X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a w jakie ubranka Małą ubierasz? :) 56 czy 62? :)
    Jako już doświadczona powiedz co się przydaje w szpitalu, a co jest zbędnym towarem w torbie :P

Nie mogę siedzieć cały dzień w domu przed kompem :/
    Surfuję tylko po necie i to bym kupiła, i tamto... Wypłaty jeszcze nie dostałam, a już bym wydała XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:53

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva w przypadku mojej małej w grę wchodzi tylko 56, przy czym mam ogromny problem, bo ona jest taka drobniusia i jeszcze ciągle nózie podkurcza i pływa mi we wszystkich śpiochach i pajacykach :( jedyne co się sprawdza póki co to body 50/56 + polspiochy w tym samym rozmiarze, bo da się je wyżej naciągnąć i nóżki są tam gdzie powinny. Jak jej spiochy założyliśmy to pewnego wieczoru nie mogliśmy ogarnąć czemu mała tak krzyczy, odwijamy rożek a ona nóżke zamiast w nogawce to ma w kroku i nie umie jej wyciągnąć :/ to samo z pajacykami. Muszę poszukać rozmiaru 50, może wtedy będą dobrze leżały.

Co do torby to na dzień dobry poległ kompletnie mój pomysł spakowana się osobno na porodówkę, osobno na pobyt -_- może jakby mój poród przebiegał w odpowiedniej kolejności, najpierw skurcze, potem coraz częstsze, dopiero do szpitala i na dalszym etapie odejście wód to by to zdało egzamin. Niestety mi wody odeszły w domu, dochodziły dalej w aucie, na izbie przyjęć, przy wypełnianiu papierów, na fotelu u gina itd itd....... I na dzień dobry były mi potrzebne natychmiast podkłady bella i majtki siateczkowe, które były w torbie na pobyt, bo zakładałam, że przydadzą się w połogu przy krwawieniu a nie odejściu wód O.o potem podobnie było z żelem pod prysznic - jak rozwarcie nie mogło się zrobić to byłam chyba 3 razy pod prysznicem i położna, powiedziała, żebym się rozluźnila, umyla, pomasowala itd. Tak więc chciałam zaoszczędzić miejsca na porodówce i mieć tylko małą torbę a miałam dwie. XD

Jeśli chodzi o zawartość to na początek miałam wszystko co potrzeba (wrzucałam tu kiedyś listę), a kolejne rzeczy wychodziły dopiero w trakcie pobytu i mąż mi na bieżąco dowoził :) niepotrzebnie dwa pudła wkładek laktacyjnych wzięłam - nie zuzylam nawet 1/4 tego. Podkładów tych na łóżko mi wystarczyło, nawet zostało i kładłam małej na przewijak. Co jeszcze... O.o laktator miałam ręczny, ale jak się okazało, że muszę co 3h donosić pokarm małej na lampy to musiałam wypożyczyć w szpitalu elektryczny. W domu z kolei zaczęły mi się robić zastoje mąż biegiem leciał mi po elektryczny do apteki, bo inaczej skonczylabym z antybiotykiem :/

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę :D albo Wam jakby się coś nasunelo to piszcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:58

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde XD Wagowo moja Mała to też Kruszynka (jak porównam z innymi dzidziolkami u mnie na grupie na majówkach XD), a ja mam więcej ubranek 62 niż 56 :D 56 mam, ale teraz się przestraszyłam, że za małą ilość kupiłam o.O

Też miałam pomysł, żeby spakować się w 2 torby, jedną na pobyt, drugą na poród, bo w jedną się nie upchnę. Po Twoim doświadczeniu zapakuję w tą do porodu paczkę podkładów i majty :D
    Laktator też mam zwykły, ale na razie elektrycznego nie kupuję. Wyjdzie w praniu pewnie tak jak u Ciebie :)
    Kosmetyki poprzelewam sobie w małe pojemniczki, w Rossmannie za grosze można kupić, to będę miała na wszelki i w jednej i w drugiej torbie :D

Jakieś konkretne kosmetyki dla dzieciątka są niezbędne?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Twoja może jeszcze spokojnie podgonic :) moja też byłaby większa, gdyby się nie pospieszyla i 2 tyg przed terminem nie wyszła xD no i druga rzecz - rozmiar a rozmiar. U mnie najlepiej sprawdzają się ubranka z Lidla w rozm. 50/56:)

Z kosmetyków nic dla małej nie wzięłam, bo w szpitalu używali swoich, jedynie bepanthen mąż musiał dowieźć :) swoje kosmetyki też miałam te malutkie z Rossmanna, wystarczyło mi tak na styk, przez to, że tydzień siedzialysmy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 17:36

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ogólnie szyjka skrocila do 2cm, gin kazał się oszczędzać przez 3 tygodnie jeszcze. Liczę na to, że po tych 3ech tygodniach sobie wyjdzie już :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva moja szyjka ma 1,5 cm. Dowiedzialam sie o niej w 33tc jak trafilam do szpitala. Pierwsze 2 tyg glownie lezalam, teraz juz powracam do aktywnosci. Dzidziol 1,5 tyg temu mial 2800g, jutro zaczynam 37tc wiec juz nie ma strachu. A Twoja niunia ile wazy?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nie mam pojęcia... Ostatnie ważenie miałam w 30tc na usg III trymestru. Mój gin prowadzący stroni od Częstego usg... o.O robi mi tylko usg szyjki, bada ginekologicznie i słucha serduszka.
    Na następnej wizycie 16.04 mu nie przepuszcze.
    Moja Mała jeszcze bardzo mi główka uciska na szyjke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 18:08

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jesteś teraz naszym kompendium wiedzy :D
    Kurde u mnie w poniedziałek była szyjka 2 cm. A ja już mam dość. Wczoraj okna pomogłam mężowi myć. Dzisiaj kuchnia na błysk. I dalej nic. Eh

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap złapie Cie w najmniej spodziewanym momencie, zobaczysz :P
    Np w takim
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/712ff330446d.jpg

XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 18:24

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam jakieś bole okresowe przez pół dnia , do tego 3 razy w wc , może to jakieś zwiastuny porodu ?! Albo poprostu robię sobie nadzieje Haha
    Mi się tez szyjka skracała od 30tyg, ciagle twardnienia i bole brzucha , a jak przekroczyłam 37tydz tak jak ręka odjął, teraz czekam jak na zbawienie , aż się coś zacznie hehe

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to by było coś :D no ale nie pogardze też jak odejdą w domowym zaciszu :P

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co o tym myśleć nie mam normalnego okresu tylko plamienie brązowe teraz zaczął mnie pobolewać brzuch wiec pewnie okres się rozkręci a ja tak bardzo go nie chce :( kupiłam test bo wcześniej nic nie było ale jak do rana się nie rozkręci to chyba go zrobię a może coś się próbuje zagnieździć kurcze sama już nic nie wiem

Doczekacie się rozwiązań juz nie długo dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 20:40

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan, też tam miałam 2 cykle temu... cały okres był właśnie w formie brązowego plamienia, no może w 3 i 4 dniu połączone z lekkim krwawieniem, ale ogólnie cały ten okres był "dziwny". Lekarz powiedział, że u mnie ma to pewnie związek z tym, że mam rozchwianą gospodarkę hormonalną. Niby wszystkie wyniki teraz mam ok, ale te cykle mogą się jeszcze regulować. Mam nadzieję, że faktycznie coś w tym jest, bo ostatni okres dostałam w 28. dniu cyklu, a nie 40-którymś :P. I teraz w nowym cyklu znów duży pęcherzyk był wcześnie więc liczę na okres w normalnym terminie.

Jak Twoje hormony? Wiem, że jeszcze nie masz teraz lekarza, ale może wcześniej coś robiłaś?

+ oczywiście kciuki, że to zagnieżdżanie, a nie wredne hormony ;-)

Lilianap, Feeva, mlodaaa, edwarda20 - życzę Wam szczęśliwego rozwiązania jak to było u Totoro :). Tak, jak pisze Mulan - pewnie to zleci bardzo szybko, to już końcówki :).

mlodaaa, Feeva lubią tę wiadomość

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap haha służę pomocą! :D

Feeva ja się właśnie obawiałam takiego scenariusza xD na szczęście w łóżku mnie złapało i to nawet zdążyłam z niego wyskoczyć! XD

Mulan nie pozostaje nic innego jak poczekać i potem przytestować jakby coś. Trzymam kciuki :)

Mlodaaa bardzo możliwe, że coś się dzieje. Ja miałam kilka dni z rzędu takie bóle wieczorami. A z tym kibelkiem też jest coś na rzeczy. Ja miałam na końcówce ciąży zaparcia a właśnie w sądnym dniu śmiałam się do męża, że wreszcie udało mi się normalnie załatwić i mam nadzieję, że to niczego nie zwiastuje xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj znowu od rana przeczyściło i przy podcieraniu sporo tej galarety przezroczystej , także może się coś szykuje.
    Szkoda by tylko było święta spędzić w szpitalu , bo wiadomo jaki wtedy jest personel ...

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda moja siostra zaczęła się "oczyszczać" 3 dni przed porodem, na pewno juz tuz tuz :) powodzenia ;)

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan, i jak u Ciebie sytuacja? Testowałaś?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodaaa ja czytałam właśnie, że na chwilę przed porodem organizm się oczyszcza, w sensie że sra się dalej niż widzi XD Więc może to to :) Tylko klops, jak Cie w święta złapie :P

Mulan i jak?

Ja właśnie wróciłam z mamą i siostra z przedświątecznych zakupów w Auchan. Boże, tyle narodu XD Nienawidzę okresów przedświątecznych :)
    Ale przynajmniej było mi miło, bo specjalnie dla nas została otwarta kasa jak panie zobaczymy mój brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 14:51

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nic z tego :( w nocy zaczął boleć brzuch i nadeszło nieuniknione xd przyszła nie chciana @ i nie chce odejść xd

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan nie lubię :/
    Czy Wy też zastanawiacie się czy malować jajka czy ubierać choinkę? :D u mnie zima ok 10 cm śniegu o.O aż chce się wyjść ulepić królika :D

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ