X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa są jakieś herbatki stricte na zatrzymanie, ale podobno mięta też działa:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda musisz troche odciagac, na tyle malo, by przynosilo ulgę, nawet ręcznie. Po jakims czasie zaniknie. Wypróbowałam.

• Nastiness Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym, poczytaj co fajnego znajduje się w mm. Smacznego.

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za porady.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki w pampersy się zagrzebały i wątek ucichł ;) co tam dziewczyny u was słychać?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać, że coś tak cicho tu... :)

My faktycznie w pampersach, plus testujemy kropelki takie, siakie, bo gazy męczą, ale nie jest źle :) czeka nas wizyta u neurologa w najbliższym czasie i usg jamy brzusznej po naszym "pięknym" porodzie. No i usg bioderek, ale to standard. Tak więc wyjezdzimy się trochę po lekarzach, blee... :/

A Ty jak Wszamanka? Coś się dzieje? Czy nadal chillout i staranka naturalne? :)

Jak pozostałe staraczki? :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, nie zazdroszczę wycieczek po lekarzach. Człowiekowi samemu ze sobą nieraz ciężko się wybrać, a co dopiero z maleństwem.

A u mnie nic się nie dzieje, starań nie ma żadnych, ale przynajmniej przypomniałam sobie jak to jest seksować się wtedy kiedy ma się na to ochotę i czas, a nie dzisiaj by pasowało bo żeby nie było przerwy za długiej, albo dzisiaj nie, bo musimy jutro a plemniki muszą mieć dzień spokoju;)
    No i o dziwo plemniki się pojawiły;D nadal jest ich w połowie normy, ale z ilości nieoznaczalnej skoczyły do prawie 8mln;) i morfologia z 4 na 6% Tylko że leniwe cholery, bo ruchu to prawie żadnego nie mają... Tak że u mnie bez szans póki co.

Totoro, a twój mąż brał jakieś hormony, czy jemu ilość podskoczyla tylko po suplach? Bo z tego co pamiętam to on miał jakiś kosmiczny trzycyfrowy wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 09:44

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka bardzo dobrze, cieszcie się seksem na luzie, to ogromna ulga dla psychiki, wiem coś o tym :D też już miałam dość pilnowania kiedy, kiedy nie, ile czekać itd. A tu zazwyczaj jak "trzeba było" to się odechciewalo. Co do wyników to przecież świetnie! :D widać, że coś ruszyło! I taka morfologia :O nigdy takiej nie mieliśmy.
    U nas zawsze było dużo plemników, już przy pierwszym badaniu było ponad 270 mln. Potem mąż brał zastrzyki z pregnylu i po nich to w ogóle był kosmos bo było ponad 720 mln, ale to był chwilowy skok i potem spadło, a pozostałe parametry bez zmian. Potem brał już tylko suple i w szczęśliwym cyklu miał 323 mln.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro u nas tez problem z gazami i zaparcia. Zamówiliśmy krople polecone nam przez znajomych sab simplex i z ręka na sercu mogę polecić , bo działają cuda :) To są niemieckie krople, zamawialiśmy przez ich stronę.

A ogólnie to u nas tez wszystki podporządkowane pod małą, człowiek ciagle liczy czas kiedy jadła ile spała, czy robiła kupa itd itd mam nadzieje, ze wpadniemy wkoncu w jakiś rytm i się zorganizujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 19:28

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa słyszałam właśnie o tych kroplach.my na razie testujemy Delicol na nietolerancję laktozy i zobaczymy czy coś pomogą. Jak nie to chyba też będę na nie polować. Wprawdzie nie jest tak źle u nas, kółek jako takich nie ma, ale gazy ją jednak męczą no i ulewania miewa straszne. I co dziwne potrafi zjeść sporo i nie ulac nic, a przy kolejnym karmieniu tak chlusta, że zastanawiamy się czy coś jej zostało z tego co zjadła :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaa jak tam laktacja? ja od poczatku planowałam mm wiec jak dostałam nawalu w szpitalu to przeczytałam caly Internet jak ja powstrzymać. Przede wszystko nie ściągać i nie dotykać zeby jej nie rozbujac. Zimne prysznice na piersi. 3x dziwnie pic szalwie. No i oklady z kapusty z lodówki. Mnie się udalo. Piersi sa juz praktycznie puste i wielkosciowo prawie takie jak wczesniej. Najważniejsze ze miękkie i puste i nie bola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 08:12

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u mnie pomogła kapusta właśnie i masowanie pod prysznicem i lekkie ściąganie tego co już się nagromadziło , po 2-3 dniach chyba mi już przeszlo, bo są mniejsze i miękkie , wczoraj już nic z nimi nie robiłam . A powiedz jak często Twoj Henio je i jakie meko stosujecie ?

Totoro u nas są problemy z kupka, się pręży i płacze zanim zrobi. Musimy dopajac woda , ale mała nie chce pic i wypluwa , dzisiaj trochę dodałam glukozy to wypiła 10ml , ale za to o 20ml mleka mniej... ile wasze maluchy przesypiają w ciągu dnia i w nocy ?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa u nas też problem przy kupce, a jak już się uda to jest wyrzut jak z armaty :O przy czym kupa bardzo rzadka, nie ma żadnych zatwardzen itp. Potestujemy jeszcze te krople plus espumisan i zobaczymy, jak nie będzie poprawy to zamówimy simplexy :) co do spania to Lila standardowo je co średnio 3 h, czasem robi dłuższą przerwę, a czasem jak brzuszek boli to je co chwilę, bo ona traktuje pierś jak lekarstwo na wszystko xD no a między karmieniami głównie śpi, chociaż ma momenty, że sobie leży, mruczy, rozgląda się :) a jak Twoją ze snem?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez je mniej więcej co 3h, w nocy zdarzają się dłuższe przerwy. Głównie to właśnie pampers, jedzenie i spanie. Czasem właśnie przed tym zanim zrobi kupkę to jest marudna i popłakuje i nie śpi, albo zaśnie na chwile i zaraz się budzi. Dzisiaj w nocy miała po jedzenie 1h czuwania , nie płakała , ale tez nie chciała spać.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda, Henio je Bebilon pro futura, podobno jedno z lepszym skladem na rynku. Je co 3godz bo spadl z wagi i polozna kazala co bite 3h, wybudzac itp. Z kupka mamy identycznie jak Wy. Jak idzie to nie śpi i leży z otwartymi oczami, albo poplakuje, pręży sie i kreci. I tez same miękkie robi, tez często słyszę wybuch jak z armaty. Jutro podpytam polozna czy to normalne czy trzeba podać wlasnie jakiś specyfik. A i zaskoczylo mnie ze na mm tez musze dawać Wit d. Zawsze słyszałam ze mm ma odpowiednia ilość witamin a tu proszę. Na szczęście zaszkodzić nie mogę wiec raz dziennie bedzie kapsulka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) melduję się. My od wczoraj w domu. Mała miała lekko podwyższone CRP dlatego troche nas przetrzymali. Ale na szczęście samo zaczęło spadać ;) Odnajduje się powoli w nowej rzeczywistości. Boże ona jest tak słodka ❤ na początku musiałam na siłę wybudzać ją na karmienie bo tylko spała. A przez sen w ogóle nie jadła i zaczęła spadać z wagi. W trzeciej dobie miała spadek 290 g o.O ale teraz już ładnie przybiera, sama się budzi co 3-4 godz i zjada ok 50 ml mleka. Muszę się wspomagać laktatorem bo zanim ogarnęłam przystawianie małej do piersi to sutki pogryzione na maxa. A teraz dodatkowo mam straszny nawał. Mleko leci ciurkiem a jak się przychyle to aż tryska :D

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny ?
    Ja mam od dwóch dni jakaś załamie , muszę to komuś powiedzieć... mała w nocy w miarę ładnie śpi , ale w ciągu dnia jest marudna , pospi godzinę i się budzi i popłakuje i nic nie poleży , na rękach trochę ale zaraz tez krzyczy , ja nienwiem co jej wtedy jest. Nie wydaje mi się żeby to był brzuszek , bo się jakoś nie pręży i ma miękki. Do tego ciagle ropieje jej jedno oko. Jutro przychodzi do nas położna to może coś na to poradzi . Ogólnie chodzę i płacze co chwile już dwa dni, nie wiem czy to zmęczenie czy to, ze mała jest taka , a ja nie wiem czy jej coś jest czy poprostu tak ma... jest mi na maxa przykro, bo mam wrażenie , ze powinnam to wszystko wiedzieć :( Kocham ja najmocniej na świecie i chce być dla niej jak najlepsza mama , a się boje , ze tak nie jest :(

Przepraszam, ze Wam to pisze , ale nie mam nawet z kim pogadać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 08:40

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap super, że wszystko ok :) ja też mam tyle mleka, że mogłabym trojaczki wykarmic O.o z sutkami już miałam spokój, ale przechodzimy chyba właśnie skok rozwojowy 5-go tygodnia i Lila już drugi dzień cały czas wisi na cycku, śpi max pół godziny i od nowa, szok. Sutki mi odpadają, wyglądają jak dwie diody O.o za to nockę dziś przespała całą bez karmienia. Normalnie to bym się stresowala, ale po tym ile wczoraj zjadła... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa bardzo dobrze, że piszesz. Pisz zawsze jak coś nie tak, kto Cię lepiej zrozumie jak nie inne mamuśki na tym samym etapie? ;) Nic się nie stresuj kochana! Przecież dopiero uczymy się siebie nawzajem, nikt od razu nie wie wszystkiego :) widzisz, u mnie jest to samo, też wieczorem płakałam z takiej bezsilności i zmęczenia :) mała cały czas marudna, uspokaja się tylko przy piersi co z kolei skutkuje tym, że non stop ulewa. No bo ileż można jeść O.o który to tydzień malutkiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 08:29

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień i 3 dni ...
    jak śpi w ciągu dnia to tez ciagle otwiera oczy albo grymasi , zastanawiam się czemu jest taka niespokojna :(
    A ile wasze maluszki zjadają ? Ja karmie mm, wiec mogę to sprawdzić. A do tego mamy problem z jedzeniem, bo leci jej mleko bokami przy jedzeniu , mamy butelki aventu. No i jeszcze czkawki :( pare razy dziennie .
    Edwarda może Ty mi powiesz ile ml i co jaki czas ?

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ