X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda nie jesteś sama. Moja mała przesypia całe dnie ale to taki niespokojny sen. Co chwile kwili, otwiera oczka i grymasi. W nocy było to samo na dokładkę mimo nawału mam wrażenie że nie najada się w nocy moim mlekiem. Spróbowałam tej nocy podać jej mm. Obudziła się 3 razy. Raz mm 60 ml potem pierś i znów mm 60 ml. Jak daję jej odciągnięte mleko z butelki to też zjada ok 50-60 ml. I tak co 2-3 godz.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak karmilam ją w szpitalu odciagnietym mlekiem to zjadala ok 40 ml, wtedy miała kilka dni, więc po tyg pewnie ok 60 :) teraz to już ciągnie jak trzeba xD jak zostawiłam mężowi kiedyś odciagniete ponad 120 ml to tyle zjadła... XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio je co 3godz, miedzy 75 a 90 ml. Czasami po 75 po prostu zaciska usta i koniec a czasami wyjada cala butle. Dzis po kąpieli zjadl cale 100 :o

U nas butelki aventu sie nie sprawdzily bo bardzo się męczył. Karmienie trwalo godzinę. Usypiam ze zmęczenia podczas. Kupiliśmy tomme tippi i od razu lepiej. Dziecko je pięknie. Znajomym tez synkowi leciało bokami przy avencie, tez zamienili na tomme i tez sie sprawdzily. Moze sprobojcie?

A i czkawki sa niegroźne. Ja daje wtedy butelkę z woda zeby troche zassal. Zawsze pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 21:12

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) fajnie się was słucha i ciesze się ze dobrze wam idzie ;) mam nadzieję że i my za niedługo będziemy mogły się tak cieszyć jak wy ;) co do mnie to jestem tydzień po dniach płodnych i cały czas od tych dni bolą mnie piersi co nigdy się nie zdarzało :o i mam wielką nadzieję, że w końcu będzie to oznaczać coś dobrego ale oczywiście cierpliwie czekamy jeszcze tydzień na małpe ;) ahh ile bym dała za dobre wiadomości ;) ucalujcie dzieciaczki od forumowej ciotki :*

mlodaaa, Totoro, Feeva lubią tę wiadomość

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Henio je co 3godz, miedzy 75 a 90 ml. Czasami po 75 po prostu zaciska usta i koniec a czasami wyjada cala butle. Dzis po kąpieli zjadl cale 100 :o

U nas butelki aventu sie nie sprawdzily bo bardzo się męczył. Karmienie trwalo godzinę. Usypiam ze zmęczenia podczas. Kupiliśmy tomme tippi i od razu lepiej. Dziecko je pięknie. Znajomym tez synkowi leciało bokami przy avencie, tez zamienili na tomme i tez sie sprawdzily. Moze sprobojcie?

A i czkawki sa niegroźne. Ja daje wtedy butelkę z woda zeby troche zassal. Zawsze pomaga.

Który model z tommee macie ? Bo widzę , ze są 3 różne .

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan zaciskamy kciuki, żebyś szybko do nas dołączyła :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co myśleć; ( płakać mi się chce :( zaczęłam plamic krwią a na okres to tydzień za wcześnie :( boje się, że znowu poroniłam :(

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Iskierka nadziei ze to zagniezdzanie ale do gina pójdę po pracy bo się boje

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan nie stresuj się, może to dobry znak :) daj znać po wizycie :)

Mamuśki jakie szczepienia wybieracie dla swoich maluchów? Bo ja już zglupialam :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu się chyba zdecydujemy na 6w1, chociaż rozważaliśmy jeszcze 5w1. Opiniami się nie sugeruje , bo są tak różne ,ze zgłupieć można. Zrobić trzeba,a nie chce męczyć małej tyloma wkłuciami (bezpłatne).

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się waham między standardowymi a 5w1. Muszę się jeszcze doksztalcic w tej materii :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda mamy te antykolkowe. Uzywamy mleka bebilon pro futura.

My zaszczepimy tymi standardowymi. O pieniadze absolutnie nie chodzi. Zrobilam research juz dawno i te stare sa lepiej przebadane. W szkole rodzenia tez mowili o tych starych. Do tego tesciowa ma jakas kolezanke z kilkunastoletnim stazem w szczepieniu dzieci i rekomendowala tez te stare, mowila ze statysycznie wiecej dzieci lepiej je przechodzi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mulan Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostałam się dzisiaj do gina ale modlę się żeby wszystko było dobrze :)

25.09.2017 Aniołek [*]
    28.11.2019 Hania
    wtq95fo.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulan trzymam kciuki, żeby to było zagnieżdżenie :) Daj znać co i jak jak już będzie wiadomo coś:)

Dziewczyny, fajnie, że już wszystkie jesteście rozpakowane :D Już się tak bardziej mamusiowo zrobiło, a nie staraczkowo XD

My byliśmy na usg wczoraj u mnie w szpitalu, Mała waży niecałe 3100g (wg OM 37+2 dziś, wg USG tak jak w suwaczku 37+6), jest już Wstawiona w kanał baaaardzo niziutko. Przepływy mamy dobre, na usg też wszystko jak należy, ginka powiedziała, że Marysia będzie miała długie nogi. Nie wiem po kim. Mąż na mnie dziwnie patrzy XD
    Ogólnie możemy się rozpakować w każdej chwili, wiec czekamy z niecierpliwością :D

Obcykalam sobie przy okazji gdzie jest IP, tylko z parkingiem ciężko :/ Centrum Warszawy, parkingu szpitalnego nie widziałam, trzeba parkować gdzieś na ulicy jak się znajdzie miejsce. A wiadomo jak jest w Warszawie.
    Zaparkowalismy wczoraj gdzieś na jakimś osiedlu, potem nie mogliśmy z niego wyjechać. Jak taki będzie problem z miejscem, jak zacznę rodzic to będzie wesoło, jak będę musiała dojść niewiadomo ile :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 18:44

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja właśnie też jestem za starymi, sprawdzonymi, ale z kolei jeden z lekarzy się wypowiadał, że z tymi skojarzonymi dziecko dostaje mniej - nazwijmy to-konserwantów, bo jest wszystko w jednym zastrzyku a w standardowych dużo więcej bo każdy zastrzyk osobno. Ja z kolei czytałam jeszcze, że te standardowe są jakościowo lepsze i skuteczniejsze (na przykładzie krztuscca chyba było wyjasnione) a te skojarzone są mniej skuteczne. Sama nie wiem... :/

Feeva super, że wszystko ok. Rany, zaraz do nas dołączysz! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 08:27

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, tak szczerze to nie mogę się doczekać. Dosyć mam już bycia w ciąży XD Czekam z niecierpliwością i tylko wypatruje na horyzoncie jakichś objawów :D Póki co standardowo nieregularne bóle miesiączkowe i od tygodnia puchną mi strasznie stopy :/
    Dziś mnie nawala kręgosłup lędźwiowy, ale obstawiam, że wczorajszym sprzątaniem się przeforsowałam, bo wieczorem nie byłam w stanie się ruszać XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wierzę :D ja wprawdzie chciałam, żeby mała jeszcze się wstrzymała że względu na remonty, ale też już chciałam być po :) mimo, że w sumie nie dała mi ta końcówka ciąży bardzo w kość. No pobolewalo podbrzusze, kopniaki w szyjkę zginaly czasem wpół, ale nie puchlam, miałam tyle energii, że u siedzieć nie mogłam... Aż do 2 dni przed porodem :D a teraz cieszę się tak strasznie, że już po wszystkim, po tym potwornym porodzie, że mała obok, że normalne ciuchy już zakładam i czuję się zwinna i sprawna a nie jak czołg... :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już bym chciała.
    Mam dzisiaj w ogóle jakieś załamanie nerwowe... Wszystko mnie drażni, nie chce mi się nic, a wczoraj miałam mega przypływ energii. Jestem zła, bo chciałabym już urodzić, odzyskać swoje ciało, być sprawna i zwinna tak jak piszesz. Już mi się na mózg rzuca...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pod koniec już tak chyba jest po prostu :) ja w lutym kupiłam sobie szpilki i trampki bo była wyprzedaż akurat i stwierdziłam, że to coś pięknego moc dobie kupić coś nieciazowego xD te 9 miesięcy to jednak długo :D oczywiście nie zamieniłabym ich na nic w świecie, ale każda z nas ma prawo być zmęczona :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Szczególnie w takie ciepłoty...

MÓJ SEXY SERDEL XD
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5246ea1d7018.jpg

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ