero jak się urodzi <3 Będzie pewnie płakał jak walnięty, skoro płakał na usg prenatalnym :)

Fajnie, że masz mega wsparcie w Mężu (to najważniejsze!) i że masz spokojne dziecko :)

Mulan, czekamy na rozwój sytuacji, trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 09:51

edwarda20 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka tak, był od początku do końca, chodził ze mną pod prysznic ileś razy, bujal na piłce, masowal plecy, na koniec płakał ze mną jak już nie dawałam rady... :) do tej pory zresztą jak wspominamy poród to mu łzy lecą. Nie ukrywam, że trafił mi się cudowny egzemplarz :)

Jak już leżałam na oddziale to potrafił też świetnie ogarnąć wszystkie pielęgniarki, położne - słuchajcie, to jest mega istotne, żeby przetrwać tam te kilka dni w spokoju i miłej atmosferze. I nie mówię tu o jakimś łapówkarstwie, ale miłe słowo, zainteresowanie a i przyniesienie na oddział czegoś słodkiego do kawy - podejście zmienia się o 180 stopni. Jak się trafiła jakaś zołzowata zmiana to mąż od razu szedł nawiązać kontakt i suma sumarum okazywało się, że i z takimi można super współpracowac ;)

Feeva, edwarda20, Maenka lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ