X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione, ale również wesołych świąt Wam życzę!

Lilianap o rany, dawaj nam tu znać jak sytuacja :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap dawaj znać :)
    Mnie wczoraj cały dzień krzyż bolał , brzuch twardy jak kamień , ale jak widać nic za tym nie idzie :P czekam dalej!

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad ranem wszystko ucichło a teraz znów zaczyna się spinać co raz mocniej. U mnie chyba też nic za tym nie idzie :/ a szkoda.
    Totoro jak się zaczęło u Ciebie to miałaś skurcze tylko w podbrzuszu czy cały brzuch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 13:30

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap u mnie jak się zaczęły w ogóle skurcze to czułam je tylko w podbrzuszu jak normalne bóle miesiączkowe, ale nie takie ciągłe tylko co ok 5 min i trwające ok 50 sek. Dopiero późniejsze czułam już tak w całym brzuchu i na sam koniec doszły do tego bóle krzyżowe.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje, że dziewczyny za chwile się rozpakują ;) oby szybko i zdrowe dzieciaczki były ;) a jak tam po świętach? U mnie trochę boleśnie, bo jak zawsze nie wtedy co trzeba boli mnie wychodząca ósemka xd także bez ciąży ale na lekach czyli zero alkoholu ;)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas trzymam kciuki za nasze ciężaróweczki:) az nie dowierzam, że sama mam to już za sobą :D

Mulan ja tez się właśnie użeram z ósemkąxD Ale nie biorę nic, na razie da się wytrzymać. Głupie zęby. A podobno mądrości. Pfff... xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie ! Mała wazy 3300 i mam rozwarcie na opuszek . Jak do soboty nie urodzę to mam przyjechać do szpitala rano na ktg i wtedy ten mój lekarz powiedział, ze zobaczy jak wyjdzie i wtedy będziemy myśleć co dalej ! Straszny mam ból krzyża i krocza/spojenia, ledwo siedzę , leżę i w ogóle funkcjonuje. Lekarz twierdzi, ze na tym etapie to może bolec , No nie pomógł mi :(

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodaaa biedna;/ Mnie ominęły te wszystkie bólowe "przyjemności", pewnie dlatego, że 2 tyg wcześniej się rozpakowałam. Swoją drogą, dziwić się, że miałam ciężki poród, jak co czytam to któraś z rozwarciem na opuszek i większym jakiś czas chodzi a mi przy takim juz wody odeszły;/

Dasz radę, może dzidzia Ci zrobi niespodziankę i przyspieszy proces;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dzięki za wsparcie :) Czuje, ze to już lada dzień, te bole są ciagle , ale zdarza się , ze jest mocniejszy chwilami , ale nieregularnie. Teraz mi odeszło znowu trochę czopa tym razem podbarwiony tak na mleczko brązowo. Nie wiem czy to normalne czy się już martwić. Już mam dosyć tego ciągłego bólu, może chociaż poród pójdzie gładko :P

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdzie pójdzie ;) widać, że coś się dzieje :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, trzymam kciuki za lekkie i szczęśliwe rozwiązanie! Czekam na relacje po, bo ja wciąż szpitala nie wybrałam.

Ja wczoraj byłam na usg przepływów - są ok! mały wazy 1300 g.

mlodaaa, Totoro, Lilianap, wszamanka, Feeva lubią tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara 1300 g to już gość! :D pamiętam jak się cieszyłam jak Lila przekroczyła 1kg :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy to nie jest błąd. 1,5 tyg temu ważył prawie 950 gramów i był do przodu o 7 dni. Wczoraj poszłam na specjalne USG tych przepływów, do jakiejś nieznanej mi lekarki i wyszło, że wg ostatniej miesiączki to 27+4, a USG - 30+2.
    20 września mam wizytę u swojego lekarza więc zobaczymy co on powie.

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wydaje mi się, .ze jak na 1,5tyg to waga przybrała prawidłowo :) poza tym każdy lekarz i sprzęt jest inny i nie ma się tez co tak bardzo sugerować :)
    Ja czekam na ten poród jak na zbawienie. Nic nie mogę zrobić, bo zaraz albo brzuch albo krzyż zaczyna bolec, wiec leżę , a za oknem tak pięknie :(

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaa to mogły byśmy sobie podać rękę i leżeć w jedym pokoju :D brzuch napiernicza jakbym miała okres a nic z tego nie wynika. Pocieszam się że do poniedziałku już blisko a to mój ostateczny termin. Jutro muszę zajechać do gina po dalsze l4 to zobacze co tam u małej słychać i ile waży.

Totoro jak malutka? Jejku to musi być cudowne być już mamą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:05

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap taaaaak, to jest nie do opisania <3 Tak w ciągu dnia między karmieniami, pieluchami o tym nie myślę i w ogóle jakoś to "macierzyństwo" tak naturalnie mi przyszło, ale jak juz sobie mała poje, jak ja kładę na brzuszku na sobie i tak sobie leżymy przytulone, to wprost nie moge uwierzyć, ze to się dzieje :)

edwarda20, Feeva, Lilianap lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara gratuluję :)

Mlodaaa, Lilianap trzymam kciuki za szybkie rozwiązania :D
    Mnie coraz częściej pobolewa brzuch jak na @ i często brzuch mi twardnieje, szczególnie jak stoję albo chodzę. Mam nadzieję, że Mała wyskoczy koło 38tc :D Bardzo bym chciała. Już wszystko przygotowane, ja też jestem już gotowa.

Totoro zazdroszczę. Nie mogę się doczekać, aż przytulę swoją. Jak ją zobaczę, to dam sobie rękę uciąć, że będę wyć jakby mi coś zrobili :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mi już położyli małą na brzuchu to szczerze mówiąc nie czułam nic poza ulgą i takim ogólnym skolowaniem, że to już, że to ona, że to się dzieje O.o żałuję, że dłużej na mnie nie polezala tylko zaraz ją zabrali i pierwsze 2h byłyśmy osobno :( za to teraz mała diablica nadrabia, dziś np. Od północy do 4 nad ranem... XD za to od 4 do 7 spała na brzuszku na mnie, bo inaczej płakała i nie dała się odłożyć do łóżeczka :)

Lilianap lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się mojej doczekać nie mogę. To musi być niesamowite ;) Na dzień dzisiejszy moja ,mała' waży ok 3800 o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 12:24

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Ja już się mojej doczekać nie mogę. To musi być niesamowite ;) Na dzień dzisiejszy moja ,mała' waży ok 3800 o.O

Jest niesamowite :) ho ho, kawał baby :D super :) moja jeszcze tyle nie waży :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ